10 yılda 77 ana karakter öldü!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
atv'de yayınlanan ve seyirciden büyük ilgi gören 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun 10 yıllık ekran yolculuğunda; 77'si ana karakter olmak üzere pek çok oyuncu çeşitli şekillerde ölerek diziye veda etti.

678316149342.jpg

Tam 10 yıldır televizyonun en iddialı dizilerinden biri olmayı başaran ve bu sezon atv'de seyirciyle buluşan 'Kurtlar Vadisi Pusu', ekran yolculuğunda birçok ilginç detaya imza attı. İşte o detaylar:

bullet.jpg
Bir dönem Özgü Namal, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Seray Sever, Vildan Atasever ve Nefise Karatay gibi ünlülerin rol aldığı dizi; Mustafa Üstündağ ve Hatice Şendil gibi isimleri de seyirciye tanıtan yapım oldu.

BEŞ GÜN SÜRÜYOR

bullet.jpg
'Kurtlar Vadisi Pusu'nun 10 yıllık serüveninde, 77'si ana karakter olmak üzere pek çok oyuncu ölerek diziye veda etti.

bullet.jpg
Seyirciye kaliteli bir yapım izletmeyi amaçlayan Pana Film, hiçbir masraftan kaçınmıyor. Ekip; bazı sahneleri İstanbul dışında çekiyor. Genellikle Göztepe, Maltepe, Şile ve Çatalca'da yapılan çekimlerin bir kısmı zaman zaman İzmit'te tamamlanıyor.

bullet.jpg
Bir bölüm, beş günde çekiliyor; iki gün süren montaj ve bir günde yapılan dublajla ekrana hazır hale getiriliyor.

bullet.jpg
Dizide 'Polat Alemdar'ı canlandıran Necati Şaşmaz, ekibin en çok yorulan isimlerinden... Hemen her sahnede göründüğü için, genellikle haftanın en az dört gününü sette geçiriyor.

bullet.jpg
Dizide en çok dikkat çeken detaylardan biri de kostümler... Dizide Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı 'Polat Alemdar' ve ekibi, her zaman takım elbise giyiyor. Takım elbiselerde siyah, gri, mavi ve tonları tercih ediliyor. Gömlekler de mavi ve beyaz tonlarında oluyor; sadece 'Güllü Erhan' karakteri kırmızı gömlek giyiyor. Karakterler, takım elbisenin içine kravat takmıyor, sadece mendil kullanıyor.

bullet.jpg
Kostümler haftalar öncesinden hazırlanıyor. Sahnelere göre hangi takım elbisenin kullanılacağına karar veriliyor.

bullet.jpg
Dışarıda çekilen çatışma sahnelerinde, oyuncuların rahat etmesi için özel karavanlar kullanılıyor.

AKSİYON SAHNELERİNDE SET KALABALIKLAŞIYOR

Aksiyon sahnelerinin çekimleri diğer sahnelere göre daha zor geçiyor. Bu sahnelerde çok fazla figüran kullanılıyor. Set de normaline göre daha kalabalık oluyor. Sahneler zorlu olsa da ekip bu duruma alışmış. Sahne aralarında bol bol sohbet ediliyor, gelecek sahnelerin kritiği yapılıyor.

Sabah

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bir bölümünü bile oturup baştan sona izlemişliğim yok :) Sadece Irak filmini izlemiştim (güzeldi).

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kurtlukta düşeni yemek kanundur.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
97+169+filmler alayını izledim. :P

Burası Kurtlar Vadisi. Her ölenin yerine yenisi gelir. Kimse sahipsiz değil. :D

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bence çok güzel dizi uyuya kalana kadar izliyorum:D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ben de bir bölümünü sonuna kadar izlemedim daha doğrusu 10dk dan fazla izlemedim bir bölümünü. :)

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
78. Polat olsunda kurtulalım :P

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
97+169+filmler alayını izledim. :P

Burası Kurtlar Vadisi. Her ölenin yerine yenisi gelir. Kimse sahipsiz değil. :D

Sen hiç mezar taşına delikanlı yazıldığını gördün mü? - Yalçın Bulut :D