2.el s7 vs 6s

samsung s7 vs iphone 6s

• Kullanılan toplam oy
    18

dirlik95

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sıfır telefon fiyatlarına bütçem yetmedigi icin 2.el samsung s7 veya iphone 6s düşünüyorum. Suan da note 3 kullaniyorum boyutundan sıkıldım ve nerdeyse güncelleme hiç yapmadım. Oyun oynamam sosyal medya 15 20 uygulamayı geçmez. Kamerasının iyi olmasını isterim ve en az 3yıl kullanmak isterim. Sizin önerileriniz nelerdir?

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Samsung kullanmışsınız bu sefer de Iphone olsun. Büyük ekran keyfini benim gibi yaşayın. 6S rahat sizi götürür temiz ikinci bulmanız lazım.

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Samsung kullanmışsınız bu sefer de Iphone olsun. Büyük ekran keyfini benim gibi yaşayın. 6S rahat sizi götürür temiz ikinci bulmanız lazım.
Buyuk ekran demissin de 6s 4,7 inch s7 5,1.

Kamera konusunda S7 6s e kiyasla cok daha iyi bence.

Sizin icin S7 daha uygun olabilir. Iphone stabilitesi ile one cikacak olsa da S7 de oldukca guclu bir cihaz, 3 yilda kaybedecegini zannetmiyorum stabilitesini ve kamera olarak daha avantajli.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
İkinci el piyasası apple'in bütün telefon firmalarına göre çok daha yüksek ve müşterisi hazır. Ben apple marka telefonlara sermaye olarak bakıyorum aynı gün telefonumu koyup sattığım çok oldu. Aynı zamanda s8'in çıkması eli kulağında s7 daha da düşecektir o yüzden almışken 6s alın

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Ben olsam 6s alırdım. Neden mi? Her zaman söylerim, samsungun servisiyle uğraşılmaz.

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Fazla telefonu yormadığınız için iki telefonda size hayli hayli yetecektir o yüzden kamera konusuna gelecek olursak :

S7 : Daha iyi fotoğraf kalitesi, Geniş açılı ön kamera
6S: S7 den bi tık geride fotoğraf kalitesi (genede fazlasıyla iyi), Çok iyi video deneyimi ve dar açılı ancak iyi renklere sahip ön kamera

MERTd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
6s 16 gb silver satılır temiz :D :D

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Sıfır telefon fiyatlarına bütçem yetmedigi icin 2.el samsung s7 veya iphone 6s düşünüyorum. Suan da note 3 kullaniyorum boyutundan sıkıldım ve nerdeyse güncelleme hiç yapmadım. Oyun oynamam sosyal medya 15 20 uygulamayı geçmez. Kamerasının iyi olmasını isterim ve en az 3yıl kullanmak isterim. Sizin önerileriniz nelerdir?

Merhaba,

Iki modelde 3 yil performans sorunu olmadan is gorur. Ama s7'de android sistemindeki bazen performans dusuklukleri tuhaf hallenmeler gorebilirsiniz. Bu donanimsal yetersizlikten kaynaklanan bi sorun degil de daha cok android sisteminin fazla yetenekli olmasindan kaynaklaniyor. Tabi bu durum eskiye nazaran daha az simdi. Ama bu konuda yani uzun vadede stabilite konusunda ios isletim sistemi daha basarili.

S7'nin iyi oldugu noktalar ise kamera, ekran, pil performansi, depolama, hizli sarj gibi birsuru artisi var.

Ozetle bu konuda tercih sizin. Ikiside guzel modeller oldugu icin beklentinize gore tercih yapmaniz en dogrusu. Kamera,ekran vb konularda s7, uzun vadede stabilte konusu da ise ip6s tavsiye ederim.

dirlik95

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Herkese yorumu icin tesekkurler :) bu zamana kadar note3 bile yettigine gore ikisi de 3yıl götürur. Kamera hafiza ve batarya yönunden s7, stabilite ve marka icin 6s. Elime alıp kurcalayım hoşuma gideni alayım artık

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Herkese yorumu icin tesekkurler :) bu zamana kadar note3 bile yettigine gore ikisi de 3yıl götürur. Kamera hafiza ve batarya yönunden s7, stabilite ve marka icin 6s. Elime alıp kurcalayım hoşuma gideni alayım artık
Keyfine göre :D

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
En az 3 yıl için 6s derim...

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
İphone gerçekten çok farklı mesela fotoğraf çekip anında androiddeki gibi beklemeden görüntüleyebilirsin. Şuan telefonumda 200 e yakın fotoğraf var ve o fotoğraflar arasında hızlıca geçiş yaptığımda dahi hiç sıkıntı olmuyor. Bunları görünce kaliteyi hissediyorum apple ın adı var derler ama gerçektende kullanmayan bilemez.

Reaksiyon puanı
16,128
görülen zaruret nedeni ile s7 alınması daha uygundur...

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Arkadaşın dediği gibi bir de İos'un tadına bak bakalım merak etme hiçte zor değil.:)

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
stabilite konusunda android chazlar çok gelişti ama hala bence lider ios platformu. kullanımı kolay ve oldukça stabil olduğu için benim tercihim 6S ten yana olurdu. Tabi ios platformu kullanırken android de oldugu gibi özgür değilsin bunu unutmadan yap seçimini.

dirlik95

Asistan
Reaksiyon puanı
9
stabilite konusunda android chazlar çok gelişti ama hala bence lider ios platformu. kullanımı kolay ve oldukça stabil olduğu için benim tercihim 6S ten yana olurdu. Tabi ios platformu kullanırken android de oldugu gibi özgür değilsin bunu unutmadan yap seçimini.
Özgürlük derken ne gibi kısıtlamaları var ? Ben sosyal medya kamera kullanırım oyun neredeyse yok bile.

wedoman

Asistan
Reaksiyon puanı
100
Özgürlük derken ne gibi kısıtlamaları var ? Ben sosyal medya kamera kullanırım oyun neredeyse yok bile.
bluetoothla dosya transferi yapamazsınız. telefonu bilgisayara bağladığında hafıza kartına dosya atar gibi atamazsınız. fakat çok farklı yollarla günümüz şartlarında daha pratik hale getirebilirsiniz. fotoğraflarını icloud üzerinden istediğin bilgisayardan atabilirsiniz. müzikleriniz için itunes kullanabilirsiniz. belgelerini yine adobe programı ile itunes üzerinden atabilirsiniz. biraz daha zor fakat alıştıktan sonra çok zor değil. biraz itunes bağımlılığınız olacak o kadar. eğer sosyal medya vs. takılacaksanız hayli hayli 6s işinizi görür. bende bir iphone kullanıcısı olarak tercihim 6s'ten yana. androidden ağzım biraz yandı :)

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16

o türden bir kısıtlama değil başkan :) android telefonlarda root olmadan playstore harici uygulama indirebilir hatta paralı olan oyunları falan da google dan bulup indirebilirsin. ayrıca telefonunuzun iç görünümünü değiştirebiliyosun ama ios işletim sistemi güvenlik nedeni ile bu tür şeylere izin vermiyor
telefonu jailbreak yapmadığın sürece androidde yaptıklarını yapamazsın
--- Gönderi Güncellendi ---
bluetoothla dosya transferi yapamazsınız. telefonu bilgisayara bağladığında hafıza kartına dosya atar gibi atamazsınız. fakat çok farklı yollarla günümüz şartlarında daha pratik hale getirebilirsiniz. fotoğraflarını icloud üzerinden istediğin bilgisayardan atabilirsiniz. müzikleriniz için itunes kullanabilirsiniz. belgelerini yine adobe programı ile itunes üzerinden atabilirsiniz. biraz daha zor fakat alıştıktan sonra çok zor değil. biraz itunes bağımlılığınız olacak o kadar. eğer sosyal medya vs. takılacaksanız hayli hayli 6s işinizi görür. bende bir iphone kullanıcısı olarak tercihim 6s'ten yana. androidden ağzım biraz yandı :)

ben cevaplayana kadar arkadaş roman yazmış ve çok ta güzel anlatmış :)

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
https://www.youtube.com/watch?v=4ScOmLSUEJM&t=224s Şu videoyu izleyin. iPhone 6 işlemci bakımından note4den biraz daha güçlü Antutu gibi bir yerden baksan 14binlik bir fark var bildiğim Pekde dikkate alınacak bir fark mı fark olarak saymıyalım biz bunu hadi. uygulama açılış hızlarına bakın iPhone 6 , Note 4 yanında nerdeyse her uygulamada ne kadar yavaş kalıyor. Burdaki Note 4 Snapdragon 805li model. Siz bunun üstüne Samsungun ram yönetimini iyileştirdiğini ve samsungun exynoslu modellerinin ram yönetiminin snapdragonlu samsunglara göre çok daha iyi olduğunu hesaba katın. https://www.youtube.com/watch?v=lLyGxV7y46c&t=75s Sonuç bu. s7 işlemci ciddi derecede iPhone 7den daha güçsüz doğrulupğuna güvenmesemde kıyas oluşturması için söylüyorum antutu 136 bin s7 180bin 7 plus. (Android 7.0 güncellemesş s7 için TRye gelmedi. Fakat 6.0.1 günlük kullanımda bir sıkıntı vb çıkarmıyor ayrıca gelmesi yakındır.) Ben kesinlikle S7 öneriyorum. 7 plusun 3GB ram ile girmesinden dolayı belkide yavaş yavaş iOS 3GB rame doğru yönelecek ve seneye gelecek iphonenun baz modeli büyük ihtimalle 3GB ram ile gelecek bunu tahmin etmek zor değil. Ve Seneye ios 11 ile birlikte 6s , 6nın düştüğü şu hale düşecek. Şimdi Apple taraftarları neyi var bunun diyecek objektif tarafsız bir şekidle izleyin Note 4 ün nasıl fark attığını görürsünüz. iOS 11 hadi bilemedin iOS 12 ve 6S'in düşüşü.. Bu 6sin suçu mu donanımın suçu mu? Hayır Appleın suçu yeni telefon aldırmak için öldürüyor. Başka açıklama bulamıyorum. S7 kesinlikle ve kesinlikle 2-3 sene sonra bile 6sden daha stabil olacak. Ben s7 öneriyorum diğer konulardada çok daha iyi 6sden Hatta 7 plusdan bile

Reaksiyon puanı
16,128
[video] Şu videoyu izleyin. iPhone 6 işlemci bakımından note4den biraz daha güçlü Antutu gibi bir yerden baksan 14binlik bir fark var bildiğim Pekde dikkate alınacak bir fark mı fark olarak saymıyalım biz bunu hadi. uygulama açılış hızlarına bakın iPhone 6 , Note 4 yanında nerdeyse her uygulamada ne kadar yavaş kalıyor. Burdaki Note 4 Snapdragon 805li model. Siz bunun üstüne Samsungun ram yönetimini iyileştirdiğini ve samsungun exynoslu modellerinin ram yönetiminin snapdragonlu samsunglara göre çok daha iyi olduğunu hesaba katın. [video] Sonuç bu. s7 işlemci ciddi derecede iPhone 7den daha güçsüz doğrulupğuna güvenmesemde kıyas oluşturması için söylüyorum antutu 136 bin s7 180bin 7 plus. (Android 7.0 güncellemesş s7 için TRye gelmedi. Fakat 6.0.1 günlük kullanımda bir sıkıntı vb çıkarmıyor ayrıca gelmesi yakındır.) Ben kesinlikle S7 öneriyorum. 7 plusun 3GB ram ile girmesinden dolayı belkide yavaş yavaş iOS 3GB rame doğru yönelecek ve seneye gelecek iphonenun baz modeli büyük ihtimalle 3GB ram ile gelecek bunu tahmin etmek zor değil. Ve Seneye ios 11 ile birlikte 6s , 6nın düştüğü şu hale düşecek. Şimdi Apple taraftarları neyi var bunun diyecek objektif tarafsız bir şekidle izleyin Note 4 ün nasıl fark attığını görürsünüz. iOS 11 hadi bilemedin iOS 12 ve 6S'in düşüşü.. Bu 6sin suçu mu donanımın suçu mu? Hayır Appleın suçu yeni telefon aldırmak için öldürüyor. Başka açıklama bulamıyorum. S7 kesinlikle ve kesinlikle 2-3 sene sonra bile 6sden daha stabil olacak. Ben s7 öneriyorum diğer konulardada çok daha iyi 6sden Hatta 7 plusdan bile
bir daha videoları link olarak koyma [ video ] video url [/ video] birleşik olacaklar...

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Şöyle söyleyeyim öyle Android'deki gibi kolayca dosya yüklemek vs root atmak ne bileyim tema seçmek zor,ama artık yazılımlar ile bir kısmı halledilebiliyor,yani anlayacağın Android gibi açık kaynak kodlu değilde kapalı kaynak kodlu.

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
İphone gerçekten çok farklı mesela fotoğraf çekip anında androiddeki gibi beklemeden görüntüleyebilirsin. Şuan telefonumda 200 e yakın fotoğraf var ve o fotoğraflar arasında hızlıca geçiş yaptığımda dahi hiç sıkıntı olmuyor. Bunları görünce kaliteyi hissediyorum apple ın adı var derler ama gerçektende kullanmayan bilemez.
Android üst seviye cihazlarda dediğinizi yapıyor zaten merak etmeyin.

Konu sahibine;
Ben S7 öneriyorum. 6S'in çok çok önünde bir cihaz