1000 TL'ye işlemci ve ekran kartı tavsiyesi

Helldren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. 2012 senesinde topladığım pc, ne yazık ki dökülmeye başladı.Bende küçük bir upgrade yapmak istedim.Mantıklı olmaz ise, biraz daha para biriktirip sistemi tamamen yenilerim diye düşünüyorum.Öncelikle anakartım buna yetersiz ise ve upgrade'i desteklemez ise hiç yenileme işine girmeyeceğim.

Anakart: ASRock H61M-DGS
İşlemci: Dual Core Intel Core i3-3220, 3300 MHz (33 x 100)
Paket Türü : 1155 Contact FC-LGA
RAM: 8GB DDR3
Ekran kartı: HD radeon 6850
Güç Kaynağı: Arkadaşlar teknoloji özürlüyüm biraz mazur görün.Resmini çekip paylaşayım ben hiçbirşey anlayamadım.
güç kaynağı.JPG

Son olarak arkadaşlar, eğer ki 1000 TL'ye bu sistemi yenilemeye değmez ise, hiç bulaşmamayı düşünüyorum.Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.İhtiyacım sadece işlemci ve ekran kartı üzerine.Güç kaynağımı da söylerseniz sevinirim.
Anakartın uyumlu olduğu cpu'lar(işlemciler) detaylı bir şekilde linkte mevcut.Ancak hangisi iyidir, alınacak ekran kartıyla uyumludur bilemiyorum. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/H61M-DGS.html

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Güç kaynağın üst seviye sistemlere bile rahatlıkla yeter. 1000 TL ye ekran kartı dahil değilse i5 6500+MSI H110M Pro vd alabilirsin. İlerde de ekran kartını yenilersin mis gibi olur.
Edit: Tabi ramleri falan hesaba katmadım üzgünüm saçma bir öneri oldu :)

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
i5 3340 al şu anki i3 6100 seviyesinde bir işlemci. Mevcut işlemcinden daha iyi olacağı kesin. Bunun yanında eski bir sisteme yapılacak en büyük iyilik bir SSD almaktır bunu unutma. İşlemciyi değiştirip 120 GB lık bir ssd ekle ne kadar hızlandığına inanamayacaksın :)