1TB Diski bölmem lazım yardım!

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Sonunda dün WD MyBook HomeEdition 1TB e-sata, FW, USB harici hdd aldım. Yedekleme için 200-300-431 gb olarak bölmek istiyorum. Bunu yapacağım sorunsuz bir program var mı ve nasıl bölebilirim? Ayrıca harici hddler için koruma amaçlı anti-virüs veya firewall kurma imkanım var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum. :helpsmilie:

ieee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önce diski tamamen silip ham haldeyken rahat bir şekilde 4 parçaya kadar ayırabilirsin ya da partion magic programını kullanabilirsin...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
önce diski tamamen silip ham haldeyken rahat bir şekilde 4 parçaya kadar ayırabilirsin ya da partion magic programını kullanabilirsin...

Zaten şuan disk sıfır. Partition magic var bende ama bölme yapamadım. Nasıl yapılacağı hakkında daha ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.

ieee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Partition magic kullanmayalı yıllar oldu tam hatırlamıyorum açıkcası.Şöyle yapalım;
Bilgisayarıma sağ tıkla yönet,depolamaya gir,disk yönetimi
ordan diskinin üzerine sağ tıkla mevcut birim varsa onu sil
Birim silindikten sonra disk üzerinde istediğin oranlarda yeni birimler oluşturabilirsin

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hayır hiç bir şekilde ilave programa gerek yok. Boşuna %100 aynı netice için programlarla boğuşma. Bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve gelen menüden (Manage) Yönet'i seç. Bu seni doğruca Yönetim Araçlarına götürecek. Gelen pencereden Disk Yönetimini seç. External HDDki bul ve istediğin büyüklükte ve sayıda partition oluştur. Adımlar çok kolay. Benim işletim sistemi ingilizce o yüzden tüm adımları sayamıyorum. Kolay gelsin

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Hayır hiç bir şekilde ilave programa gerek yok. Boşuna %100 aynı netice için programlarla boğuşma. Bilgisayarım simgesine sağ tıkla ve gelen menüden (Manage) Yönet'i seç. Bu seni doğruca Yönetim Araçlarına götürecek. Gelen pencereden Disk Yönetimini seç. External HDDki bul ve istediğin büyüklükte ve sayıda partition oluştur. Adımlar çok kolay. Benim işletim sistemi ingilizce o yüzden tüm adımları sayamıyorum. Kolay gelsin

teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim.