+18 Konular ve SDN

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Üyelerin çoğu bir şeyden rahatsız olduysa neden istekleri yerine getirilmiyor?

Sonuç olarak bu siteyi ayakta tutan ÜYELER değil mi? Üyeler olmasa site kalır mı?

Azınlığa değil ÇOĞUNLUĞA bakın. Bu konudaki yorumların %80 i aynı görüşte... Siz hala neyi tartışıyorsanız ben anlamıyorum ey yönetim!. Bu üyelerin istekleri yerine getirilmezse sizce ne olur? Ne olur?

İyi düşünün şu basit soruyu... Düşünmezseniz eğer sonra dövünmeyin.

Görüyorum da hataları kabul etmek varken hala laf yarışına giriliyor. Bu daha da büyük kayıp... Eleştiriyi kabul etmek büyük bir ERDEMdir ve ben o edemi siz de göremedim. Umarım azıcık EMPATİ yapar, bizim penceremizden olaylara bakarsınız.

Bir moderatör demiş: "ben bu sitedeki yorumları görerek doğruyu buluyorum" hönk?:scared::scared: Nasıl yani? Başka haber sitesindeki yorumlar yanlışta buradaki mi doğru? Gerçekten komik bir açıklama... Moderatörün böyle açıklama yapması YETKİ sorusunu gündeme getiriyor.

Saygılar...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
forumu epeydir takip ediyorum öyle bir konu görmedim. yada gözümden kaçmış olabilir. link verebilir misin?:)

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:32 ----------

Eren birkaç haber sitesi dedim. Tek kaynaktan veya bu anlama gelecek bir cümle kurmadım. Ben kendi adıma söyliyim. hergün 3-4 haber sitesine bakarım.

ayrıca;

:yes:

http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/181001-site-sirf-teknolojiden-ibaret.html :)

Reaksiyon puanı
68

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Elbruz46, kusura bakmıyorum ama harbiden illa yazmak için yazıyorsun. O yüzden CEVABI SENİN TARZINLA VERMEK İSTİYORUM.

Dikkat ettiysen mesajım "ben" lerle doluydu
Yani bu benim yorumum ve bu bana göre öyle kimse bunu değiştiremez ya da karışamaz.

Biz dediğim yer haricinde geri kalan yazıyı kendime göre sadece bir üyenin yaklaşım açısıyla yazdım.
Sen ya da Ahmet, Mehmet nasıl düşünüyor diye değil.

İlk mesajda da belirttiğim gibi ben gündemi buradan takip ediyorum ve forum sistemi genel konsepti ile yoruma açık bir sistemi var.
Bu gerçeği görmezden GELEMEYİZ.

Tabi ki magazin konularında bu durum söz konusu değil ama diğer gündem konularında ben çok karşılaştım.

"Burada üyelerin yardımıyla doğruyu mu buluyoruz?" yazdığım mesajın hiçbir yerinde böyle bir söylem yok.

İlk mesajımda belirttiğim gibi SDN'nin çizgisi belli, ciddi konu illa siyasi bir içeriğe mi sahip olmak zorunda?
Bakmak bazen yetmez bazı şeyleri görmek gerekir.

Sana göre bir fiyasko diye GÜNDEM'i kaldıralım hatta başka fiyasko diye bulduğun bölümler varsa onları da söylersen iyi olur!

Muhalefetlik yapacağım diye kendini boşuna zorlama!
Dediğim gibi görmekle bakmak aynı şey değil, belki de o yüzden görememişsindir.

Hadi kal sağlıcakla.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bazı insanlar kraldan çok kralcı maalesef.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Elbruz46, kusura bakmıyorum ama harbiden illa yazmak için yazıyorsun. O yüzden CEVABI SENİN TARZINLA VERMEK İSTİYORUM.

Dikkat ettiysen mesajım "ben" lerle doluydu
Yani bu benim yorumum ve bu bana göre öyle kimse bunu değiştiremez ya da karışamaz.

Biz dediğim yer haricinde geri kalan yazıyı kendime göre sadece bir üyenin yaklaşım açısıyla yazdım.
Sen ya da Ahmet, Mehmet nasıl düşünüyor diye değil.

İlk mesajda da belirttiğim gibi ben gündemi buradan takip ediyorum ve forum sistemi genel konsepti ile yoruma açık bir sistemi var.
Bu gerçeği görmezden GELEMEYİZ.

Tabi ki magazin konularında bu durum söz konusu değil ama diğer gündem konularında ben çok karşılaştım.

"Burada üyelerin yardımıyla doğruyu mu buluyoruz?" yazdığım mesajın hiçbir yerinde böyle bir söylem yok.

İlk mesajımda belirttiğim gibi SDN'nin çizgisi belli, ciddi konu illa siyasi bir içeriğe mi sahip olmak zorunda?
Bakmak bazen yetmez bazı şeyleri görmek gerekir.

Sana göre bir fiyasko diye GÜNDEM'i kaldıralım hatta başka fiyasko diye bulduğun bölümler varsa onları da söylersen iyi olur!

Muhalefetlik yapacağım diye kendini boşuna zorlama!
Dediğim gibi görmekle bakmak aynı şey değil, belki de o yüzden görememişsindir.

Hadi kal sağlıcakla.

Ciddi Konular Siyasi içeriğe sahip olmak zorunda değil... Ama pek çok ciddi konu siyasetle yan yana...
Örnek Yakın Zamanda Forumda Roketsan'ın ürettiği yeni Füze modelinin haberi nasıl bir anda siyasi bir konuya dönüştü hepimiz gördük.

Beni tanımıyorsun... Gündemi haddinden fazla takip edenlerden sürekli haber siteleri ve tvleri arasında gezinen biriyim...

Bu ülkede ortalık yıkılırken, ülkenin gündemi aralıksız tek bir konudan oluşurken SDN de bu konuların açılamadığı konuşulamadığını hepimiz biliyoruz!

işte Seçimler Yaklaşıyor... Şurada bir kaç gün kaldı!
Beni seni hepimizi direk ilgilendiriyor bu konu!
Geleceğimizi ilgilendiriyor!

Peki Böyle Önemli Bir Konu SDN Gündemde yer bulabiliyor mu?
Ama Dünyanın bir ucunda sapık bir adamın yaptığı bir sapıklık SDN de sayfalarca tartışılıyor!!!

Bu neye benziyor biliyor musun?
İstanbul Fethedilirken Bizanslıların Melekler Erkek mi Dişi mi diye tartışmalarına!!!

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Merhaba

Öncelikle belirtmek istiyorum ki, yönetim tatilde değil. Bu konuyu takip ediyor, kendi aramızda tartışıyoruz. Buraya yöneticilerin yazmamasının nedeni şu, kelimeleri kırpıp o kişinin üzerine gidiyorsunuz. Siz ne kadar seviyorsanız, giriyorsanız sdn'ye, biz de o kadar seviyor, gelişmesi için çaba harcıyoruz.

Peki öneriniz nedir? Gündem alanını mı kaldıralım? Tecavüz haberlerini mi yasaklayalım.

Yandaş Candaş hangi medya derseniz deyin!!!
Boğazına Kadar İnsan Psikolojisini Bozan Kötü Haberlerle Dolu!!!

İşte budur. Ha o haberlerden memnun değilseniz şöyle bir şey yapabilirsiniz. Yorum yazmayıp, daha olumlu haberler açıp o haberi alt sıralara düşürebilirsiniz. Ama biz konuyu açan üyeye bir şey yapamayız. Moderatör de olsa sonuçta bir üye.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Sadece bir soru?

Yönetim neyden korkuyor?

Yasaklamak işin kolayına kaçmak...
Yasaklamak ön görülemeyen başka şeylerin önünü açmak demek...

Forumda siyaset (illa parti konusu olması gerekmiyor) yasaklanınca magazin haberleri tecavüz haberleri göze batmaya başladı...

Forumda Siyaset Neden yasaklandı!
tartışma Çıkıyor diye mi?
peki Forum kelimesinin anlamı ne?
Forum mantığını, forum geleneğini bilmeyen bir çok kişinin moderatör olduğunu bile görüyoruz ne yazık ki!!

Forum belli bir konuda farklı bakış açısı ve düşüncelerin dile getirildiği ortamdır!

Peki onu yasakla bunu yasakla! O zaman nerede kaldı farklı bakış açısı ve düşüncelerin dile getirildiği ortam?

Yasaklamak yerine serbest bırakın korkmayın su akar yolunu bulur...

Yoksa Siyaseti yasakla... Magazin göze batsın magazini yasakla, tecavüz göze batsın, tecavüz haberlerini yasakla bu kez başka bir şey göze batar!

Ama hepsi serbest olduğunda bu kez hayatın kendisinde her şey ne kadar kendisine yer buluyorsa forumda da o kadar kendisine yer bulur!!!

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Elbruz'a katılmamak elde değil, o adı bilinmeyen bilmem neler konusu açık duruyor tartışmak yasak. Madem başka şeyler yasak ben de bu tür sapıkça konuları görmek istemiyorum forumda.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben önerinizi sordum. Yasaklayalım demedim.

Ayrıca siyaseti biz değil, Siz yasaklamışsınız. Hayır oyu çıksa eminim yasaklanmayacaktı.

http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/118138-siyasi-konular-yasaklansin-mi-2.html

Ben orada Hayır Oyu Hayır olarak verdim...

Zaten bu da pek sağlıklı bir yaklaşım değil!

Forumda Adı Bilinmeyen Hatunlar Konusu Yasaklansın mı diye anket açılsa ve evet çıksa Yasaklayacak mısınız?

Ben Yasaklardan taraf olmadığım için böyle bir konu açılsın demiyorum...

Ama Yasak getirmek için anket açılmasına karşıyım...

Çünkü bu azınlığın haklarının çoğunluğun tahakkümü altına alınması anlamına gelir...

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kimileri sdn yi genel forum sitesi olarak görüyor .Yani yerli facebook gibi ve diğer forumlara göre daha çok aklı başında insan olduğu için tercih ediliyor ( seviyeli olduğu için ) kimileri de teknoloji sitesi olarak görüyor . Her iki tarafı da mutlu edebilecek bir şey olması lazım .

Siyasi tartışmalarda şöyle olabilir ama belli mesaj sınırını aşan kişiyer girebilsin . Siyasi bölümdede sorun çıkartırsa siyasi bölümden atılsın. Ceza puan sistemi çok güzel bir sistemdi aslında .

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Olay ikili tartışmalara ve anlamsız atışmalara dönmeye başladı. Forum tartışma yeridir lakin modaratörlerin taa ilk çağlardan beri sabit bir görevi vardır. Modaratör demek tartışmaları yönlendiren herkese eşit hakta konuşma fırsatı sunan kişi demektir.

Daha önce dediğim ve byEfsane'nin de tekrar ettiği gibi yönetim olarak bu konu tartışılıyor. Forumlarda ilk çağlardan beri kavgaya ve ikili savaşlara izin verilmez. Burada ana konu teknoloji forumunda fazla tecavüz ve magazin içerik görmek istemiyoruz.

Sanırım herkes ülkedeki siyasetten fazla etkilenmiş. Zira bazı üyeler sanki siyasi parti lideri gibi konuşuyor. Neden korkuyorsunuz diyenler için bu konuda neden korkalım arkadaşım? Arkamızda gizli güçler Türk milletini tecavüzcü yapın bunu pompalayın demiyor.

ABD elçileriyle ve istihbarat örgütleriyle rutin olarak toplantı yapan insanlar değiliz. Herkesin amacı orta yolu bulmak. Ama 'neden korkuyorsunuz?' gibi mesajlar orta yolu bulmuyor insanları geriyor.

Bazı arkadaşlar 10'a yakın editörün günde en az 5 haber girdiğini takip etmeden editör kadrosu iş yapmıyor diyor. Ülkede olan her teknoloji toplantısına gidip bu firmaların üst düzey yöneticileriyle teknolojinin geleceğini konuşuyoruz. BTK ile bile röportaj yaptık. BTK Başkanı ile röportaj yapabilen başka teknoloji sitesi var mı?

Bence kızgınlıkla bazı arkadaşlar olayları görmüyor. Troy'un fuar haberleri üzerinden aylar geçti. Gören diyecek ki o sürede sitede hiç röportaj ya da özel haber yayınlanmıyor?

Yine başka bir arkadaş buradaki tüm haberler çeviri hiç özle haber yok diyor. Biz her gün bir teknolojik gelişmeyi vurgalayan makale yapıyoruz, nasıl yapılır yazılarımızla insanlalra eğitim veriyoruz.

Satın alma rehberleriyle insanlara bilgi veriyoruz. Bunların nesi çeviri?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ben bu açıklamadan, aşırı magazin ve +18 içerikler hakkında gerekli önlemlerin alınacağı izlenimini edindim. İnşallah doğru anlamışımdır. Açıklama için teşekkürler, böyle detaylı bir şekilde biri çıkıp açıklasaydı konu 20 sayfa gereksiz yere uzamazdı diye düşünüyorum. En kısa zamanda gerekli önlemler alınır umarım.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Olay ikili tartışmalara ve anlamsız atışmalara dönmeye başladı. Forum tartışma yeridir lakin modaratörlerin taa ilk çağlardan beri sabit bir görevi vardır. Modaratör demek tartışmaları yönlendiren herkese eşit hakta konuşma fırsatı sunan kişi demektir.

Daha önce dediğim ve byEfsane'nin de tekrar ettiği gibi yönetim olarak bu konu tartışılıyor. Forumlarda ilk çağlardan beri kavgaya ve ikili savaşlara izin verilmez. Burada ana konu teknoloji forumunda fazla tecavüz ve magazin içerik görmek istemiyoruz.

Sanırım herkes ülkedeki siyasetten fazla etkilenmiş. Zira bazı üyeler sanki siyasi parti lideri gibi konuşuyor. Neden korkuyorsunuz diyenler için bu konuda neden korkalım arkadaşım? Arkamızda gizli güçler Türk milletini tecavüzcü yapın bunu pompalayın demiyor.

ABD elçileriyle ve istihbarat örgütleriyle rutin olarak toplantı yapan insanlar değiliz. Herkesin amacı orta yolu bulmak. Ama 'neden korkuyorsunuz?' gibi mesajlar orta yolu bulmuyor insanları geriyor.

Bazı arkadaşlar 10'a yakın editörün günde en az 5 haber girdiğini takip etmeden editör kadrosu iş yapmıyor diyor. Ülkede olan her teknoloji toplantısına gidip bu firmaların üst düzey yöneticileriyle teknolojinin geleceğini konuşuyoruz. BTK ile bile röportaj yaptık. BTK Başkanı ile röportaj yapabilen başka teknoloji sitesi var mı?

Bence kızgınlıkla bazı arkadaşlar olayları görmüyor. Troy'un fuar haberleri üzerinden aylar geçti. Gören diyecek ki o sürede sitede hiç röportaj ya da özel haber yayınlanmıyor?

Yine başka bir arkadaş buradaki tüm haberler çeviri hiç özle haber yok diyor. Biz her gün bir teknolojik gelişmeyi vurgalayan makale yapıyoruz, nasıl yapılır yazılarımızla insanlalra eğitim veriyoruz.

Satın alma rehberleriyle insanlara bilgi veriyoruz. Bunların nesi çeviri?
Sonunda aklı başında, yetki sahibi biri aklı selim bir açıklma yapmış çan çan laf yetiştiren moderatörlerden sonra çok iyi oldu Teşekkürler :thumbup1:

KVR1333D3N9

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben önerinizi sordum. Yasaklayalım demedim.

Ayrıca siyaseti biz değil, Siz yasaklamışsınız. Hayır oyu çıksa eminim yasaklanmayacaktı.

http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/118138-siyasi-konular-yasaklansin-mi-2.html

O ankette kimin ne oy verdiği belli mi ?

anketin şaibeli olmadığının ne garantisi var :D

Modlar sitede herşeyi """"değiştirebilme - düzenleyebilme"""" yetkisine sahip değil mi ?

anketede istedikleri biçimde müdahale etmiş olamazlarmı mesela , Bunu nerden bilelim ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
O ankette kimin ne oy verdiği belli mi ?

anketin şaibeli olmadığının ne garantisi var :D

Modlar sitede herşeyi """"değiştirebilme - düzenleyebilme"""" yetkisine sahip değil mi ?

anketede istedikleri biçimde müdahale etmiş olamazlarmı mesela , Bunu nerden bilelim ?

Bu yorumu da yazdınız ya, teşekkürler. Artık hiç bir şey söylemiyorum ben. Ayrıca, Moderatörlerin anket üzerinde yetkisi yoktur.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Böyle düşünmesi bence de yanlış ama siyaseti yasaklayan yönetimin magazine çanak tutması doğru mu :) Madem bu işler anketle oluyor, ben de magazin bölümünün kaldırılması için anket talep ediyorum :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kum havuzu da koysunlar ya :D baz seylri bilmek istemeyenler kafasini gomer. kediler hacetlerini giderir, hem de cocuklar kumdan kale yapabilir :D

KVR1333D3N9

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Böyle düşünmesi bence de yanlış ama siyaseti yasaklayan yönetimin magazine çanak tutması doğru mu :) Madem bu işler anketle oluyor, ben de magazin bölümünün kaldırılması için anket talep ediyorum :)

Evet anket aç oylayalım

(açık anket olsun ki şüpheye mahal kalmasın :D)

Reaksiyon puanı
68
tamam artık uzatmanın luzümü yok. Kıvılcımlar yaratıp tartışmalara yol açmayın. BU KONU BURDA BİTER...

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Konuyu açan yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü son iki gündür yayınlanan haberler eskisi gibi değil.

Bir şekilde sesimizi duyurduk. O bize yeter;)

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Evet anket aç oylayalım

(açık anket olsun ki şüpheye mahal kalmasın :D)

Peki, oylama sonucunda magazinsel konuların ağırlıklı olması istenirse ne olacak? 100 binlik sitede sadece sesinizi duyuran belirli bir kesimi temsil ediyorsunuz. Bu kadar emin olmamanız lazım. İstediğinizin tersi bir sonuç çıkarsa (siyasette olduğu gibi) o zaman kabul edecek misiniz sonucu?