1TB BluRay film geri getirilebilir mi?

miba54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Harddiskin kapağındaki usb girişinin kırılmasının ardından kapağı açıp diski elle bilgisayarın içine taktım. Artık böyle kullanırım sıkıntı olmaz diye düşündüm. Diski takıp bilgisayarı yeniden başlattığımda "Yeni bir sürücü bulundu. Biçimlendirmek ister misiniz?" diye sordu. Evet, aptalım, gidip yanlışlıkla Evet'e tıkladım. Her şey bir anda silindi.

Harddiskte hiçbir hasar, çizik yoktu, sorunsuz çalışıyordu. Format atıldıktan sonra üzerine hiçbir şey yazmadım, hiçbir yükleme yapmadım. Şimdi şunu merak ediyorum, bu filmler iyi bir recovery programı ile geri getirilebilir mi? Mümkün müdür? Yoksa illaki veri kurtaran bir yere mi götürmek gerekiyor?

Ayrıca bu veri kurtaran dükkanların kullandığı bir cihaz varmış, bunun hakkında bilgisi olan var mıdır? Harddiski bu cihaza bağlıyorlarmış, verinin büyüklüğüne göre belli bir süre sonra %90-95 veriler geri geliyormuş. Bu cihazın ne olduğunu bilen var mıdır?

Teşekkür ederim.

GrnmynThlk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Formattan sonra veri yazmadıysan recovery programlarını dene en yavaş modda tarama yaptır, uzun sürer ama denemende fayda var. Veri kurtaran dükkanlar harddiskin içindeki manyetik tabakaları özel ortamlarda çıkartıp çalıştırabilecekleri cihazlarda işlem yapıyorlar, manyetik tabakalarda okuma kafasından kaynaklı derin çizikler yoksa kurtarma %90 oralanlarında olabilir. Diski düşürmediysen ilk önce kurtarma programlarını dene derim.