1 GB lık Ram i Sistem 512 MB Görüyor :S Yardım.

tanertalas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce VATAN COMPUTER - KINGSTON - 1 Gb DDR2 533 MHz PC2 4200 RAM - Ram teki ürünü aldım.

Anakartım bu Foxconn - Products: Motherboard

Sorunum aldığım 1 Gb lık RAM imi dd2-533 sloduma taktığımda sistem RAM i 512 MB olarak görüyor. 1 Gb + 256 taktığımda ise 768 MB görüyor.

Anakartım RAM i destekliyor. Zaten max. 2 Gb ve de slod başına 1 gb düşüyor ama ne yaptıysam ram i 1 gb olarak gösteremedim.

Sorun ne olabilir 3 haftadır uğraşmaktayım yardımlarınızı bekliyorum..
Şimdiden teşekkurler.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aldığın ürünün 1 gb olduğuna emin misin ?? ayrıca bence vatan bilgisayar ile iletişime geçmende fayda var..

tanertalas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 gb olduğuna eminim ewet vatan bılgısayara gıttım orada eleman denedi ve çalıştı normal olarak çok garip bir sorun kaç forum çözemedi herkes illallah dedi ilgilenen yok kimse bulamıyor sorunu şu anda 1gb + 256 takılı ve 768 mb gorunuyor BIOS ta da 768 mb gorunmekte
isterseniz yaptıklarımı yazayım.

1.BIOS güncellemesi yaptım,
2.Ram i diğer slodlarda denedim ama sonuç aynı

sloadlarımda da problem yok onboard ekran kartım war ama onuda kullanmıyorum harici ge-force fx 5500 256 mb kullanıyorum onun ram den alması mumkun değil diye bılıyorum bildiğim onboard ı kullanırsam kesiyor.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
sadece 256 takınca kaç görüyor ?

tanertalas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sadece 256 takarsam 256 mb goruyor.
2 tane 256 takarsm da 512 mb gorunuyor hocam

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende benzer bir sorun var. yalnız benimki biraz tuhaf. mevcut ramim 256 400 mhz olarak toplamda 512 ddr1 diye anakartımın uzerindeki modelin desteklediği ture gore ddr2 533 mhz ram aldım ama tek onu taktığımda 512 olarak gozukuyor. ankartımın cdsinden internetete baktığımda ddr2 yi desteklemediğini goruyorum ama anakartımın uzerinde yazan modelden baktığım zaman uyumlu. anakarttaki değişik. çıldırmak uzereyim sorun nedir lutfen yardım edin.

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki ben de şunu sorayım senin ekran karın harici mi yoksa onboard mı bide bios güncellemeyi biliyorsan biosunu güncelle öyle dene ekran kartın onboard ise belkide ondandır tabi varsayıyorum keşke sistemini tam oalrak yazsaydın bize wesselam

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu hata genelde oem ramlarde olur ama seninki kingston ama oem gibi çalışıyor.

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki ben de şunu sorayım senin ekran karın harici mi yoksa onboard mı bide bios güncellemeyi biliyorsan biosunu güncelle öyle dene ekran kartın onboard ise belkide ondandır tabi varsayıyorum keşke sistemini tam oalrak yazsaydın bize wesselam

bilmiyorum hariciden kastınız tumleşk olmayansa tumleşik değil. ekran kartım niwida geforce fx 5500.paylaşımsız olmalı ama emin değilim. zannedersem ekran kartı ramden en fazla 1 cb alıyor. alıp almadığını anlamak içinde 1 gb lık iki ram taktım sonuç yine aynı 512 gozukuyor.

Bu hata genelde oem ramlarde olur ama seninki kingston ama oem gibi çalışıyor.

bu duzeltilir bir hata mı? evet ramim kingston ve anakartımın uzerindekı modelle cdisini verdiği model farklı. baktığımda anakarttaki destekliyor diğer modeli desteklemiyor o rami. geçerli olan hangisi acaba gerçekten ddr2 ymi desteklemiyor?

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman büyük bir ihtimalle senin anakartından kaynaklanıyor istersen dediğim gibi biosunu güncellemeyi biliyorsan en son güncellemeyi anakart sitesinden indirip biosunu güncelle eğer bilgin yoksa burda yaz ben sana detaylı açıklarım sakın biosunu kurcalama anakartını sonra çöpe atarsın wesselam.

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu duzeltilir bir hata mı? evet ramim kingston ve anakartımın uzerindekı modelle cdisini verdiği model farklı. baktığımda anakarttaki destekliyor diğer modeli desteklemiyor o rami. geçerli olan hangisi acaba gerçekten ddr2 ymi desteklemiyor?
senin anakartın hem ddr 400mhz ram i hemde ddr2 533 mhz ram i destekliyor belkide sorun şu olsa gerek her iki ram de ddr 2 mi?

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman büyük bir ihtimalle senin anakartından kaynaklanıyor istersen dediğim gibi biosunu güncellemeyi biliyorsan en son güncellemeyi anakart sitesinden indirip biosunu güncelle eğer bilgin yoksa burda yaz ben sana detaylı açıklarım sakın biosunu kurcalama anakartını sonra çöpe atarsın wesselam.
bilimiyorum

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bbu guncelleme için herhangi bir bilgi vermem gerekecekmi model falan gibi

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yada ben yazayım GIGABYTE GA-8VM800PMD-775 BU ANAKARTIN UZERİNDE yazan. bu da cdsinin uzerindeki model: 8VM800M

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin anakartın hem ddr 400mhz ram i hemde ddr2 533 mhz ram i destekliyor belkide sorun şu olsa gerek her iki ram de ddr 2 mi?
mevcut ramim ddr1 400 mhz aldığım ramlar ddr2 ve 533 tek takınca da 512 gosteriyor 2 gb şeklinde takınca da.

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bak arkadaşım aşağıdaki eklentiye yüklediğim dosyayı indir ve zipten çıkar klasörün içini aç içinde AFUWIN isimli programı tıkla karşında biosunu update etmek istiyormusun diye bir uyarı çıkacak sende tamam butonuna bas ve bekle otomatik olarak biosunu güncelleyecek ve sistemi yeniden başlatacak bu işlemi yaparken başka program açık olmasın ve hiçbirşeyle uğraşma ve elinde ups varsa onu pc ye tak ne olur ne olmaz elektrik giderse anakartında zarar görür sistem yeniden başladıktan sonra sana biosa gir del tuşuna ba veya viosu default yap f1 tuşuna bas diyecek sen f1 tuşuna bas sistemin açılacaktır bu işlemlerden sonrada ram tam olarakgörmez ise senin anakartında bir problem vardır demek veya iki ram çakışıyordur frekanslardan dolayı.

BUYRUN İNDİRİN

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bbu guncelleme için herhangi bir bilgi vermem gerekecekmi model falan gibi

bak arkadaşım aşağıdaki eklentiye yüklediğim dosyayı indir ve zipten çıkar klasörün içini aç içinde AFUWIN isimli programı tıkla karşında biosunu update etmek istiyormusun diye bir uyarı çıkacak sende tamam butonuna bas ve bekle otomatik olarak biosunu güncelleyecek ve sistemi yeniden başlatacak bu işlemi yaparken başka program açık olmasın ve hiçbirşeyle uğraşma ve elinde ups varsa onu pc ye tak ne olur ne olmaz elektrik giderse anakartında zarar görür sistem yeniden başladıktan sonra sana biosa gir del tuşuna ba veya viosu default yap f1 tuşuna bas diyecek sen f1 tuşuna bas sistemin açılacaktır bu işlemlerden sonrada ram tam olarakgörmez ise senin anakartında bir problem vardır demek veya iki ram çakışıyordur frekanslardan dolayı.

BUYRUN İNDİRİN
teşekkurler inşallah olur

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

BUYRUN İNDİRİN
bıos does not sUpport AFU diye bir hata iletisi alıyorum sanırım başta hata yapıyorum beceremiyorum galiba bunu çalıştırmayı detaylı yardım ederseniz

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman senin bios modelin farklı bir bakayım yanlışmı görmüşüm acaba sana dönerim

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu iş bios update ile filan çözülmez. O ram o anakartta yarısı görecektir. Çünkü bazı anakartlar ramların tek yada çift yüzlü olmasına göre tamamını görmez. Yapman gereken anakartınla uyumlu olan ram'ı bulmaktır. Bunu da ya spec'lerden bulursun yada anakartı alır gidersin bir bilgisayarcıya elindeki ramlardan denersin.

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet kardeş şimdi ben senin biosunu yanlış okumuşum şimdi tekrardan bios dosyanı ve gerekli programı yükledim indir zipten çıkar klasör içinde fls184 adlı programı kur ardından programı çalıştır ve bios file update seçneğinden indirmiş olduğun klasör içindeki bios file seçip ok de ve pc ni yeniden başlat bir önce ki yazdığım gibi işlemi devam et wesselam umarım olur

BUYRUN BURDAN İNİDİRİN

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
olmadı yine aynı hatayı verdi olacağını da zannetmiyorum ama dikkatinizi şuraya çekmek istiyorum: anakartımın uzerinde yazan modeli sitesinde baktığımda aldığım ramin uyumlu olduğunu goruyorum ancak anakartımın cdsinde yazan modeli baktığımda uyumlu değil. pcaçtığımda ddr dımm yazıları gozukuyor ddr2 yok. sanki uyumsuz model anakartla çalışıyor. acaba anakartım gerçekten cdde yazan aldığım rami destekleyen model mi? şayet oyle ise anakartımdaki model neden farklı? bu bana enteresan geliyor. acaba bıosta yapılması gereken ayarlar mı var? açıklayıcı bir cevap verirseniz. anakartta yazan model: GA-8VM800PMD-775 cdisinde yazan model ise:8VM800M VER.1.1. ayrıca cdsinden bios guncellemeyi otomatik yapan yazılımı da indirdim.

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ufak bir duzeltme yanıltmasın. anakartım gerçekten cdde yazan aldığım rami 'DESTEKLEMEYEN' model mi

dipsizkuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çevrimdışı olsamda siz yazın arda bakıyorum çozdurmeden ben çozerim belki:)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
7-8 yıl önce ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Bilgisayarımda 128 MB 100 mhz ram vardı. İlave olarak 128 mb 133 mhz taktım. Onu 2. yi 64 olarak gördü ve ram artışı olmasına rağmen bilgisayar acayip yavaşladı. Bence anakartın desteklemiyor. Sorunun kaynağı bu diye tahmin ediyorum

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaş yaa tam takamıyorsun yada anakart desteklemiyor.Anakartın ne söyle bakam?

ugur214

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SELAM ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM

Ben kingston 1 gb lık 533 ddr2 iki tane ram aldım fakat bilgisayarıma taktığımda 2 gb göstereceğine 1 gb gösteriyor biostan ayar verilmesi lazımmış lütfen yardım edin bana acil lütfen.....

Ana kart – GIGABAYT – GA – 8VM800PMD – 775

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben 2*256 mb ram kullanıyordum. Elime ikinci el kingston kvr400x64c3a/1g geçti. 1gb 400 mhz ram önceki ramlerim 333 mhz ve 400 mhzeydi. ancak bu rami 1gb olmasına rağmen 512 göstermekte 3 rami takıncada 0,99 gb ram oluyor lütfen bi yardım