Soru 2. el ürün alımında para iadesi kime gider

muratuznkya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İkinci el hp victus laptobu aldım,elimde irsaliye var satan firmayı arayip e fatura isteyeceğim.ama fatura zannedersem internet üzerinden satın alınmış ve faturası bir firmaya kesilmiş.sorun çıktı 20 iş gününü geçtikten sonra iade istemeyi istiyorum ama iadeyi kimin ibanina yaparlar? Bunu kendi ibanima iade yapılması için ne yapmam gerekli.
Birde iade de sorun yaşayacaksam değişim yapmak istiyorum ama değişim yaptığım da hangi adrese yenisi gönderilir? Bunu öğrenmek istiyorum

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Çok zor sormuşsun. Ama anladım gibi.
Kimden aldıysan ona iade edersin.
Para iadesi de kim ödemişse ona yapılır.
İkinci el için Fatura çıkmaz.Zaten KDV'si,ÖTV'si daha önce ödenmiş. Satın aldığın kişi bir kurum ise, gelir vergisi öder o üründen kazancı üzerinden anca. Onun için Banka kayıtları yeterli.

muratuznkya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çok zor sormuşsun. Ama anladım gibi.
Kimden aldıysan ona iade edersin.
Para iadesi de kim ödemişse ona yapılır.
İkinci el için Fatura çıkmaz.Zaten KDV'si,ÖTV'si daha önce ödenmiş. Satın aldığın kişi bir kurum ise, gelir vergisi öder o üründen kazancı üzerinden anca. Onun için Banka kayıtları yeterli.
Şimdi olayin tam hâlini anladim aslinda fatura bir kişiye kesilmiş ama kişi galiba hepsi burada gibi bir yerden almış ondan dolayi öyle gozukuyormus kafam çok allak bullak oldu firmayı aradım dedi ki hp size belge veriyor onun ile nereden aldiysa oradan iade talebi oluşturup laptobu satın alinan karta para gidicektir dedi