Froseth
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 836
4 Aylık Asus Dual 1660Ti ekran kartım kasamın kalitesizliğinden dolayı ısınmaya başladı ve satıp 5700 alacağım değeri ne kadar? Şuan 2400TL civarında.
Glare7A var hava akışı biraz kötü ve Dual model 1660Ti ekran kartları aşırı fazla ısınıyor normallerine göre pişman oldum aldığıma.Sakın ha derim. İki kartta ,her ne kadar marka ve modele göre farklılıklar gösterse de,hemen hemen aynı sıcaklıkta çalışan kartlar.
zarar ettiğine değmez. 1660Ti hala, zehir gibi bi e.kartı. Kasanı bilmiyorum ama fan durumları falan nasıl.
Kasada hava akışısını sağlasam bile kart kendisi sorunlu zaten attığım videoda görebilirsiniz 20+ derece fark var.Öndeki temper camı söküver. Yan aralıklar, hava emişi için yetersiz geliyor belli ki. Arkada ,tek egzost fanıda az. Üste bi egzost fanı daha attınmı,içersi rüzgar tüneli gibi olur.![]()
Fark yok, foruma kaydolma sebebim zaten sistemin fırın gibi olmasıydı.Anladım. Peki sende kaç derece oluyor.
5700 Pulse modelini 2600TL'ye alabilirim fakat 9400F işlemcime darboğaz yaparmı?Camlar takılıyken fanların hava çekmediği belirtiliyor bu kasa için. Fan değişimi ve yukarıya birer tane daha fan montajı ile sıcaklık büyük oranda düşürülebilir aslında. Yinede 5700 almak istiyorsan stok model yerine custom modellere yönel derim. Sapphire Pulse modeli tercih edilebilir.
Peki üst tarafında 3x120 fan desteği olduğu yazıyor sitesinde nasıl takacağım ve önerebileceğiniz varmıdır?Şimdi olay şöyle. E.kartlarında sıcaklık olayı işlemciler gibi pek değil. Yüksek sıcaklıklara dirençleri var.
Bi örnek verirsek, AMD nin,Navi e.kartları için yani 5700 ve 5700XT için verdiği eşik sıcaklık değeri resmi olarak 110 derece.
Yani havalandırmayı arttırırsan,5-6 derce bile düşse hiç bi sorun olmaz.
Tabi yine de,sen bilirsin. Boşuna zarara girme, diye anlatmak istemiştim.
Bu arada 9400F için ,5700 darboğaz olmaz Limitlerde çalışır.
Önü açarım sorun yok ama kablo değerse el çarparsa vs sorun çıkartırmı?Yukarda montaj yerleri vardır zaten, vidalar için. 1 veya 2 tane 120 mm fan attınmı iş biter.Hatta bi tane 140 mm fan bile ,olur. Ama ön camı mutlaka açmalısın. Emiş yetersizse,bi kasada,egzost fanlarını ne kadar arttırırısan arttır,faydası olmuyor.