2 bankayı birden dize getirdi

Reaksiyon puanı
10,327
2 bankayı birden dize getirdi

211020131142022636348.jpg

Bir otelde kat şefi olarak çalışan üç çocuk babası Ramazan Şahiner, tüketici kredisi çektiği iki bankanın kendisinden tahsil ettiği dosya masrafını geri almanın mutluluğunu yaşıyor.

Ankara'da ikamet eden Ramazan Şahiner, 2009 yılında bir bankadan bin 500 TL tüketici kredisi çekti. Banka şubesi, Şahiner'den 'dosya masrafı' adı altında 225 TL tahsil etti. Şahiner, konuyu Yenimahalle Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne taşıdı. Heyet, Şahiner'i haklı bulunca banka, kararı mahkemeye taşıdı.

Tüketici mahkemesi de Şahiner'i haklı bularak 225 TL paranın iadesine hükmetti. Ramazan Şahiner geçtiğimiz sene ise bir başka bankadan 2 bin 500 TL tüketici krdesi çekti. Bankanın kendisinden 'dosya masrafı' adı altında tahsil ettiği 200 liranın haksız alındığını öne süren Şahiner, yine hakem heyetinin yolunu tuttu. Hakem heyeti, Şahiner'i haklı bulunca banka, Ankara 7. Tüketici Mahkemesi'ne müracaat etti. Mahkeme de Şahiner'i haklı bularak 200 liralık masrafın iadesi yönünde karar verdi. Mahkeme kararına rağmen banka şubesi, ödemeyi yapmayınca devreye Ramazan Şahiner'in avukatı Mustafa Akıncı girdi. Avukat Akıncı, Ankara 3. İcra Müdürlüğü'ne müracaat ederek parayı tahsil etti.

Bankaların aldıkları dosya masraflarının hukuksuz olduğunu öne süren Ramazan Şahiner, "İki ayrı bankadan dosya masrafını yargı yoluyla tahsil ettim. Onu da avukatımın yardımıyla tahsil edebilmek için yargıya müracaat ettik. Tüketici kredisi çektikten çok sonra haksız yere alınan komisyon ücreti ve masrafın iadesi yönünden davacı banka ile görüşme yaptım. Görüşmede kendisine bu yönde ödeme yapılamayacağı belirtilerek talebim rededilince hakem heyetine başvurduk ve sonrasında mahkeme kararıyla ilk iki masrafı aldık." dedi. Avukat Mustafa Akıncı da "Son dönem yerel mahkeme uygulamalarında; bankaların tek taraflı olarak dosya masraflarını belirledikleri, tüketicilere de tek taraflı belirlenen miktarları ödeme yükümlülüğü getirdikleri, tüketici aleyhine düzenlenmiş sözleşmelere benzer durumda haksız şart ilavesi yaptıkları, bu şekildeki haksız şartların yok hükmünde sayılması gerektiği vurgulanmaya başlanmıştır." diye konuştu.

KaynaK

Reaksiyon puanı
10,327
bayılıyorum bu tür haberlere...
eğer herkes aynı duyarlılığı gösterip her b.k'a haraç kesen deli dumrullara kafa tutabilseydi bu kunduziler milleti sağmal inek gibi görüp söğüşlemeye kalkamazlardı.

Theurer

Doçent
Reaksiyon puanı
2
helal olsun en güzelini yapmış. bunu yapmayarak biz bu hale getirdik durumu bi yerde

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok güzel haber... Türkiye'de banka müşteri ilişkisi inek-çiftçi ilişkisine benziyor...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
eğer herkes aynı duyarlılığı gösterip her b.k'a haraç kesen deli dumrullara kafa tutabilseydi bu kunduziler milleti sağmal inek gibi görüp söğüşlemeye kalkamazlardı.

aradan 4 yıl geçmiş. gecikmiş adalet adalet değildir.

Reaksiyon puanı
10,327
aradan 4 yıl geçmiş. gecikmiş adalet adalet değildir.

haberi iyi okumamışsın [MENTION=10880]masterbaba[/MENTION], davayı açan banka, bizim vatandaş zamanında almış parasını geriye...
mağdur sıfatıyla dava açıp mağlup olan bankanın kendisi! :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
haberi iyi okumamışsın @masterbaba, davayı açan banka, bizim vatandaş zamanında almış parasını geriye...
mağdur sıfatıyla dava açıp mağlup olan bankanın kendisi! :)

:D yine aynı şey.sen 4 yıl o adamı mağdur etmişsin.parasını erken alması bir şeyi değiştirmez.

Reaksiyon puanı
10,327
:D yine aynı şey.sen 4 yıl o adamı mağdur etmişsin.parasını erken alması bir şeyi değiştirmez.

galiba gene anlamadın, adam parasını dört yıl önce almış zaten, yemiş, bitirmiş...
jeton düştü mü [MENTION=10880]masterbaba[/MENTION]? :D

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
galiba gene anlamadın, adam parasını dört yıl önce almış zaten, yemiş, bitirmiş...
jeton düştü mü @masterbaba? :D

anladım.ne demek istediğini.parasını almış diyorsun.4 sene sürmüş banka bu adama dava açmış.böyle davaların bu kadar uzun sürmesine atıf yapıyorum. anla işte.öylede böylede davaların bu kadar uzun sürmemesi lazımmm.:D

Reaksiyon puanı
10,327
o konu ayrı tabi, asırlık bir problem o, öyle kolay çözüleceğe de benzemiyor.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
helal peşini bırakmamış cogumuz uzun surecek dıye bulaşmıyoruz bende dahil maalesef ...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Özellikle araç ve ev kredisi alanlar böyle yapsa bankalar belki adam olur.

ardaozkal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bizim dava sürüyor 1-2 ay içinde biz de bir haber atarız :D

MrFantastic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kan emicilerle böyle savaşmak en doğrusu haksız kazanc zehir zıkkım olsun. Helal Olsun sonuna kadar

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Denizbank'ın banka kartımdan kestiği 122.70 TL işletim ücretini bende geri aldım.Elimde tüketici hakları kararıyla bankaya gidip "Bu karar size 15 gün önce ulaşmış.Şu tarihe kadar param yatmazsa muhatabınız ben değil icra olur" dedikten sonra para 24 saat içinde hesabıma geri yattı.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70

Öylede abi.Bu banka dediğimiz oluşum küresel soygunun legalleştirilmiş hali.Bu bankaların binlerce çalışanının ve beyin takımının düşündüğü tek şey "İnsanları nasıl daha fazla sömürebiliriz, soyabiliriz, kandırabiliriz."

Bu şekilde tek tük insanlar gurur yapıp parasının peşine düşüyor, bazen geri alıyorlar.Ama çalışan, vakti olmayan ve ihtiyaç sahibi insanlar ya uğraşamıyor ya da aldığı krediye şükrediyor.Bu bankalarla veya şirketlerle hukuksal düzeyde uğraşmakda büyük zahmet.Herkesin kovalayacağı, uğraşabileceği işler değil.

Benim aklımın almadığı birşey var.Bu adam gibi daha onlarca örnekle karşılaşıyoruz haberlerde vs. Her seferinde mahkemelerin vatandaşı haklı bulup parasını geri almasına hüküm vermesine rağmen neden peki bu bir kanun olmuyor.En yüksek yargı mercii böyle bir karar veriyorsa bunun kanunlaştırılması ve suç sayılması lazım.Bu işe devletin bir el koyması lazım.Bu aynı şuna benziyor.Bir adam kimsesiz birini öldürüyor.Bunu bütün kamuoyu ve halk biliyor.Ama kimse mahkemeye vermediği için katil hapse girmiyor.Ama başka bir adamın ailesi var ve katili mahkemeye verirse katil o zaman hapse giriyor.Yani adalet ve hukuk bunun neresinde !?

berinark

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Denizbank'ın banka kartımdan kestiği 122.70 TL işletim ücretini bende geri aldım.Elimde tüketici hakları kararıyla bankaya gidip "Bu karar size 15 gün önce ulaşmış.Şu tarihe kadar param yatmazsa muhatabınız ben değil icra olur" dedikten sonra para 24 saat içinde hesabıma geri yattı.

Keşke paranı vermeselerdi. Bankaya icra gönderdim diye hava atardın. Bi bankaya icra göndereyim hayatta daha da bişey istemem:)

Reaksiyon puanı
10,327
Öylede abi.Bu banka dediğimiz oluşum küresel soygunun legalleştirilmiş hali.Bu bankaların binlerce çalışanının ve beyin takımının düşündüğü tek şey "İnsanları nasıl daha fazla sömürebiliriz, soyabiliriz, kandırabiliriz."

Bu şekilde tek tük insanlar gurur yapıp parasının peşine düşüyor, bazen geri alıyorlar.Ama çalışan, vakti olmayan ve ihtiyaç sahibi insanlar ya uğraşamıyor ya da aldığı krediye şükrediyor.Bu bankalarla veya şirketlerle hukuksal düzeyde uğraşmakda büyük zahmet.Herkesin kovalayacağı, uğraşabileceği işler değil.

Benim aklımın almadığı birşey var.Bu adam gibi daha onlarca örnekle karşılaşıyoruz haberlerde vs. Her seferinde mahkemelerin vatandaşı haklı bulup parasını geri almasına hüküm vermesine rağmen neden peki bu bir kanun olmuyor.En yüksek yargı mercii böyle bir karar veriyorsa bunun kanunlaştırılması ve suç sayılması lazım.Bu işe devletin bir el koyması lazım.Bu aynı şuna benziyor.Bir adam kimsesiz birini öldürüyor.Bunu bütün kamuoyu ve halk biliyor.Ama kimse mahkemeye vermediği için katil hapse girmiyor.Ama başka bir adamın ailesi var ve katili mahkemeye verirse katil o zaman hapse giriyor.Yani adalet ve hukuk bunun neresinde !?

[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION], sanırım bu konuda bir kanun maddesi taslak haline getirildi, ne ki araya seçim telaşeleri falan girince meclise sunulamadı bildiğim kadarıyla...

ancak er veya geç bu kanun çıkarılacaktır.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Keşke paranı vermeselerdi. Bankaya icra gönderdim diye hava atardın. Bi bankaya icra göndereyim hayatta daha da bişey istemem:)
Bende öyle olsun istedim ama parayı yatırmayı seçtiler.Haber olurduk kesin bizde kendi çapımızda:)