1500 TL pc önerisi

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar max. 1500 TL bütcem var monitör dahil ps3 icinde kullanılcak amd sistemli olması daha iyi sanırım bütce acısından güncel oyunları ve solidworks 3d cizim icin kullanılcak ilginiz için teşekkür ederim şimdiden.

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kendim toplıcamda neyin ne oldugunda tam bilgim yok ekran kartı 256 bit olcak ama hangi marka olcak ? şu yeni buldozer işimi görürmü http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066 anakartı hiç bilmiyorum hocam zaten kasada 500W - 600W gerekli heralde ram de en az 4 gb olucak ama tam olarak neyin nası olucagını bilmiyorum aldıgım anakart işlemciyi desteklemez falan başıma dert acarım :))

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence bir bilgisayarci dan temin edin sisteminizi bir arıza durumunda form doldurmadan çok daha iyidir dayı bu çalışmıyor diyebilmek.
kendim toplıcamda neyin ne oldugunda tam bilgim yok ekran kartı 256 bit olcak ama hangi marka olcak ? şu yeni buldozer işimi görürmü http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066 anakartı hiç bilmiyorum hocam zaten kasada 500W - 600W gerekli heralde ram de en az 4 gb olucak ama tam olarak neyin nası olucagını bilmiyorum aldıgım anakart işlemciyi desteklemez falan başıma dert acarım :))

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öylede yapabilirizde ben sizin tavsiyelerinizi bekliyorum :) ayrıyetten bu dediğim işlemci iyimidir acaba

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
öylede yapabilirizde ben sizin tavsiyelerinizi bekliyorum :) ayrıyetten bu dediğim işlemci iyimidir acaba
hocam 1500 liraya monitör dahil sistem kuracaksan seninde dediğin gibi amd olması iyi olur. ancak yeni bulldozer fx işlemciler yapılan testlerde iyi sonuçlar alamıyor. çoklu uygulama destekleri fena değil ama çekirdek başına düşen performansta Phenom II işlemcilerin gerisinde kalıyorlar. zaten işlemciler 12 ekimde lanse edildi. bir donanımı çıkar çıkmaz almak doğru değil. tahminimce 6 ay ila 1 senelik bir süre zarfında fx işlemci tercih edilmeyecek. yeni revizyonları gelene kadar beklemek en mantıklısı. şu anki phenom işlemciler de ancak C3 revizyonu ile bugünkü hale gelebildi.

1500 liraya monitör dahil sisteme gelince:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 247 TL
ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 226
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek - 65 TL
SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - 333 TL
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 32MB Cache 7200Rpm HDD - 128 TL
AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası - 210 TL
LG 21.5" E2240S-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 336 TL

Peşin - Tek Çekim: 1537 TL
Kampanya 10 Taksit: 1448 TL

hocam işlemcin 4 çekirdek ve black edition olduğu için overcklock elverişli. yalnız oc yapacaksan ayrıca bir işlemci soğutucu almanı öneririm. anakartın yeni nesil fx işlemciler ile uyumlu olması için AM3+ soketli. ileride işlemcini yükseltebilirsin. dilersen daha uygun fiyatlı ASUS M5A87 de alabilirsin. ben M5A97'den memnunum. o yüzden önerdim. rami uygun fiyatlı olması için 4 gb tek modül yazdım. ben aynı rami 4x2 8 gb olarak kullanıyorum. istersen sen de 2 tane alıp benim gibi kullanabilirsin. ancak şimdilik gereği yok. ben 3.5 gb üzerine çıktığını görmedim. ekran kartın Sapphire HD 6850. harika bir kart. ben şu an kullanıyorum. en son oyunları bile son ayarda sıkıntısız oynatıyor. sapphire yerine imkanın varsa MSI 6850 Cyclone tavsiye ederim. piyasadaki en hızlı 6850 karttır. dilersen biraz daha para verip Sapphire HD 6870 de alabilirsin. çok daha iyi olur. hdd yine benim kullandığım marka/model, memnunum. kasan 550 w ve bu sistem için yeterli. monitörün de LG 21" Led monitör. full hd destekli bende bunun 23" olan 2360V modeli var. tavsiye ederim.

vatan bilgisayar hafasonu kampanyası çok iyi. alabilecek durumun varsa bu fiyatlar ile kaçırma. ben geçen ay sistem topladım. çok araştırdım. bu fiyata hem de dolar böyleyken kaçmaz. hele world veya axess kartın varsa hiç durma. vatanın müşteri hizmetleri de çok iyi. arızalı ürünü hemen yenisi ile değişiyorlar. servisle falan uğraşmıyorsun. :)

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ilginiz için teşekkürler bende amd fx yeni cıktıgı için kararsız cıktım ilk nesil alıpta pişman olmayım diye overcklock , oc nedir bilmem hocam ben :D normal şekilde pc işimi görsün önmüzdeki 2 sene ile beraber yeterlidir sonra ram alırız ekran kartı deiştiririz fx seri alırız yine devam ederiz söyledigin anakart sayesinde monitör full hd olup biraz dha büyütemezmiyiz acaba bende lg taraftarıyım ama bütceden dolayı başka markaralarada kayabiliriz. :))

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Amd Akıllıca bir secim intel üst seviyede iyi ama Amd orta seviye işlemcilerde 1 tık yüksek saat hızları sunuyor gibi

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Hocam ilginiz için teşekkürler bende amd fx yeni cıktıgı için kararsız cıktım ilk nesil alıpta pişman olmayım diye overcklock , oc nedir bilmem hocam ben :D normal şekilde pc işimi görsün önmüzdeki 2 sene ile beraber yeterlidir sonra ram alırız ekran kartı deiştiririz fx seri alırız yine devam ederiz söyledigin anakart sayesinde monitör full hd olup biraz dha büyütemezmiyiz acaba bende lg taraftarıyım ama bütceden dolayı başka markaralarada kayabiliriz. :))
hocam sana önerdiğim monitör full hd 1920x1080 px destekli zaten. piyasada bunun üstünde çözünürlüklü monitör yok. varsa da benim haberim yok. boyutu 22" veya 23" yaparsak fiyat biraz daha artar. ben bütçeni 1500 civarı yapabilmek için 21.5" seçtim. fazladan 50 lira daha veririm diyorsan buyur:

LG 23" E2340S GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 382 TL (Kampanyalı 358 TL)

monitör olarak mümkün olduğunca LG, Samsung gibi kendi panelini üreten firmalara yönelmek lazım. ayrıca AOC de fiyat/performans oranı iyi monitörler sunuyor ancak paneli konusunda fikrim yok. bir de mümkünse Led tercih etmeni öneririm. Led monitörler hem daha ince hem daha az enerji harcıyor hem de daha az ısınıyor. bu da daha az sorun demek.

sana önerdiğim monitörlerin tek eksi yanı sadece analog D-SUB girşinin olması. DVI veya HDMI girişli monitörler daha pahalı. mesela bunlar sana önerdiğim LG montörlerin DVI-HDMI girişli modelleri:

http://www.vatanbilgisayar.com/Monitör/products.aspx?L2=OEMMON&br=LG&sb=20&sk=0&qs=|58=2

aynı monitörler ama fiyat 100 lira oynuyor. ben 2360V monitörümü hem D-Sub hem de HDMI kablo ile kullandım. çok bariz fark göremedim. HDMI bağlantıda görüntü az biraz daha keskin oldu. ilk bakışta ayırt edilebilecek bir fark değil. tabi bütçeni ayarlaryıp DVI veya HDMI girişli bir monitör alabilrisen güzel olur. ancak sınırlı bütçe ile sistem kuruyorken o parayı kasa içine yatırmak daha doğru. yine de sen bilirsin. seçim sana kalmış. umarım yardımcı olabilmişimdir.

bu arada vatandaki indirim yarın biter muhtemelen. almak istiyorsan elini çabuk tut. :)

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginiz için çok teşekkür ederim hocam sizin dediğiniz gibi 50 tl dha fazla verip 23'' almak daha iyi gibi kasada beni 2 - 3 götürsün ondan sonra parca parca değiştiririm bugün bir tane bilgisayarcıya gittim sizin verdiğiniz donanımlarla sadece kasayı değiştirdi sizin dediğiniz kötüymüş ondan (ona göre tabi) birde 1 tb yi 2 tb ye cekti hdd söylediği fiyat 1900 tl oldu ben şimdi hemen almayı planlamıyorum vatan bu kampanyayı her hafta sonu yapıyor galiba ? birşey daha sorucam acaba 24 ay taksit yapan bir yer varmıdır fazla faiz oranı koymadan

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ilginiz için çok teşekkür ederim hocam sizin dediğiniz gibi 50 tl dha fazla verip 23'' almak daha iyi gibi kasada beni 2 - 3 götürsün ondan sonra parca parca değiştiririm bugün bir tane bilgisayarcıya gittim sizin verdiğiniz donanımlarla sadece kasayı değiştirdi sizin dediğiniz kötüymüş ondan (ona göre tabi) birde 1 tb yi 2 tb ye cekti hdd söylediği fiyat 1900 tl oldu ben şimdi hemen almayı planlamıyorum vatan bu kampanyayı her hafta sonu yapıyor galiba ? birşey daha sorucam acaba 24 ay taksit yapan bir yer varmıdır fazla faiz oranı koymadan
hocam monitör konusunda haklısın. almışken 23" almak daha mantıklı. sonuçta monitörü bir kez alıyorsun. ekran kartı, işlemci gibi yükseltilebilen bir ürün değil. bu konfigrasyon seni 2 sene rahat götürür, merak etme. bende de aynısı var.:)

kasa içinse, ben uygun fiyatlı olduğu için o kasayı önerdim. yoksa ben cooler master haf 912 plus 600 w kullanıyorum. teknobiyotikten aldım. bütçen uygunsa sana da öneririm. şimdi de kampanyası varmış zaten:

Cooler Master HAF RC-912 Plus High Power 600W Güç Kaynaklı Kasa - 258 TL

ben bunu geçen ay 268 liraya havale ile almıştım. dolar o zaman 1.74 idi. bu fiyat çok iyi. bu arada tüm parçaları vatandan almak zorunda değilsin. kasayı teknobiyotikten alıp diğer parçaları vatandan alabilirsin. kasayı götürdüğünde vatanda yine montajı yaparlar. ben sormuştum daha önce. aynı kasanın vatanda 750 w modeli var. fiyatı da baya varmış. vatanda da xigmatek/xilence marka güzel kasalar var. aopen nagas da fena değil. ben yakından inceledim, güzel kasa. :)

hard diski neden 2 tb yaptı? boşa masraf. üstelik her hdd aynı değil. marka/modeli ne? benim sana önerdiğim Seagate Barracuda yüksek performans serisi hdd. aynı seviye wd caviar black var mesela, fiyatı 200 lira civarı.

vatan her haftasonu bu indirimi yapmayabiliyor. bazen %18 yapıyor. bazen sadece telefonda yapıyor veya sadece ramlerde yaptığı oldu. ben ilkbahar aylarından beri sistem toplamak için araştırma yapıyorum, vatanda bu fiyatları en sen dolar kuru 1.45 iken gördüm. :)

bu yüzden imkanın varsa al derim. vadesiz taksitle 24 ay satış yapan yer hiç duymadım. vadeli bile 24 ay çok zor. :)

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım hocam ben world ile alcam ama 25 inden sonra alabilirim malesef bu ayki ödemeye yansımasın die :) ama o zaman fırsatıda kacırıyoruz %25 indirimsiz 23" li bu sistem kaç para oluyo acaba ?

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Monitör olarak INCA IL-1023 tavsiye ederim. Ben kullanıyorum ve memnunum. Birde Ram olarak bence Dual Kit alman daha iyi olacaktır madem Modelleme yapacaksın. Dual kit olunca, HDD'lerdeki RAID sistemine benzer şekilde 2 kat hız artışı olacaktır.(Okuma ve yazma hızların) Bulabileceğin en ucuz Dual kit daha iyi olur.

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rtsbora teşekkürler hocam bi 300 - 400 tl fazla ödicez yani bakalım o zaman yarın istanbula gideriz belki :)

v0ld3m0rt1s teşekkürler hocam söylediğiniz ram in linkini verebilirmisiniz acaba

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam teşekkürler hocam dual kit in farkına ne acaba diğerine göre ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Mesela,

http://www.sanalmarketim.com/urun/c...N9K2/4G-4GB-(2X2GB)-DDR3-1333MHz-CL9-Dual-Kit

Veriyolu genişliği(1600mhz) diğerine göre düşük ama dual kit olması hatırı sayılır şekilde hissettirir.
Veriyolu genişliğinden ödün vermeyeyim dersen,

http://www.sanalmarketim.com/urun/0...04GK-Copper-4GB-(2x2GB)-DDR3-1600MHz-Dual-Kit
ilk linkteki ramlerin soğutucu plakası yok. 3ds max gibi yazılımlar kullanacaksa ramler ısınacaktır. soğutuculu alması daha iyi. 2. linkteki mach xtreme ramler güzel.
çift kanal çalışınca daha verimli oluyor. grafik yazılım kullanacaksan 4x2 8 gb daha iyi olur. render işleminde ramin önemi büyük. o yüzden sana şimdilik tek modül 4 gb önermiştim. ileride bir tane daha alıp 8 gb yaparsın diye.

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım hocam 4x2 alalım o zaman almışken :) 1500 gecicez gibi bu gidişle ama en azından yarın ki vatan kampanyasından yararlanalım :) yoksa 2000 olur heralde :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
anladım hocam 4x2 alalım o zaman almışken :) 1500 gecicez gibi bu gidişle ama en azından yarın ki vatan kampanyasından yararlanalım :) yoksa 2000 olur heralde :)
yok o kadarı bulmaz ama artar muhtemelen. gerçi bakarsın yine cazip indirim olur bayram üstü. bunların işi belli olmaz. :D

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Biraz daha açarsak;

Geçici olarak depolanacak olan verinin boyutu tek modül ram'in karşılayabileceğinden 2 kat fazla diyelim. Bunu 20sn sürede yaptığını düşünürsek. 2 modül ram ile dual channel olarak çalışacaklar(Yani çift kanal). Süre 10sn azalacaktır.

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rtsbora cok kararsızım :D

v0ld3m0rt1s anladım hocam teşekkürler.

Cynan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
v0ld3m0rt1s

leptoplar hakkında yardıma ihtiyacım var. Bütçem max1600TL aradığım özellikler ise :<br>min 4gb ram , 1 gb ekran kartı , i5 , pc de ısınma az olmalı çünkü oyun oynamayı seven biriyim pes12 crysis silkroad rahatlıkla kaldırabilecek kasmayacak en azından 3-4 sene rahatlıkla kullanabileceğim bi leptop arıyorum yardımcı olursan çok memnun olurum.<br>Önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum.<br>Şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
rtsbora cok kararsızım :D

v0ld3m0rt1s anladım hocam teşekkürler.
allah kolaylık versin, ne diyim. :D
v0ld3m0rt1s

leptoplar hakkında yardıma ihtiyacım var. Bütçem max1600TL aradığım özellikler ise :<br>min 4gb ram , 1 gb ekran kartı , i5 , pc de ısınma az olmalı çünkü oyun oynamayı seven biriyim pes12 crysis silkroad rahatlıkla kaldırabilecek kasmayacak en azından 3-4 sene rahatlıkla kullanabileceğim bi leptop arıyorum yardımcı olursan çok memnun olurum.<br>Önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum.<br>Şimdiden çok teşekkür ediyorum :)
hocam dizüstü tavsiyesi bölümüne konu açsan daha faydalı olur. :)

http://forum.shiftdelete.net/dizustu-bilgisayar-tavsiyesi/

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka öneride bulunabilcek birileri yokmu arkadaşlar vatandaki indirimide kacırdık zaten :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
başka öneride bulunabilcek birileri yokmu arkadaşlar vatandaki indirimide kacırdık zaten :)
var, kafanı taşlara vur. şu anki fiyatlarla peşin 1783 TL. :D

şaka bir yana, inşallah tekrar indirime denk gelirsin kısazamanda. :)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sana bir pm attım

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
v0ld3m0rt1s

Profilime attığın mesajı yanıtladım.

gokmernes84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurban bayramını bekle kardeş.muhtemelen vatancomputer indirim yapacaktır bende kurban bayramında almıştım %30 indirim yapmışlardı.