Şöyle ki eksiğimin çok olduğunu düşünüyorum ve erteleme sorunum var yani ikinci döneme geçtim benim artık bir şekilde başlamam lazım zaten benim ertelemem huyum yüzünden bir bakmışım 11 olmuşum ?Öncelikle ilk 100 veya ilk 1000 gibi bir hedefiniz yoksa 10. sınıftan çalışmaya başlamak bence mantıksız. 11. sınıfa geçtiğinizde düzenli bir şekilde ders çalışırsanız hayli yeterli olur.
11.Sınıfa kadar tyt konularını bitirirsen çok rahat edersin. Tyt matematikten başla temmuza kadar bitirmeye çalış 5-6 ayda rahat biter.Şöyle ki eksiğimin çok olduğunu düşünüyorum ve erteleme sorunum var yani ikinci döneme geçtim benim artık bir şekilde başlamam lazım zaten benim ertelemem huyum yüzünden bir bakmışım 11 olmuşum ?
Kardeşim rehberlik hocanın yanına gideceksin, derdini anlatacaksın sana güzel bir proğram oluşturacak ona uyarak ders çalışmaya başlayacaksın.b
Ben şu ana kadar öğrenciye yardımcı olan bir rehberlikçi görmedim.Kardeşim rehberlik hocanın yanına gideceksin, derdini anlatacaksın sana güzel bir proğram oluşturacak ona uyarak ders çalışmaya başlayacaksın.
Türkçe zaten yapabiliyorum ama matematik sayısal dersler yapamıyorum yüküm azalsın diye zaten dil seçmeyi düşünüyorum en azından bir dil bilmiş olurum hiç olmazsa diye11.Sınıfa kadar tyt konularını bitirirsen çok rahat edersin. Tyt matematikten başla temmuza kadar bitirmeye çalış 5-6 ayda rahat biter.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Matematiğin yanında Türkçeyi de götürebilirsen çok iyi olur.
Böyle kısıtlama kendini. Yeterli çalışma ve istek ile her şey mümkün.matematik sayısal dersler yapamıyorum
İşte bende maalesef gerisi gelmiyor hep sozele ağırlık verdim iyi diye matematik berbatinda berbati çok kötü yanı öyle böyle değilBöyle kısıtlama kendini. Yeterli çalışma ve istek ile her şey mümkün.
Matematiğim çok kötü, sıfırım diyorsan rehber matematiğin tyt matematik kampını izleyebilirsin basit bir şekilde anlatıyor. Bir konuyu izledikten sonra o konuyla ilgili soru çözüm videoları izle. Daha sonra basit test kitaplarından sorular çöz(basit seviye için Aktif matematik 0'dan ve matematiğin ilacı önerimdir). Ama en başta istekli ve istikrarlı olman gerekir.
Hocam toplama çıkartma biliyorsan her şekilde yaparsın. Yeter ki istek ve motivasyonun olsun. Daha çok zamanın var bu süreyi iyi değerlendirsen yaparsın.İşte bende maalesef gerisi gelmiyor hep sozele ağırlık verdim iyi diye matematik berbatinda berbati çok kötü yanı öyle böyle değil
Evet ama korkularım var bunun normal olduğunu düşünüyorum ama stres çok ve bu zamanda biliyorsunuz her şey zorlaştı her şey insan8 strese sokuyor buda okul başarısını etkiliyor.Hocam toplama çıkartma biliyorsan her şekilde yaparsın. Yeter ki istek ve motivasyonun olsun. Daha çok zamanın var bu süreyi iyi değerlendirsen yaparsın.
Haklısın ama bu bir engel olmamalı. Daha 2 yıldan fazla süren var. Yapamam demeyip bir yerden başlamalısın.Evet ama korkularım var bunun normal olduğunu düşünüyorum ama stres çok ve bu zamanda biliyorsunuz her şey zorlaştı her şey insan8 strese sokuyor buda okul başarısını etkiliyor.
Evet öyle el mecbur zaten okul okuyacaz bir şekilde halledilir? teşekkür ederim bu yorumunuz için peki tyt için kaynak öneriniz var kı?Haklısın ama bu bir engel olmamalı. Daha 2 yıldan fazla süren var. Yapamam demeyip bir yerden başlamalısın.
Tamam da daha 10 sınıfım evet düzenli çalışma programım yok ama daha bölüm seçimi bile yapmadık o yüzden hocalar bile bu zamana kadar tyt lafını yapmadı sadece dedikleri şuan matematik ve türkçeyi ikisini halledemezseniz de bari türkçeyi aradan çıkarın ileride kafanız rahat olsun dedi bu kadar bende çalışıyorum ama verim alamiyorum belki yazılı da işe yarıyor ama tyt de zorlanıyorum çözemiyorum o yüzden sordum zatenŞimdiye kadar hiç çalışmadıysan bundan sonra da pek çalışmazsın. Kötü alışkanlıklar bağımlılık yapar. Bir sene sınıfe tekrarlarsan belki akıllanırsın. O da belki.
Alışkanlıklar zor aşılır. İki yıl da çabuk geçer.Tamam da daha 10 sınıfım evet düzenli çalışma programım yok ama daha bölüm seçimi bile yapmadık o yüzden hocalar bile bu zamana kadar tyt lafını yapmadı sadece dedikleri şuan matematik ve türkçeyi ikisini halledemezseniz de bari türkçeyi aradan çıkarın ileride kafanız rahat olsun dedi bu kadar bende çalışıyorum ama verim alamiyorum belki yazılı da işe yarıyor ama tyt de zorlanıyorum çözemiyorum o yüzden sordum zaten