Yardım 11.sınıf alana seçimim nasıl olmalı ?

MehmetKalaş

Asistan
Reaksiyon puanı
20
10.sınıf ve eşit ağırlık seçtim fakat yaza girdik ve aklımda hep şu soru acaba dönem başı sayısal geçsem mi. Eşit ağırlık derslerim matematik hariç yüksek yani 80-90 civarı ve ezberim aşırı kuvvetli birazda buna güvenerek eşit ağırlık seçtim, sayısal derslerimde çok kötü değil fakat notlarım 60-70 arası değişiyor ve anlamakta güçlük çekiyorum hele kimyadan hiçbir şey anlamıyorum. Çevremdeki insanlar sayısal notların çok kötü değil sayısal seçmelisin diyip duruyor ne yapmalıyım.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
hangi mesleği istiyosan onun olduğu bölüme geçmelisin benden sana tavsiye abin olaraktan ingilizceni ana dilin kadar öğren 2-3 dil daha öğren diyenleri sallama ingilizceyi ana dilin gibi öğren üniversitede mutlaka erasmus yap ama dediğim gibi kendini akademik anlamda hergün geliştir ve yineliyorum İNGİLİZCE İNGİLİZCE İNGİLİZCE

edit: ben üniye başladığımda mahalledne bi abimiz vardı bana hep derdi böpümünü ingilizce oku kendine hergün az vakit ingilizce ayırsan bile mutlaka hergün vakit ayır derdi bende içimden yav tutturmuşlar bi ingilizce dillere pelesenk olmuş *mk derdim o kadar haklıymışki geriye döndüremiyoruz maalesef zamanı

lebib

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Sayısal daha iyi mantığı taş devrinde kaldı. Sen hangi mesleği okumak istiyorsan o alana yönel. Ben mühendis doktor teknisyen yazılımcı olacağım diyorsan tabi geç ama istediğin için geç. Ben avukat savcı hakim kaymakam tarih coğrafya işleriyle ilgileneceğim diyorsan eşit ağırlık oku tabi. Ama sırf sayısal daha iyi diyorlar diye gidipde sayısal okunmaz. Bizim memlekette matematikten 5 alan öğrenci Davinci den daha iyi resim çizen öğrenciden daha iyidir o yüzden milleti boşver

MehmetKalaş

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Sayısal daha iyi mantığı taş devrinde kaldı. Sen hangi mesleği okumak istiyorsan o alana yönel. Ben mühendis doktor teknisyen yazılımcı olacağım diyorsan tabi geç ama istediğin için geç. Ben avukat savcı hakim kaymakam tarih coğrafya işleriyle ilgileneceğim diyorsan eşit ağırlık oku tabi. Ama sırf sayısal daha iyi diyorlar diye gidipde sayısal okunmaz. Bizim memlekette matematikten 5 alan öğrenci Davinci den daha iyi resim çizen öğrenciden daha iyidir o yüzden milleti boşver
Cevabın için teşekkür ederim. Çocukluğumdan beri doktor mühendis vs olmak gibi bir hayalim olmadı hatta bu son 4 senedir avukat olmak istiyordum ama işte dediğin gibi millet sayısal daha iyi mantığında herkesin kafasını bulandırıyor, tekrardan cevabın için teşekkür ederim

Elif Topçuoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence hayatına nasıl yön vermek istiyorsan ona göre seç. Derslerin hangisi iyi veya kötü olduğu önemli değil. Hangi mesleği yapmak istiyorsun? Bu mesleği yaparken mutlu olur musun? Bu soruların cevabını bul :) Daha sonra soruların cevabı nereye çıkıyorsa, ders seçimini veya bölüm seçimini ona göre yap.