18 can gitti, tek şikayetçi yok

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
18 can gitti, tek şikayetçi yok

KONYA’nın Taşkent İlçesi'ne bağlı Balcılar Beldesi’nde, izinsiz Kuran Kursu olarak kullanılan ve dün sabaha karşı gaz kaçağının neden olduğu patlamayla yıkılan Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu'nun enkazı altında can veren 18 kişinin yakınlarıyla, yaralanan 29 kişi arasından tek şikayetçi çıkmadı. Olayla ilgili başlatılan idari soruşturmada, yurdun sahibi olan derneğin temsilcileri Mehmet Göktaş ve Mehmet Semerci ile yurt müdürü Hasan Çömlek gözaltına alındı.
Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’e ait 3 katlı Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu, burada Kuran Kursu gören 10- 16 yaşındaki kızların sabah namazına kalktığı saat 04.00 sıralarında büyük bir patlamayla çöktü. Binanın enkazında 18 kişi can verdi, 29 kişi yaralandı. Deprem ve itfaiye raporu olmadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izin vermemesine karşın kız öğrenci yurdu adı altında Kuran Kursu olarak faaliyetini sürdüren binada, can veren çocukların çocukların ailelerinden ve yaralananlardan hiç kimsenin sorumlular hakkında şikayetçi olmadığı ortaya çıktı. Çocukları ölen anne- babalar, şikayetçi olup olmayacakları sorulduğunda, “Takdir-i ilahi. Ölüme inanıyoruz, şikayetçi olmayacağız” yanıtını verdi.
Çöken yurtta kızı Şerife'nin yaralandığını söyleyen Ahmet Atayer, “Yaşanan takdir-i ilahi. 18 tane şehit verdik, güllerimiz açmadan soldu. Cenazelerimizin birinin yüzünde Arapça harflerle kendiliğinden ‘Lailaheillallah’ yazılmış. Bu büyük bir mucizedir” dedi. Atayer, kızını yabancı dil öğrenmesi için bu yurda verdiğini belirtirken, “Şikayetçi olmayacağız. Bu takdiri ilahi ve Allah’tan gelen bir şeydir” diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayla ilgili idari soruşturma Vali Yardımcısı başkanılğında, Milli Eğitim Müdürülğü, Bayındırlık ve İskan Müdürülğü ile Dernekler Müdürlüğü görevlilerinden oluşturulan komisyon tarafından yapılıyor. İdari soruşturmanın ardından adli soruşturma başlatılacak.
Bu arada dün gözaltına alınan yurt müdürü ve yurdu bağlı bulunduğu Balcılar Kasabası Kurs ve okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çömlek ile dernek temsilcileri Mehmet Gömktaş ile Mehmet Semerci, jandarmada ifade verdi. Çömlek, Göktaş ve Semerci, sorgularının ardından adliyeye sevkedilecek.

PATLAMA NEDENİ GAZ KAÇAĞI
Yapılan incelemede binanın kâgir bölümünün 1990 yılında yapıldığı, üç katlı bu binanın yanına 1998 yılında yine üç katlı betonarme ek bina yapıldığı belirlendi. Mutafak ve yatakhanelerin bulunduğu betonarme bölümün karsı ayakta kalırken, kâgir yapının tamamen yıkılmasına, bahçede bulunan LPG tankından binanın banyo bölümüne giden borularda gaz kaçağı olduğu ve gece boyu bu bölüme dolan tanktaki gazın elektrik düğmesine basılmasıyla infilak ettiği kesinleşti.
Patlamanın ardından Konya, Aksaray, Afyonkarahisar, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Arama Kurtarma Ekipleri (DAK) itfaiye ve 112 ekiplerinin çalışmalarıyla enkazdan çıkarılan yaralılar Hadim ve Konya'daki hastanelere taşınırken, cesetlerden bazılarında yanık bulunması nedeniyle ölenlerin teşhisinde güçlük çekildi.
Gündüz yapılan çalışmalarda saat 15.00'e kadar enkazdan çıkarılan 17 ceset morga götürülürken, canlı kalmadığı gerekçesiyle arama çalışmalarına son verildi. Ancak 10 yaşındaki Şehrinaz Avcı'nın ailesi çıkarılan cesetlerde kızlarını teşhis edemeyince, gece arama çalışması yeniden başlatıldı. Saat 24.00 sıralarında minik Şehrinaz'ın cesedi de tamamen yıkılan bina ile karkası ayakta kalan bölüm arasındaki merdivende bulundu ve ölü sayısının 18 olduğu kesinleşti.

GECE DEFİN YAPILDI
Patlamada yaşamını yitirenlerden bazılarının cenazeleri, teşhis işlemlerinin uzaması nedeniyle gece toprağa verildi.
Ölenlerden kurs öğretmeni Semra Uysal dün akşam 18.00 sıralarında Karaman’da defnedildi. Yaşları 10- 16 arasında değişen kızlar Fadime Yazıcı, Fatmaana Toz, Hatice Doğru, Elif Beyza Tuğyan ise ikindi üzeri Meram İlçesi Kurtuluş Mezarlığı’na defnedildi.
Balcılar Beldesi'nden olan Cennet Karaalp, Teslime Duran, Şerife Göktaş, Leyla Semerci, Ummünur Gümüştekin ve Zehra Güllü de akşam saatlerinde belde mezarlığında toprağa verildi. Yeni Balcılar Beldesi'nden olan ancak teşhis işlemleri cesetlerde yanıklar nedeniyle geciken Teslime Gökdemir, Şerife Bağcı, Rukiye Sena Demirbaş, Huriye Durmuş, Hatice Özçömlekçi, gece 21.30 sıralarında kılınan namazlarının ardından otomobil farlarıyla aydınlatılan Köy Mezarlığı’nda defnedildi.
Sema Bayram ise Afşar Beldesi’nde ikindi namazının ardından defnedilirken, dün gece yarısından sonra cesedi bulunan Şehrinaz Avcı ise bugün öğleyin toprağa verildi.

GERİYE ÖĞRENCİLERİN EŞYALARI KALDI
Çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından geriye öğrencilerin kitap ve defterleri kaldı. Göçükten son olarak çıkarılan Şehrinaz Avcı’nın enkaz alanındaki yıkılmamış bina içerisinde bulunan defteri dikkat çekti.
Şehrinaz’ın defterinde ilahiler, ezan ve yemek dualarının yazılı olduğu görüldü. Yine bina içerisinde öğrencilere ait yazar Halit Ertuğrul’un ‘Aşk Böyle Yaşanır’ kitabı ve Yaşar Nuri Güntekin’in ünlü eseri ‘Çalıkuşu’ ve öğrencilere ait ders kitapları bulundu. Kitapların dışında enkazda çok sayıda tespih ve başörtüsü bulundu.
Enkazda bulunan bir mektup dikkat çekti. Bir öğrencinin yazdığı tahmin edilen, ‘Kandiliniz mübarek olsun’ diye başlayan mektupta, esprili bir şekilde ölüm anlatılıyor. Maktupta ‘Ahiret Havayolları ile seyehat edileceği, Ahiret Hava Yollarının genel müdürünün Azrail olduğu’ yazıyor.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Olayda yaralanan öğrencilerin tedavileri hastanelerde devam ederken, onlara arkadaşlarının öldüğü söylenmedi. Durumları ağır olan 2 yaralı Ankara’ya sevk edildi. Yaralıların adları ve tedavi gördükleri hastaneler şöyle:
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi: Büşra Güneş, Şerife Atayer, Ayşe Semerci, Zehra Uysal, Cennet Tatmaz, Fatma Göktaş, Esmanur Durmuş ve Emine Dağtekin.
Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi: Fatma Özbağrıaçık ve Teslime Dağtekin.
Konya Numune Hastanesi: Meryem Özbağrıaçık, Züleyha Kulu, Meryem Semerci, Vahide Kambur, Semra Kambur ve Tuğba Özçömlekçi.
Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi: Selma Doğrul, Zeynep Büşra Demirbaş, Dilek Türker, Asude Akdere, Ünzile Semerci ve Teslime Akça.
Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Zehra Parlatıcı, Seher Sümer ve Tuğba Güllü.
Hadim Devlet Hastanesi: Aysun Erdoğan, Teslime Gümüştekin,
Rümeysa Akdede ve Merve Avcı Hadim Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavileri ardından taburcu edildi.

Alıntıdır
Kaynak:

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=973959&Date=02.08.2008&b=18%20can%20gitti,%20tek%20%FEikayet%E7i%20yok

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
“Yaşanan takdir-i ilahi. 18 tane şehit verdik, güllerimiz açmadan soldu. Cenazelerimizin birinin yüzünde Arapça harflerle kendiliğinden ‘Lailaheillallah’ yazılmış. Bu büyük bir mucizedir”

en çok bu ilgimi çekti.sen git kaçak kurs aç.gaz gaçağından bina çöksün.sonra mucize.nasıl mucize bu ya?kaçak kurs açılır.gaz kaçağından patlama olur.ama bi kişinin burnu kanamaz.ozman bu mucize olur.

asıl bu şekilde açıklama yapmak günahtır.yazıktır.ayıptır...insanım nereye gidiyor.bu kadar mı çağresiz kaldık.bu insanları bu kadar mı yücelttikte yaptıklarını sorgulamıyoruz şikayetçi olmuyoruz.onların yediği haltları Allah ın mucizesi sayıyoruz?yazık vallahi de billahi de yazık

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

İnsanlar yasta, acı gerçeklerle yüzleşmeye hazırlıklı değiller. :P Cevab veremiyorlar (ince gönderme).

Müstehak demek isterdim ama ihmali yapanlar ölmemiş ki, çocukları ölüme gönderenlere birşey olmamış ki...

Daha fazla birşey yazardım da kendi forumumda yasaklanmak istemiyorum (anladınız siz sözlerimin içeriğimi). Bu zihniyettekilere Allah akıl fikir versin, ne diyelim.

Daha güzel günler dilerim diyecektim de bu kafayla zor.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ölenlerin yakınlarına sabırlar dilerim.

Ama beni bilen bilir söyleyeceklerimi az da olsa tahmin eder.

18 gencecik cana saygımdan yorum yapmamayı tercih ediyorum.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
:angry:söylenecek çok şey var ama anlatsak havaya gidiyo sözcükler...:angry:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
18 gencecik cana saygımdan yorum yapmamayı tercih ediyorum.

Neden be abi? Açık konuşsaydın, bu 18 kişinin ne mal ne ahmak ne beyinsiz olduklarını söyleseydin? Bak mesela Berkin hocam açıkça "müstehak" demek istediğini ifade etmiş, sen de çekinme..

Hiç şüphem yok ki bugün evimde kardeşime Kur'an okumasını öğretsem, işgüzarın biri şikayet eder de kaçak Kur'an kursu diye basarlar burayı. Dedem halen anlatır namaz kılmak için toplandıkları evde fakirlere dağıtmak üzere pişirilen çorba kazanlarının polisler tarafından tekmelenerek döküldüğünü.

Nerede yaşadığınızı unutuyorsunuz. İnsanlar zorla dinlerinden alıkonuluyorlar. Dinini öğrenmek kanuna bağlanabilir mi? Ne biçim laiklik bu?! İşinize gelince "neden diyanet var" diyorsunuz, işinize gelmeyince "bizden izinsiz nasıl Kur'an öğrenirler" diyorsunuz. Kur'an öğrenmenin kaçağı mı olur? Dini içerikli onlarca yüzlerce dernekler vakıflar kuruluyor, ya da toplantılar düzenleniyor, örneğin Masonların derneklerinde ne haltlar karıştırdığından hiç birinizin haberi bile yok ama onları umursamıyorsunuz, sadece Kur'ana karşı bir düşmanlık var; diğerleri istedikleri haltı karıştırabilirler problem yok.

Elbette sizin bu düşüncelerinizi çocuklarına "Aleyna" ismini sırf Kur'anda geçiyor diye koyacak kadar cahilleşen aileler çok da güzel destekliyorlar, siz de vuruyorsunuz kırbacı, vuruyorsunuz kırbacı.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ya elmacik sen ne biçim bi adamsın be.yazılarını takip ediyodum.bişey demiyodum fazla ama burda yapma bari.18 kişi öldü.çocuktular.kafalarınız almıyor heralde.beyin varmı sizlerde?varsa çalıştırın biraz.kaçak kurs diye şikayet edin demiyoruz.gaz kaçağı varmış.ihmalkarsızlık varmış.neden kimse hesap sormuyo.hepsinden önemlisi şehit ne demek.nasıl bir düşüncedir bu.şehit kelimesinin anlamını biliyor musunuz.çocuklar öldü tekrar ediyorum.insan gider soruşturur.Allah belanızı versin daha ne diyim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Caglar kardeşim, sen neyden dem vurduğumun farkında değilsin, Allah 18 gence rahmet etsin. İhmalde bulunanlar da umuyorum gerekli akıbetle karşılaşırlar zaten; benim dem vurduğum şey, sen hem kendin "kaçak kurs yapmışlar bir de konuşuyorlar" demen, hem de arkasından "kaçak kurs olması değil problem, asıl sorun ihmalkarlık" diyerek sözünden dönecek zihniyette olman. Daha doğrusu senin şahsında, düşmanlık besleyen herkesin böyle olması.

Bak örneğin Berkin hocam "müstehak demek istiyorum" demiş, ama eminim 18 canı çok umursadığın için onu gözden kaçırmışsın? Halbuki "bu habere kimse bir şey yazmayacak mı" diyecek kadar ileri gitmiş ve 18 canı propaganda aracı yapmışsın.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hiç şüphem yok ki bugün evimde kardeşime Kur'an okumasını öğretsem, işgüzarın biri şikayet eder de kaçak Kur'an kursu diye basarlar burayı. Dedem halen anlatır namaz kılmak için toplandıkları evde fakirlere dağıtmak üzere pişirilen çorba kazanlarının polisler tarafından tekmelenerek döküldüğünü.

Nerede yaşadığınızı unutuyorsunuz. İnsanlar zorla dinlerinden alıkonuluyorlar. Dinini öğrenmek kanuna bağlanabilir mi? Ne biçim laiklik bu?! İşinize gelince "neden diyanet var" diyorsunuz, işinize gelmeyince "bizden izinsiz nasıl Kur'an öğrenirler" diyorsunuz. Kur'an öğrenmenin kaçağı mı olur? Dini içerikli onlarca yüzlerce dernekler vakıflar kuruluyor, ya da toplantılar düzenleniyor, örneğin Masonların derneklerinde ne haltlar karıştırdığından hiç birinizin haberi bile yok ama onları umursamıyorsunuz, sadece Kur'ana karşı bir düşmanlık var; diğerleri istedikleri haltı karıştırabilirler problem yok.

Elbette sizin bu düşüncelerinizi çocuklarına "Aleyna" ismini sırf Kur'anda geçiyor diye koyacak kadar cahilleşen aileler çok da güzel destekliyorlar, siz de vuruyorsunuz kırbacı, vuruyorsunuz kırbacı.

Tamamda bence bu olay ne olursa olsun ihmalkarlığın,umursamazlığın önde gideni ben burda devlet dine karışınca böyle oluyor gibi bir durum görmüyorumki.

Elmacık bu kadar vakıf var kurum var dinsel işler yürüten peki bunların başına buyruk bir şekilde başıboş olarak işler yapması dahamı iyi?Bunlar devletin himayesi altında olsa diyanet işleri bunları denetlese işini en iyi şekilde yapıp bu tür ihmalkarlığa ve kaçak yapılarda yaşama izin vermese daha iyi olmazmı?
Unutmayalım ki Diyanet İşleri bu ülkedeki dini faaliyetlerden sorumludur eğer bir kurs felan olacaksa diyanet işlerininhimayesinde olmalıdır.

Ayrıca ben hiçbbir biçimde namaz kılınan evlerin basıldığına şahit olmadım dedem 5 vakit namaz kılar ama ben daha polislerin onu götürdüüğünü görmedim.

Saygılarımla...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Selamlar,

WaterBoy dedi ki:
devlet dine karışınca böyle oluyor gibi bir durum görmüyorumki

Zaten ben de onu kastemedim ki? Ne biçim laiklik ki bu dini toplantıları kanuna bağlıyor dedim.

WaterBoy dedi ki:
Elmacık bu kadar vakıf var kurum var dinsel işler yürüten peki bunların başına buyruk bir şekilde başıboş olarak işler yapması dahamı iyi?

Laiklik bunu ön görüyor. Ayrıca zaten herkes başına buyruk işler yapabiliyor, bu zorbalıkla sadece müslümanlar karşılaşıyor. Örneğin Hristiyanlar sokak sokak dolaşıp bedava İncil dağıttıklarında kimse ne oluyor amacınız ne sizin demiyor, ama zamanında sokakta Kur'an dağıtılınca "din bunlara mı kaldı" denilerek paldır küldür ortadan kaldırıldılar.

WaterBoy dedi ki:
Unutmayalım ki Diyanet İşleri bu ülkedeki dini faaliyetlerden sorumludur

Hem laik olacağız, hem de "din işleri" diye bir kurum oluşturup dini olayları devletin güdümüne bağlayacağız.. Diyanet diye bir kurum kesinlikle olmamalıdır, çünkü devletin hiç bir şartla, hele ki laik olduğunu iddia ediyorsa, din konusunda toplumunu yönlendirme hakkı yoktur.

WaterBoy dedi ki:
Ayrıca ben hiçbbir biçimde namaz kılınan evlerin basıldığına şahit olmadım

Zaten sen şahit olamazsın, çünkü ben "dedemin döneminde" dedim. Yani bugün oluyor demedim, bu zorbalık çok şükür biraz da olsa hafifledi. Ayrıca bu zorbalık herkese uygulanmıyordu onu da söyleyelim.

Ayrıca şunu da not olarak düşelim; orası yasal olarak faaliyet eden bir dernekmiş ve yasal olarak da kız yurduymuş, bu yurda gidenlerin kendi isteklerine bağlı olarak Kur'an öğrenmelerine karşı çıkılması ancak art niyet olabilir. Kanuna bağlanması ise laikliğe aykırıdır.

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Laiklik bunu ön görüyor. Ayrıca zaten herkes başına buyruk işler yapabiliyor, bu zorbalıkla sadece müslümanlar karşılaşıyor. Örneğin Hristiyanlar sokak sokak dolaşıp bedava İncil dağıttıklarında kimse ne oluyor amacınız ne sizin demiyor, ama zamanında sokakta Kur'an dağıtılınca "din bunlara mı kaldı" denilerek paldır küldür ortadan kaldırıldılar.

Ben yeniden şahit olmadığım bir durumlar karşı karşıyayım bizim eve/veya başka evlere hayır için Kuran satan,dini kitaplar tespih satan insanlar geliyor isteyen alıyor isteyen almıyor burda bir sorun yokki kim paldır küldür götürüldü?
Hristiyanlar incil dağıtınca bir şey olmuyor demişsiniz zaten olamazki,çünkü bu durum yasadışı değil insanlar dinlerini tanıtmanın peşinde hangi amaçla olursa olsun dağıttıkları kitaplara normal gözüyle bakılıyor bazıları inanıyor din değişiyor bazılarıda almıyor din özgürlüğü bu işte

Hem laik olacağız, hem de "din işleri" diye bir kurum oluşturup dini olayları devletin güdümüne bağlayacağız.. Diyanet diye bir kurum kesinlikle olmamalıdır, çünkü devletin hiç bir şartla, hele ki laik olduğunu iddia ediyorsa, din konusunda toplumunu yönlendirme hakkı yoktur.

Diyanet İşleri şimdiye kadar çok önemli işler yürütmüştür bu kurumun dinden ayrı olması çok büyük sonuuçlar getirir örneğin benizm sahip olduğum dini kitapların nerdeyse hepsi diyanet e ait onların yayınladığı kitaplardır Benim en güvendiğim kurum diyanettir çünkü en güvenilir ve en temiz olanı odur çoğu insanda benim gibi düşünüyor ve diyanet kaldırılırsa o zamanki karışıklığı siz düşünün.

Zaten sen şahit olamazsın, çünkü ben "dedemin döneminde" dedim. Yani bugün oluyor demedim, bu zorbalık çok şükür biraz da olsa hafifledi. Ayrıca bu zorbalık herkese uygulanmıyordu onu da söyleyelim.

Herkese uygulanmıyormuydu ? :wassat: Nedenki bazı insanların özel bir durumumu vardı? :wassat:

Saygılarımla

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Waterboy benim düşündüklerimi söylemiş.

Ayırca bu yasadışı kuran kursunda verilen eğitim ne kadar sağlıklı ? Bu ülkenin din öğretmeni , imam'ı müftüsü yok mu da bunlara bırakılıyor din eğitimi.

Ayrıca caglarcosgun'un "cevap yokmu" demesi 18 can'ın propagandasını yapmak değil insanların konuya ilgisizliğini kendince eleştirmesidir

Edit: kullanıcı ismi hatası

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Özür dilerim ben ne kadar kap o kadar su kuralını ihlal ettim, bir miktar su da zayi oldu. Hakkınızı helal edin.

İyi akşamlar.

Düzenleme: Berkin hocama selam ederim; karşı görüşe sahip olanlarla düşmanlık ve saygı arasındaki oldukça kalın çizgide yürümekte zorlananlara kulak ve göz asmadan, "âkil düşman, cahil dosttan yeğdir" özlü sözünü icat etmeme sebep olmasından ötürü. Saygılar Berkincim. Bazen sadece senin anlayabileceğin cümleler kuruyorum, içim cız ediyor.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca waterboy'un "cevap yokmu" demesi 18 can'ın propagandasını yapmak değil insanların konuya ilgisizliğini kendince eleştirmesidir

öncelikle bu laf benim.kimsenin benim yüzümden boş yere eleştirilmesini istemem :D

elmacık a gelince.ben şimdiye kadar Kuran satanlara "bunlara mı kaldı din" diyeni görmedim duymadım
ben şimdiye kadar incil satana sesini ÇIKARMAYANIDA görmedim.lütfen atıp tutmayınız boşyere

bunun dışında;
ne demek dini toplantılara devlet karışamaz.sonra şeriat alsın başını gitsin.madem öyle satanistlerin düzenledikleri ayinlerde serbest olmalı.onlarda şeytanlara tapıyolar.bakire kızlarımı keserler kedi kanımı içerler bize ne.ne karışıyoruz.varmı böyle birşey ya.ondan sonra "bu bayrağın altından geçmeyen kılıçtan geçer" diyen tiplerle mi uğraşıcaz.
bknz: Kubilay olayları

eğer devlet karışmazsa o toplantıları düzenleyen adamlar kendi aralarında ceza-infaz kurulu kurarlar.sonra devlete sormadan kendilerine suçlu görünenleri öldürürler.ee.nerde kaldı devlet.

ayrıca bende şunu not olarak düşeyim:biz kaçak kız yurdu demedik.kaçak kuran kursu dedik.bilmem anlatabiliyor muyum?

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
o 18 çocuk erkek olsaydı, bakın nasıl dava açıyorlardı, insanlara bela okumak istemiyorum ama, zorluyorlar.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Gerekli tutuklamalar yapıldı neyin şikayetini bekliyorsunuz. Allaha isyan mı edeceksiniz ne yapacaksınız??_:angry:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
@myefsane
akıl sağlığın yerinde mi?

Küçük kardeşim, hayat senin şu anda görmekte olduğun kadar bir kaç küçük yapıdan meydana gelmiyor. Gördüğüm kadarıyla fikrine katılmayanlara her konuda "akılsız, Allah belanızı versin, cahil" gibi yakıştırmalarda bulunuyorsun. Henüz fikri olarak besleniyorsun, yapraklarını yeşertirsen, meyvelerinden biz de nasipleniriz; ama henüz kendi gıdanı almadan başkalarına gıda dağıtmaya kalkışırsan kendini kurutmaktan başka bir sonuca ulaşmazsın.

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Küçük kardeşim, hayat senin şu anda görmekte olduğun kadar bir kaç küçük yapıdan meydana gelmiyor. Gördüğüm kadarıyla fikrine katılmayanlara her konuda "akılsız, Allah belanızı versin, cahil" gibi yakıştırmalarda bulunuyorsun. Henüz fikri olarak besleniyorsun, yapraklarını yeşertirsen, meyvelerinden biz de nasipleniriz; ama henüz kendi gıdanı almadan başkalarına gıda dağıtmaya kalkışırsan kendini kurutmaktan başka bir sonuca ulaşmazsın.

O nasıl bir benzetmeydi öle +1 diyim ben gene :)
demek buralardasın hıımm :razz:

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
cehaletten baska bisey degil anne babalarının cahilliginin sonucunu bu cocuklar cekiyor bu zihniyet bole devam ettigi surece bu boyle devam eder degisen biey olmaz daha oncede bun abenzer olaylar oldu bundan sonra da olmaya devam eder cocukken bende kuran kursuna gittim ama gittigim kuran kurusu tamamen yasaldı ailem gondermeden once arastırıp oyle gondermisti gittigim yer belliydi oradaki gorevliler belliydi bu yurtta bisey daha war belliki yatılı kalınan bir yer din egitiminin yanında neden acil durumlarda ne yapılır ne edilir yangın deprem kacak ilk yardım vs. gibi durmlarda ne yapılacagı ogretilebilir Allah rahmet eylesin ne diyelim umarım suclular cezalarını cekerler ...

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tutuklamalar yapılsa bile şikayet olmazsa para cezası alarak çıkacaklar akp kaçak kuran kursu açmanın cezasını azaltarak bu tur yerlerın çoğalmasına izin vermiştir unutmayın bunu asla eskıden hapıs varken şimdi para cezası kımbılır daha nereler acıldı kı denetleme yok belli kı diğer bu yenı cıkan kanunlara göre denetlemesız ne kadar yer var allah bilir aslında cezalar sadece bu yerler açanlar için değil insanların sağlıgı ve canı hatta geleceği ile oynayanlar için ağırlaştırılması gerekli

wanted01_09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elmacik seni taktir etim gayet tutarlı ve mantıklı sözler sarf etmişin.
bi kaç şeyde ben söyleyeim:D
birincisi bence aileler şikayetci olmalı. eğer şikayetci olursa kuran kurslar daha kaliteli daha yaşanabilir hale gelebilir. eğitim kalitesi artar Ama şikatci olmadılar diye eleştirmek hele hele şikayetci değiller diye "şikayet etmeyenleri cahilikle" suçlamak yanklış olur. çünkü onların arasındaki diyalog normal bir okuldaki öğretmen-veli diyaluğundan çok farklı. orda her kez bir diyerini kardeşi gibi sever sayar değer verir. yani aile şikayetci değilse bu onların Afetme dugusundan ve kardeşinin zarar görmemesini istemesinden kaynaklanıyor diyede düşünüyorum..bu arada tek neden bu değil Onlar bu kursu veren kuruma o kadar göveniylarki kesinlikle ortada bir ihmakarlığın olduğunu düşünmüyorlar..taktiri ilahi demelerinin nedenide bu:gz:

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
aranızdan biride çıkıp bana deseki:
"yapacak birşey yok.kaderde yazılıysa olacak.ama ihmalkarlık var.gaz kaçağı var.bina çökmüş.insan araştırır.can gitmiş.çocukları gitmiş" ozman eyvallah.şimdi bide lise öğrencisi olduğumuzu yazdık ya.artık iyice çocuk muamelesi yaparsınız.

Gerekli tutuklamalar yapıldı neyin şikayetini bekliyorsunuz. Allaha isyan mı edeceksiniz ne yapacaksınız??

bu söze ne diyebilirim.başka denilecek ne var?Allah a isyanla ne alakası var.AKP yi kapatma davası açılmışkende "Allah ıda yasaklayın hadii" diye bağıran yaşlı amcayı getirdiniz aklıma.biraz düşünün.diyosunuz ya.küçüksün.bak işte sen düşün.ben bu yaşta bunları düşünebiliyorum sen niye düşünemiyorsun?

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Dogan medya yine kiskirtici bir haber ;) Tek bildikleri is bu iste

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
caglarcosgun'un dedigi gibi olayda cok belirgin bir ihmalkarlik vardir. fakat olayin laiklikle filan bir alakasi yok bana gore. ama isguzarlik vardir ayyuka cikan.

18 yavru oluyor, avukat "bize sabotaj yapildi" diyor. acisini anliyamiyacagimiz bir baba "kurs'a guveniyoruz, gene kizimizi gonderirdik"(gene olmesine goz yumardik, sikayet etmezdik) diye sacmaliyor. Devamin da "baleye mi gonderseydik, kopuk dansinda mi olselerdi, abartmayin"

burada yasanan dram laiklikle veya kacak kuran kursu kurup dini kullanarak yavrularin ve ebebeynlerin istismar edilmesi degildir. Dram halkin cahil birakilmasi, boyle cahil bir halkin hakkini aramamasi ve haklarindan bile haberdar olmayan halkin sandikta oy kullanmasi buna da demokrasi denmesi...

yazik yav 18 yavru, aglayasim var...