kendim toplıcamda neyin ne oldugunda tam bilgim yok ekran kartı 256 bit olcak ama hangi marka olcak ? şu yeni buldozer işimi görürmü http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066 anakartı hiç bilmiyorum hocam zaten kasada 500W - 600W gerekli heralde ram de en az 4 gb olucak ama tam olarak neyin nası olucagını bilmiyorum aldıgım anakart işlemciyi desteklemez falan başıma dert acarım)
Tabii kiöylede yapabilirizde ben sizin tavsiyelerinizi bekliyorumayrıyetten bu dediğim işlemci iyimidir acaba
hocam 1500 liraya monitör dahil sistem kuracaksan seninde dediğin gibi amd olması iyi olur. ancak yeni bulldozer fx işlemciler yapılan testlerde iyi sonuçlar alamıyor. çoklu uygulama destekleri fena değil ama çekirdek başına düşen performansta Phenom II işlemcilerin gerisinde kalıyorlar. zaten işlemciler 12 ekimde lanse edildi. bir donanımı çıkar çıkmaz almak doğru değil. tahminimce 6 ay ila 1 senelik bir süre zarfında fx işlemci tercih edilmeyecek. yeni revizyonları gelene kadar beklemek en mantıklısı. şu anki phenom işlemciler de ancak C3 revizyonu ile bugünkü hale gelebildi.öylede yapabilirizde ben sizin tavsiyelerinizi bekliyorumayrıyetten bu dediğim işlemci iyimidir acaba
hocam sana önerdiğim monitör full hd 1920x1080 px destekli zaten. piyasada bunun üstünde çözünürlüklü monitör yok. varsa da benim haberim yok. boyutu 22" veya 23" yaparsak fiyat biraz daha artar. ben bütçeni 1500 civarı yapabilmek için 21.5" seçtim. fazladan 50 lira daha veririm diyorsan buyur:Hocam ilginiz için teşekkürler bende amd fx yeni cıktıgı için kararsız cıktım ilk nesil alıpta pişman olmayım diye overcklock , oc nedir bilmem hocam bennormal şekilde pc işimi görsün önmüzdeki 2 sene ile beraber yeterlidir sonra ram alırız ekran kartı deiştiririz fx seri alırız yine devam ederiz söyledigin anakart sayesinde monitör full hd olup biraz dha büyütemezmiyiz acaba bende lg taraftarıyım ama bütceden dolayı başka markaralarada kayabiliriz.
)
hocam monitör konusunda haklısın. almışken 23" almak daha mantıklı. sonuçta monitörü bir kez alıyorsun. ekran kartı, işlemci gibi yükseltilebilen bir ürün değil. bu konfigrasyon seni 2 sene rahat götürür, merak etme. bende de aynısı var.ilginiz için çok teşekkür ederim hocam sizin dediğiniz gibi 50 tl dha fazla verip 23'' almak daha iyi gibi kasada beni 2 - 3 götürsün ondan sonra parca parca değiştiririm bugün bir tane bilgisayarcıya gittim sizin verdiğiniz donanımlarla sadece kasayı değiştirdi sizin dediğiniz kötüymüş ondan (ona göre tabi) birde 1 tb yi 2 tb ye cekti hdd söylediği fiyat 1900 tl oldu ben şimdi hemen almayı planlamıyorum vatan bu kampanyayı her hafta sonu yapıyor galiba ? birşey daha sorucam acaba 24 ay taksit yapan bir yer varmıdır fazla faiz oranı koymadan
hocam bu siteden ürünleri tek tek aratıp piyasa fiyatını öğrenebilirsin.anladım hocam ben world ile alcam ama 25 inden sonra alabilirim malesef bu ayki ödemeye yansımasın dieama o zaman fırsatıda kacırıyoruz % indirimsiz 23" li bu sistem kaç para oluyo acaba ?
ilk linkteki ramlerin soğutucu plakası yok. 3ds max gibi yazılımlar kullanacaksa ramler ısınacaktır. soğutuculu alması daha iyi. 2. linkteki mach xtreme ramler güzel.Mesela,
http://www.sanalmarketim.com/urun/c...N9K2/4G-4GB-(2X2GB)-DDR3-1333MHz-CL9-Dual-Kit
Veriyolu genişliği(1600mhz) diğerine göre düşük ama dual kit olması hatırı sayılır şekilde hissettirir.
Veriyolu genişliğinden ödün vermeyeyim dersen,
http://www.sanalmarketim.com/urun/0...04GK-Copper-4GB-(2x2GB)-DDR3-1600MHz-Dual-Kit
çift kanal çalışınca daha verimli oluyor. grafik yazılım kullanacaksan 4x2 8 gb daha iyi olur. render işleminde ramin önemi büyük. o yüzden sana şimdilik tek modül 4 gb önermiştim. ileride bir tane daha alıp 8 gb yaparsın diye.tamam teşekkürler hocam dual kit in farkına ne acaba diğerine göre ?
yok o kadarı bulmaz ama artar muhtemelen. gerçi bakarsın yine cazip indirim olur bayram üstü. bunların işi belli olmaz.anladım hocam 4x2 alalım o zaman almışken1500 gecicez gibi bu gidişle ama en azından yarın ki vatan kampanyasından yararlanalım
yoksa 2000 olur heralde
![]()
tamam teşekkürler hocam dual kit in farkına ne acaba diğerine göre ?
allah kolaylık versin, ne diyim.rtsbora cok kararsızım![]()
v0ld3m0rt1s anladım hocam teşekkürler.
hocam dizüstü tavsiyesi bölümüne konu açsan daha faydalı olur.v0ld3m0rt1s
leptoplar hakkında yardıma ihtiyacım var. Bütçem max1600TL aradığım özellikler ise :<br>min 4gb ram , 1 gb ekran kartı , i5 , pc de ısınma az olmalı çünkü oyun oynamayı seven biriyim pes12 crysis silkroad rahatlıkla kaldırabilecek kasmayacak en azından 3-4 sene rahatlıkla kullanabileceğim bi leptop arıyorum yardımcı olursan çok memnun olurum.<br>Önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum.<br>Şimdiden çok teşekkür ediyorum![]()
var, kafanı taşlara vur. şu anki fiyatlarla peşin 1783 TL.başka öneride bulunabilcek birileri yokmu arkadaşlar vatandaki indirimide kacırdık zaten![]()
v0ld3m0rt1s
leptoplar hakkında yardıma ihtiyacım var. Bütçem max1600TL aradığım özellikler ise :<br>min 4gb ram , 1 gb ekran kartı , i5 , pc de ısınma az olmalı çünkü oyun oynamayı seven biriyim pes12 crysis silkroad rahatlıkla kaldırabilecek kasmayacak en azından 3-4 sene rahatlıkla kullanabileceğim bi leptop arıyorum yardımcı olursan çok memnun olurum.<br>Önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum.<br>Şimdiden çok teşekkür ediyorum![]()