10 bin koruma memuru alınacak!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İçişleri bakanı Muammer Güler, özel güvenlik yasanın hazırlığının sürdüğünü söyledi.

Bu kapsamda 10 bin koruma memuru alınacak. Koruma memurları; sadece şahısları, binaları ve hassas noktaları korumaktan sorumlu olacak.

TRT Haber

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üniversite ve stadlarda bundan böyle polislerin görev yapacağını açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı harekete geçti. "Koruma Memurları" adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak. Bu kişiler emniyet hizmetinde kadroya alınacak. Ancak polis kadrosunda olmayacak. Polisin yardımcı kuvveti şeklinde görev yapacaklar.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te konuyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Güler, yeni alınacak 10 bin kişilik kadronun polis olmayacağını görevlerinin sadece koruma hizmeti ile sınırlı olacağını bildirdi. Koruma Memuru sınıfında işe başlatılacak personel, stad, salon, kişi, üniversite ve hassas bölgelerde görevlendirilecek.

Bakan Güler, 6 aylık eğitim sonrasında işe başlatılacak personelin tabanca gibi hafif silahla donatılacağını bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmanın önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağı kaydedildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23327991.asp

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
üniversite bölümlerinden mezun olan güvenlik bölümü mezunları ne olacak peki ?

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Talibi çok olur... Valla kadro açarlarsa ben bile düşünüyorum :D İşim iyi ama özel sektöre pek güven olmaz...

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
10000 kişi alınacak ama en az 500000 bin başvuru olur.

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
işe alımlarda torpil olacak mı peki yoksa kpss mi etkin olacak

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
zirrat sınavı gibi olur kanımca :D torpilden sıra gelirse girersiniz ehehe ama denemekte fayda var...

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Siz önce İstanbul'a çeki düzen verin. En az o rakamın yarısı kadar polis görevlendirilmeli İstanbul'da ki yine de ıslah olmaz orası ayrı.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ankara da dayısı olan varmı banada bi kıyak geçsin :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Salliyorlar güya güvenlik yasası çıkacak on Yıl önce bir yasa çıkardılar hala aynı hala aynı geçin bu işleri.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde altı ay eğitimden sonra görev alacaklar diyor yahu eski sertifika alanlar ne olacak birde güvenlik görevlisinin aldığı maksimum para 1050 tl ayrıca beş yılda bir yeni sınav yapıp yeni çıkarılacak kimlikten haraç alıyorsunuz bu saçma sistemi kaldırmayı düşünüyormusunuz

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kpss asıl torpil yeri diyen desin ama ben kpss ile memur oldum ve de torpilsiz memurum bana torpille memur oldun diyen bunu ispata mecburdur

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kpss asıl torpil yeri diyen desin ama ben kpss ile memur oldum ve de torpilsiz memurum bana torpille memur oldun diyen bunu ispata mecburdur

300bin atama bekleyen öğretmen varken polislerin öğretmenlik yapmasını açıkla,
Kpssde tamamına yakınını doğru cevaplanmasına karşın düşük paunlı branşlara bile atanamayanları açıkla,
ben de torpilin nerden geldiğini anlatırım sana uzun uzun...

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben kpss de torpil olmadı mı dedim kopya çekilmedi mi dedim bunların olmuş olması milletin bana torpilli gözüyle bakmasını açıklamaz kpss den 82 puan aldım ve de sağlık personeli olarak çalışıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dogru söylüyorsun kardeş ama bence yaş sınırı büyük 22 23 olsa daha iyi olurdu

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
basvuru rekoru kırılır erdogan emmısının teyzenın kızının kocasının yeğenini alacakmış işe ama :D