1.5 yaşındaki çocuğuna aşı vurdurmuyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tambjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Oğluna aşı vurdurmama gerekçesini aşının içinde domuz dokuları, at kanı, maymun beyni, insan spermi gibi maddelerin 'olmasına' bağlayan babaya Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.
Baba, 'Kararlıyım aşı vurdurmayacağım' diye konuştu.

caiz-degil-diye-cocuguna-asi-vurdurmadi-3205423.Jpeg

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından, baba Ahmet Ergün hakkında, 1.5 yaşındaki oğluna aşı yapmadığı gerekçesiyle Kocaeli Çocuk Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine açılan davada verilen kararda, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 5/1-d maddesi uyarınca çocuğa sağlık tedbiri uygulanmasına karar verildi. Mahkeme, tedbirin Halk Sağlığı Müdürlüğünce yerine getirilmesi ve kararının, kesinleşmesinin beklenmeksizin uygulanması gerektiğine hükmetti.

Mahkeme, Çocuk Koruma Kanuna gereğince "mahkemede görevli sosyal çalışma personeli tarafından tedbir kararının uygulanması ve tedbirden beklenen amacın gerçekleşip gerçekleşmediği, tedbirin çocuğun gelişimini hangi yönde etkilediği konusunda üçer aylık sürelerle inceleme yapılmasına" karar verdi.

"KARARLIYIM AŞI VURDURMAYACAĞIM"

Mahkemenin kararına ilişkin açıklama yapan baba Ahmet Ergün, 1,5 yaşındaki oğluna, içeriğine güvenmediği için aşı vurdurmadığını söyledi. "Aşıda kullanılan maddelerin içinde, domuz dokuları, at kanı, maymun beyni, insan spermi" olduğunu iddia eden Ergün, sağlık ocağında, bütün sorumluluğu üstüne aldığına dair imza attığını kaydetti.

Ergün, buna rağmen hakkında açılan davada karar çıktığını belirterek, şöyle konuştu:
"Beni duruşmaya çağırmadılar. Mahkeme açıldığından haberim yoktu. Kararda, 3 ay boyunca gözetim altında olacağımız yazıyor. Beni ikna etmeye çalışacaklarmış. Nasıl hareket edeceğimizi bilmiyoruz. Ben aşı vurdurmayacağım. Kararlıyım. Yetkililerden yardım istiyorum. Bir baba, evladına, iğnelerin içeriğini bildiği halde nasıl vurdurulmasına izin verir. İzin vermez çünkü dinen caiz değil. Gerekirse karşı mahkeme açacağım."

KAYNAK

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Dinen cazi değil diyor da eğer sağlık içinse caizdir bildiğim kadarıyla. Gerçi bu maddelere kadar başka bir formulü yok mu bu aşının yahu bu ne böyle? Benim bildiğim aşı zayıflatılmış mikroplardan oluşur, bunların ne işi var aşıda?

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş Bu Nedir Ya Birinin Bu Vatandaşımıza Aşının Ne Olduğunu Muhteviyatının Neler Olduğunu anlatması Lazım Cehalet Kötü Birşey Ve 21.y.y'da Biz Hala Cahiliye Devrini Yaşıyoruz

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Devletin butun asilarin iceriklerini detayli bir sekilde aciklamasi lazim, yoksa boyle 3 - 5 kisi cikar icinde sperm oldugunu iddia eder.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sana katılıyorum ama aşının içirigini açıklaalarıda gerekir sonuçta içerisinde dinen sakınca birşey varsa bu velinin istegine bırakılmalıdır.

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Keşke babasıda zamanında şu adama aşı vurdursaymış.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Dinen cazi değil diyor da eğer sağlık içinse caizdir bildiğim kadarıyla. Gerçi bu maddelere kadar başka bir formulü yok mu bu aşının yahu bu ne böyle? Benim bildiğim aşı zayıflatılmış mikroplardan oluşur, bunların ne işi var aşıda?

Bunların aşının içinde olduğu nereden çıktı ya, kaynağa bakıp haber fotoğrafına bakınca aklıma kötü şeyler geliyo.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Nasıl Aşıymış O Öyle

Bir Organ mı bir Dokumu ne Vardı Sadece Domuzdan Üretilebiliyordu Söz Konusu o olduğu Zaman Ne düşünülür Acaba

Dinimiz Sadece Domuz Yemeyi Yasaklamış . Ondan Faydanlanmayın Dememişki ( Gerçi Eksik de Biliyor olabilirim)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hayır adam iddia ediyor diye sizler de hemen aşının içinde varmış gibi yorumlar yapmışsınız.
Hangimiz biliyor bu veya bunun benzeri "şeylerin" olup olmadığını.
Önce bir açıklama gelsin, bu vatandaş hararetli, sinirli, inat etmiş. Biri de çıkıp dememiş ki "Beyfendi bu aşıda şu şu maddeler vs var." önce bu densin sonra biz de bilelim ne olduğunu.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Akışına bırakın. Gitmeyin fazla üstüne, yarın öbür gün çocuk hasta olunca koşacağı ilk yer doktordur. O zaman öğrenir ilacın, aşının kıymetini.

Reaksiyon puanı
16,128
aşının içinde domuz dokuları yok bundan emin olabilir ama yılan zehrine karşı yapılan panzehirler at kanın'daki plazma'danelde diliyor olabilir bunu google amcaya yada youtube'a sorsaydı bişeyler öğrenirdi.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hatta kurbağa bacağı, 3 yapraklı yonca, yarasa kakası, deniz kızının gözyaşı da var, saymayı unutmuş.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
cocugu hastalaninca doktora mi gider yoksa bir ufurukcuye mi orasi tartisilir..

cocuguna onem vermeyen bir yaratiktan baska birsey degil...

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Örnek vereyim, kızamık aşısı yapılmamış bir çocuk ilerde bu hastalığa yakalanırsa kurtulma şansı yoktur.Çünkü tek çaresi o hastalığa yakalanmadan aşı olmaktır.(Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen)
Yukarıdaki beyfendinin çocuğu ileride kızamık olmaz inşaallah.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalırmış...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Mikroplardan elde edilen aşı serumun elde edeceği hayvana verilir. Bağışıklık kazanan hayvanın kanı alınır ve serum kandan ayrılır. Serumun etkisi kısa sürdüğünden daha çok hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Genelde at, sığır gibi hayvanlar kullanılır.
Alıntı.
Googleda benzer yazı çok. Her aşının elde edildiği hayvan farklı olabiliyor. Örneğin atlar bazı hayvanların zehirlerine karşı dayanıklılar.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar ben farmakoloğum. aşılar rekombinant DNA denen bir teknoloji ile üretilir. yani mikrobu vücudumuzun tanımasını sağlayan proteinleri, bu kodları taşıyan dna enjekte edilen bakterilere ürettirirler ve bu bakterilerin ürettiği proteinlerden aşı yapılır. bazı aşılarda ise zayıflatılmış mikrop kullanılır.

bana kalırsa belediye bu adamı kısırlaştırsın, sonra sokağa salsın. böyleleri çocuk sahibi olmasın, devlet elinden alsın yetiştirsin

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bütün insülinler at dokularından üretiliyor, şeker hastaları ne yapsın o zaman?

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Nasıl Aşıymış O Öyle

Bir Organ mı bir Dokumu ne Vardı Sadece Domuzdan Üretilebiliyordu Söz Konusu o olduğu Zaman Ne düşünülür Acaba

Dinimiz Sadece Domuz Yemeyi Yasaklamış . Ondan Faydanlanmayın Dememişki ( Gerçi Eksik de Biliyor olabilirim)
Kendi b**nu yiyen hayvanın faydası mı varmış?

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Genel itibariyle baktığımızda direkt sakaldan dolayı ön yargılı yorumlar yapılmış, ayıptır! Bence çok doğru bir hareket ediyor. Bir takım ileriye dönük zararlı maddeler var. İçeriğinde neler var öğrenmek istiyor.
Geçen senelerde domuz gribi aşısı yapılıyordu, ben yeğenlerime yaptırmadım. Çünkü güvenmiyorum. Denek değiliz, bu bilinçli harekettir bana göre. Çok acil hasta ise yapılması gerekir tabii ki. Ama onun dışında adama hak veriyorum.

kadir_aslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amcam ne kadar dikkat ederse etsin domuz kullanılarak yapılan ürünler o kadar cok ki farkında bile olmuyoruz:( domuzu kullanarak yapılan ve bize helal diye yuturan firmaların boyuna bütün günahlar yapılacak bişey yok:((

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tipe bak ya, adamın suratında meymenet yok zaten, bundan insan olsa ne olur, beyni yıkanmış zır cahil.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kendi b**nu yiyen hayvanın faydası mı varmış?

Ne Kadar Sığ Bir Düşünce , Bütün Hayvanların Bir Yararı olduğunu Boşuna yaratılmadığı Bilinir .

Kuran da Haram Kılınan Domuz Etidir Sağlık için Kullanılan Bir Durum olduğu zaman Neden Kullanılmasın !

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F5F9"]O size ancak ölü hayvanı, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı. Her kim bu haram şeyleri yemeye mecbur kalırsa (başkasının hakkına) saldırmadan ve aşırı gitmeden yiyebilir. Şüphesiz Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
blank.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ortamdaki cemaat takımı da desteklemiş hemen cahillik diz boyu.