1GB Ram Yeterli Midir? #Yardım #Acil

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, kendime One X+ almayı düşünüyorum (2. el 1300TL civarında) aklıma takılan tek nokta 1GB ram bulundurması. Daha önce hiç 1GB ram bulunduran bir Android cihaz kullanmadım, kullandıklarım hep 2GB ram bulunduruyordu.

Telefonda Yaptıklarım:

-Müzik Dinlemek

-Oyun Oynamak (Oynadığım En Yüksek Grafikli Oyun NFS Most Wanted)

-Sosyal Medyada Dolaşmak (Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram)

-Youtube vs üzerinden video izlemek.

Genelde arka planda çalışan uygulamaları sık sık kapatırım. Sizce One X+'ın 1GB ram'i beni kurtarır mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
One x ve One x Plus Yeni bir kernel güncellemesi aldı 1 2 hafta içinde bosta 300 mb dan fazla ram kalıyor Hızıda gayet yeterli gelecektir Tegra 3 ten %20 her alanda hızlı ekranıda iyidir 720 p Ips Lcd Kamerasıda Muhtesem bence zaten artık kamera kaliteleri 3 assa 5 yukarı hepsının aynı iyidir iyi al sen ramdan sıkıntı çekmezsin...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
2 GB rami olan kaç telefon var ki?

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ben 512 mb ile yapıyorum dediklerini :)

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 GB rami olan kaç telefon var ki?

Nexus 4, S4, Xperia Z, LG Optimus G hepsini kullandım 1GB cihaz kullanmadım. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

One x ve One x Plus Yeni bir kernel güncellemesi aldı 1 2 hafta içinde bosta 300 mb dan fazla ram kalıyor Hızıda gayet yeterli gelecektir Tegra 3 ten %20 her alanda hızlı ekranıda iyidir 720 p Ips Lcd Kamerasıda Muhtesem bence zaten artık kamera kaliteleri 3 assa 5 yukarı hepsının aynı iyidir iyi al sen ramdan sıkıntı çekmezsin...

İşte beni o 300MB korkutuyor. En son Optimus G kullandım 1.1GB boş kalıyordu.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Peki bu cihazlar var iken neden One X+ almayı düşünüyorsun? Bu cihazlara sahip olupta mı kullandın yoksa teknoloji marketlerde veya bir yakınında görüp alıp sadece inceledin mi? Yanlış anlama, merakımdan soruyorum.

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki bu cihazlar var iken neden One X+ almayı düşünüyorsun? Bu cihazlara sahip olupta mı kullandın yoksa teknoloji marketlerde veya bir yakınında görüp alıp sadece inceledin mi? Yanlış anlama, merakımdan soruyorum.

Satın almadım test cihazı olarak belli süreler içerisinde kullandım. Ki şunu söylemeliyim ki One X+ bana göre hepsinden önde. Tek aklıma takılan ram konusu oldu. :)

Witcher

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Biraz alakasız olacak ama Nexus 4'ü kullanırken bi sıkıntı yaşadın mı? Aşırı ısınma ya da cızırtı sorunu gibi

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz alakasız olacak ama Nexus 4'ü kullanırken bi sıkıntı yaşadın mı? Aşırı ısınma ya da cızırtı sorunu gibi

Isınma sorunu Optimus G'de de olduğu gibi Nexus 4'te de var ama hiç cızırtı sorunu yaşamadım. Isınma sorunundan kastım üst düzey oyunlar oynarken (Real Racing 3vs) işlemci 45 derecelere çıkıyor.

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Nvidia destekli hiçbir telefon alma.Bende 4x hd vardı. 2013 ün Şubatında bıraktım telefonu .Performans olarak berbat seviyede.Çok ısınıyor diğer telefonlara göre.Tegra 4 ü bilmem ama ondan gerisi berbat.Hatta çok pişman oldum S III niye almadım diye.Yaza kadar S III fiyatının düşmesini bekliyorum.Haziranın ortalarında S III alacağım.Android 5 ide alacak.Paran varsa S4 al rahatla.Çok ta fazla veremem dersen S III al bence

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Nvidia destekli hiçbir telefon alma.Bende 4x hd vardı. 2013 ün Şubatında bıraktım telefonu .Performans olarak berbat seviyede.Çok ısınıyor diğer telefonlara göre.Tegra 4 ü bilmem ama ondan gerisi berbat.Hatta çok pişman oldum S III niye almadım diye.Yaza kadar S III fiyatının düşmesini bekliyorum.Haziranın ortalarında S III alacağım.Android 5 ide alacak.Paran varsa S4 al rahatla.Çok ta fazla veremem dersen S III al bence

Açıkçası 1.800-1.900TL bütçem var ama bir telefonun o kadar parayı hak ettiğini düşünmüyorum. Mesela S3'te artık değerini buldu fakat S3'ü de kişisel olarak sevmiyorum. Onun için ikinci el One X+ falan düşünüyorum.

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S III ü ben bizzat incelemmiştim.Yaklaşık 40-45 dakika. Bu maddeler göz önüne konulduğunda
S III ün müzik keyfi gayet iyi.Hoparlörü diğer rakiplerine karşı iyi gibi.
Oyun keyfide gerçketen çok güzel.4,8 inç ekranda oynamak ayrı bir keyif.Grafiğide bilindiği gibi Mali 400.NFS MW Real Racing Asphalt 7 gibi oyunları oynadım kasmıyor. Olağanüstü performans sunuyor.
Sosyal Medyada da keyifli bir izlenim bıakıyor.S III bir özelliği vardı ama aklıma gelmedi .Titreşimle bizi uyarıyordu.
Adobe Flash desteği olduğundan herhangi bir flash programı yüklemeden video izliyebiliyoruz.
One X+ genişletme yok.16 gb 3,4 gb sisteme ait olsa ilerki yıllarda geriye kalan bu alan bence sizi kurtarmaz.
One X+da flash desteğide yok benim bildiğim kadar( yanlış bilgi vermek istemem)
Ben gerekli açıklamamı yaptım.Gerisi sana kalmış.Şimdiden hayırlı olsun

Sevmiyorsan Xperia Z de bak bence.1600 Tl den bulabilirsen bak ama Htc one x+ de alınabilecek bir albenisi yok bence.Bide ara telefon önermem.Mesala S III varken gereği yok minisine.One X var x+ gerek yok çünkü.One x gerekli rekabeteydi bir zamanlar.Fakat Htc one x+ geride kaldı bence.Dediğim gibi sen bilirsin ben kimseyi zorlamıyorum Karar senin :)

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S III ü ben bizzat incelemmiştim.Yaklaşık 40-45 dakika. Bu maddeler göz önüne konulduğunda
S III ün müzik keyfi gayet iyi.Hoparlörü diğer rakiplerine karşı iyi gibi.
Oyun keyfide gerçketen çok güzel.4,8 inç ekranda oynamak ayrı bir keyif.Grafiğide bilindiği gibi Mali 400.NFS MW Real Racing Asphalt 7 gibi oyunları oynadım kasmıyor. Olağanüstü performans sunuyor.
Sosyal Medyada da keyifli bir izlenim bıakıyor.S III bir özelliği vardı ama aklıma gelmedi .Titreşimle bizi uyarıyordu.
Adobe Flash desteği olduğundan herhangi bir flash programı yüklemeden video izliyebiliyoruz.
One X+ genişletme yok.16 gb 3,4 gb sisteme ait olsa ilerki yıllarda geriye kalan bu alan bence sizi kurtarmaz.
One X+da flash desteğide yok benim bildiğim kadar( yanlış bilgi vermek istemem)
Ben gerekli açıklamamı yaptım.Gerisi sana kalmış.Şimdiden hayırlı olsun

Sevmiyorsan Xperia Z de bak bence.1600 Tl den bulabilirsen bak ama Htc one x+ de alınabilecek bir albenisi yok bence.Bide ara telefon önermem.Mesala S III varken gereği yok minisine.One X var x+ gerek yok çünkü.One x gerekli rekabeteydi bir zamanlar.Fakat Htc one x+ geride kaldı bence.Dediğim gibi sen bilirsin ben kimseyi zorlamıyorum Karar senin :)

Öncelikle One X+ 64GB dahili hafızaya sahip, Flash desteği ise android için tamamen kesildi sadece APK ile bireysel olarak yüklenebiliyor. Flash aradığım bir özellik değil zaten. :)

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kiyas.la da 16 gb çıkıyordu.Neyse kusura bakma.Kesin kararlımısın.Birde Note 2 ye bakabilirsin.2gb ram var.
istanbul bilişim de 1400 civarı.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1800-1900 TL bütçen var ise One al, almamak için ekstra bir sebebin yoksa.
Ama soruya dönecek olur isek One X+'da 1GB RAM ile bir sorun yaşamazsın. Sadece yüksek RAM kullanılan durumlarda agresif davranır Sense, mesela NFS oynadıktan sonra oyunu açmadan önce baktığın web sitesine girmek istediğinde sayfayı tekrar yükler.

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1800-1900 TL bütçen var ise One al, almamak için ekstra bir sebebin yoksa.
Ama soruya dönecek olur isek One X+'da 1GB RAM ile bir sorun yaşamazsın. Sadece yüksek RAM kullanılan durumlarda agresif davranır Sense, mesela NFS oynadıktan sonra oyunu açmadan önce baktığın web sitesine girmek istediğinde sayfayı tekrar yükler.

Evet o civarda bir bütçem var fakat dediğim gibi bir telefonun o kasar ettiğini düşünmüyorum. Benim de kalbim Öne diyor ama işte...

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet o civarda bir bütçem var fakat dediğim gibi bir telefonun o kasar ettiğini düşünmüyorum. Benim de kalbim Öne diyor ama işte...

Bu tamamen ayrı bir konu, kesinlikle katılıyorum verdiğimiz paralar akıl karı paralar değil.
Ama One X'e 1600TL gibi bir rakam verecekseniz, eh üstüne öbürü gibi bir fikir belirttim sadece. Öte yandan, One X kullandığım için bunu çok dillendirmek istemiyorum (benim kullandığım en iyisi) kafasında görünmek istemediğim için ama, One X tasarım olarak One'dan daha güzel bir telefon. Bu da tabii kişisel bir yargı.

Moschino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1000 liraya al S3 hem ihtiyaclarını fazlasıyla karşılar hem cebini zorlamaz.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
1GB ram sana ölüm gelecek demedi deme, gün ortasında pek çok işin yavaşlamış olucak. Task killerın menüsünden çıkamaz olucaksın

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurduğumuzda 1 GB ram yeterli olacaktır. ancak ilerleyen zamanlarda yüksek performans gerektiren oyunlar yayınlandığında kasma olabilir.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22

İşte beni o 300MB korkutuyor. En son Optimus G kullandım 1.1GB boş kalıyordu.

htc one a geç mübarek s4 den sonra napacan one x plusi

hasankubilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 gb çok rahat yeterli senin için. lg optimus g , nexus4 veya galaxy s3 alabilirsin bence :dil:

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@mstdrsn kesinlikle sorun yaşamazsın çünki 1.7 ghz lik bir işlemci var one x+ da.
4.2 güncellemesini de alacak diye biliyorum; alırsan kolay kolay şişmeyecek bir cihaz.