Öneri 10.000 TL Bütçeye Telefon Önerisi (Nisan 2023)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
yanlış anladın 13 pro ya kötü demiyorum dediğin gibi aynen ama adam örnek veriyorum 10k ya telefon alıcak sen o adama bile 13 pro öneriyorsun 20k bandına çıkan kişilere önerilebilir
Hocam ben konu sahibine 13 Pro önermedim bütceni biraz arttır S22 al dedim cünkü S22 İPhone 11'den daha mantıklı bir cihaz

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,149
Konuda amiral gemilerinden bahsediliyor, ayrıca mesajınız da yelpazeyi çok geniş tutmuşsunuz.
Evet onu şuan fark ettim, üstte androidlerin fiyatı düşmüyor diye mesaj görünce bende belirtme gereği duymadım.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Nereye düşmüyor 4 sene önce 2800'e aldığım Mi9T 2200'den fazla gitmiyor easycep'in koyduğu fiyat bu
Screenshot_2023-04-05-22-15-48-707_com.sahibinden.jpg
2.600 yazanda kaçak olduğu için az

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,449
İnanın bana 11 alınmaz dememin sebebi panel değil. Zaten mesajı dikkatli okursanız sadece 3-4 kelimeyle panel kısmına değindiğimi görürsünüz. Ayrıca ben S10 ile iPhone 11 modelini karşılaştırmadım, 11'in tutmasının sebebi tamamen ucuz olması, bu dediğimin aksini iddia edebilen argümanda yok zaten, iPhone X'den bile daha ucuzdu. (ikisinin de piyasaya sürülme fiyatı)

Katılıyorum, 9,5K'ya S21 FE alan @James Howlett şu an ortalama 13K fiyat bandında satabiliyor, anlamadım iPhone'u sıfır fiyatına mı satıyorlar?
"İnanın bana 11 alınmaz dememin sebebi panel değil"
"Zaten mesajı dikkatli okursanız sadece 3-4 kelimeyle panel kısmına değindiğimi görürsünüz"
Merhabalar,

Yanlış anlamayın ancak çelişiyorsunuz kendinizle, Bir diğer konuya gelecek olursak eğer şuan 17.000 TL olan iphone 11 modeline ucuz demiş olmanız komik geliyor doğruyu söylemek gerekirse. İnsanlar bu cihazları alabilmek için ne kadar süre para biriktirip almaya çalışıyor, Bilmem anlatabildim mi?
Gerçekçi olalım lütfen!

İyi Forumlar Dilerim...

Son düzenleme:

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Merhabalar,

Yanlış anlamayın ancak çelişiyorsunuz kendinizle, Bir diğer konuya gelecek olursak eğer şuan 17.000 TL olan iphone 11 modeline ucuz demiş olmanız komik geliyor doğruyu söylemek gerekirse. İnsanlar bu cihazları alabilmek için ne kadar süre para biriktirip almaya çalışıyor, Bilmem anlatabildim mi?
Gerçekçi olalım lütfen!

İyi Formlar Dilerim...
öncelikle daha forum yazmayı bilmiyorsun ayrıca arkadaş zaten yazmış dolar bazında olduğunu iphone 11 sadece türkiyede pahalı

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Merhabalar,

Gerçekçi olalım lütfen!

İyi Formlar Dilerim...
Abicim celistigim falan yok, ben onca argumanin arasinda panel kismina 4-5 kelimeyle degindim, sirf ekran teknolojisi uzerinden degerlendirme dedin. Ayrica ben iPhone 11'in TR'de ki fiyatindan bahsetmedim, bastira bastira yazdim orayi 399 dolarlik cihazı 17.000 TL'ye satiyorlar, fiyatini hak etmiyor diye, once icerigi dogru duzgun okuyun. Almanya gibi ulkede 11'i almak icin 1 hafta calismalari yeterli. Bu telefon inan bana 499 dolara degil de S10, Note 10 gibi rakipleri gibi 600 kusur dolardan satsalardi o kadar satilmazdi. Son olarak, o cihaz ne kadar satarsa satsin bu hicbir anlam ifade etmiyor cunku S21, S22 gibi amiral gemileriyle bas edemez.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,449
Abicim celistigim falan yok, ben onca argumanin arasinda panel kismina 4-5 kelimeyle degindim, sirf ekran teknolojisi uzerinden degerlendirme dedin. Ayrica ben iPhone 11'in TR'de ki fiyatindan bahsetmedim, bastira bastira yazdim orayi 399 dolarlik cihazı 17.000 TL'ye satiyorlar, fiyatini hak etmiyor diye, once icerigi dogru duzgun okuyun. Almanya gibi ulkede 11'i almak icin 1 hafta calismalari yeterli. Bu telefon inan bana 499 dolara degil de S10, Note 10 gibi rakipleri gibi 600 kusur dolardan satsalardi o kadar satilmazdi. Son olarak, o cihaz ne kadar satarsa satsin bu hicbir anlam ifade etmiyor cunku S21, S22 gibi amiral gemileriyle bas edemez.

Panel değil diyorsun ardından da panele değindim diyorsun, Ben Almanya'da yaşamıyorum beni yaşadığım yer ilgilendirir. Anlam ifade ediyor veya etmiyor bu senin yorumun tartışmaya girmek istemiyorum. Bizim burada almak istediğinde 1 hafta da alınmıyor işte sebebini biliyoruz zaten.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Panel değil diyorsun ardından da panele değindim diyorsun, Ben Almanya'da yaşamıyorum beni yaşadığım yer ilgilendirir. Anlam ifade ediyor veya etmiyor bu senin yorumun tartışmaya girmek istemiyorum. Bizim burada almak istediğinde 1 hafta da alınmıyor işte sebebini biliyoruz zaten.
Ya abicim panel degil, ben ya da mobil cihazlar hakkinda bilgi birimi olan birisi bu cihazi sirf panelden dolayi onermemezlik yapmiyor. Onca yazdigim sey arasindan sadece panelden cikarim yaparak "her sey ekran teknolojisi degil" dedin. Ben de sana panele sadece 4-5 kelime ile degindigimi soyledim.

Ben Almanya'da yaşamıyorum beni yaşadığım yer ilgilendirir.

Abicim bu cihazin 60 milyonu sadece TR'de mi satildi? Seni sadece yasadigin ulke ilgilendiriyorsa satis rakamlarindan bahsetme o zaman.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,449
Ya abicim panel degil, ben ya da mobil cihazlar hakkinda bilgi birimi olan birisi bu cihazi sirf panelden dolayi onermemezlik yapmiyor. Onca yazdigim sey arasindan sadece panelden cikarim yaparak "her sey ekran teknolojisi degil" dedin. Ben de sana panele sadece 4-5 kelime ile degindimi soyledim.

Abicim bu cihazin 60 milyonu sadece TR'de mi satildi? Seni sadece yasadigin ulke ilgilendiriyorsa satis rakamlarindan bahsetme o zaman.

Ben rakam vermedim, Yapmış olduğum yorumu değiştirme.
Daha çok satılıyor dedim ben orada, Element uydurmayın!

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Tartışma farklı yöne kaymış. Sadece tek bir soru için gerekçeli cevap istiyorum, lütfen yardımcı olun ?

Samsung S20 FE mi, yoksa iPhone 11 mi?
Kullanım performansı akıcılık oyun istiyosan S20 FE. Sattığımda iyi fiyata gitsin iphone olsun nolursa olsun diyosan iPhone 11.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,449
Tartışma farklı yöne kaymış. Sadece tek bir soru için gerekçeli cevap istiyorum, lütfen yardımcı olun ?

Samsung Galaxy S20FE almanızı önermem şahsen S21FE alabilirsiniz onun yerine, Ama S20Fe ve İphone 11 arasında kaldıysanız kesinlikle ama kesinlikle İphone 11 tercih edebilirsiniz. Kamera performansı denk filan değil öyle olmuş olsaydı eğer kimse İphone almazdı. Kamera, Pil ve Performans konusunda İphone'nin başarısını biliyoruz. ( Aslında tartışacak pek birşey yok arkadaşlar sanki yazım hatası yapmıyormuş gibi gereksiz konuşma şekilleri var maalesef )

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,449
S20 FE birçok yönden üstün, ayrıca 11'den 1 yıl sonra çıktı.

Bence konu sahibine en iyi verebileceğim tavisiye şu olacak gibi görünüyor.
Cihazların kullanıcılarına bu soruyu yöneltmeli en mantıklı cevabı vereceklerine inanıyorum!
Biz burada öneriyoruz iyi güzel de cihazı kullanan kişilerin vereceği bilgi daha yararlı olacak gibi görünüyor.
Alıcı'yı da düşünmek lazım daha sonra keşke almasaydım dememesi adına!

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Dostum iPhone 11 sadece ön kamerada düşük ışıkta daha iyi. Arka kamera ve kamera yeteneklerinde S20 FE daha başarılı, ayrıca üstte defalarca belirttiğim gibi 11 modeli fiyat performans açısından berbat.
Bu konuda size katılıyorum kamera özellikleri S20 FE'de biraz fazla ama S21 FE ile aralarında çok fark ediyor mu bilmiyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Bu konuda size katılıyorum kamera özellikleri S20 FE'de biraz fazla ama S21 FE ile aralarında çok fark ediyor mu bilmiyorum.
3 tane daha fazla ana sürüm güncellemesi aradaki fiyat farkının değmesi için yeterli sanırım, ayrıca bariz bir şekilde daha iyi ön kamerası var, arka kamerada ki hem S20 FE hem iPhone 11 modeline sağladığı ezici üstünlük de cabası.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827

Ben halen daha iPhone 11 diyorum. S20 FE'de kamera daha iyi değil. Saf çekimde iyi çekiyor olabilir ancak tıpkı Xiaomi telefonlardaki gibi o kadar yüksek çözünürlüklü çekim yapıyor ki herhangi bir sosyal medya platformuna attığınızda resim çamur gibi oluyor. Hele hele Instagram'da müzikli story atarsanız 144p'den farkı kalmıyor. Bunun somut örneği çok fazla. Bizzat kendi arkadaşımda bile görüyoruz bu sorunu. Sırf bu sorundan ötürü iPhone 8 Plus'a geçiş yaptı. Bana göre her konuda iPhone 11 fersah fersah önde. S20 FE 2020 çıkışlı, 11 ise 2019 çıkışlı. Aradaki farkı iOS'un aldığı uzun destekle kapatabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
5
3 tane daha fazla ana sürüm güncellemesi aradaki fiyat farkının değmesi için yeterli sanırım, ayrıca bariz bir şekilde daha iyi ön kamerası var, arka kamerada ki hem S20 FE hem iPhone 11 modeline sağladığı ezici üstünlük de cabası.
S21 FE için mi söylüyorsunuz