1 Kasada Birden Çok Monitör Yapılır mı?

Exanting

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar az önce bir arkadaşım bana şöyle bir soru sordu. Cevabini Bende Cidden çok merak ettim.
tek bilgisayar kasasından 3 ayrı kullanıcı 3 monitör 3 klavye 3 mause kullanılabilir mi?

biz bi hatta bilgisayar koyucaz.Pc de yazılım yapıyoruz hattı kontrol ediyoruz.Hatta 3 kasa 3 monitör 3 klavye koymak yerine 1 kasa 3 ayrı kullanıcı yapılabiliyormuş diye duydum ama ayrıntısını bilmiyorum.Pc de basit bi exe çalışacak onun için tek kasadan 3 ayrı kontrol yapabilirmiyiz?

gibi bir soru Var Diye Duymuştum Böyle Birşey ? yardımcı olursanız sevinirim.

Exanting

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:lol: aynen dostum bende merak ettim. Bu Konuda Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

Not : Maliyeti hakkında da bilgi alabilirsem tam süper olur :yes:

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Aynı anda aynı bilgisayarı kullanamazsınız
terminaller ile aynı kaynakları kullanan küçük bilgisayarcıklar yapabilirsiniz

server benzeri bir mantık ile çalışır, bir ana bilgisayar olur, siz sadece monitör, klavye vs bağlayabildiğiniz kutuları bilgisayara bağlar aynı ram, aynı HDD vs kullanabilirsiniz, ama işinizi görmez sanıyorum...

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kullanamazsın tabiki

birisi başka bi şey yaparken diğeri başka bişey yapacak ve işlemci de bunu kaldırmaz ve kararsızlığa düşer tahminimce

Reaksiyon puanı
189
klavye ve mouse'u ayıramadığınız için şu anlık imkansız. ama tek kullanıcı 3-4 monitor bağlayıp yardırabilir :D

Exanting

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar; Bu bir fabrikaya otomasyon sistemi olacak anlattıklarınız tamam sistem kararsızlığa düşer ona şüphe yok ama bir yerde görmüştüm oluyordu. Şu An Lazım OLdu o yüzden. Bir kaç yerde de olduğunu okumuştum. Bir de Bu işi SDN farkı ile anlamayı istedim sadece..

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
belki bunu yapan ayrı bir donanım vardır istersen onu bir araştır...

olamaz (yani olabilir ama mantıksız bir çaba olur)
küçük bir örnek vermek isterim, laptpa bir usb mouse takın
daha sonra hem mouse hem de touchpad ile hareket verin noolduğunu anlarsınız...

bjk_fatih

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Örnek Bir Şirketin Server Olur Ordan Kullanırsınız Ama Bi KAsadan Olunmaz Olduğunu biliyorum Bildiğim Kadarıyla

yaramazca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu yapan bir donanım var. Ses haric diger ozelliklerini kullanabiliyordu sunucunun. İnternet cafelerde bile kullanılabilir dendipğini hatırlıyorum. Hepsi farklı işlem yapabiliyor ve bunlar tep bir sucunun işlemleriymniş gibi gösteriliyordu. Google da anahtar kelimeleri araştırın birşeyler bulursunuz. Şimdi adını hatırlamıyorum.

imparator178

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Slm. sizin bu isteğiniz 3-4 kullanıcı için değil de 2 kullanıcı aynı anda 1 pc yi kullanabilmek için 99 yılında bir kart piyasaya sürüldü bu kart pc ye için olmuştu takılıyor ve 1 pc 2 kullanıcı olabiliyordu pc ye takılan kartta klavye mause ve monitör portu vardı.ben bu kart üzerine çok zaman ayırmıştım o günün pc dergilerinde çok reklamı çıkmıştı.hatta fiyatı 150 dolar idi ama o tarihten sonra hiç görmedim ya kullanılmadı yada o karttı üretici firmalar istemedi bilmiyorum

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Eskiden bilgisayarların bir araba fiyatında olduğu dönemlerde bir kasadan birden çok kullanıcı farkı mönitör- mouse ve klavye ile yararlanıyordu ancak bugün fiyatların taban yaptığı göz önüne alındığında bu hiçte mantıklı bi çözüm değil. Ayrıca bu iş için gerekli donanım yada yazılımların buün üretildiğinden şüpheliyim, üretiliyor olsa bile maliyetinin hiçte makul olacağının düşünmüyorum.
ancak niyetin tek bir uygulamayı yada arayüzü birden çok kontrol birimi ile kontrol etmeyi düşünüyorsan durum değişir. Bu kez gerekli olan basit tek kaynaktan çok kaynağa çogaltan adatörler olacaktır yada bir usb çoğaltıcısıda iş görür. 3 tane USB bağlantılı mouse klavye ve mönitör bu işi görür. Ancak buradaki sorunun USB kablosunun belli bir uzunluktan sonra performansının düşmesi hatta tamamen kullanılmaz olması olacağını düşünüyorum.
Bu iş için ayırdığınız bütçeyi bilmiyorum ama en mantıklı çözüm 3 farklı bilgisayar ve ağ üzerinden kontrol programı en mantıklı çözüm olduğu kanısındayım.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Eskiden bilgisayarların bir araba fiyatında olduğu dönemlerde bir kasadan birden çok kullanıcı farkı mönitör- mouse ve klavye ile yararlanıyordu ancak bugün fiyatların taban yaptığı göz önüne alındığında bu hiçte mantıklı bi çözüm değil. Ayrıca bu iş için gerekli donanım yada yazılımların buün üretildiğinden şüpheliyim, üretiliyor olsa bile maliyetinin hiçte makul olacağının düşünmüyorum.
Ancak niyetin tek bir uygulamayı yada arayüzü birden çok kontrol birimi ile kontrol etmeyi düşünüyorsan durum değişir. Bu kez gerekli olan basit tek kaynaktan çok kaynağa çogaltan adatörler olacaktır yada bir usb çoğaltıcısıda iş görür. 3 tane USB bağlantılı mouse klavye ve mönitör bu işi görür. Ancak buradaki sorunun USB kablosunun belli bir uzunluktan sonra performansının düşmesi hatta tamamen kullanılmaz olması olacağını düşünüyorum.
Bu iş için ayırdığınız bütçeyi bilmiyorum ama en mantıklı çözüm 3 farklı bilgisayar ve ağ üzerinden kontrol programı en mantıklı çözüm olduğu kanısındayım.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
yanılmıyorsam 4-5 sene önce Türk bir genç ufak bir yazılımla bunu haleetmişti ve biraz daha geliştirmek istiyoruz gibi bir şey söylediler ama bir daa haber alamadık kendilerinden :D

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
yazılanların coğu yanlış gibi geldi bana

yeni bir monitör çıkmıştı 2 hafta önce monitöre klavye ve fare bağlanabiliyordu sadece o moniyörde çalışıyordu fare ve klavye o monitörle birden fazla kullanıcı bir bilgisayarı kullananbilir.

klavye fare yeterince usb portu varsa usb den de bağlanılabilir

sacede monitör yetmiyor monitörü bağlayacak çoklayıcılar lazım

matrox

nvidia

onu da hallettik diyelim

işin birde yazılımsal boyutu var her monitörde ayrı masaüstünü ayarlayacak olan yazılım
şuan ismini hatrlamıyorum

küçük ölçekli bir şirket için veya 5-6 bilgisayar çalıştırılacak bir yer için uygun gibi

5 bilgisayar orta seviye için 5000 tl demek

2000tl bir bilgisayar toplarsın monitörler de 1500 tl toplam 3500 tl iyi bir rakam

kürşatöz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ofisstation dediğimiz cihaz ile bu dediklerinizi yapmak mümkün
www.dojop.com/FILES/download/ncomputingsunum.pdf