2 GB'lık General Mobile Discovery?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hippy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hippy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben arkadaşlarıma telefon almak için danıştığımda bana General Mobile'ın Discovery telefonunu almamı söylemişlerdi. Bütçem kısıtlı olduğu için babamın bir tanıdığından 2. ele almak zorunda kaldım ben de. Ama 2 gün kullanılmış, 500 liraya verdi bize. Her neyse sonra arkadaşıma gösterdiğimde "Kaç GB'lık?" diye sordu. Ben de 2 GB'lık dedim. İtiraz etti ve "O nasıl oluyor ya benim bildiğim Discovery telefonlarda en az 4 GB hafıza var." dedi.
Benim şüphelendiğim şey bu telefonun çakma olabilme ihtimali. Telefonla ilgili pek bir sorunum yok. 4 GB'lık hafıza kartıyla birlikte gayet iyi idare ediyorum, yani "keşke daha yüksek boyutlu bir şey alsaydım" demiyorum. Sadece çakma olabileceğinden şüpheleniyorum. Eğer anlayan varsa bana yardımcı olabilir mi? Yani Discovery telefonlarda 2 GB hafıza (kendi hafızası) var mıdır? Çünkü ben de baktığımda en az 4 GB'ı vardı internette.

1974457_10202514171089558_748043556_n.jpg

F diski benim 4 GB'lık hafıza kartım, G diski de telefonun kendi hafızası.

Pek bilgili değilim ben, bir de eğer bu telefon çakmaysa gerçeğiyle arasında ne fark yaratırdı ki? Yani nasıl desem, en önemlisi yasal açıdan bir problem yaratır mıydı benim için?

Edit : Arkadaşlar bilginiz olsun diye söylüyorum adam telefonu kabıyla, kutusuyla ve garanti belgesiyle birlikte verdi. Daha kulaklığını bile açmamıştı yani öyle paketinde duruyordu.

cleet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
G senin hafızan olamaz bu telefon boşmu yani android demi yüklü değil :w00t: Sen karıştırıyosun senin kartın 2 gb ve G sürücüsü senin kartın F sürücüsü de telefon..

Hippy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır F sürücüsüne baktım ve şarkılar vardı. Şarkıları hafıza kartına yüklemiştim ben. Yani F'nin hafıza kartı olduğuna eminim.

Edit :
Arkadaşlar sanırım bilgisayar gerçek hafızayı göstermiyor çünkü depolamaya girdiğimde 4 gb yazıyordu. Yani biraz kafa karıştırıcı gibi. Bilgisayardayken 1.6 Gb olarak gösteriyor telefondan baktığımda neden 4 Gb yazıyor?

1488493_10202514230771050_2086114651_n.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cleet haklı Sen madem g telefonun diyorsun telefonda hiç mi birşey yüklü değil. Bunu çözmek kolay telefondan bak diyeceğim ama çok anlamıyorum diyorsun madem çıkart hafıza kartını telofonu öyle bağla bilgisayara ve ne kadar hafızası var bak

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
4 GB demek toplam kapasite demek. Kısacası 4GB-Sistemin kapladığı alan=2GB...