16 Mbit Adsl2+ Hız Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan feykbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

feykbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar TTNET'in yeni fiyat tarifelerine göre 8 Mbit - 16Mbit'e 59 TL'ye TTNET online işlemlerden geçiş yaptım. Modem hızı 16 Mbit olarak görüyor.
Fakat hız 6 Mbiti hiç geçmiyor. Arasıra hat gidiyor. baglantı kopmaları cogaldı.

Santrale olan uzaklığım ise şasıracaksınız sadece 800 metre.

Neden acaba hız 6 Mbiti geçmiyor. Modem pikatel. güncellemelerini yaptım.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bununla ilgili Onlarca Konu Açıldı Be Dostum Site içinde Arama Yapsaydın yaa

Senin Sorunun Cevabıda (Nedense Herkes Santrale 800 mt Mesafede ) Santral in Üst Katında bile Olsan Önemli Olan Altyapının Desteklemesidir . Sanmaki Direk Santralden Senin Evine Geliyor İlk Önce Mahalle Terminal Kutusuna Gider Hattın Sonra ise Sokak Terminal 'ine (Çoğunlukla 2-3 Sokak Bir Aradadır) Ondan Sonra Senin Evine Gelir Ve Ayrıca Senin Bina İçindeki Tesisatın Durumuda Önemlidir !

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
@ NikeSteeL e Katılıyorum ama bir şey daha var Modemin Adsl2+ Desteklemiyor Olabilir.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
NikeSteeL ve pc_manyak'ın dediklerine ek olarak 16 mbit adsl ile en fazla 2 MBps download yapabilirsin. Yine download hızına en büyük etken dosya indirdiğin sunucunun anlık band genişliği sınırlaması.

Reaksiyon puanı
0
NikeSteeL ve pc_manyak'ın dediklerine ek olarak 16 mbit adsl ile en fazla 2 MBps download yapabilirsin. Yine download hızına en büyük etken dosya indirdiğin sunucunun anlık band genişliği sınırlaması.
Download hızının 2 mbps olmasının sebebi nedir? Tarife şartları mı, yoksa alyapı desteklememesi mi?

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar TTNET'in yeni fiyat tarifelerine göre 8 Mbit - 16Mbit'e 59 TL'ye TTNET online işlemlerden geçiş yaptım. Modem hızı 16 Mbit olarak görüyor.
Fakat hız 6 Mbiti hiç geçmiyor. Arasıra hat gidiyor. baglantı kopmaları cogaldı.

Kardeş o sorun 2 gun ıcınde duzelırde sen onlıne ıslemlerden nasıl işlem yapıyorsun bende bilgi güncelleme sayfasından başka bir şey gelmiyor ?

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
2 mbps derken saniyede 2 mb indirmek demek yani 2048 kb/sn demek fakat ttnet ile anca 1700 1800 görürsün

Hattın sürekli kopuyorsa hızını 12-14 mbit e sabitlesinler kopmalar durur

ajan_63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

SEN YİNE DUA ET KARDEŞ ŞÜKRET BEN 16 MBİT ADSL2+ KULANYM AMA Downstream Hızı (Kbps):
13897 Upstream Hızı (Kbps):
799 İŞTE BÖYLE HIZI ÖLCTÜM 0,42 MBPS ŞİKAYET ETCEĞİM

Uploaded with ImageShack.us

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Dostum şöyle bir şey var. Diyelim hotfileden dosya indiriyorsun. Free kullanıcısın. Hızının tamanını hiç bir upload sistesi sana vermez. Premium alırsan önünü açar. O indirdiğin siteninin premiumunu alsan mesala tam 16 megabi olmasa bile ona çok yakın hızlarda çekersin. Ben 4 megabit kullanıyorum. Premium kullanınca 600 800 e bile çıkıyor. Genelde 480 kb ile indiriyor.

feykbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
modem adsl2+ yı destekliyor. eger santral müsade etmiyorsa 16 mbit'i modem neden 16 mbiti görüyor. modemin menüsüne girdiğimde hızınız 16 mbit diyor. ama baglantı 6 mbiti gecmiyor. sanralede cok uzak degiiliz eee. neden?

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Dostum şöyle bir şey var. Diyelim hotfileden dosya indiriyorsun. Free kullanıcısın. Hızının tamanını hiç bir upload sistesi sana vermez. Premium alırsan önünü açar. O indirdiğin siteninin premiumunu alsan mesala tam 16 megabi olmasa bile ona çok yakın hızlarda çekersin. Ben 4 megabit kullanıyorum. Premium kullanınca 600 800 e bile çıkıyor. Genelde 480 kb ile indiriyor.
4 mbit ile 600 800 olmaz.IDM ile göreceğiniz en yüksek 480 dir.Bilmeden milleti yanlış yönlendirmeyelim lütfen

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
cumartesiden beri beklyorum ki tarifem 16 mbps ye geçsin

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
bi kac gündür benimde basımda bu sorun var fakat artık an itibariyle kurtulmus bulunmaktayım.yasadıklarımsa sunlar

cumartesi gecesi 8mbtten 16mb tarifesine gecişimi yaptım fakat öglen 12 ye 1 e kadar hızım 8mb olarak devam etti sonra birden 12mb oldugunu farkettim ve ttneti aradım arıza kaydı olusturdum ve beklemeye basladım ama bir gün gecti bir değişiklik olmadı.bu sabah saat 11 de baglı oldugum türk telekom santralini aradım ve durumu anlattım onlarda tamam dediler ve ugrasmaya basladılar saat 11de internet bağlantım kesildi yapacağız dediler ugrasıyorz genel bir sorun var bu 16mb'ler için dediler.tamam dedim saat 8 9 oldu hala bir değişiklik yok.ben böyle durumlarda artık ttnet müsteri hizmetlerini aramıyorum direk santralle baglantı kurup sorunumu hallediyorum ve aradım santrali acan abi ( abi diyorum artık baya samimi olduk :) ) işte derdimi anlattım internet baglantısı yok adsl ısıgı yanıp sönmekte ve benim hızım 12 görünüyordu ben 16 istiyorum diye bir sorunum oldugunu söyledi oda tamam dedi ilgileceğini söyledi ve 5 10 dakika sonra arayacagım dedi.arayınca anlattıgı sey senin modemine 16 mb veremiyoruz kablolar bunu kaldırmıyor büyük ihtimal dedi yada dedi portlarını değiştirmemiz gerekiyor bzim burdan dedi ve birkac ceşit port oldugundan bahsetti hangisinden en iyi sinyal alınırsa ona bağladıklarını söyledi hatları.dedim bende benim evim size 100 metre mesafede ben bu hizmeti nasıl alamam.cevabıysa gayet normaldi 20 senelik kabloları kullanıyoruz 0.3cmlik yaglı kablolardan internete bağlanıyorsunuz fiberoptiğe geciş yapmıyorlar yapsalar bizde rahatlayacağız dedi calısan bana.sonrasında kablo destekleimyor dedi ve yarın gelip binadaki telefon kutusundan hız ölcümü yapacgız dedi tamam dedim ve aradan bir saat gecti aradı santralden abi senin hattın için en iyi portu buldum dedi ve modeme atanan hız 12mbtten 15999a cıktı yani 16mb'e.burda birazda akıllı davranıp müsteri hizmetleriyle ugrasmaktan cok sabah cıkıp santrale giderseniz daha verimli işlemler yaptırırsınız yüzyüze şimdi adamın ben cep telefonunuda aldım her hangi bir sorunda onu arayacagım yeterli iki tarafta anlayıslı davransın sorun elbette cözülüyor.Birde sunu söyledi calısan abi siz 16mblik tarifye gecmişseniz modeminiz bunu 16mb görmek zorunda yani 16mb vermek zorundayız size sartları sağlıyorsunuz cünkü eger 16 mb değilde 12 13 mb falan verirsek ilerde denetlemelerde bizim basımız yanar dedi.buda aklınızda bulunsun.

120s8pc.jpg

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
arkadaş herkez bela okuyup duruyor ttnete ama yeni hizmetlerine hala ilgi var anlamış değilim. Nasıl bi iştir bu .

feykbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bi kac gündür benimde basımda bu sorun var fakat artık an itibariyle kurtulmus bulunmaktayım.yasadıklarımsa sunlar

cumartesi gecesi 8mbtten 16mb tarifesine gecişimi yaptım fakat öglen 12 ye 1 e kadar hızım 8mb olarak devam etti sonra birden 12mb oldugunu farkettim ve ttneti aradım arıza kaydı olusturdum ve beklemeye basladım ama bir gün gecti bir değişiklik olmadı.bu sabah saat 11 de baglı oldugum türk telekom santralini aradım ve durumu anlattım onlarda tamam dediler ve ugrasmaya basladılar saat 11de internet bağlantım kesildi yapacağız dediler ugrasıyorz genel bir sorun var bu 16mb'ler için dediler.tamam dedim saat 8 9 oldu hala bir değişiklik yok.ben böyle durumlarda artık ttnet müsteri hizmetlerini aramıyorum direk santralle baglantı kurup sorunumu hallediyorum ve aradım santrali acan abi ( abi diyorum artık baya samimi olduk :) ) işte derdimi anlattım internet baglantısı yok adsl ısıgı yanıp sönmekte ve benim hızım 12 görünüyordu ben 16 istiyorum diye bir sorunum oldugunu söyledi oda tamam dedi ilgileceğini söyledi ve 5 10 dakika sonra arayacagım dedi.arayınca anlattıgı sey senin modemine 16 mb veremiyoruz kablolar bunu kaldırmıyor büyük ihtimal dedi yada dedi portlarını değiştirmemiz gerekiyor bzim burdan dedi ve birkac ceşit port oldugundan bahsetti hangisinden en iyi sinyal alınırsa ona bağladıklarını söyledi hatları.dedim bende benim evim size 100 metre mesafede ben bu hizmeti nasıl alamam.cevabıysa gayet normaldi 20 senelik kabloları kullanıyoruz 0.3cmlik yaglı kablolardan internete bağlanıyorsunuz fiberoptiğe geciş yapmıyorlar yapsalar bizde rahatlayacağız dedi calısan bana.sonrasında kablo destekleimyor dedi ve yarın gelip binadaki telefon kutusundan hız ölcümü yapacgız dedi tamam dedim ve aradan bir saat gecti aradı santralden abi senin hattın için en iyi portu buldum dedi ve modeme atanan hız 12mbtten 15999a cıktı yani 16mb'e.burda birazda akıllı davranıp müsteri hizmetleriyle ugrasmaktan cok sabah cıkıp santrale giderseniz daha verimli işlemler yaptırırsınız yüzyüze şimdi adamın ben cep telefonunuda aldım her hangi bir sorunda onu arayacagım yeterli iki tarafta anlayıslı davransın sorun elbette cözülüyor.Birde sunu söyledi calısan abi siz 16mblik tarifye gecmişseniz modeminiz bunu 16mb görmek zorunda yani 16mb vermek zorundayız size sartları sağlıyorsunuz cünkü eger 16 mb değilde 12 13 mb falan verirsek ilerde denetlemelerde bizim basımız yanar dedi.buda aklınızda bulunsun.

120s8pc.jpg
ya müdür benim modem 16 mbit görüyor ama speed test sonucu en fazla 6 mbit cıkıyor neden.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
ya müdür benim modem 16 mbit görüyor ama speed test sonucu en fazla 6 mbit cıkıyor neden.

yapacak bir sey yok modem görüyorsa..sen zaten 1mb ile 16mb arası değişen hızlarda bir pakete kayıtlısın beklediğin neydi ki ?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ilk 6mbite sabitlediler sonra aradım 8mbit yaptırdım sonra tekrar bi 10mbit denemek istedim , 10mbit yaptırdım santralden ilk başta modem açıldı ama sonra fişi çıkarıp taktığımda falan çok bekletmeye başladı kısacası hat kaldırmadı , tekrar 8mbite indirttim . Birazdan santrale gidip hattımı fiber kablolara geçirmelerini rica edicem , semtimizde fiberortik kablolar mevcutmuş çünkü ama hala bakır kablolar üzerinden iletiliyormuş bana veriler . Umarım bizim sokaktada fiber kablo döşemişlerdirde 16mbit kullanırım interneti (:

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
4 mbit ile 600 800 olmaz.IDM ile göreceğiniz en yüksek 480 dir.Bilmeden milleti yanlış yönlendirmeyelim lütfen

4 megabit ile 600 kb ve 800 kb çıkıtığını size resim upload ederek gösterebilirim. Zaten bilinen bir şey. 4 5 saniyeliğine yarım saatte bir bu hıza ulaşıyor.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
4 megabit ile 600 kb ve 800 kb çıkıtığını size resim upload ederek gösterebilirim. Zaten bilinen bir şey. 4 5 saniyeliğine yarım saatte bir bu hıza ulaşıyor.
Hızınız asla 600 e 800 e çıkmaz.Kaspersky kullanıyorsanız anlık ağ trafiğini taradığı için veri 1 sn gecikir ve 400 yerine 800 görünür.Aslında hızınız hiç değişmemiştir size öyle görünür

attorney

Doçent
Reaksiyon puanı
18
İDM hiçbir zaman dogru hızı göstermez zaten hep yanıltıcıdır .Onun için İDM testlerine göre hız ölçülmez.Hızınız modem arayuzunden gosterılenden daha fazla olamaz.O sadece görünüşte öyledir . Ama böyle kendinizi kandırarak mutlu oluyorsanız devam edin.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İDM hiçbir zaman dogru hızı göstermez zaten hep yanıltıcıdır .Onun için İDM testlerine göre hız ölçülmez.Hızınız modem arayuzunden gosterılenden daha fazla olamaz.O sadece görünüşte öyledir . Ama böyle kendinizi kandırarak mutlu oluyorsanız devam edin.

Arkadaşım- kaspersky kullanmıyorum. Hızım 600 e çıktığı zaman diyelim bir dosya 10 dk da iniyorsa hemen 7 ye 6 ya iniyor tekrar 400 lere indiiğinde 8 9 dk ya çıkıyor. Tüm bunlar gerçekleşirken de , indirlen süre kısalıyor.
Bir sürü indirme programı denedim. Hiç biri İdm gibi net hızını çekemiyor. Hepsi 300 en fazla 400 lerde takılıyor. Sadece idm kullandığım zaman net kasıyor. Diğer programları kullandığımda ise bana 100 kb lık bir net hızı kalıyor. Zaten 4 kişi kullanıyoruz. İdm kullandığım hergün netin çok yavaş oldğunu söylüyorlar. İdm ile premium indirme yapıyorsanız hızı kullanıyor israf etmiyor. Ayrıca dediğim gibi premium kullanıyorum. Bazı upload siteleri zaman zaman hızlandırı kullanıyor diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmem. Ama gerçekten de hızın 600 800 lere çıkıp 2 3 saniye kaldığı oluyor. Dediğiniz gibi olsaydı eğer, ben premium kullanmadan indirdiğimde idm 250 kb ile indirme yapıyor en fazla. 400 e çıkmıyor. Eğer dediğiniz olsa premiumsuz kullandığımda aynısı olurdu.

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
@attorney doğru söylüyor. 4 mbit internet ile maksimum 4*1024/8= 512 mb/s download yapabilirsiniz. O da zaten teorikte. Kayıplardan dolayı 400-450 mb/s civarı ulaşır. Anlık olarak farklı görebilirisiniz. Programın donmasından ya da hdd'nin cache yapmasından kaynaklanan hatalardan yüksek gözükebilir. Ben de 4 mbit kullanırken speedtest'te 30 mbit gördüm. Fakat o sırada "ey DSL" programında downloadda 400'leri hiç geçmedi.

casperadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bende de aynı problem vardı arkadaşm hızmı 16 mbt e yükselttm 5300 kbps falan görünüodu. arıza kaydı verdim anında yaptılar.Hem santrele uzaklığım 1.5 km . Şu an sbt olarak 13 mbit te kaldı. Gayet güzel :)