Yardım 15 Yaşında Kodlama Öğrenmek İstiyorum

krastfrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese iyi forumlar, şuan 15 yaşındayım ve bir meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünü okuyorum .Bir dahaki sene bir sıkıntı çıkmazsa elektroniğe geçeceğim. Elektronik bölümünün içinde de yazılım ,kodlamaya yönelmek istiyorum. Ancak şuan hiçbir bilgim yok. Sadece arduino ile kendi kendime projeler yapıyorum. Geçen günlerde visual code studio yu yapay zekalar ile kullanmaya başlamak istedim ancak yüzlerce kodu bilmek ve yazmayı düşününce hemen silmek zorunda kaldım .Bu zor görünen kod yazma olayını nasıl yenebilirim?
Şuan dan itibaren neler yapmam gerek? Hangi dillere yavaş yavaş başlamam gerek? Bu bölümün mühendisliğini okusam iyi olur mu? Bu gibi sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
İngilizcene güveniyorsan, en minimalist programlama dili tinybasic. Bir günde öğrenebilirsin.

Tiny BASIC for Windows | Tiny BASIC

Buradan indirebilirsin ve yine buradan öğrenebilirsin. 1975 lerin dilidir ve günümüze uyarlanmış. 8 bit bilgisayarlarda çalışırmış.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
İngilizce önemli. İngilizce yoksa, kodlar genelde İngilizce sözlerin kısaltılmış birleştirmesinden ibaret ve bunları kafanda anlamlandırablirsen aklında kalır anca. Anlamlandıramadığın hiç bir şeyi kolay hatırlayamazsın ve de öğrenmiş de sayılmazsın. Bir Lisan, bir İnsan demiş atalarımız.

https://download.microsoft.com/down...ac35-f421d2826271/introducing_small_basic.pdf

Sana Türkçe bir kaynak ekledim. Umarım Türkçe olarak indirebilirsin. Bu bir çeviri ve en az bir düzine farklı dilde var. Olmazsa sitesine girip, Türçe dil seçeneği ile tekrar denersin.