11 Maddeden oluşan sosyal medya maddelerine ek bir madde daha! VPNLER YASAKLANMALI.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
VPN lazım bir şey. Bazı firmaların sitesinde ülke ayarı yok ve internetimize göre bağlandığın ülkeye zorunlu olarak gönderiyor. Disney'in sitesi mesela. Belki yenilenmiştir ama 2 sene önce dediğim gibi öyleydi. Bu tür durumlarda işe yarıyor. Birde lamerlık yapanlar kullanıyor.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
VPN ne alaka , ya hele bir şeyi de yasaklamayın

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ya çekin internetin fişini kapatın bütün kanalları sadece a-haber olsun hepimiz kurtulalım en iyisi.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
E o zaman dış dünyaya kapalı ağ yapalım kuzey kore gibi başka bir şey kalmayacak böyle ? Ya bizim zaten siber polis şubesi yok mu birisi devlet yöneticisine hakaret ettiğinde veya başka bir vatandaşa zorbalık yaptığında buluyorlar zaten. Bu yasaklar anlaşılır değil bana göre

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Devlet hem kendini hemde vatandaşlarının hak ve hukukunu korumakla mükelleftir, bunu yapabilmek içinde belli bir kural ve kaide vede kanunlar gereklidir, yapanın yanına kar kaldığı bir toplumu istiyorsunuz yoksa size hakaret küfür edene yada terör faaliyetlerini bu mecralar üzerinden yürütenlere cezai yaptırım uygulayan bir ülkemi istiyorsunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

E o zaman dış dünyaya kapalı ağ yapalım kuzey kore gibi başka bir şey kalmayacak böyle ? Ya bizim zaten siber polis şubesi yok mu birisi devlet yöneticisine hakaret ettiğinde veya başka bir vatandaşa zorbalık yaptığında buluyorlar zaten. Bu yasaklar anlaşılır değil bana göre
Elbet devlet bulmasına buluyor da bu paylaşımın yapıldığı platform sorumluluk almıyordu.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Devlet hem kendini hemde vatandaşlarının hak ve hukukunu korumakla mükelleftir, bunu yapabilmek içinde belli bir kural ve kaide vede kanunlar gereklidir, yapanın yanına kar kaldığı bir toplumu istiyorsunuz yoksa size hakaret küfür edene yada terör faaliyetlerini bu mecralar üzerinden yürütenlere cezai yaptırım uygulayan bir ülkemi istiyorsunuz
Ne ilgisi var bu yasa onaylanmazsa bu söyledikleriniz cezasız mı kalıyordu?

blhack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
VPN sadece yasaklı sitelere girmek için kullanılmıyor aslında.Daha güvenli bir bağlantı veya farklı amaçlar için de kullanılıyor...Çoğu kamu kurumu personel panellerinde güvenli bağlantı için VPN bağlantısı gerektirir zaten TRT gibi kurumlar dahil.Ayrıca yasak sitelere girmek için VPN kullanan insanlar VPN yasaklanırsa VPN kullanmak için de başka bir yola başvururlar ya da proxy kullanırlar bunu engellemek imkânsız gibi sanki

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
VPN sadece yasaklı sitelere girmek için kullanılmıyor aslında.Daha güvenli bir bağlantı veya farklı amaçlar için de kullanılıyor...Çoğu kamu kurumu personel panellerinde güvenli bağlantı için VPN bağlantısı gerektirir zaten TRT gibi kurumlar dahil.Ayrıca yasak sitelere girmek için VPN kullanan insanlar VPN yasaklanırsa VPN kullanmak için de başka bir yola başvururlar ya da proxy kullanırlar bunu engellemek imkânsız gibi sanki
Bakalım bugün açıklanır heralde meclitesten geçip geçmediği.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876

Elbet devlet bulmasına buluyor da bu paylaşımın yapıldığı platform sorumluluk almıyordu.
Hmm suç işleyen birisi var diye komple kapanmasını istemek. Baya zekice.

Skyprochucky

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hadi ordan!
Ne vpn yasaklanması sen Vpnyi yasak sitelere girmek için kullanıyorsan bizene?
Arabistan değil burası.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
İnşallah şu sahte hesap kullanımı, yasak site olayı falan engellenir.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Vpn'i sadece yasaklı yerlere girmeye yaradığını sanan sevgili forum kullanıcıları, 2 saniye google'a yazar mısınız vpn nedir diye?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Twitter'i komple kapatmak doğru olur/olmaz bu başka bir konu içeriği. Bana göre t.c kimlik ve telefon doğrulamalı bir üyelik sistemi üzerine çalışılmalı. Yüreği olanı o zaman görürüz, özgürlük kapsamında nasıl konuşuluyormuş.
Ben de bunun muhalifleri fişlemek için kullanılmayacağına güvenmiyorum. Benim endişelerime kim cevap verecek. Oldu bittiye getirilecek.

Sanane milletin kültürden, dinden, fikirden özgür olmasından sanane? Herkes senin fikrine inanmak, senin kültürünü savunmak, senin dinine inanmak zorunda mı?
Öte yandan özgürlüğü savunup benimkine sallıyor olman da ne güzel bir ironi.
Birilerinin özgürlüğüne karışmak ve yorumlamak özgürlük değildir.
Üstte dediğim gibi kimse senin dinine inanmak, kültürünü savunmak, fikrine katılmak zorunda değil. Öyle veya böyle hazmedceksiniz. Başka yolunuz yok

İlk önce bir siyasiye, sonra bir sonraki siyasinin karısına, sonra bir diğerinin günahsız bebeğine yaptılar bunu. Hepsini yüreğin kaldırdı da cumhurbaşkanının torununa yapılan hakaret yüzünden bunun geldiğini eleştiriyorsan çok yanlışsın. Çocuk bu çocuk bebek daha. Bebek üstünden böyle sapıkça özgürlük mü olur ? Rezilliğe kapak bulmaya çalışmayalım.
Sosyal medyada binlerce hakaret var böyle. Muhalefete de bir çok şey söylendi böyle. Laf kendilereine gelince hemene yasaklayalım. Bak sen işe.

Niye yapmayayım ? Seni ne ilgilendiriyor, sen mi işletiyorsun bu siteleri ? Ben karışırıyorum diye bana karışma hakkını nereden buluyorsun ? Burası fikir ortaya koyma ve tartışma platformu. Birbirini kısıtlama değil. Madem tek düzen birinin dediği olacak, bunu da devlet yasa ile koyacak susup oturacaksın.
Sana kim, milletin hangi siteye girdiğini kısıtlamaya çalışma hakkını veriyor? Ortada terör eylemi mi var?
5 - 6 yaştan sonra çocukların dilinde herşeyi var, görmedikleri , bilmedikleri şey yok. Birey kendine gelmeden korunmalı diyorum ben kısaca. Sense direkt konuyu iran'a bağlıyorsun sanki yarın sana türban takacaklar gibi konuşuyorsun. Yahu gündem burası, tekrar söylüyorum. Git siyasette konu aç didişelim.
Bundan önceki nesil görmedi. Maşallah ahlak timsali. Ne kadar dine ters şey varsa bundan önceki nesil seve seve, göbek ata ata yapıyor.

Bu hükümetin meselesi kimin ne halt ettiği değil. Kendilrine ses çıkarılması.

Bundan önceki nesil pür pak tertemiz. Ülke uçuştaydı. Bİz geldik ortalık yangın yerine döndü.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ben de bunun muhalifleri fişlemek için kullanılmayacağına güvenmiyorum. Benim endişelerime kim cevap verecek. Oldu bittiye getirilecek.

Sanane milletin kültürden, dinden, fikirden özgür olmasından sanane? Herkes senin fikrine inanmak, senin kültürünü savunmak, senin dinine inanmak zorunda mı?
Olayın buraya geleceğini biliyordum o yüzden ucunu kapatmadım. Yahu şu fişleme olayını da anlamıyorum. Ak partide çalışmak mı istiyorsun sende fişlenmekten korkuyorsun ? Sanırsın ak parti içinde başka partilere bilgi sızdırıyor, çok tehlikeli görevimiz imkansız ajan murat kurt.

Şu sananeyle başlayan saçmalığın alıntıladığın şeyle bağdaşmıyor. Kafanda başka birşey var sığdıramadın, cümleleri düzgün kuramadın galiba.

Birilerinin özgürlüğüne karışmak ve yorumlamak özgürlük değildir.
Üstte dediğim gibi kimse senin dinine inanmak, kültürünü savunmak, fikrine katılmak zorunda değil. Öyle veya böyle hazmedceksiniz. Başka yolunuz yok
Yine alıntıladığın içerikle bağdaştıramadım. Hazmedilemeyen bir şey var ortada evet ama neye hazmedemediğini anlamadım.

Sosyal medyada binlerce hakaret var böyle. Muhalefete de bir çok şey söylendi böyle. Laf kendilereine gelince hemene yasaklayalım. Bak sen işe.

Bu konuda siyasi düşündüğün için yanlı baktığını düşünüyorum. Senin söylemine göre çok küfür var, e tamam doğrudur. Muhalefete de birşey söylenmiş diyorsun, e tamam buna da okey. Laf kendilerine gelince hemen yasaklayalım, tamam buda doğru olsun. Arkadaş adam yapmadığını yapıyor işte daha ne olsun istiyorsun ? Bu devletin de işi zor yapsa dert, yapmasa gene dert. Muhalif tam muhalif..

Twitterin net şekilde kapatılaağı yazısı başlıkta bulunmuyor. Devlet twitter'in tr sınırları içerisinde ofisi olsun, küfürleri abicik gubicik yazılar hızlı reaksiyon ile kalksın istiyor. Nereden çıkardın sosyal medyanın komple yasaklanacağını ?

Sana kim, milletin hangi siteye girdiğini kısıtlamaya çalışma hakkını veriyor? Ortada terör eylemi mi var?
Bana kimse bu hakkı vermiyor açıkçası çünkü siyasal olayların içerisinde değilim bir öneri sunayım meclise. Sadece fikrimi ortaya atıyorum sen gibi. Bu toplumda yaşayan TÜRK olarak köküne kadar hakkım var yinede.. Tabi sen gibi hesap sormuyorum orası ayrı. Sadece x yaşa kadar girilemesin istiyorum. İnsan kendini bilsin, kendini geliştirsin, sonra zaten doğası gereği o siteye girmekten fazlasını yapacak.
Yıllardır site açan kapayan biri olarak benim projeler batıyorken xxx ve film projeleriyle insanlar köşeyi döndü. Şikayetçi miyim ? Hayır. Her toplum hakettiğini yaşar. Toplum olarak teknolojiyi kullanmayı beceremediğimiz gibi birde bunu savunuyoruz, bu daha acı.

Bundan önceki nesil görmedi. Maşallah ahlak timsali. Ne kadar dine ters şey varsa bundan önceki nesil seve seve, göbek ata ata yapıyor.
Bundan önceki nesil pür pak tertemiz. Ülke uçuştaydı. Bİz geldik ortalık yangın yerine döndü.
Ee buna da okey diyelim. Bundan önce de bozuk olmuş olsun. Yani ? Böyle kalsın komple kafasına göre mi ilerlesin işler ?

Onu bunu geçtim. Bu devletle hiçbir yakınlığı olmayan biri olarak net şekilde söyleyeceğim;
Son dönemdeki kadınlara sosyal medya üzerinden yapılan hakaretlere hart hurt edip, Dünya'ya yeni gelmiş birine yapılan hakaretleri siyasi körlüğünüz yüzünden erteliyor olmanız kem küm yapmanız umursamamanız zaten bazı eksikliklerin göstergesi. Yazık.

//öte yandan siyasiyete giren konuşmaya buradan daha fazla devam etmeyeceğim. boşu boşuna forum kurallarını çiğnemek istemiyorum.

Son düzenleme: