Klasörleri Sıralamak

teknolocix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar win7 yeni yükledim. Ama d deki klasörlerimi istediğim gibi sıralayamıyorum. Windows isme, boyuta, tarihe... gibi kriterlere göre sıralıyor. Ama benim sıralama yapmama izin vermiyor. Bunun bi ayarı felan yok mu? Aradım ama bulamadım. Çözümü var mı yada yok mu? Bu konuda bi bilginiz var mı?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7 de bu özellik yok

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
hiç bakmamıştım öğrendiğim ii oldu

mefete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet! çok güzel bir konu açmış kardeş; tam yerinde; bu konuda ben de muzdaribim.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Öyle bir özellikle karşılaşmadım. Baya bi kurcaladım ama :S

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
microsofta ticket atsak sorun cözülürmü ki :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İşaretli alana sağ tıklayabilirsiniz:

30t2nog.jpg

İçinde bulunduğunuz klasörde boş bir alana sağ tıklayabilirsiniz..

v7uqu0.jpg

ztaezr.jpg

Kısaca istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz..

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İstediğimiz gibi derken kafamıza göre demek istedi arkadaş sanırım. Yani sıralama türünde "kafama göre" olmadığı içim illaki o kriterlerden birini seçmek zorunda kalıyoruz :)

sub-zero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde sorunum Ad olarak sıralamak photoshopta resimleri ada göre sıralamam gerekiyor 1 kez yapiyor ama 2 nci defa denediğimde ad yok oluyor. Sırf bu yüzden Win7 yi sildim.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende doğru adresteyim diye düşünüyordum :) Birkaç gündür hep eski alışkanlık, o eski sıralamayı arıyorum şımdıkı bır tuhaf geliyor..Kurcaladım ama bende bişey çıkartamadım..Bulan olursa bende cevabı bekliyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Lafı evirmeye-çevirmeye gerek yok..
XP de nasılsa aynen Windows 7 de o şekilde sıralayabiliyorsunuz.
Daha iyisi çıkana kadar seven ile yola devam..

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar win7 yeni yükledim. Ama d deki klasörlerimi istediğim gibi sıralayamıyorum. Windows isme, boyuta, tarihe... gibi kriterlere göre sıralıyor. Ama benim sıralama yapmama izin vermiyor. Bunun bi ayarı felan yok mu? Aradım ama bulamadım. Çözümü var mı yada yok mu? Bu konuda bi bilginiz var mı?

Sizi anlayamadım nasıl sıralama yapmak istiyorsunuz sizin için yeterli değilmi bu sıralama sistemi siz nasıl sıralamak istiyorsunuz biraz açarmısınız.
Masa üstündeki gibi mi?

sub-zero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Örnek PhotoShopta Çalışmayı resim klasörüne save yaptığım zaman resimler ada göre kendini sıralıyor ama tekrar yapınca ada göre sıralama pasif oluyor ve o klasöre yapıştırdığım her resim ada göre değil kafasına göre sıralanıyor . Örnek D012.jpg D022.jpg D013.jpg buna benzer sekilde siraliyor kendini.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
böle bişeyle hiç karşılaşmadım yada dosyaları hiç sıralama ihtiyaçı duymamamdan kaynaklanıyor olabilir

teknolocix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizi anlayamadım nasıl sıralama yapmak istiyorsunuz sizin için yeterli değilmi bu sıralama sistemi siz nasıl sıralamak istiyorsunuz biraz açarmısınız.
Masa üstündeki gibi mi?
Windowsun isme, boyuta, türe veya herhangi bir şekilde sıralaması bana göre değil. Kendime göre önemli olan klasörleri öne taşımak veya önemsiz olanları sonlara doğru göndermek istiyorum ama olmuyor.
Sizinde söylediğiniz gibi masaüstünde nasıl kulağından tutup istediğimiz yere sürükleyebiliyorsak d de de aynı şekilte sürüklemek istiyorum ama olmuyor. Böyle bir özelliğin olmaması büyük eksiklik.

Not: Klasörlere numara verip sıralamakta istemiyorum.

RealKiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar benimde bu konuda bir sorunum var.. yeni baslik acamayayim bosuna dedim. Ben klasörlerimin tamamını Döşeme olarak düzenlemek istiyorum.. Ama hepsi kucuk simde.. Daha önce Vistada kullanmadigim icin tam olarak neyin nerde oldugunu bilmiyorum.. Klasorlerin simge görünümünü tek tek düzenlemek zorunda kaliyorum.. Ama hepsini bir yapamazmiyiz?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaslar benimde bu konuda bir sorunum var.. yeni baslik acamayayim bosuna dedim. Ben klasörlerimin tamamını Döşeme olarak düzenlemek istiyorum.. Ama hepsi kucuk simde.. Daha önce Vistada kullanmadigim icin tam olarak neyin nerde oldugunu bilmiyorum.. Klasorlerin simge görünümünü tek tek düzenlemek zorunda kaliyorum.. Ama hepsini bir yapamazmiyiz?

Sorun yok, istediğiniz klasörde (ya da masaüstünde) CTRL tuşuna basılı tutarak fare tekerleğini çevirin..

RealKiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama sadece tek bir klasor degisiyor.. Tümünü değiştirme secenegimiz yokmu?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ama sadece tek bir klasor degisiyor.. Tümünü değiştirme secenegimiz yokmu?
Yok şöyle bir şey o bir tane resim bir tane belge bir tane video bir tane müzük:D klasörü aç istedğini ayarla hepsi öyle olur.

RealKiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence vistaya göre bikac özelligi eksik diye vazgecilecek bir sistem değil.. Suanda benim bilgisayarimda, Xp den daha efektif calistiği düsüncesindeyim.. Win 7 Başarılı bir sistem..

mefete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunumuz:
sürücü ve klasör altında (yani içindeki); klasör veya dosyaları serbestçe sürükleyerek sıralayamamak
vista xp linux ta serbestçe sıralanabiliyor. win7 de sabit.
çaresi varmı?

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Halen konu aktif mi ? Bende merak ediyorum nasıl yapıldığını. :confused1:

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Eğer klasör ayarlarımı windows hatırlamıyor demek istiyorsan hata vermiş olabilir.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell anahtarına ge ve altında Bags anahtarını sil.

Yine aynı yerde BagMRU anahtarını da sağ tıklayıp sil.

Sıfırlanacak.Ayarlarını artık hatırlaması lazım.