15 yaşında biri sivilce tedavisi görebilirmi?

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
Lazer tedavisi var. Özel bir hastaneye gittiğimde bana 3 seansta 1500 TL ye tüm sivilcelerin yok olacağını ve izlerin gideceğini söylemişti. Ama onun dışında karaciğere direkt etki eden antibiyotikler var.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Başlar, bünyeye göre değişir yan etkileri baş gösterirse ki zaten her şey doktor kontrolünde sorun çıkmayacaktır.
Lazer tedavisi var. Özel bir hastaneye gittiğimde bana 3 seansta 1500 TL ye tüm sivilcelerin yok olacağını ve izlerin gideceğini söylemişti. Ama onun dışında karaciğere direkt etki eden antibiyotikler var.
Lazer tedavisinin sonucu ne oldu?

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
Başlar, bünyeye göre değişir yan etkileri baş gösterirse ki zaten her şey doktor kontrolünde sorun çıkmayacaktır.

Lazer tedavisinin sonucu ne oldu?
Tedaviyi yapmadım ancak bana tedavi sonucu örnekleri gösterdi ve bayağı etkisi olduğunu gördüm sıfır sivilce.

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
Sivilce tedavisinin alternatifleri varsa güzel ilaç kullanımı bazı kişilerde ciddi yan etkiler gösteriyor.
Evet çevremde çok örneği oldu. Dudak çatlaması, el yüz kuruması. E tabi kuruması lazım ki sivilce gitsin. Ama karaciğere etkisi olduğu için ben senelerdir sivilceli yaşıyorum.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Evet çevremde çok örneği oldu. Dudak çatlaması, el yüz kuruması. E tabi kuruması lazım ki sivilce gitsin. Ama karaciğere etkisi olduğu için ben senelerdir sivilceli yaşıyorum.
Deri kurumasını yan etki olarak görmüyorum :D
Herkeste direkt olarak görülen sorun, bazı kişilerde ciddi psikolojik sorunlara yol açıyor.
İleriye dönük karaciğer hastalıklarına yol açtığını söyleyenlerde var.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
2 ay Roaccutane, 4.5 ayda Aknetrent kullandım. Sivilce tedavisinde bilinen en popüler iki ilaç. İlk başta günde 20mg tek doz, sonrasında 2, sonrasında 3 doza çıkarıldı. Tavsiyem, kesinlikle bu ilaçları kullanmayın. Dudak çatlaması vs. hikaye. Böbrek ve karaciğerlere ciddi oranda etkiliyor. Çok su içtiğim için ve düzenli beslenmeye önem verdiğim için ben bir problem yaşamadım bu konuda ancak siz yaşayabilirsiniz. Bir diğer konu, kemik erimesi. Kuyruk sokumunuzun olduğu yerde bir miktar erime meydana geliyor. Yıllarca bel problemi çekersiniz benden demesi. En büyük çaresi düzenli spor. Kısaca bu ilaçlar bir derdi alıyor üzerinde 3-4 dert veriyor. He yararı oldu mu derseniz, bana diğer hastalarda olduğu kadar olmadı. Doktorun açıklamasına göre milyonda 1 kişiye, diğer hastalara etki ettiği kadar fazla etki etmiyormuş bu ilaç. Bende o şanslı bir kişiyim :D Sivilcelerim olmasa da siyah noktalarıma bayağı iyi geldi ama. Yinede ben önermem bu ilaçları.