Dahili mi? Harici mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rapx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rapx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar kendime harddisk alıcam... Şimdi harici mi alsam dahili mi alsam karar veremedim... 100 - 150 tl arası bişey almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Hdd sürekli kullanmayacaksan sadece arada bir kullanmak istiyorsan ve sadece yedekme için istiyorsan kesinlikle harici almalısın.

Ama her bilgisayarını açtığında kullanacaksan dahili almalısın.

Benim 750 gb haricim var . Yedekleme için kullanıyorum sadece yedekleme yapacağım zaman açıyorum.

Rapx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hdd sürekli kullanmayacaksan sadece arada bir kullanmak istiyorsan ve sadece yedekme için istiyorsan kesinlikle harici almalısın.

Ama her bilgisayarını açtığında kullanacaksan dahili almalısın.

Benim 750 gb haricim var . Yedekleme için kullanıyorum sadece yedekleme yapacağım zaman açıyorum.
Sürekli kullanıcam eski hardisskim yetmemeye başladı. İnternetten sürekli dosya indiriyorum büyük birde Rap müzik arşivim var, bide okulla ilgili programlarımız var onlarde baya yer kaplıyor. sql , visual studio gibi.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
net bişey söylemek için donanımından bahsetmelisin,

örneğin kasada e-sata çıkışın varsa e-sata destekleyen bir harici hard disk çok tatminkar sonuçlar verir.

ama usb 2.0 ile çalışan bir harici harddiske program kurup kullanamassın sadece arşiv olur backup olur.

sonuç olarak eğer kasada external sata çıkışı yoksa ve sen harddiski aktif olarak kullanacaksan bence dahili harddisk tercih etmelisin.