16 belediye başkanı görevden alındı

Bu konuyu okuyanlar

polisajans

Öğrenci
Katılım
21 Ekim 2007
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Beşir Atalay, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine belediye başkanları hakkında ön önceleme yapıldığını söyledi. Atalay, şunları söyledi: ''Çok küçük ayrıntı denilebilecek konuları kapsayan soruşturma alanlarında mahalli yöneticilerimizi sıkmayan, eğer ciddi... Mali konularda falan değilse... Vatandaştan şikayet geldiğinde bunun ön incelemesi yapılır. Bunlar seçilmiş kişilerdir. Her ayrıntı, şikayet çok ileri bir teftiş konusu yapılmayabilir kanaatindeyim. Bazı durumlar var ki, görevden de alma onayı veriyoruz. Şu anda 16 belediye başkanı görevden alınmış durumda. Bunların sadece 2 tanesi, Cizre ve Adana Yakapınar belediye başkanları terörle mücadele kanunu kapsamındadır. İkisinde de tutuklama oldu. Bu kararlar teftiş kurulu raporlarıyla oluyor. Onları geçici görevden alıyoruz.'' DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, ''Ama daha sonra tahliye oluyorlar'' sözleri üzerine Bakan Atalay, ''Evet tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış oluyorlar. Göreve iade için idari yargıya başvurmuş, ancak idari yargı bu talebi reddetmiştir'' dedi.


www.polisajana.com dan alıntı
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Masal anlatmasınlar.
Karını dövmelisin şöyle yapmalısın, böyle yapmalısın diye broşür basan belediye başkanlarına laf yok, bırak onu soruşturma izni bile vermiyorlar gördük Bursa'da olanları.

16 belediye başkanını görevden almışlar aferin size, milletin gözü böyle kolay mı boyanıyor? Al Diyarbakır belediye başkanını da göreyim.
 

bkadri

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
172
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
sayın bakana sormak istiyorum 55 tane dtp nin hepsi teröre destek verdiğini herkes biliyor bir sizmi bilmiyorsunuz veya çekindiğniz bir yermi var görevden niye alınmıyorlar.
 

T-rex

Doçent
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
524
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
şu diyarnakır belediye başkanı da istifa ettiydi galiba(etmese sanki üzülecektikte)
 
Üst