13 yaşında idam edildi

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
13 yaşında idam edildi

İran'da 13 yaşındaki bir çocuk tecavüz suçlamasıyla idam edildi

idamsehpa7kasimzt1.jpg

İran'ın Kirmanşah kentinde bir kişinin 13 yaşında işlediği suç nedeni ile idam edildiği bildirildi. İtimade Melli gazetesinde yer alan habere göre Makuan Moludzade (20) isimli bir şahıs, Kirmanşah Cezaevi'nde dün sabah asılarak idam edildi.

Habere göre idam edilen kişinin 13 yaşındayken, 3 çocuğa tecavüz ettiği gerekçesi ile idam edildi. Haberde ayrıca bir yıl önce tutuklanan Makuan hakkında şikayet edenlerin, şikayetlerini geri aldıkları, infazın buna rağmen geçekleştiği iddia edildi.

Öte yandan İran Öğrencileri Haber Ajansı, 5 kişinin daha İran'ın Bem ve Baft kentlerinde idam edildiğini duyurdu. İran'ın Kirman eyaleti adliyesinin açıklamasına dayanarak yayınlanan haberde, idam edilenlerin uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları kaydedildi.

Kaynak

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
eğer 3 tane çocuğa gerçekten tecavüz etmiş ise bence hak etmiş.

saygılar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
mehmet1101 dedi ki:

saygılar

Yaşama hakkına da saygılar. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır, desek? Tedavi edilse, topluma kazandırılsa falan. Islah olmaz! diyenler çıkacak; bunun yargısı bize mi ait olmalı?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Berkin Bozdoğan dedi ki:
mehmet1101 dedi ki:

saygılar

Yaşama hakkına da saygılar. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır, desek? Tedavi edilse, topluma kazandırılsa falan. Islah olmaz! diyenler çıkacak; bunun yargısı bize mi ait olmalı?

aslında tedavi filan imkanı varsa elbette olmalı
nasıl diyeyim berkin hocam bilmiyorum ki
olayların içerisine masum çocuklar girince dayanamıyorum
kimbilir hangi annenin babanın evladı idi onlar

Elbette her insanın canını allah alır ama
başkasının ırzına namusuna hele hele sabu çocuklara göz dikenleride herhalde 3-5yıllık hapis uslandırmaz.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merak etmeyin dostlar. Tecavüz suçu, özellikle de işin içinde çocuklar varsa öyle 3-5 ayda çıkamıyor.

Bu arada, halkın adaleti bildiğim kadarıyla hapse düştüklerinde de tecelli ediyor. Bu tür suçlardan gelenleri hapiste de çok hoş karşılamıyorlar. Artık neler yapıyorlar ayrıntılarını çok bilmiyorum ama yani her türlü bezdirici baskı var.

Aslına bakarsanız ben insan haklarını çok takan birisi değilim. Yani çoğunluğun huzuru için birkaç kişinin huzursuzluğu önemli değil (evet, çok samimiyim). En güzeli üzerine özel bir ceket giydirip (üzerine suçuyla ilgili bilgi yazacak) sokağa salmak sonra da 5 dakika içinde geri toplamak lazım. Ya adamın kendisini ya da ondan geriye kalanları... Ama hani adaletin eliyle yaşama hakkının birisinin elinden alınması fikri bana kötü geliyor. Tek derdim o. Ömür billah içeri tıkıp hapisanedeki masrafları için çalıştırmak var. Ülkemizde uygulanan bir yöntem. Çıkmayacak bile olsa, bu mahkumlar cezalarının infazı sırasında ekonomiye ve kendilerine faydalı oluyorlar.

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Habere göre idam edilen kişinin 13 yaşındayken
Adam 13 yaşında asılmamış 20 yaşında asılmış 13 YAŞINDAYKEN yapıcagını yapmış..

ESDİEN

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Zibi$ dedi ki:
Habere göre idam edilen kişinin 13 yaşındayken
Adam 13 yaşında asılmamış 20 yaşında asılmış 13 YAŞINDAYKEN yapıcagını yapmış..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Valla Berkin hocam, zaten o yüzden binlerce insanımızın katili şu anda kral gibi yaşıyor. Kitap yazabiliyor, sırtım kaşınıyor geceleri uyuyamıyorum rahatsızım gibi naz çekebiliyor. Koca adayı bir adama tahsis etmişiz. Tecavüzü ve çocuğun yaşını ayrıca tartışabiliriz; ama ben suça karşılık hakedilenin taraftarıyım. Yani örneğin haksız cinayetin karşılığında idam cezasını doğru buluyorum. Bunun dışındaki her türlü idamı tartışmaya açabiliriz; ama bence bunu açamayız. Çünkü yaşama hakkıysa ölenin de bir hakkı vardı. Ayrıca hapis cezalarını anlamlı da bulmuyorum. Müebbet hapis veriyorsun örneğin, yaşama hakkının bir anlamı kaldı mı adam için? Ayrıca cezanın amacı suçtan caydırmak olmalı. Suçluyu da. Oysa adam ömür bopyu hapis yemiş, suçtan caysa ne olur caymasa ne olur.

WaterBoy dedi ki:
bu iranlılar kesin
idiot.

Evet, bize nadide "idiot" kelimesini öğreten ve işine gelmeyen herkesi elektrikli sandalyede kızartan ya da zehir verip kıvrandıra kıvrandıra öldüren Amerikalılar gibi.. Tebrik ediyorum.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence tartışılması gereken idamın gerekliliği değil, hak edilişinin derecelendirilmesi olmalıdır. Bu anlamda üç genç fidanın hayatını karartmak hiç de fena icraatler değil. Dinimizce de sabit diye biliyorum.
Öte yandan, "zaten hapisanede üstünden geçiyorlar bunların"(OZ'u anımsattı neden bilmiyorum) tavrıda oldukça vahimdir. Devlet otoritesinin olmayışı üzerinden mi adalet tecelli edecektir. Bu tecelli, Ali kıran baş kesenlerin reytingini yükseltmez mi?

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
olay iranda oluyor die garipseyenler olabilir ama olay amerikada olsada eminim idam edilirdi.. türkiyede olsa herkes idam edelim derdi..