2 gb Ram sorunu

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler herkeze

------------------

Bir mağzadan 2gb ram aldım benim pc 1gb lık taktım ilk windows yazısında mavi bir ekran çıkıyo daha yazıyı okumadan reset atıyor.Ram bozuktur dedim teker teker taktım 2 side çalıştı ramler uyumluda 2 side 667 mhz 3-4 kere format attım ama aynı soruna çözüm bulursanız çok sevinirim

------------------------ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM---------------

Sistem

-------

Intel Dual core2 2.2 Gigabyte BIOS-GA-VM900m

200 gb hdd

1 gb ram

512 mb Geforce 7200 GS

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ramlerin yerini değiştirip birde öyle denedin mi ;)

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D tabiki hatta bir bir denedim ikisinide görüyo hatta ikisini birlikte taktığımda en başta ram kaçdie sayıyo ya onda da 3 gb saydı ama ilk windows yazısında dediğim gibi mavi ekran çıkıp reseti çakıo

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bide belki bişeler biliosunuzdur bana yardım edebilirsiniz bu vereceğim bilgi hakkında format atmaya çalışırken 3 gb rami takılıyken driverlar yüklenio dedi yine mavi ekran çıktı ama okuyabildim ACPI uyumlumu ne değilmiş galiba bide site verdi baktım da çok karışık galiba update sitesimiş update gerekmi öle bişeler söledi ama ben nasıl yapılacağını bilmiorum baktımda sitelere çok karışık

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
anakartın yapısı ile ilgili bir update olabilir bios update mi ne öle birşey sanırım senin anakart 4 gb kadar destekliyor mu diyecem öle birşey olur mu diye düşünüyorum belki o olabilir ama bios update deneyeceksen dikkatli ol ben işyerindeki bilgisayara yaparken elektrik gitti makine bitti :D

bu arada araştırma kabiliyetine bayıldım her yerde sorunun hakkında yazılar gördüm

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İşletim sistemini 64 bit mi, yoksa 32 bitmi?

Eğer 32 ise 64 ile denemeni tavsiye ederim.

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla Os çekirdek türü - Multiprocessor free (32-bit) yazı kastettiğin buysa bu arada saol valla araştıracaz böle böle forumları yardım eden arkadaşlar çıkıyor şimdi elinde 2gb ram var bir slotunda boş takmamak olmaz çok saolun ilgilendiğiniz için.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bios tehlikeli iştir.Sistemi tamamiyle çökertme
Asusta olduğu gibi gigabyte yrd bir program var mı?

Varsa yaparsın :)kolay bi şekilde :)

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla anakart cd sinin içinde verdilerde BIOS update felan bişeler yaptıda ben pek güncellediğini sanmıyorum fazlada karıştırmadım belki BIOS'u güncelleştirmeden BIOS ta bi ayar vardır diye düşünmüştüm ama herhalde yok neyse yardımlarınız için saolun ben en iyisi bilen birine bırakayım bu güncelleştirme işini

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Update kodu vardır ondan anlayabilirsin. açılışta veya biostan system ayarları olacak, gigabyte pek bilmediğim için nerde olduğunu bilemiyorum bios tanda bulabilirsin.

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya valla girdimde BIOS a çok karışık keşke fotoğrafını çekip yolluyabilsem hiç değilse oradan anlatırın bişiler belki gözüne çarpan bişe olur ama çekemiyozki

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
al sana anakartının kullanıcı el kitabi bios kısmının ekran görüntüleri var resimini printscreen ile kaydet yükle siteye yardım edelim istediğin noktadan

fakat sitede 3 farklı versiyon var anakartına yönelik sen hangisi ise bulursun senin biosa benzeyeni ben v1,0 ekledim bu direk indirme linki bir sayfa geride diğerleride var

http://tw.giga-byte.com/Support/Mot...oadFile.aspx?FileType=Manual&FileID=17639

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
birşey soracağım sana ram markası nedir bu arada

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni aldığın ramleri eski raminle birlikte kullanmaya kalktıysan eğer, eski ramle yeni ramlerin gecikme süreleri ve hızları bir biri ile uyumlu değilse bu tür sorunların ortaya çıkması muhtemel. Yok hayır sadece yeni aldığın ramleri takıp kullanmayı kalktığında da bu sorunlar çıkıyorsa tavsiyem yeni almış olduğun ramleri başka bir sistemde denemen. Belki ramler arızalı olabilir yada anakartın ramlerin mhz lerini desteklemiyor olabilir. Bu durumu belki bios güncellemesi ile çözebilirsin emin değilim.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Madem sistem konusunda bilgiler aktarıyoruz bari ben senin kartın detaylı bilgilerini vereyim belki yardımı olur bakan arkadaşlara

GIGABYTE - GA-VM900M SC-775,VIA900,SES,VGA,LAN,SATA,DDR2 667,1066MHz FSB
Ürün Özellikleri
• Intel Core2 Duo /Pentium D / Pentium 4 işlemci desteği Tümleşik krom9 HC IGP Grafik mimarisi İleri seviye performans için Çift Kanal DDR2 667 PCI-Express x16 arayüzü ile devrimsel grafik deneyimi Tümleşik SATA 3Gb/s ile RAID fonksiyonu 8-kanal High-Definition Ses Microsoft Windows VISTA desteği LGA775 Intel Core 2 Duo / Pentium D / Pentium 4 1066 / 800 / 533 MHz FSB VIA P4M900 VIA 8237S Realtek 8201 LAN PHY VIA 1708A HD Audio codec 2 x DIMM yuvası ile maksimum 4GB bellek desteği 1.8V DDR DIMM desteği DDRII 667 / 533 / 400 DIMM desteği 1 x 24-pin ATX Güç Bağlantı Noktası 1 x 4-pin ATX 12V güç bağlantı noktası 1 x CD in 1 x Kasa Açık Kapalı Bilgilendirme Bağlantı Noktası 1 x COM B 1 x İşlemci Fanı Bağlantı Noktası 1 x FDD 1 x Ön panel ses bağlantı noktası 1 x Ön Panel Bağlantı Noktası 1 x HDA_SUR 1 x Güç Lambası (LED) Bağlantı Noktası 1 x SPDIF in/out 1 x Sistem Fan Bağlantı Noktası 2 x IDE 2 x SATA 3Gb/s 2 x USB 2.0/1.1 (4 bağlantı noktası desteği) 1 x PCI Express x1 1 x PCI Express x16 2 x PCI 1 x D-Sub 1 x LPT 1 x RJ45 LAN 1 x serial port 1 x VGA 3 x Ses Giriş Çıkış Bağlantı Noktası (Hat-G/Hat-Ç/Mikrofon) 4 x USB 2.0/1.1 2 x PS/2 (Klavye/Fare microATX 244mm x 233mm 3 yıl garantilidir
• Web Adresi: www.gigabyte.com.tr
• Seri Port: 1
• Paralel Port: VAR
• USB Port: 8X USB 2.0
• P2/2 Mouse Port: VAR
• Bellek Türü: CIFT KANAL DDR II
• Yapısı: MICRO ATX
• AGP Desteği: YOK
• On Board Ses Kartı: VAR
• On Board Lan: 10/100 MBIT
• İşlemci Yapısı: Soket 775
• Satış Garanti Süresi (ay): 36
• Maksimum Bellek: 4 GB
• Desteklediği CPU: CORE 2 DUO
• Desteklediği CPU: INTEL LGA775 PENTIUM 4
• Desteklediği CPU: PENTIUM D DUAL CORE
• Desteklediği CPU: INTEL LGA775 CELERON
• VGA Onboard: VAR
• Seri ATA Desteği: VAR
• Onboard RAID Özelliği: YOK
• PCI Yuvası (Adet): 2
• Bellek Yuvası (Adet): 2 ADET DDR II
• Front Side Bus (MHz): 800
• Front Side Bus (MHz): 1066
• Front Side Bus (MHz): 533
• PCI-X (1X) Yuvası (Adet): 1
• Paylaşımlı VGA Bellek (max): 256 MB
• RAID Desteği: YOK
• PCI-X (16X) Yuvası: 1

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla beyler çok saolun ya o kadar uğraşmassınız valla benim ramlerin mhz leri uyuyo biligsayarcıda taktı denedi 2 sinide oldu ama bende olmadı ama daha değişik yoldan yardım etmek isteyenler saolsun souris46 nın verdiği özelliklere bakıp yardım edebilir.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bilgisayarın garanti kapsamındaysa servisine götür uğraşma yok değilse bilen birini bul yoksa paraya kıy yine servise git...

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
ramlerin anakart ile uyumsuz bu yüzden dolayı bu hatayı alıyorsun anakartının desteklediği bir mhz de ram alırsan bu sorunu çözeceksindir.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
exantric dedi ki:
ramlerin anakart ile uyumsuz bu yüzden dolayı bu hatayı alıyorsun anakartının desteklediği bir mhz de ram alırsan bu sorunu çözeceksindir.

ddr2 667 mhz ram destekli kartı arkadaşın ben özelliklerini vermiştim yukarıda ki ramlar 667 mhz diye belirtmiş arkadaş zaten

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten tek çare o kaldı bilen birine götürecem araştırma yaptımda bulamadım herkeze yardımlarından dolaya teşekkürler

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
En son şunu diyeyim sana ben bu konu hakkında artık yardım edebileceğimi sanmıyorum bildiklerim bu kadar bazı kartlar seninki gibi 4 gb destekler fakat şöyle olmalı
yani takacağın ram konfigurasyonları

2+2 yada x<+1

x tek bilinmeyenli bir denklemde kullanılmamıştır :D x orada birden küçük bir değeri ifade ettiği için kesin bir rakam verilemediğinden bilinmeyen anlamında yazılmıştır.
yani Şöyleki

512mb + 1gb
256+1gb gibi

bol şanslar melekler hdd'ni korusun :* :* :*

aleko1233

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de öle zaten :D saolasın seninde Ramini korusun :D