17,000 Pfizer çalışanının kişisel bilgileri P2P uygulamasından dışarı sızdı

ProJest

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir Pfizer çalışanı firma dizüstü bilgisayarına dosya-paylaşım yazılımı kurduktan sonra firma çalışanlarının kişisel bilgilerinin dışarı sızmasına yol açtı.
P2P ağında kaç kişinin bu verileri indirdiği bilinmiyor.

Pfizer bu olaydan etkilenen çalışanları için Experian firması ile "destek ve koruma" pakedi kontratına imza attı. Paket, bilgi sızması sonucunda oluşabilecek olumsuz durumlar için her bir bireye 25bin dolarlık sigorta ve bir yıllık ücretsiz kredi monitör servisini içeriyor.

Websense firmasından Devin Redmond, bu tip olayların dosya paylaşım araçları ve hızlı mesajlaşma uygulamaları ile kazayla veya bilerek veri sızmalarının engellenmesi için önlemler alınmasının gerekliliğini vurguladığını belirtiyor.

Kaynak: http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9024491

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bence şirketler bilgisayar yazılımlarından anlayan 1 kişi mutlaka bulundurmalılar. Diğer bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarla ilgili her konuda o kişiye danışabilmeli. Bu işi bir bilgisayar mühendisi yaparsa o bilgisayarlar Allah'a emanet olur. :D Bilgisayarı 4 senede öğreteceğini sanan ÖSYM'ye söylüyorum bunu... Bu işin temeli 3 saatten çok öncesine dayanıyor. :D

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
P2P programı kullanınca bilgisayarın tamamı mı paylaşıma açılmış oluyor?Mesela lime wire'ın shared klasörü var.Benim bildiğim sadece o klasördeki dosyalar paylaşılıyor ama haberi okuyunca tüm bilgisayarın paylaşıma açıldığı gibi bir durum sezdim.Tahminim ne derece doğru?

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
elektr10 dedi ki:
P2P programı kullanınca bilgisayarın tamamı mı paylaşıma açılmış oluyor?Mesela lime wire'ın shared klasörü var.Benim bildiğim sadece o klasördeki dosyalar paylaşılıyor ama haberi okuyunca tüm bilgisayarın paylaşıma açıldığı gibi bir durum sezdim.Tahminim ne derece doğru?
Bilgisayarında önemli bilgiler varsa bu tür programlardan kaçınmalısın. Sonuçta paylaşıma açtığın klasörler bilgisayarının güvenini tehtit altına almadığı söylenemez. Çünkü başkalarının bilgisayarına bir şekilde girmesine izin veriyorsun. ;)

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ares kullanıyorum, bazen 1500'den fazla port açıyor anormal bir şekilde. Dikkatli olmak lazım.