100-200 Metre uzaktaki wireless'i alabilmek için Wifi USB Adapter ? [ÇÖZÜLDÜ]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evimle iş yerim arasında bina yok aradaki mesafe 15 mt. fakat dairem binanın arkasında kalıyor. yani dairem iş yerimi görmüyor elimde bir adet tp link router mevcut. kablonetin kablolu modeni kablosuza çevirmek için aldığım. işyerimdeki modem zyxel p-600 serisi. güçlü bir bağlantı sağlamam için tavsiyeleriniz nedir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam arkadaslar benim bir fikrim var ama size uyarmı bilmem evinde güzel bir modem var diyosun ve baska bir bilgisayara kablosuz olarak vermek istiyosun sanırım yapılması gereken şey senin evindeki modemden bir kablo yardımı ile diğer çekeceğin yere kadar çekmek ve access pointi bağlamak ve çektiğin evdeki bilgisayar diz üstümü masa üstümü bilmiyorum eğer diz üstü ise point yardımı ile direk neti kullanabilir eğer masa üstü ise dongle alınıp evde kablo görüntüsünü ortadan kaldırır ve sinyal kaybına uğramadan rahatça kullanabilir tahmini olarak ta access point ve dongle fiyatıda 125 tl civarındadır artı kablo mesafesine görede artı kablo bedeli ödeyip rahatlıkla kullanabilir ben kullanıyorum karar senin arkadasım

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evimle iş yerim arasında bina yok aradaki mesafe 15 mt. fakat dairem binanın arkasında kalıyor. yani dairem iş yerimi görmüyor elimde bir adet tp link router mevcut. kablonetin kablolu modeni kablosuza çevirmek için aldığım. işyerimdeki modem zyxel p-600 serisi. güçlü bir bağlantı sağlamam için tavsiyeleriniz nedir.

ben bunu kullanıyorum , çok tavsiye aldım bu marka için. Sadece tanınmış olmadığından dolayı kalitesinden şüpheliydim 8 aydır sorun yaratmadı. 40mt karşılıklı evden tam sinyal çekebilmekte.

http://www.wirelesssistem.net/ALFA-Wireless-NG-ExtenderRouter-AWUS036H3G-Modem,PR-6.html,

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Çok eski konu ancak böyle uzun mesafeleli WiFi bağlantılarında yukarıdaki linkteki gibi ürünler iyi sonuçlar veriyor.
Ancak alıcı ile PC arasındaki USB kablonun kaliteli ve çok uzun olmaması lazım. Kablo kalitesizliği ve uzunluğu alıcının kuvvetini düşürür.

Ek olarak karşıdaki vericinin de hatrı sayılır bir kalitede olması şart.

Son olarak "WiFi anten güçlendirme" diye google da aratırsanız anten üzerine tencere, alümünyum folyo gibi şeyler yerleştirilerek güçlendirildiğini görebilirsiniz.

Ancak arada 5-10 duvarlık bir bina varken tabi bu söylenenlerin işe yaraması birazda şans işi...
Normal şartlarda açık alanda 200mt wifi ile çok rahat aşılırda söz konusu binalar olunca iş karışıyor.

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
benimde ortak kullanım sorunuma çözüm arıyorum.
3 kat alttaki komşumla ortak kullanıyorum.sistemimiz: telefon ve modem onda,ben onun modeminden eternet kablosuyla laptopuma giriş yaparak kablolu internet kullanıyorum..ondaki kablosuz modemi benim pc direk göremiyor.bende de kullanmadığım usr9108 kablosuz modem var.acaba aldığım yayını kablosuz olarak nasıl kullanabilirim.sadece laptopum kablosuz çalışsa yeter bana:)
teşekkürler

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bi arkadaşın evi ile işyeri arasına kurdum bu sistemi 1,5 yıldır ufak tefek sorunlarda olsa kullanıyor.(bazen kitliyor fiş çek tak yapmak zorunda kalıyor yada yavaşlıyor.)

1. evde modem vardı çatıya tplink 5210g yi verici modunda yerleştirdim. modem ve verici arasındaki bağülantıyı cat6 kablosu ile yaptık. elektrikde bu kablo üzerinden gidiyor.
2. yere çatıya kurduğumuz yine tplink 5210g yi alıcı modunda ayarladık cat6 kablo ile aşağıda başka bir 4 çıkış + wriless tplink ap ye bağladık bu sayede hem kablolu hemde kablosuz olarak kullanılabiliyor.

yapmak isteyen olursa yardım edebilirim.

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herşey çalışıyor sorun yok bu konuda.kullanamıyorum.çekmiyor mu demek oluyor bu durumda.öyleyse öyledir.elimizdeki bütün cihazlar çalışır durumda.

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Ben kullanıyorum 1,5km mesafede açık alanda çalışıyor cihazlar 100mbitlik ethernet kartı ile pc den pc ye 82mbit aktarma yapabiliyorum kesilme olmadan. Cihazlar kendi arasında 180mbit ile bağlı.

https://www.wifianten.com/detay.asp?id=350

Bulabilirseniz bu ürünlerden alın :) mac adres kontrolü ile iki cihazı birbirine bağlayıp farklı cihazların bağlanmasını engelleyebiliyorsunuz... Fakat bendekiler ubnt nanostation m2 modeli verdiğim linkte loco falan yazıyor farklı modelmi bilmiyorum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bir uydu anteni bulun amininyum folyo ile kaplayın aldığınız usb wireless in antenini tam ordasından açtığınız delikten sokun sabitleyin güzelce şimdi wireless modem ne taraftaysa o tarafa çevirin yeni anteniniz hayırlı olsun :)

volkanclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar..

150 yada ortalama 200m uzaklıktaki bir modeme wifi ile bağlanmam gerek(arada apartmanlar ..vs var). Bunun içinde iyi bir usb wifi adapter gerekiyor.

Önerebileceğiniz alabileceğim bir site yada marka varmıdır/nelerdir ?
Airties kullanmıştım gayet iyiydi 200 metreden rahatça çekiyordu fiyatı 30-40 dolar arasındaydı en son şimdi ne kadar bilmiyorum..

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim sorunuma kimse çare bulamadı mı :)
3 kat alttaki komşumla ortak kullandığım bir internet var.kablosuz olarak modemini göremediğim için,onun zyxel kablosuz modeminden benim laptopa kablo çekili olarak kullanmaktayım şuan.elimde ''USR9108 Wireless MAXg ADSL2+ Gateway'' modem ve ''Netmaster WN-150U 150 Mbps 11n Harici 3 dBi Anten Kablosuz Adaptör'' var,ama bunları şuan kullanmıyorum.WN 150 u adaptörle de alttaki pc yi yakalayamadım.bu malzemeleri kullanarak bir şekilde evimde kablosuz ağ yaratabilir miyim.teferruat istemiyorum,sadece kablo laptopa bağlanmasa benim için yeterli.
teşekkürler

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
http://www.wirelesssistem.net/ alfa awu36nhr al bitane sonra 18 dbi panel anten veya omni anten al sonra gör sinyalleri nasılmış. Ben hepsini kullanıyorum denedim ve şu anda alfa awu36nhr bide 18 dbi panel anten var 1 senedir hiç problem yaratmadı yağmurlu havalarda daha iyi çekiyor :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benim sorunuma kimse çare bulamadı mı :)
3 kat alttaki komşumla ortak kullandığım bir internet var.kablosuz olarak modemini göremediğim için,onun zyxel kablosuz modeminden benim laptopa kablo çekili olarak kullanmaktayım şuan.elimde ''USR9108 Wireless MAXg ADSL2+ Gateway'' modem ve ''Netmaster WN-150U 150 Mbps 11n Harici 3 dBi Anten Kablosuz Adaptör'' var,ama bunları şuan kullanmıyorum.WN 150 u adaptörle de alttaki pc yi yakalayamadım.bu malzemeleri kullanarak bir şekilde evimde kablosuz ağ yaratabilir miyim.teferruat istemiyorum,sadece kablo laptopa bağlanmasa benim için yeterli.
teşekkürler

5 dbi veya 9 dbi orjinal alfa omni anten lazım sana veya daha sağlam istiosan alfa awu36nhr modeli biçilmiş kaftan

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim,zahmet edip açıklama yapmışsın ama bi sorun var.ben elimdeki cihazlarla basit bi kurulum isterken sen sistem kurucu açıklama yapmışsın,beni aşar:) elimdeki cihazlar yeterli diye düşünüyorum.sadece neyi nereye koyacağımı bilmiyorum.bence olay bu :)
http://www.wirelesssistem.net/ alfa awu36nhr al bitane sonra 18 dbi panel anten veya omni anten al sonra gör sinyalleri nasılmış. Ben hepsini kullanıyorum denedim ve şu anda alfa awu36nhr bide 18 dbi panel anten var 1 senedir hiç problem yaratmadı yağmurlu havalarda daha iyi çekiyor :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

5 dbi veya 9 dbi orjinal alfa omni anten lazım sana veya daha sağlam istiosan alfa awu36nhr modeli biçilmiş kaftan

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
teşekkür ederim,zahmet edip açıklama yapmışsın ama bi sorun var.ben elimdeki cihazlarla basit bi kurulum isterken sen sistem kurucu açıklama yapmışsın,beni aşar:) elimdeki cihazlar yeterli diye düşünüyorum.sadece neyi nereye koyacağımı bilmiyorum.bence olay bu :)

Anladığım kadarıyla elinizde internete çıkabildiğiniz bir kablo mevcut... Bir de kablosuz modeminiz var... Eğer bu kablo arkadaşınızın modeminin çıkış portlarından birinden size geliyorsa, kabloyu kendi modeminize bağladıktan sonra, modeminizin ayarlarından AP modunu aktif hale getirin... Kablosuz adınızı ve şifrenizi belirleyin.

Başka bir şey almanıza gerek yok...

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet durumum anladığınız gibi.zaten 2 kat alttaki arkadaşımın kablosuz özellikli modeminin portundan gelen kablodan şuan kendi laptopuma kablolu bağlantı kullanmaktayım.elimde birde usr9108 modem varya bundan faydalanıp kablosuz kullanma durumum var mı diye öğrenmek istedim.
CiiixXx ;açıklamanız gayet anlaşılır ve kolay.....iş dönüşü modemimi deneyeceğim.haberleşiriz:) teşekkürler
Anladığım kadarıyla elinizde internete çıkabildiğiniz bir kablo mevcut... Bir de kablosuz modeminiz var... Eğer bu kablo arkadaşınızın modeminin çıkış portlarından birinden size geliyorsa, kabloyu kendi modeminize bağladıktan sonra, modeminizin ayarlarından AP modunu aktif hale getirin... Kablosuz adınızı ve şifrenizi belirleyin.

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

durum biraz karışık:)
AP modeyi nasıl açacağımı bilemedim.Ayarlarda AP modu altında iki seçenek var:
AP mode : acces point
wireless bridge

Bridge restict: disabled
enabled

bu modların başında birer kutucuk var onları seçmemiz gerekiyor.Ap modu seçiminde problem yok fakat,Bridge restict modunda enableyi seçtiğimde :
Remote bridges MAC adresses : ......................... ..........................
......................... ..........................
şeklinde birşey açılıyor.bu satırlara ne yazacağımı anlayamadım.rakam yazıyorum uyarı veriyor,harf yazıyorum uyarı veriyor.disableyi seçersem sorun yok ama onda da modemden bağlantı kuramadım.
bu kadar anlatabildim:)
yardımcı olabilirsen sevinirim.teşekkürler

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Elimde bu modemden yok ama, aşağıdaki linkten modem arayüzüne bağlanmışım gibi inceleyebiliyorum :D

http://www.usr.com/support/9108/9108-ui/wlwds.htm?action=view

Bakıyorum şu anda,

Sanırım önce modeminizin DHPC serverini kapatmanız gerekiyor.

Daha sonra;

Wireless sekmesi altındaki Setup bölümünde Network isminizi girin.

Security sekmesindeki Wireless bölümünden de şifrenizi ve şifreleme sisteminizi belirleyin. Şifreleme sistemi için WEP şifrelemeyi seçin, AP modunda, WPA-WPA2 desteklemiyor olabilir.

Ve tekrar Wireles sekmesi altındaki AP Mode bölümünde, Acces point seçili, Bridge Restrict bölümü de disable olmalı...

Her işlemden sonra sayfanın en alt bölümündeki Apply kutucuğunu tıklayın ki yaptığınız işlemlerinizi kayıt etsin.

Deneyin bakalım, bu işlemlerden sonra bağlantı sağlamanız gerekir diye düşünüyorum...

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde bu modemden yok ama, aşağıdaki linkten modem arayüzüne bağlanmışım gibi inceleyebiliyorum :D

http://www.usr.com/support/9108/9108-ui/wlwds.htm?action=view

Bakıyorum şu anda,

Sanırım önce modeminizin DHPC serverini kapatmanız gerekiyor.

Daha sonra;

Wireless sekmesi altındaki Setup bölümünde Network isminizi girin.

Security sekmesindeki Wireless bölümünden de şifrenizi ve şifreleme sisteminizi belirleyin. Şifreleme sistemi için WEP şifrelemeyi seçin, AP modunda, WPA-WPA2 desteklemiyor olabilir.

Ve tekrar Wireles sekmesi altındaki AP Mode bölümünde, Acces point seçili, Bridge Restrict bölümü de disable olmalı...

Her işlemden sonra sayfanın en alt bölümündeki Apply kutucuğunu tıklayın ki yaptığınız işlemlerinizi kayıt etsin.

Deneyin bakalım, bu işlemlerden sonra bağlantı sağlamanız gerekir diye düşünüyorum...
doğrudur valla aynen benim modem arayüzüne bağlanmışsınız.bende de aynı arayüz var zaten.ama bana yüzsüzlük ediyor:)
teşekkürler uğraşınız için.iş dönüşü uygulamanızı deneyeceğim.sanırım denemediğim DHPC serverini kapamak,diğerlerini hep yapmışım gibi geldi bana.göreceğiz.teşekkürler

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tplink 5210g al kafan kulağın rahat olsun. sen 200 metre diyorsun ama evin duvarlarıda var arada. Sürekli cam önünde yayın alamazsın

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CiiixXx profesörüm çok teşekkür ederim.düşündüğünüz şekilde bağlantım gerçekleşti.yaklaşık 1 saat oldu sorun yok.senin tarifin sonucunda işlem tamam.o bağlantıdan yazıyorum şuan.çok teşekkür ederim.
artık kendi modemimle kablosuz kullanabiliyorum.
telefonumu ve ipad imi bağlanmayı denedim,olmadı.acaba aynı zamanda o cihazlarla da bağlanabilir miyim.ikisinde de full çekiyor görünüyor ama sayfa yüklenmiyor.bilgin var mı?
tekrar teşekkürler

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
CiiixXx profesörüm çok teşekkür ederim.düşündüğünüz şekilde bağlantım gerçekleşti.yaklaşık 1 saat oldu sorun yok.senin tarifin sonucunda işlem tamam.o bağlantıdan yazıyorum şuan.çok teşekkür ederim.
artık kendi modemimle kablosuz kullanabiliyorum.
telefonumu ve ipad imi bağlanmayı denedim,olmadı.acaba aynı zamanda o cihazlarla da bağlanabilir miyim.ikisinde de full çekiyor görünüyor ama sayfa yüklenmiyor.bilgin var mı?
tekrar teşekkürler

Rica ederim, yardımcı olabildiğime sevindim...

Bilgisayardan internete girebildiğinize göre, modemde sorun yok. Kablosuz modemlerde bildiğim kadarıyla 250'ye kadar kablosuz cihazla aynı anda bağlanabilmeniz gerekir. AP modunda da, sayısını tam bilmesem de bir çok cihaz aynı anda kullanılabiliyor. Ben 6 - 7 cihaz ile aynı anda bağlantı sağlamıştım.

Genelde bağlantı sağlanamıyorsa, ilk akla gelen şey, ip çakışması, kanal çakışması veya şifreleme türlerindeki uyumsuzluklar, DNS problemleri veya daha önce oluşturulan ağ profillerininin, yine aynı isimde farklı özelliklerle, yeniden oluşturulmasından kaynaklanan sorunlar olabilir.

Sizin sorununuza bakılırsa bağlantı sağladığınız gibi, sinyal sorununuz da yok. Yani şifreleme türü veya kanal çakışması, veya ağı görememe gibi bir durum söz konusu değil. Sadece internete çıkış yapamıyorsunuz.

Bu durumda İp çakışması olabilir, cihazlara elle ip vermek gerekebilir. DNS problemi de olabilir... Aynı isimdeki ağ profillerinden kaynaklı sorunlar olabilir.

Biraz kurcalamak gerek :D

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rica ederim, yardımcı olabildiğime sevindim...

Bilgisayardan internete girebildiğinize göre, modemde sorun yok. Kablosuz modemlerde bildiğim kadarıyla 250'ye kadar kablosuz cihazla aynı anda bağlanabilmeniz gerekir. AP modunda da, sayısını tam bilmesem de bir çok cihaz aynı anda kullanılabiliyor. Ben 6 - 7 cihaz ile aynı anda bağlantı sağlamıştım.

Genelde bağlantı sağlanamıyorsa, ilk akla gelen şey, ip çakışması, kanal çakışması veya şifreleme türlerindeki uyumsuzluklar, DNS problemleri veya daha önce oluşturulan ağ profillerininin, yine aynı isimde farklı özelliklerle, yeniden oluşturulmasından kaynaklanan sorunlar olabilir.

Sizin sorununuza bakılırsa bağlantı sağladığınız gibi, sinyal sorununuz da yok. Yani şifreleme türü veya kanal çakışması, veya ağı görememe gibi bir durum söz konusu değil. Sadece internete çıkış yapamıyorsunuz.

Bu durumda İp çakışması olabilir, cihazlara elle ip vermek gerekebilir. DNS problemi de olabilir... Aynı isimdeki ağ profillerinden kaynaklı sorunlar olabilir.

Biraz kurcalamak gerek :D
Mantık olarak bana da diğer cihazlarla aynı anda bağlanması gerektiği geldi ama olmadı.hatta pc bağlantısını kestiğimde de bağlanmadı.ama ağı görüyor,şifre istiyor,sonra otomatik bağlanıyor falan herşey normal.ama telden yada ipad den ful çektikleri halde bağlanmıyor.
sağlık olsun asıl sorunu giderdiniz.teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaşım tp link in dış ortam access pointen 2 adet alacan ilk başta soonra birbirine bağlantı kurup wireless adaptörünle bunlara bağlanacaksın:rolleyes::yes:....

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Mantık olarak bana da diğer cihazlarla aynı anda bağlanması gerektiği geldi ama olmadı.hatta pc bağlantısını kestiğimde de bağlanmadı.ama ağı görüyor,şifre istiyor,sonra otomatik bağlanıyor falan herşey normal.ama telden yada ipad den ful çektikleri halde bağlanmıyor.
sağlık olsun asıl sorunu giderdiniz.teşekkürler

Asıl sorununuz giderilmiş olsa da, aslında tüm cihazlar aynı anda bağlanabilse daha iyi olur.

Diğer cihazlar, DHPC serveri kapattığımız için de bağlanmıyor olabilir. Sadece DHPC serveri aktif hale getirip, önce bilgisayarınızdan ve sonra diğer cihazlardan bağlantı ve internete çıkışı dener misiniz acaba? ( İşlemi yaptıktan sonra modemi kapatıp açmanızda fayda var )

Olmuyorsa yeniden eski haline getirirsiniz. Nasıl olsa bilgisayarın bağlanabilmesi için hangi ayarları yapmanız gerektiğini biliyorsunuz artık.

cemilsisik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asıl sorununuz giderilmiş olsa da, aslında tüm cihazlar aynı anda bağlanabilse daha iyi olur.

Diğer cihazlar, DHPC serveri kapattığımız için de bağlanmıyor olabilir. Sadece DHPC serveri aktif hale getirip, önce bilgisayarınızdan ve sonra diğer cihazlardan bağlantı ve internete çıkışı dener misiniz acaba? ( İşlemi yaptıktan sonra modemi kapatıp açmanızda fayda var )

Olmuyorsa yeniden eski haline getirirsiniz. Nasıl olsa bilgisayarın bağlanabilmesi için hangi ayarları yapmanız gerektiğini biliyorsunuz artık.[/QUOTE

dün yazmış olduğunuz uygulamayı denedim.fakat değişen bişey olmadı.DHPC serveri enable yaptığımda pc çalışmaya devam etti.diğer cihazlar kablosuz internete bağlantısı full çekiyor görüntüsünde olup sayfayı yükleyemedi.pc de kablosuz bağlantı yokken dahi yada tamamen kapalıyken,diğer cihazlar aynı durumda full görünüp sayfa yüklemiyor..niye sadece pc den bağlanabiliyor onu da anlayamadım.enteresan :) DHPC açık veya kapalı konumda aynı şekilde çalıştı.
teşekkürler uğraşınız için.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Günü kurtarmak adına, tablet veya cep telefonunuzu internete bağlayabilmek için, bilgisayarınıza Connectify programının ücretsiz olan Lite sürümünü yükleyebilirsiniz. ( Eğer yükleyecekseniz son sürümü kurmayın. Bir yada iki önceki sürümü kullanın derim. )

Tek cihazın bağlanmasının sebebi modeminizin eski olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Bildiğim kadarıyla eski Modemler AP modunda yetersizdi, sadece tek cihazın bağlanmasına olanak sağlıyordu. Günümüzde çıkan yeni modellerde böyle sorunlar yok.

Tabii daha bir çok sebebi de olabilir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benimde sorum var biz 3 katlı bir binada oturuyoruz en üst kaata ben varım 3. kattayım wifi alcaz ama modem 1 katta olcak çekermi lutfn yrdım