10.Sınıftayım alan seçimi yapılacak tavsiye

Manyax1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bugün okulda duyuru yapıldı ve alan seçimleri yapılacakmış. 10 sınıf öğrencisiyim, ve dil anlatımından ve edebiyattan nefret ederim. Ezberi hiç sevmem, ama matematik fen kimya gibi derslerde iyiyimdir eğer dersi dinler ve çalışırsam çok yüksek notlar alırım ve bu dersterden zevk alırım. Sizce hangi bölümü secmeliyim. İleride düşündüğüm meslek ise mühendislik( inşaat, yazılım, bilgisayar) Şimdiden teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Sen zaten kararını vermişsin ki :D Ben aklındaki ufak tefek kalan soru işaretlerini gideriyim

-Çalışmayan eşit ağırlıkçı fen yapamaz ama çalışmayan sayısalcı sosyal yapar.
-Sayısalda senin istediğin meslekler var. Ve görüyorum ki o istediğin mesleklerden vazgeçsen bile yine isteyeceğin meslek sayısaldan olacak.
- Madem kafan sayısala basıyor kendini boşa harcama.
-Ama adam gibi iki dizini kırıp çalışmayacaksan da hiç bulaşma sayısala.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bence;

1) Sen zaten ilgili olduğun, sevdiğin alanı kendin söylemişsin. :)
2) Bu tür konular etraftan -iki satırlık bilgiyle- tavsiye alınacak konular değil. Bu konu hakkında en iyi tavsiyeleri bence okul rehber öğretmeni verecektir.Bi görüş bence, durumunu anlat.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende senden 1 yaş büyüğüm ama anadolu teknik lisesindeyim o yüzden sayısal vs.yok direk bölüm var.Valla yukardaki durumları görünce Türkiye nin haline acıdım.Sayısalcı mı var ooo bu çocuk adam olur.İlerde mimar,mühendis olur hayatını kurtarır.Ama müziğe ilgisi olur resime ilgisi olur spora yada başka birşeye ilgisi varsa o çocuktan adam olmaz.Direk yukarıdakilere birşey söylemekte istemiyorum ama ülkemizin genel hali bu çocuğun neye ilgisi olursa olsun aileler ya meslek lisesine yollar yada zorla sayısal okuturlar.

Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar konu açılmışken ben de haydarpaşa lisesinde teknik 10. Sınıftayım, bölümüm makina. 11. Sınıfa geçerken dal seçilecek, cnc, makine ressamlığı vb. Kafam karışık ne yapmalı ?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Merhaba arkadaşlar bugün okulda duyuru yapıldı ve alan seçimleri yapılacakmış. 10 sınıf öğrencisiyim, ve dil anlatımından ve edebiyattan nefret ederim. Ezberi hiç sevmem, ama matematik fen kimya gibi derslerde iyiyimdir eğer dersi dinler ve çalışırsam çok yüksek notlar alırım ve bu dersterden zevk alırım. Sizce hangi bölümü secmeliyim. İleride düşündüğüm meslek ise mühendislik( inşaat, yazılım, bilgisayar) Şimdiden teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Ben de senin durumdayım ve fen seçiyorum. Sanırım bilgiaayar mühendisliği okuyacağım