11 Ayın Sultanı Ramazan Yaklaşıyor

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
11 Ayın Sultanı Ramazan 21 Ağustos'ta başlıyor. 33 yıl sonra tekrar ağustos ayına denk gelen Ramazan için hazırlıklar devam ediyor.

İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği rahmet ve bereket olan 11 ayın sultanı Ramazana sadece 5 gün kaldı.

İlk teravih 20 Ağustos Perşembe günü kılınacak. Gece de sahura kalkılarak ilk oruca niyet edilecek.

Yaza denk gelmesi nedeniyle ilk oruç yaklaşık 15 saat tutulacak.

Vatandaşlar bu zorluklara seve seve katlanırken uzmanlar da çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

Aile Hekimi Yrd.Doç.Dr. Bünyamin Işık, "Sıcaklarda en önemli şey sıvı kaybıdır. Onun için sahurlarda sıvı şeyler tüketmek, ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor" dedi.

Kısacası camilerin dolup taşacağı, rahmet ve bereket ayı Ramazan, bütün vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor.

Kaynak

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Cidden geldi ya :)

En sevdiğim şeyde tüm günün ardından akşam ezan okunduktan sonra içilen bir yudum sudur...Ne güzel bir nimettir o

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
11 Ayın Sultanı geldi çattı sonunda.

Çok seviyorum Ramazan Ayı'nı...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Rahmet ve bereket ayı hoş geldin..

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Nasılki gelişinde heyecanlanıyorsam, bittiği günde hüzünleniyorum. Seviyorum seni Ramaza-ı Şerif.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu ramazan biraz zor olacak ama zoru başarmanın sevabı ayrıdır.

lmibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Suç oranlarının azaldığı rahmet ve bereket ayı ramazan ayı hepimize hayırlar getirsin

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
vay be b ramazan ayınıda hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde görmek nasip oldu :) daha nice Ramazan aylarını görmek dileğiyle :) bu arada benim gibi ege bölgesinde ikamet edenler hayli zorlanacak gibi Allah (c.c.) hepimize sabır versin. Bu arada orucun önemini belirten cümleyi kurayım ki belki bilmeyenlerimiz vardır hatırlatmakta fayda var :) Namaz kılmak , Hacca gitmek, zekat vermek gibi üzerimize farz kılınan görevleri kendimiz için yaparız ammaaaa O mübarek oruç vardır ki o Allah (c.c.) için tutulur :)
selametle kalın esenlikler dilerim. :)

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ramazan gibisi var mı?
Keşke o huzur diğer aylar da devam edebilse..

ProJest

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hak Nebi (sav)’nin dilinden: “Eğer kullar Ramazan ayında bulunan her şeyin bilincinde olsaydı tüm varlığı ile bütün ayların Ramazan olmasını isterdi.”

Ramazan geldi; aşk ve iman padişahının sancağı erişti! Artık maddî yiyeceklerden elini çek! Çünkü, göklerden manevî rızık geldi ve can sofrası kuruldu! [Hz. Pir Mevlana]

Rızasın gözle Mevla’nın, desinler sana hoşgeldin
Cihân bağını mülk ettin, niçin divâna boş geldin

Ben ben isem canda değil / Ben sen isem tende değil
Sen ben isem ten can olur / Ben ben isem tende değil
Hasılı ben’den çıkıver / Benliği virân ediver
Canda beni ister isen / Benliği at can alıver

Madem “Ameller niyetlere göredir” ve “Mü’minin niyeti amelinden hayırlıdır” buyurdu Hak Nebi (sav). Her şey zihniyete göre, niyete göre… Çünkü insan aklıyla kalbiyle, niyetiyledir. Niyet kalbin amelidir. Amelsiz niyet (yapmak isteyip de yapamama), samimiyetsiz amelden (gösteriş için yapılandan) daha hayırlı olsa gerektir

Artık, ekmeğe karşı ağzını kapa, tatlı oruç geldi. Şimdiye kadar yemenin içmenin hünerini gördün. Şimdi de orucun hünerini seyret. Orucun bazı zorlukları varsa da, yüzlerce çeşit hüneri de vardır. Oruç sevdası bambaşka bir sevdadır. Şeytanın bütün hileleri, tedbirleri, bütün okları, oruç kalkanına çarpar kırılır. [Divân-ı Kebîr:II-2307]

Ey alemlerin Rabbi olan Mevlam! Bizlere kasvetli, kararmış, katılaşmış adeta taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşatacak oruçlar nasib eyle, feryadımızı, ah u vahımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin. Ya Rabbi! bizleri Ramazan-ı şerifin şefaatine nâil kıl, şikayetinden emin eyle, Gönlümüzü hakiki oruç ile saflaştırıp aşkın ile terbiye eyle…
Amin.

Kaynak: umutrehberi.wordpress.com

Ümit Akdemir isimli mübarek kardeşimizin kaleminden dökülenler. :)
Muhabbetle...

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Cidden geldi ya :)

En sevdiğim şeyde tüm günün ardından akşam ezan okunduktan sonra içilen bir yudum sudur...Ne güzel bir nimettir o
Ben Bizim Evdeki Atomsferi Özledim Yaa... Oruç Tutarken Aç Aç Playstation Oynardım... Bir Yandan Balık Pişerdi... Üfff

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Her geçen yıl daha da zor olacak oruç tutmak.hayırlı ramazanlar

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu babam olmadan geçireceğimiz ilk Ramazan... O yüzden çok üzülüyorum ama Ramazan'ın getirdiği huzur ve dinginliği de çok seviyorum. En çok da fırından yeni çıkmış pide kokusunu özledim. Tüm SDN'lilere hayırlı Ramazanlar diler, İftar vakti trafikte çok dikkatli olmalarını temenni ederim.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mod kardeşlerime,
Ramazan kutlamasında da moderatör onayı olur mu arkadaşlar... Yapmayın allahınızı severseniz! Nasıl bir polemik bekliyorsunuz ki bu konuda?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Mod kardeşlerime,
Ramazan kutlamasında da moderatör onayı olur mu arkadaşlar... Yapmayın allahınızı severseniz! Nasıl bir polemik bekliyorsunuz ki bu konuda?

ne mutluki bi ramazanı daha görecegiz, bu bölümde tüm içerik onaylanır

polemikten dolayı değil

---

konuyu dağıtmadan devam edelim

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
RABBİME şükürler olsun bir mübarek RAMAZAN ayına daha bizleri sağlıklı sıhhatli olarak kavuşturdu inşallah iyi bir şekilde idrak etmeyi tüm müminlere RABBİM nasip eder

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Allah'ın izniyle ramazanı gördük.

Hayırlı Ramazanlar

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Mod kardeşlerime,

aynen katılıyorum olmadık şeyler anında veriliyor bu neden böyle anladım mod kardeşlerim:confused1:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sonundaki 3 günlük bayramda güzel oluyor:DPara falan topluyoruz:D

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
O iftar anında acele acele yemek yemek.Onun yerini hiç birşey tutmuyor.Şimdiden tüm Müslüman camiasının Ramazan ayını tebrik eder.Hayırlara vesile olmasını temenni ederim...