Soru 1 bilgisayarı 2 farklı bilgisayar olarak kullanma

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Arkadaşlar ben 1 kasaya 2 monitör bağlasam ikisi de birbirinden farklı olur mu yani şöyle
İkisinde de aynı oyun açık ama 1. Oyuncu benim 2. Oyuncu o monitör

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Hocam yayıncılar 2 monitör bağlayıp birinde yayına bakıyor birinde oyununu oynuyor
Tamam 2 farklı bilgisayar olmasın 2 monitorle aynı sistemde 2 tane oyun açsak birinde 1. Monitör oynasa birinde 2. Monitör oynasa olmaz mı
Diğer monitörü farklı bir mouse ve klavye ile kontrol edilebiliyor aynı bilgisayarda o monitör x oyununu oynasa ana monitör y oyununu oynasa olmaz mı

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Hocam yayıncılar 2 monitör bağlayıp birinde yayına bakıyor birinde oyununu oynuyor
Tamam 2 farklı bilgisayar olmasın 2 monitorle aynı sistemde 2 tane oyun açsak birinde 1. Monitör oynasa birinde 2. Monitör oynasa olmaz mı
Diğer monitörü farklı bir mouse ve klavye ile kontrol edilebiliyor aynı bilgisayarda o monitör x oyununu oynasa ana monitör y oyununu oynasa olmaz mı
2 farklı program açıp birinde birini diğerinde birini oynuyabilrsiniz
ancak tek bir oyunda birbirinizle oynamanız zor hemde 2 mouse bağlasanız bile bir mouse bir monitörde diğer mouse diğer monitörde kullanacağınızı sanmıyorum

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
2 farklı program açıp birinde birini diğerinde birini oynuyabilrsiniz
ancak tek bir oyunda birbirinizle oynamanız zor hemde 2 mouse bağlasanız bile bir mouse bir monitörde diğer mouse diğer monitörde kullanacağınızı sanmıyorum
Hocam yayıncılar yaptığı için sordum. 2 monitör kullanıp bir monitörde oyun oynuyor bir monitör de yayına bakıyor ama yayına baktığı monitör de farklı bir fare var
Aynı oyun olmasada farklı oyunlar oynayabiliriz o zaman
Peki bir oyunu geforce nowdan bir oyunu normal açsak olur mu

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Hocam yayıncılar yaptığı için sordum. 2 monitör kullanıp bir monitörde oyun oynuyor bir monitör de yayına bakıyor ama yayına baktığı monitör de farklı bir fare var
hocam benden bu konuda daha bilgili arkadaşların bakması lazım benim bilgim buraya kadar :D

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
hocam benden bu konuda daha bilgili arkadaşların bakması lazım benim bilgim buraya kadar :D
@Jarvisit @Görkem Say @EFI Shell
Aynı sistemde farklı monitörlerde 2 oyun açsam birinde x oyunu birinde y oyunu olsa oynayabilir miyim 2. Monitöre klavye ve fare bağlıyor yayıncılar bende aynı şekilde 2 farklı oyunayabilir miyim yada aynı oyunun birini direkt birini geforce now üzerinden

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
daha Linus izlemeyenlerin burada editör olduğunu göstermiştir. Başlığın için teşekkürler! sanal makine kurarak yapılır. 1 bilgisayardan kaç kişi oyun oynayacak ise, o kadar çok ekran kartına ihtiyaç var.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
daha Linus izlemeyenlerin burada editör olduğunu göstermiştir. Başlığın için teşekkürler! sanal makine kurarak yapılır. 1 bilgisayardan kaç kişi oyun oynayacak ise, o kadar çok ekran kartına ihtiyaç var.
K serisi bir işlemcinin kendi dahili ekran kartı kullanılarak yapılabilir mi

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
K serisi bir işlemcinin kendi dahili ekran kartı kullanılarak yapılabilir mi
işlemci apusu ve gpu yu aynı anda kullanamazsınız. Yayıncılar genellikle 2 ayrı bilgisayar kullanıyor birinde yayını yaparken diğerinde oyunu oynuyor. Çok az yayıncı tek bilgisayar kullanır. Bende de 2 monitör var bazı oyunları oynayabiliyorum iki farklı monitörde. Mesela minecraft. Gamepad ile kardeşimle minecraft oynayabiliyorum tek bilgisayardan.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
işlemci apusu ve gpu yu aynı anda kullanamazsınız. Yayıncılar genellikle 2 ayrı bilgisayar kullanıyor birinde yayını yaparken diğerinde oyunu oynuyor. Çok az yayıncı tek bilgisayar kullanır. Bende de 2 monitör var bazı oyunları oynayabiliyorum iki farklı monitörde. Mesela minecraft. Gamepad ile kardeşimle minecraft oynayabiliyorum tek bilgisayardan.
Hocam ben de onun gibi oyunlardan bahsediyorum Minecraft olur a Way out olur başka 2 kişilik oyunlar olur
Hocam nasıl kullanamıyoruz 2 monitör bağlayıp birinde harici birinde dahili çalıştıran insanlar yayıncılar var
2. Monitöre farklı fare klavye bağlanıyor

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Sunucu bilgisayarlarında dediğiniz şey olur. Ona özel sunucu yazılımı ve güçlü donanım da gerekiyor tabii ki. Evde kullanılan kişisel bilgisayaların donanımı da işletim sistemi de dediğiniz şey için yetersiz.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Sunucu bilgisayarlarında dediğiniz şey olur. Ona özel sunucu yazılımı ve güçlü donanım da gerekiyor tabii ki. Evde kullanılan kişisel bilgisayaların donanımı da işletim sistemi de dediğiniz şey için yetersiz.
Rtx 3060 yada 3060 ti sistemler yeterli mi ?

berkunal

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar ben 1 kasaya 2 monitör bağlasam ikisi de birbirinden farklı olur mu yani şöyle
İkisinde de aynı oyun açık ama 1. Oyuncu benim 2. Oyuncu o monitör
Unraid isimli yazılıma bakabilirsin. Sanal pc kurarak dediğin şey mümkün fakat sisteminin elverişli olması lazım.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Peki aynı oyunu 2 farklı yerden açsak yani şöyle birini geforce nowdan birini bilgisayardan nede olsa geforce nowdaki başka bir bilgisayar ve sistemi de yormuyor zaten geforce now birini klavye fareye bağlasam birini PS 5 kontrolcusuyle oynanabilir mi ?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Peki aynı oyunu 2 farklı yerden açsak yani şöyle birini geforce nowdan birini bilgisayardan nede olsa geforce nowdaki başka bir bilgisayar ve sistemi de yormuyor zaten geforce now birini klavye fareye bağlasam birini PS 5 kontrolcusuyle oynanabilir mi ?
Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Telefondan , tabletten Geforce Now'a gir bilgisayardan oyununu aç oyna işte. Sen kontrolcü taktığın an zaten aktif oyununa o oyuna gidecek.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Telefondan , tabletten Geforce Now'a gir bilgisayardan oyununu aç oyna işte. Sen kontrolcü taktığın an zaten aktif oyununa o oyuna gidecek.
Peki hocam telefondan açıp kontrolcüyu telefona bağlasam ve telefonun ekranını 2. Monitöre yansistam olur mu

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Peki hocam telefondan açıp kontrolcüyu telefona bağlasam ve telefonun ekranını 2. Monitöre yansistam olur mu
Yansıtabiliyorsanız tabi olur ama telefonu hem monitöre hem de kontrolcüye nasıl bağlayacaksınız anlayamadım. Şarjı çabuk bitmez mi?

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Yansıtabiliyorsanız tabi olur ama telefonu hem monitöre hem de kontrolcüye nasıl bağlayacaksınız anlayamadım. Şarjı çabuk bitmez mi?
İkiside bağlanmıyor mu hocam ?
Hızlı bitsede birşey olmaz hocam 1 saat 2 saat dayansa yeter o kadar dayanır mı

source offical

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Olur dostum. Hatta CS 1.3, Metin2 gibi VM'nin GPU'su ile kolayca oynanabilen oyunlar bile oynayabilirsiniz lakin sistemin zorlanabilir ve işlemcinin en az 4 gerçek çekirdekli olmasında fayda vardır.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Bağlayabilirsiniz. Kolu kablosuz monitörü kablolu bağlayın. O zaman sorun olmaz aman amanda şarj yemez.
Tamam hocam sağolun bilgisayarı alınca kardeşimle oynamayı düşünüyordum alınca 2 tane alamıyoruz geforce now bu konuda baya işe yarayacak gibi.
Tekrardan teşekkürler herkese

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
O kişiler 2 farklı bilgisayar kullanıyorlar ve Elgato ile ekranları birleştiriyorlar. Kısaca bahsetmek gerekirse 1 bilgisayar sadece oyun amaçlı kurulu ve o bilgisayarda oyun oynanıyor. Diğer bilgisayardan da yayın açık ELGATO donanımı bilgisayarlara bağlanıyor ve oyun bilgisayarındaki görüntüyü yayın bilgisayarına aktarıyor. Yayın bilgisayarı da oyun bilgisayarındaki görüntüyü yayına yansıtıyor. Temel prensip bu.