1200 tl aralığında telefon tavsiyesi

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birşey sormak istiyorum, SP nin kamerası ve görüntü kalitesi bana daha iyi geldi Nexus 4'ten. Dediğim gibi en az oyun kadar önemli kamera benim için. Gelelim soruma, SP'deki 1 gb ram cidden yetersiz gelir mi bana? Yani nexus'ta oyun performansı cidden çok iyi, izlediğim kadarı ile sp'de öyle ama birinin 2gb, diğerinin 1 gb. Bana fazla birşey kaybettirir mi bu ram? Ve son olarak SP 5,8 kullanılabilir bellek bırakıyor. Tahmini oyunlar kaç mb kaplıyor? Örneğin bir nova 3, dead trigger?

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bluestacks'ten baktım nova3 tek başına 1,87 gb. 5,8 gb kullanılabilir belleği göz önünde bulundurursak cidden az. Ne yapacağımı şaşırdım yahu :(

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bluestacks'ten baktım nova3 tek başına 1,87 gb. 5,8 gb kullanılabilir belleği göz önünde bulundurursak cidden az. Ne yapacağımı şaşırdım yahu :(
nexus kullanıyorum bütün oyunlar pc de telefonda 4 tane oyun bıraktım kafama göre değiştiriyorum, şimdiye kadar hiç takılmadı hem de hiç. Kesinlikle tavsiye ederim almazsan çok şey kaçırırsın.

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nexus kullanıyorum bütün oyunlar pc de telefonda 4 tane oyun bıraktım kafama göre değiştiriyorum, şimdiye kadar hiç takılmadı hem de hiç. Kesinlikle tavsiye ederim almazsan çok şey kaçırırsın.

Hocam haklısınız ama kamerada önemli benim icin. Nexus'un kamerasıyla SP'nin kamerası arasında cidden çok fark gözüküyor.

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LG Nexus 4 al gerisini harca :P

Nexus 4 1400 küsür gold bilgisayarda yani 200 tl daha fazla bütçemden, gerisini harcama gibi bir lüksüm kalmıyor. :mrgreen:

Nexus'ta hafıza kartı girişi yok, hem uygulama hem müzik hem resim vs vs yer kalmayacağını düşünüyorum. SP'nin kamerası iyi. Ama ram olarak Nexus önde. Bilemiyorum

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sanırsam konunun başını okumadınız Gold bilgisayardan almam gerekli. Tekrar ekliyorum görmediniz sanırsam:

Nexus'ta hafıza kartı girişi yok, hem uygulama hem müzik hem resim vs vs yer kalmayacağını düşünüyorum. SP'nin kamerası iyi. Ama ram olarak Nexus önde. Bilemiyorum

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Teşekkür ederim :) Sizce 1 gb ram fazla sorun teşkil eder mi oyunlar için?
ileride şişebilir kullanılan ram mikrarı sorun teşkil eder, ancak xperia arayüzü pek ram kullanmıyor diye biliyorum xperia z de var annemde ve 550 mb ram kullanıyor şuan. İlerleyen güncellemeler sonrası telefonun kullanılan ram miktarı artacak ama bence yeterli olacaktır. Tabi 2 gb ram ile rahat bir deneyim ve ram sıkıntısı olmadan kullanmak da var ama senin için pek uygun değil anladığım kadarıyla. Sonuç olarak bence 1 gb ram yeterli olur, ve çift çekirdekli işlemciye rağmen güzel bir performanı var.

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ileride şişebilir kullanılan ram mikrarı sorun teşkil eder, ancak xperia arayüzü pek ram kullanmıyor diye biliyorum xperia z de var annemde ve 550 mb ram kullanıyor şuan. İlerleyen güncellemeler sonrası telefonun kullanılan ram miktarı artacak ama bence yeterli olacaktır. Tabi 2 gb ram ile rahat bir deneyim ve ram sıkıntısı olmadan kullanmak da var ama senin için pek uygun değil anladığım kadarıyla. Sonuç olarak bence 1 gb ram yeterli olur, ve çift çekirdekli işlemciye rağmen güzel bir performanı var.

Öncelikle çok teşekkür ederim cevap için. Evet dediğiniz gibi 2 gb ram ile cidden rahat bir deneyim sürmek mümkün. Benim için aslında cidden uygun, fakat kamerada önemli benim için. Arkadaşlarımla bir yere gittiğimde fotoğraf çekmek, tatile gittiğimde o güzel manzaraları çekmek istiyorum. Nexus 4 ün kamerası bana sönük geldi SP'nin yanında fakat sizden bir ricam olacak. Müsait olduğunuz zaman 1 2 resim ekleyebilirseniz çok memnun olurum. Diğer sorun ise nexus'un sd kartı girişi olmaması. 16 gb cidden yeterli ama zaten 8'ini sistem kullanıyor. Geriye kalan 8 gb'da hem oyun hem müzik hem o bu şu derken biter gibime geliyor. SP dede 5,8 gb kullanıbilen bellek var aslında buda yetersiz fakat sd kart olduğu için ıvır zıvır müzik falan sd karta atıp 5,8 i komple oyunlar için kullanmak gibi bir fikir aklımda. Ah şu nexus'taki kamera daha iyi olaydı :blush:

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Öncelikle çok teşekkür ederim cevap için. Evet dediğiniz gibi 2 gb ram ile cidden rahat bir deneyim sürmek mümkün. Benim için aslında cidden uygun, fakat kamerada önemli benim için. Arkadaşlarımla bir yere gittiğimde fotoğraf çekmek, tatile gittiğimde o güzel manzaraları çekmek istiyorum. Nexus 4 ün kamerası bana sönük geldi SP'nin yanında fakat sizden bir ricam olacak. Müsait olduğunuz zaman 1 2 resim ekleyebilirseniz çok memnun olurum. Diğer sorun ise nexus'un sd kartı girişi olmaması. 16 gb cidden yeterli ama zaten 8'ini sistem kullanıyor. Geriye kalan 8 gb'da hem oyun hem müzik hem o bu şu derken biter gibime geliyor. SP dede 5,8 gb kullanıbilen bellek var aslında buda yetersiz fakat sd kart olduğu için ıvır zıvır müzik falan sd karta atıp 5,8 i komple oyunlar için kullanmak gibi bir fikir aklımda. Ah şu nexus'taki kamera daha iyi olaydı :blush:
[video=youtube;CJsmQm6qPl8]http://www.youtube.com/watch?v=CJsmQm6qPl8[/video]

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hayır 8 ini kullanmıyor(s4 ve one gibi telefonlarda birçok yazılımsal ıvır zıvır olduğundan 8 gb kullanıyor nexus da bu durum farklı) 13 gb boş yer vardı aldığımda google orasını da düşünmüş :)
kamera bana yeterli geldi birkaç resim eklerim elbet emin ol pişman olmazsın nexus dan, 4.6 inç hem xperia sp 0.1 inç bile büyk olması avantaj bence ekranda :) :D

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır 8 ini kullanmıyor(s4 ve one gibi telefonlarda birçok yazılımsal ıvır zıvır olduğundan 8 gb kullanıyor nexus da bu durum farklı) 13 gb boş yer vardı aldığımda google orasını da düşünmüş :)
kamera bana yeterli geldi birkaç resim eklerim elbet emin ol pişman olmazsın nexus dan, 4.6 inç hem xperia sp 0.1 inç bile büyk olması avantaj bence ekranda :) :D

Hımm 5 gb 5 gb dır, 13 olması iyiymiş :devil: Merakla bekliyorum umarım kamerası iyidir. Birde kulaklık ile ses kalitesi bayağı düşükmüş deniyor bakacağız müzikle ilgilendiğim için her daim kulaklıkla dolaşırım gerek kayıtlar gerek coverlar, gerek müziğin kendisi. Bakacağız artık kameraya göre :) Birde şimdi televizyonda alacağız eğer sony alırsak playstation gibi telefondaki oyunları oynamak güzel olabilir playstation'ınıda aradan çıkartırız :mrgreen: Lanet olsun keşke LG Xperia 4 gibi birşey çıksa bu ikisinin karışımı ne güzel olurdu :laugh:

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugünde araştırma fırsatım oldu sanırım aklım ufaktan ufaktan nexus 4 e kayıyor. 16 gbdan 13 gb cidden çok iyi. 5,8 gb ise 2 oyundan sonra kaldırmayacağını düşünüyorum SP'de. Nova 3 kendi başına 1,87 gb. 2 oyun desek 3,8 gb yapar. 1 gb uygulama desek geriye kalanlarıda diğer düşük kaliteli oyunlar desek anca yetiyor. Ben neredeyse tüm oyunları denemek istiyorum. Tek sorun kamera onada hasanistan44'ın örnekleriyle karar vereceğiz. Merakla bekliyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s3 rehbere girerken kasıyor ayrıca arka kapagında ki oynama sinir bozucu sp performans bakımından iyi değil Optimus g al bnce

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence optimus g al s3 ve sp den daha hızlı ve herkeste yok Farkın olsun

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Optimus g de ısınınca ekran parlaklığının düşmesi gibi bazı sorunlar mevcut ve güncelleme konusunda lg'ye güvenmiyorum. Alacağım telefon sp veya nexus 4 arasında olur büyük ihtimal. Bu ikisi diğer telefonlara göre öndeler çünkü.

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka düşüncesi olan var mı dostlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kimse de demiyor ki "1200 tl aralığında" değil "civarında" olmalıdır:dirol:

YBora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimse de demiyor ki 1200 tl "aralığında" demek 0-1200 tl demek ve 1200 tl ise üst limit demektir diye. :yes: