1 Tb lık hard disk tavsiyesi lazım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TBM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar bende ki hdd çekdisk sırasında donuyor,hd sentinelde %37 ömür yazıyor,anladığım kadarıyla hdd ölüyor. Almak istediğim 1 tb 3.5" 7200 rpm 64mb ön bellekli oyunlar için bir disk. Fiyat olarak 150 tl civarı olsa iyi olur.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
WD Black al. 8 senedir 2 Black'i RAID0 olarak kullanıyorum. Bilgisayar ve dolayısıyla HD'ler hemen hemen 7x24 çalışıyor.

Fiyat farkına değer.

Tuny*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde önerim WD'den yana en kısa zamanda bende taşınabilir cinsinden alacağım 1 tane

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar konuyu takip ediyorum,araştırma kısmındayım kafama yatanı alacağım başka öneriler varsa açığım.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
SSHD den alsam hdd ile arasında bir fark olur mu? sonuçta sadece 8 gb ssd si var,sitem kurmayacağım sadece oyun amaçlı.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
SSHD elbette HDD'den farklı olur.

SSHD'lerin SSD'si cache olarak işlem görür, yani bildiğimiz SSD'den biraz farklıdır. Çok sık yinelenen kısımların bir kopyasını sürekli olarak oraya atar ve bunu hard disk seviyesinde yapar.

Bu ne anlama geliyor? Örneğin resimlerinizi SSD'ye atarsanız sadece attığınız resimlerinize hızlı erişirsiniz, ama SSHD'lerde hard diskinizdeki resimlerden sadece duvar kağıdınız SSD'ye kopyalanır.

Asus mainboard'ların SSD'yi cache amaçlı olarak kullandıran bir modu var, hiç kullanmadım, ama kullananlar var ise bildiğini paylaşırsa sevinirim.

Bu arada laptop'ta SSHD var benim Seagate in 7200 RPM modellerinden (sonrasında SSHD'leri 5400 RPM olarak üretmeye başladı Seagate) ve performansından son derece memnunum.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Seagate En iyi Hdd markasıdır .

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Seagate barracuda 1tb yada Wd 1 tb cavier blue,birini tercih edeceğim gibi,yalnız sshd alırsam hdd ye oyun attığımda ssd sine önbellek mi gidecek yani oyunlar daha hızlı mı açılacak ? Çünkü bir arkadaş cache işlemi görür yazmışta.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Seagate barracuda 1tb yada Wd 1 tb cavier blue,birini tercih edeceğim gibi,yalnız sshd alırsam hdd ye oyun attığımda ssd sine önbellek mi gidecek yani oyunlar daha hızlı mı açılacak ? Çünkü bir arkadaş cache işlemi görür yazmışta.

Bir nevi öyle cacheye alabildiğini alacak limit dolduğunda harddisk üzerinden devam edecek. SSHD her zaman iyidir ama kurnazlar yapmıyor ki şöyle 30 40 gb sshd

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
250 tl yok ki çünkü bulduğum o fiyatta sshd.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Seagate bir zaman sonra ses çıkarsa da WD den daha iyi bir marka. Ne kadar darbe aldı ve hasar almadı diye bilirim. WD de kullandım ama kısa sürede uçtu gitti. SSHD alsan bence hiçbir yararına olmaz. Neye yarayacak o alan. Direk hdd alman daha iyi :)

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Seagate bir zaman sonra ses çıkarsa da WD den daha iyi bir marka. Ne kadar darbe aldı ve hasar almadı diye bilirim. WD de kullandım ama kısa sürede uçtu gitti. SSHD alsan bence hiçbir yararına olmaz. Neye yarayacak o alan. Direk hdd alman daha iyi :)

Hangi alan neye yarayacak ? SSD alanını kastediyorsan ön bellek görevi görüyormuş orası yani normal diskteki erişim hızından hızlı anlamına gelir buda.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar,acaba 2tb hdd mi alsam 1 tb sshd mi?

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Hangi alan neye yarayacak ? SSD alanını kastediyorsan ön bellek görevi görüyormuş orası yani normal diskteki erişim hızından hızlı anlamına gelir buda.
Ben fikrimi sundum. Istedigini yapmakla hükümlüsün.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
SSHD'denin SSD kısmı normal SSD'den farklı bellek kullanır. Bu yüzden çok fazla kapasiteli olamıyor ama öte yandan 8 GB cache'i küçümsemeyin, gerçekten akılcı kullanıldığında gayet güzel performansı arttırabiliyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar,acaba 2tb hdd mi alsam 1 tb sshd mi?
1 TB SSHD 1 TB hard diski daha sonra alırsın.

Benim elimden yüzlerce disk geçti kalanların hepsi şuan Seagate
Yüzlerce? Har disk dediğin Quantum'du, sonra firmayı WD aldı WD oldu. Seagate iyidir, güzeldir ama WD Black bu işin kralıdır. Blue ya da Green için diyecek birşeyim yok, çünkü kullanmadım. Laptop'ta SSHD var, ilk çıkan 7200 RPM'lerden, çok memnunum, onu da tavsiye ederim bu vesile ile ekleyim.

Bir nevi öyle cacheye alabildiğini alacak limit dolduğunda harddisk üzerinden devam edecek. SSHD her zaman iyidir ama kurnazlar yapmıyor ki şöyle 30 40 gb sshd
Cache dediğiniz akıllı bir yöntemdir. Neyi ne kadar okuduğunuzu sürekli olarak not ederek çalışır. Akıllı olduğu için 8 GB'lik bir cache'in etkisi düşündüğünüzden çok daha fazla olur.

Bence diyorsun SSHD kullandın mı hiç? SSHD özellikle bilgisayarın açılış ve kapanışında hız avantajı sağlar. Bunun yanısıra cache atılmış data erişiminde de avantajı vardır. Kullanıyorum ve memnunum özellikle laptoplarda tavsiye ederim. SSHD diskler SSD disklerden elbette yavaştır. Ama SSD ile HDD arasında fiyat performans üründür.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
SSHD'denin SSD kısmı normal SSD'den farklı bellek kullanır. Bu yüzden çok fazla kapasiteli olamıyor ama öte yandan 8 GB cache'i küçümsemeyin, gerçekten akılcı kullanıldığında gayet güzel performansı arttırabiliyor.

Yüzlerce? Har disk dediğin Quantum'du, sonra firmayı WD aldı WD oldu. Seagate iyidir, güzeldir ama WD Black bu işin kralıdır. Blue ya da Green için diyecek birşeyim yok, çünkü kullanmadım. Laptop'ta SSHD var, ilk çıkan 7200 RPM'lerden, çok memnunum, onu da tavsiye ederim bu vesile ile ekleyim.

Cache dediğiniz akıllı bir yöntemdir. Neyi ne kadar okuduğunuzu sürekli olarak not ederek çalışır. Akıllı olduğu için 8 GB'lik bir cache'in etkisi düşündüğünüzden çok daha fazla olur.

WD Civiar black iyi bir disktir fakat çoğu kullanıcı ses sorunundan şikayetçi. Cache olayına gelince daha önce açılmış adresleri hızlı getirme olayıdır. Mesela chromeye tıkladık 4 saniyede açıldı önbelleğe aldı kapattık 1 saniyede açıldı.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
WD Civiar black iyi bir disktir fakat çoğu kullanıcı ses sorunundan şikayetçi. Cache olayına gelince daha önce açılmış adresleri hızlı getirme olayıdır. Mesela chromeye tıkladık 4 saniyede açıldı önbelleğe aldı kapattık 1 saniyede açıldı.
Şimdi bilgisayarın üzerinde eşek kadar fanlar var, işlemcinin üzerinde yine fanlar, iyi de ses çıkartıyor, hard diskin sesi bu durumda beni rahatsız etmiyor. Paran varsa herkese 16 GB RAM takın diyorum ya biraz da bu yüzden SWAP file'a yazmaya başlarsa bilgisayar HD sesi çıkıyor, yapılacak birşey yok. Ama WD Black gerçekten sağlam disk. Cache ne çok iyi biliyorum ama buradaki cache'in geçici bir cache değil. Normalde cache bilgisayarın elektriği kesilince siliniyor ama NAND hafıza kullanıldığı için SSHD'nin cache'i silinmiyor ve 8 GB'lık kısmın örneğin bir kısmı işletim sisteminin sürekli yüklenen açılış dosyalarına ayrılırken, bir kısmı da örneğin BF4'ün harita bazında değişmeyen kısmına ayrılabiliyor. Bu yüzden bu 8 GB cache film izlerken zınnık katkı sağlamazken oyun oynarken ve bilgisayar açılış kapanışlarında çok anlamlı olabiliyor.

Aslında ideal SSD NAND ile yapılan (çok fazla sayıda okuma yazmaya dayanabilen) SSD'ler. Ama bunların üretimi hala çok maliyetli maalesef.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184

Bence diyorsun SSHD kullandın mı hiç? SSHD özellikle bilgisayarın açılış ve kapanışında hız avantajı sağlar. Bunun yanısıra cache atılmış data erişiminde de avantajı vardır. Kullanıyorum ve memnunum özellikle laptoplarda tavsiye ederim. SSHD diskler SSD disklerden elbette yavaştır. Ama SSD ile HDD arasında fiyat performans üründür.
O alanda sadece önbellek oluyor. Dosya vs atamadiktan oyun yukleyemedikten sonra işime yaramaz o direk SSD daha iyi veya hdd ;)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
O alanda sadece önbellek oluyor. Dosya vs atamadiktan oyun yukleyemedikten sonra işime yaramaz o direk SSD daha iyi veya hdd ;)
O alana sen dosya atarak daha verimli kullanmıyorsun. Akıllı bir cache mekanizması senin kendinin kullanacağı 40-50 GB'lık bir SSD'Den daha iyi performans sağlar. Ne demek istiyorum açıklayım. Battlefield oynuyor musun bilmiyorum. Ama haritalar bu SSD kısmına yüklenmez, ama harita dışındaki 2-3 GB'lık data bu SSD'de kendine yer bulabilir ve bu da SSD performansını yakalamasa da performans artışı sağlar. Sorumu cevaplamadın hiç SSHD kullandın mı? Kullanan birisi olarak bunu yazıyorum. Performansı gerçekten iyi özellikle günlük kullanımda.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
O alana sen dosya atarak daha verimli kullanmıyorsun. Akıllı bir cache mekanizması senin kendinin kullanacağı 40-50 GB'lık bir SSD'Den daha iyi performans sağlar. Ne demek istiyorum açıklayım. Battlefield oynuyor musun bilmiyorum. Ama haritalar bu SSD kısmına yüklenmez, ama harita dışındaki 2-3 GB'lık data bu SSD'de kendine yer bulabilir ve bu da SSD performansını yakalamasa da performans artışı sağlar. Sorumu cevaplamadın hiç SSHD kullandın mı? Kullanan birisi olarak bunu yazıyorum. Performansı gerçekten iyi özellikle günlük kullanımda.
Kullanmadım. BF oynuyorum.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Oyun yükleme yani tıkladığında oyuna girme hızlı olabilir sshd de ama performansı etkiliyor mu oynarken? Etkilemiyorsa hdd alacağım.

Depolama ve oyun amaçlı olacak.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Oyun yükleme yani tıkladığında oyuna girme hızlı olabilir sshd de ama performansı etkiliyor mu oynarken? Etkilemiyorsa hdd alacağım.

Depolama ve oyun amaçlı olacak.

SSHD ve SSD oyun fps sine neredeyse hiç etki etmiyor