2 bin çalışan yoğurda maya çalacak

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
1461740663561.jpg

ABD'de faaliyet gösteren yoğurt şirketi Chobani, çalışanlarını şirkete ortak ediyor. Şirketin kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya bu modele, yeni başlayanlar dahil tam zamanlı çalışan tüm Chobani personelinin katılacağını söyledi.

"Chobani Shares" adı verilen ortaklık programından 26 Nisan 2016'dan itibaren, yaklaşık 2 bin çalışanın yararlanacağını açıklayan Ulukaya, haberi bizzat vermek üzere ülke genelindeki tesislerde turlar düzenliyor. Ulukaya çalışanlarına "Hepimiz Chobani'nin geleceğinin bir parçası olabiliriz" dedi.

BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK
Şimdiye kadar başka hiçbir şirket tarafından uygulanmayan model sayesinde işçiler, hisselerinin tümüne en fazla 4 sene içerisinde ulaşacak. Herkese eşit hisse paylaşımı yapılmayacak. Daha fazla hisse sahibi olacak yöneticiler için dört sene boyunca koyulacak büyüme hedefleri kriter kabul edilecek. İşçilerin hisselerinde ise herhangibir büyüme hedefi olmayacak. Herkese eşit hisse paylaşımı yapıldığında kişi başı 200 bindolar gibi bir hisse sahipliğine denk gelen modelin asıl çarpıcı yanı ise Chobani'nin satılması ya da halka açılması halinde işçiler kendilerine ayrılan hisseleri dört senelik dönemin sona ermesini beklemeden belirlenen şirket değeri üzerinden satabilecek.

Sabah
 
Üst