1 TB Harici HDD Görünmüyor !

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşlar yaklaşık 1.5 yıl önce Bigg marka bir harici hdd aldım. Çok güzel sorunsuz kullanıyordum ama geçen kardeşim düşürmüş elinden. Şimdi bilgisayara takınca aygıt bağlama sesi geliyor ama hiçbirşey gözükmüyor ne bilgisayarda ne de disk yönetiminde. Arkadaşlar bu benim için çok önemli içinde neredeyse bütün dosyalarım var en önemlisi bugüne kadarki çekilen bütün fotoğraflar içinde. Biraz araştırdım ama çözüm bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler.

Not: Windows Xp ve Windows7 yüklü bilgisayarlarda denedim ikisinde de görmedi maalesef...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Harici hdd kutusunu aç ve hdd yi sata girişinden direk kasaya bağlamayı dene belki çalışır

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İçinden nasıl bi ses geliyo eger okuma/yazma kafası bozulduysa tak tak şeklinde ses gelir eger bu bahsetdğim ses gelmiyosa o zaman diskleri çizilmiştir. Eğer elektirk gelmiyosa, hiç çalışmıyosa diyotları gitmiştir. belki okuyucu kafa sıkışmıştır Hdd'nin kabı baskı yapıyo olabilir. Teknik Servise götürmeden tam bilemezsin
Buna benzer benimde WD marka hdd'min başına geldi benimkini sata kablosnu direkde bagladım yine çalışyo yani içindeki diskler dönüyo ama görmüyo Teknik serviste baktık diskler çizimişti.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
İçinden nasıl bi ses geliyo eger okuma/yazma kafası bozulduysa tak tak şeklinde ses gelir eger bu bahsetdğim ses gelmiyosa o zaman diskleri çizilmiştir. Eğer elektirk gelmiyosa, hiç çalışmıyosa diyotları gitmiştir. belki okuyucu kafa sıkışmıştır Hdd'nin kabı baskı yapıyo olabilir. Teknik Servise götürmeden tam bilemezsin
Buna benzer benimde WD marka hdd'min başına geldi benimkini sata kablosnu direkde bagladım yine çalışyo yani içindeki diskler dönüyo ama görmüyo Teknik serviste baktık diskler çizimişti.

Saydığın şeylerin olduğunu sanmıyorum. Normal çalışıyor sesler normal herşey normal takınca seste geliyor ama bilgisayarda gözükmüyor malesef :S

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4

@SnaCk hocam bende de WD 2 TB bir diste aynı sorun var servise göndersem içindeki bilgileri silerler mi ? beni bir bilgilendirsen.

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=113964]ert_60[/MENTION] Tamiri Yapıldıktan sonra biçimlendiriler biz öyle yapıyoruz :)

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=82442]SnaCk[/MENTION] kısaca gider diyorsun yani :( etme be gözün sevem içinde bir sürü film var, dizi var

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
WD teknik servisi Logosoft ve çokda iyi oldugu söylenemez zaten Türkiye'de fiziksel hasar görmüş Hdd tamiri yapan yerler çok az genelde Avrupa'ya veya Amerikaya üretici firmaya göndeririler bu hddler anca bi kaçtane veri kurtaran ve tamir yapan şirket var Türkiye'de bunlarda sadece Hdd üzerine servis veren yerler. Senin Hdd'nin sorunu fizikselse yani plakalarda bi sorun varsa okuma/yazama kafasında bi sorun varsa bunlarda değişim yapılır garantisi devam ediyosa ama Kart arızasıysa bu arazalıları tamir edip bad sector arıyoruz ki bu sıradada bigiler siliniyo yani pek mümkün gözükmüyo.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
fizikseldir inş diye umuyorum ve evet garantisi devam ediyor gönderelim bakalım ne oluyor.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşlar son çaare bilgisayara taktım. Çalıştı ama dvd rw yi iptal ettim ana kartta iki tane yer var birisi bir hddye diğeri dvdye gidiyordu artık bir çoklayıcı alırım. Sağolun yorumlar için.