2. El İphone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Merhaba arkadaşlar . Yakın bir zamanda İnşallah iphone 3GS alacağım . ancak telefonlarözellikle iphoneler hakkında pek bir bilgim yok açıkcası.Hatta bende bu kadar zamangeçmesine rağmen daha yeni yeni iphone merakı oluşmaya başladı. Öğrenciyim ve sıfırı almaya param yok malesef O yüzden namı değer " 2. el piyasasına" başvuracağım Ancak bu konuda tamamen tecrübesiz olduğum için , haliyle kazıklanmaktan korkuyorum . Ayrıca iphone arızalandığında oldukça masraflı yapımı olan bir telefon olduğunu biliyorum/sanıyorum .

Peki kazıklanmama için İphone 3GS alırken nerelere dikkat etmeliyim ?

Şu sorunu , bu sorunu olan ürünleri kesinlikle alma dediğiniz bir ürün var mı ?

Ve daha olabilecek bir çok püf nokta/uyarılarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler , iyi forumlar

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arıza olduğunda en fazla masraf 180 tl oluyormuş daha bugün telefon tamir servisi ile konuştum arkadaşta alıcak iphone 3.

Dokunmatik değişimi: 30 TL

Komple kasa değişimi : 130 TL

limoncekirdegi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şarj olayına dikkat et şarj olmadan alırsan ya da elektirk falan giderse çabuk bozulabiliyor bu durumda yaptırman gerekiyor ve garantisi yoksa epey para veriyorsun.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
şarj olayına dikkat et şarj olmadan alırsan ya da elektirk falan giderse çabuk bozulabiliyor bu durumda yaptırman gerekiyor ve garantisi yoksa epey para veriyorsun.

evet onu biliyorum.arıza durumunda takacakları parça sıfır olacağı için , birazda abartırsam neredeyse yeni bir 2.el telefon parası çıkar herhalde :)

hurisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba kardes madem iphone alacaksin benim tavsiyem biraz daha sabret biraz daha parani biriktir iphone 4 yada daha yeni modelini al yakin zamanda cikan sistem geriye donuk destek vermeyecegi icin
herhengi eski bir telefon almis olursun ekran cozunurlugu fotograf makinesi ve video kaydi felan daha dusuk seviyede kalacaktir birde sim kilitsiz olani ve jailbreak olmayanina bak daha iyi bir telin olur parani bosa vermemis olursun. ben londrada yasiyorum yenisi burda 500£ sterlin ikinci el 450£ sterlin farki sen hesapla 100-200 lira icin degmez bence eger yapabiliyorsan ingilterede bir tanidigin varsa burda kilitsiz olarak satiliyor burdan aldir bence karli cikarsin 500 yenisi ikinci ellerde biraz daha dusuk ama dedigim gibi degmez turkiye fiyatlari gercektende bayagi fahis fiyatlar nette gordugum kadariyla 2000-2200 gibi ama
500 sterlin yaklasik 1400-1500 civari yeni bir telin olur saygilar kardes

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
merhaba kardes madem iphone alacaksin benim tavsiyem biraz daha sabret biraz daha parani biriktir iphone 4 yada daha yeni modelini al yakin zamanda cikan sistem geriye donuk destek vermeyecegi icin
herhengi eski bir telefon almis olursun ekran cozunurlugu fotograf makinesi ve video kaydi felan daha dusuk seviyede kalacaktir birde sim kilitsiz olani ve jailbreak olmayanina bak daha iyi bir telin olur parani bosa vermemis olursun. ben londrada yasiyorum yenisi burda 500£ sterlin ikinci el 450£ sterlin farki sen hesapla 100-200 lira icin degmez bence eger yapabiliyorsan ingilterede bir tanidigin varsa burda kilitsiz olarak satiliyor burdan aldir bence karli cikarsin 500 yenisi ikinci ellerde biraz daha dusuk ama dedigim gibi degmez turkiye fiyatlari gercektende bayagi fahis fiyatlar nette gordugum kadariyla 2000-2200 gibi ama
keşke türkiyedede fiyatlar öyle olsa
türk insanı dunyanın en zengın ınsanı vallaha bir telefona 2300 tl verebılıyor 64 gb 4s 3000tl !

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
keşke bir tanıdığım falan olsa orda ama malesef yok , ayrıca daha fazla verecek paramda yok malesef :( zaten şuan telefonsuzum. Hocam peki nokia 603 ler hakkında bir bilginiz var mı ? iphone yerine nokia 603 alsam mantıklı olur mu ?

--- Mesaj Güncellendi ---

keşke türkiyedede fiyatlar öyle olsa
türk insanı dunyanın en zengın ınsanı vallaha bir telefona 2300 tl verebılıyor 64 gb 4s 3000tl !

o 3000 tl verdiğimiz telefonların 1 tanesinin maliyetinin en fazla 300-400 $ olduğunu öğrenince insan dahada çok çıldırıyor :D

hurisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin hatan kardes iphone u bir telefon olarak gormen malesef (iphone bir telefon degildir )iceriginde telefon fonksiyonu olan bilgisayarin minik halidir bu yuzden pahali olmasi normal.. eger senin telefona ihtiyacin varsa 100-200 tl yeterli olur nokia ,samsung vb markalarin 2G ozelligi olan birini alirsan isini gorur saygilar

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
senin hatan kardes iphone u bir telefon olarak gormen malesef (iphone bir telefon degildir )iceriginde telefon fonksiyonu olan bilgisayarin minik halidir bu yuzden pahali olmasi normal.. eger senin telefona ihtiyacin varsa 100-200 tl yeterli olur nokia ,samsung vb markalarin 2G ozelligi olan birini alirsan isini gorur saygilar
iphone veya android li telefonların sadece telefon işlevi görmediğini cepte taşınan bilgisayarlar olduğunu anlıyacak kadar bilgim var,yinede aydınlatman için teşekkürler fakat benim demek istediğim yurtdışı fiyatları ile bizim yurdumuzdaki fiyat uçurumu.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
konuyu açtığımda iphone alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum.ama şimdi çok iyi biliyorum . 1. kural - Asla garantisiz ürün alma 2. kural - alırken adamla , telefonun sağlamlığının garantisi hakkında iyice konuş , güven al.

eğer bu ikisini yapmazsanız benim gibi arızalı mal alırsınız !

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
konuyu açtığımda iphone alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum.ama şimdi çok iyi biliyorum . 1. kural - Asla garantisiz ürün alma 2. kural - alırken adamla , telefonun sağlamlığının garantisi hakkında iyice konuş , güven al.

eğer bu ikisini yapmazsanız benim gibi arızalı mal alırsınız !

geçmiş olsun...

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sana tavsiyem tanıdık haricinde kesinlikle özellikle IPHONE ikinci el satın alma.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ikinci el alıyorsan iadesi mümkün sitelerden alacaksın.

cem1304

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mobilde ikinci el önermem kesinlikle ama mapii nin dedigi gibi tanıdık varsa ondan yoksa bütçene uygun başka telefon arayışına gir derim

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende 1 ay kullanılmış iphone 4s buldum bende de 4 var ve takas işleminde 350 istiyor sizce buna değermi ? Bu takası yapmalımıyım birde ikinci el çekincesi de var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende ikinci el telefon almak istiyorum Ama karar veremedim İphone 4 mü alsam yoksa samsung galaxy s2 mi ikisininde fiyatı aynl 600tl ikinci el... VE bu telefonlardan birini elime alıp kontrol etmek istesemdikkat etmeliyim ....?????????

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Baştan ikinci el alma bence hocam.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aphone4s alıcamda cantımı değimi anlayamadım fiyatı 330 tl sadece arka kapağı kırık arka kapak 12$ dolar adam değiştirip vericek nasıl iyimi

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
3GS alma diyorum ben.Ekran netliği çok kötü.Ağır ve kalın.Eski işletim sistemi var.Hep oyun ve uygulamalardan atıyor.Ama zaten düzgün oyun ve uygulama da yüklenmiyor ki.Onun yerine S3 Mini veya Desire X al,keyfine bak.Daha iyiler her konuda.Bütçen ₺600 gibiyse en iyi tercih Desire C.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki bazı iphoneler 150, 250, 300 falan fiyatlar olyur bunlar orjınalmıdır

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
En önemlisi tabi bilindik güvenilir birinden al bu telefon işinde çok üç kağıtçı var

tefonur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internetten almanı kesinlikle tavsiye etmem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iphone alacaksan yurt dışı olup olmadığına dikkat etmeni şiddetle öneririm!!! yurt dışı ise, ne olursa olsun alma, mümkünse garantisi olsun. bence bekle biraz daha para biriktir 0 al 2. el telefonlarda %90 bi yerinde patlak (arıza) çıkıyor.