10k-13.5k gaming laptop önerisi

ana_malcok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
10k-13.5k arası bütçeyle aşağıdakilerden hangi laptopu alsam daha mantıklı olur ?

Monster : Son zamanlarda nedense monster hakkında çok fazla şikayet görüyorum. Bir de kalite kalitesi ve fan sistemi kötüymüş . Ne düşünüyorsunuz ?

Lenovo : Şarjı kötü olduğunu söyleyenler var ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir teknik servisi monsterden daha iyi değilmiş ?

Hem 1080p şekilde oyun oynamak istiyorum(Ac serisi, Far cry serisi hatta yeni çıkan oyunlar(AC valhalla,metro exodus vs.) , hem de bilgisayar mühendisliği içinde photoshop cc, kod yazdıktan sonra hızlı işlem görsün gibi şeylerden olsun istiyorum , yani hızlı işlemler yapsın.

Başka bir laptop tavsiyeniz varsa paylaşabilirsiniz . Teşekkür ederim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,546
Bu ürünü önerebilirim Monster'a alternatif olarak. İçerisindeki işlemci epey güçlü. Zaten bu devirde Monster harici 2060'lı ürün almak imkansız hale geldi bu fiyat bandında. Monster'ın ürünlerinde sorun çıkma olasılığı biraz daha fazla. Fabrika üretiminden çıkmadıkları için kalite kontrolleri diğer markalara göre biraz daha zayıf. Ürünlerdeki klavye kalitesi de pek iyi değil. Genel kalite anlamında bir tık düşükler yani kendi fiyat bandına göre. Ancak servisi epey iyidir. Lenovo'nun TR servisi rezalet ötesi bir servis.

ana_malcok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Bu ürünü önerebilirim Monster'a alternatif olarak. İçerisindeki işlemci epey güçlü. Zaten bu devirde Monster harici 2060'lı ürün almak imkansız hale geldi bu fiyat bandında. Monster'ın ürünlerinde sorun çıkma olasılığı biraz daha fazla. Fabrika üretiminden çıkmadıkları için kalite kontrolleri diğer markalara göre biraz daha zayıf. Ürünlerdeki klavye kalitesi de pek iyi değil. Genel kalite anlamında bir tık düşükler yani kendi fiyat bandına göre. Ancak servisi epey iyidir. Lenovo'nun TR servisi rezalet ötesi bir servis.

Ben hepsiburadada hep aradım böylesini görmedim . işlemci çok iyi. 12.529 Tl gerçek mi oha
Mesaj otomatik birleştirildi:

grand_master

Profesör
Reaksiyon puanı
707
10k-13.5k arası bütçeyle aşağıdakilerden hangi laptopu alsam daha mantıklı olur ?

Monster : Son zamanlarda nedense monster hakkında çok fazla şikayet görüyorum. Bir de kalite kalitesi ve fan sistemi kötüymüş . Ne düşünüyorsunuz ?

Lenovo : Şarjı kötü olduğunu söyleyenler var ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Bir teknik servisi monsterden daha iyi değilmiş ?

Hem 1080p şekilde oyun oynamak istiyorum(Ac serisi, Far cry serisi hatta yeni çıkan oyunlar(AC valhalla,metro exodus vs.) , hem de bilgisayar mühendisliği içinde photoshop cc, kod yazdıktan sonra hızlı işlem görsün gibi şeylerden olsun istiyorum , yani hızlı işlemler yapsın.

al gitsin

GTX 960M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Monster gibi mi kötü soğutması . Bide omen çok pahalı işlemcisi iyi olmamasına rağmen.
İnanın bana 7nm olan R7dahi 98 100 derecelerde çalıştıran bir laptopa 14nm ısınması Allahın emri olan i7 işlemcili bir monsteri tercih ederim o kadar kötü. Ben olsam paraya kıyıp omen alırdım. (ryzen 7 i7ye göre çok daha serin çalışan bir işlemci lenovo legion 5 testlerinden görebilirsiniz en ağır testte dahi 88 dereceyi geçmiyor. Ancak tufta oyun açtığınızda 100ü görüyor 4 5 saat oturup oynarsanız alev topu olacak herhalde)

ana_malcok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
İnanın bana 7nm olan R7dahi 98 100 derecelerde çalıştıran bir laptopa 14nm ısınması Allahın emri olan i7 işlemcili bir monsteri tercih ederim o kadar kötü. Ben olsam paraya kıyıp omen alırdım. (ryzen 7 i7ye göre çok daha serin çalışan bir işlemci lenovo legion 5 testlerinden görebilirsiniz en ağır testte dahi 88 dereceyi geçmiyor. Ancak tufta oyun açtığınızda 100ü görüyor 4 5 saat oturup oynarsanız alev topu olacak herhalde)
Teşekkür ederim. Lenovo Legion 5 stok bitti ya :( . En uygun fiyattaydı

GTX 960M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Teşekkür ederim. Lenovo Legion 5 stok bitti ya :( . En uygun fiyattaydı
Hocam newegg türkiyeden alma gibi bir şansınız varsa alpha 15 öneririm. Vergiler dahil 13000 tutuyor, ryzen 7 4800H Radeon RX 5600M var üzeceğini sanmıyorum. (garanti olarak 1 sene msi uluslararası garanti var)

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554

Gaming Notebooklar : https://www.monsternotebook.com.tr/abra/
Fiyatınıza Uygun

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,265
(eğer ki taşınabilirlik çok önemli değilse pc al)
dolar azalmışken almak mantıklı olur. 2-3 aya dolar yine fırlayabilir. hızlıca alman AMA dikkatli düşünmen lazım. sonra bunun daha iyisi varmış deme

ana_malcok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
1650ti çöp.

(eğer ki taşınabilirlik çok önemli değilse pc al)
dolar azalmışken almak mantıklı olur. 2-3 aya dolar yine fırlayabilir. hızlıca alman AMA dikkatli düşünmen lazım. sonra bunun daha iyisi varmış deme
Maalesef önemli. Mühendislik okuyorum. Bu yüzden biraz ileri zamanlarda önemli olacak Bende o yüzden diyorum lenovo legion 5i alcaktım stok bitti :(

Hocam Acer'in servisi çok kötü diyorlar. Ne düşünüyorsun ?

Hocam newegg türkiyeden alma gibi bir şansınız varsa alpha 15 öneririm. Vergiler dahil 13000 tutuyor, ryzen 7 4800H Radeon RX 5600M var üzeceğini sanmıyorum. (garanti olarak 1 sene msi uluslararası garanti var)
Hocam newegg türkiye güvenilir mi ? Esnaf bir şirket gibi gözüküyor

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
1650ti çöp.
ne kadar ekmek o kadar köfte... O zaman moster yolları taştan çıkardın beni baştan.
Maalesef önemli. Mühendislik okuyorum. Bu yüzden biraz ileri zamanlarda önemli olacak Bende o yüzden diyorum lenovo legion 5i alcaktım stok bitti :(

Hocam Acer'in servisi çok kötü diyorlar. Ne düşünüyorsun ?
3 adet acer notebookum var. hiçbiri servislik olmadığı için bir fikrim yok.
Hocam newegg türkiye güvenilir mi ? Esnaf bir şirket gibi gözüküyor

ana_malcok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Hocam asus tufun soğutması kötü diyorlar , sıcaklık değerleri çok kötüymüş öyle diyorlar ne diyorsun ?

bence son derece güzel bir alternatif.
Hocam bu tip model yani asus tufun sıcakları değerleri çok yüksekmiş diğerlerine göre ,yani kötüymüş. Bu konuda ne düşünüyorsun

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Hocam asus tufun soğutması kötü diyorlar , sıcaklık değerleri çok kötüymüş öyle diyorlar ne diyorsun ?

Hocam bu tip model yani asus tufun sıcakları değerleri çok yüksekmiş diğerlerine göre ,yani kötüymüş. Bu konuda ne düşünüyorsun

Bu konu ile ilgili youtubeda bir video izlemiştim. Adamın biri kanalında yerden yere vurmuş ve sonrasında da ASUS HQ dan ciddi tepki aldığını ve esasında biraz da haksızlık ettiğini söylemişti.
İşte efendim alt ızgaralar şöyle olsa böyle olsa diye pek çok laf sokmuştu.

Ama ben kötü olduğunu zannetmiyorum.

GTX 960M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Newegg'in yorumları iyi gibi duruyor hocam eğer ingilizceniz varsa daha da rahat edersiniz. Vekalet falan istiyorlar anladığım kadarıyla.

karanlıksadakat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,312

PARANIZ varsa Rog dan şaşmayın olabilecek en iyi kalite