Modem ve Baglantı sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ufti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Selam Arkadaşlar
Arkdaşlar ben Aztech DSL600Eu modemini kullanıyorum fakat 2 gündür o modemle internete bağlanamıyorum. Acıkcası DSL nin ışıgı yanmıyor sadece eth ve pw ışıkları yanık PPP ve DSL sönük :sleep: (fakat evde bi tane yedek modem var pikatelin onunla bağlanıyorum) 2 sene önce de aynı sorun la karşılaşmıştım yine dsl bağlantı gelmiyordu teknik servise göndrik serviş fişinde de FIRMWARE UPDATE edildi yazıyor acaba bugun bende FIRMWARE update edebilirsem sorun çözülür mü yoksa gene bi bilgisayarcıya götüreyim veya farklı bi şey mi yapsam Ama modemin Ip yazdıgım zaman int. sayfasına sayfa gösterilemiyor deniyor Resimde ki modem işte bilmeyenler için

melisadakayra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım faturalarınız birikmiş ise kesilmiş olabilir onu kontrol et.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Modemi formatla diyeceğim ama sanki sorun bu şekilde giderilmeyecek gibi. Donanımsal bir sorun olmasın?

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Modemi formatla diyeceğim ama sanki sorun bu şekilde giderilmeyecek gibi. Donanımsal bir sorun olmasın?

Açıkcası bende tam bi çözüm bulamadım. En iyisi dedim bi sorayım en azından sorunu en yalın halinde bulabiliriz. Ona göre bir çözüm bulabiliriz diye düşündüm

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Anladım. Benim eski evimde pikatel airmax vardı. superonline vermişti sanırım 3 defa arızalandı 3 defa değiştirildi. Modemden modeme fark oluyor gerçekten. Bence direkt servise dalın bağırın çağırın hakkınızı arayın.

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Anladım. Benim eski evimde pikatel airmax vardı. superonline vermişti sanırım 3 defa arızalandı 3 defa değiştirildi. Modemden modeme fark oluyor gerçekten. Bence direkt servise dalın bağırın çağırın hakkınızı arayın.

İyi hoş diyon da zaten garantisi bitti. Servis yapsa para alıcak bi de burdan yolluyon servisine (ben eskişehiriyim) İstanbula bir hafta kalıyor kesin o arada zaten bu pikatel comba max var 3-5 dk bir kesiliyor yeniden bağlanıyor olmadı buügün yarın zaten burdaki bilgisayarcılara veririm.
Bi de firmware update başarılı olur mu ki?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İyi hoş diyon da zaten garantisi bitti. Servis yapsa para alıcak bi de burdan yolluyon servisine (ben eskişehiriyim) İstanbula bir hafta kalıyor kesin o arada zaten bu pikatel comba max var 3-5 dk bir kesiliyor yeniden bağlanıyor olmadı buügün yarın zaten burdaki bilgisayarcılara veririm.
Bi de firmware update başarılı olur mu ki?

Olabilir. Ama içindeki chip e bişi olmuşsa boşuna olur. Yine de deneyin bir sorun olmaz kanımca.

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Olabilir. Ama içindeki chip e bişi olmuşsa boşuna olur. Yine de deneyin bir sorun olmaz kanımca.

Evet ama ben modemin Ip yazdıgım zaman sayfa görüntülenemiyor diyor modemin sayfasına giremiyorum oraya girmeden de nasıl update edicem onu bilmiyorum var mı başka şekilde update etmek? varsa nasıl yapıldığını yazarsanız sevinirim.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Modeme format attın mı? Eğer atmana rağmen bağlanamıyorsan servisliktir. Bizde 3 defa da da öyle oldu. Bir de kablo ile bağlanman gerekiyor bunu da biliyosundur :)

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Modeme format attın mı? Eğer atmana rağmen bağlanamıyorsan servisliktir. Bizde 3 defa da da öyle oldu. Bir de kablo ile bağlanman gerekiyor bunu da biliyosundur :)

Açık konuşmak gerekirse modeme res atmadım bi de kablo ile bağlanman gerekiyor dedin. Nasıl kablo ile ben ethernetle bağlanıyorum zaten telefondan

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Tamam işte ethernet kablosu takılı iken yapacaksın da format atmamışsan olmaz kardeşim :) Hadi format at modeme ve bilgileri yeniden yükle.

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tmm şimdi deniyorum bakalım inşallah olur ya :( Ayrıca ilgin ve yardım için de teşekkürler

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Rica ederim. Sorun hallolsun da :)

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yok ya :( aynı modeme res attım geri açıçcam gene acılmıyor o dsl ışğı yanmıyor o da yanmadıgı için internetin gelmediğini gösteriyor ama hani bi deneyeyim dedim tarayıcıya modemin ıP yazayım dedim sayfa görüntülenemiyor diyor yani kısacası olmadı.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
DSL sen ayarları eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmasan zaten yanmaz. Senin sorunun modemine girememek. Format atmayı başardın dimi modeme? Eminsin yani ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yok ya :( aynı modeme res attım geri açıçcam gene acılmıyor o dsl ışğı yanmıyor o da yanmadıgı için internetin gelmediğini gösteriyor ama hani bi deneyeyim dedim tarayıcıya modemin ıP yazayım dedim sayfa görüntülenemiyor diyor yani kısacası olmadı.

Benzer bir sorun halamın modeminde olmuştu.

Modemin yandığını söylediler teknik servistekiler.

Bence sen o modemi servise gönder.

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tabi ki modeme res attım arkasında res düğmesi var
Bi de modem yanmış olabileceği bende düşünüyorum çünkü havalar burd kötüydü gökgürültüsü şimşek falan ama o akşam bi şey olmamıştı ertesi sabah int girdikmişler sonra birden gitmiş aynı 2 sene önceki olduğu gibi bu gidişle bilgisayarcının yolunu tutucam :( anlaşılan o

Not: DSL ayarları için modemin içine giremiyorum normalde tarayıcıya modemin IP yzdığım zman ayar sayfası gelmesi lazım

ben bi kere de res atmıştım modeme o DSL yanıyor Sadece PPP yanmıyor ayar yapıyosun sonra internete bağlandıgını göstren PPP yanıyor şimdi ki res de daga DSL yanmıyor :(

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Geçmiş olsun o zaman :(

:yes::yes::lol::thumbup1: Neyse bakalım gene farklı bi çözüm yolu olan varsa sölesin deneriz birlikten kuvvet doğar ben onun için buraya geldim

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Halamın da yıldırım düşmesinden dolayı yanmıştı. Işıkları yanıyordu ama modem ana işlevini kaybetmişti.

Zaten o bağlanamama sorunun da buna işaret ediyor.

Bence sen vakit kaybetmeden ve daha fazla kurcalayıp bozmadan bilgisayarcının yolunu tut. :)

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sen modemi Tekrar Teknik Servisine göndericen Türkiye distribütorü Albim Bilgi İşlem İth. ve Tic. A.Ş.olması lazım.Zaten garantisi yok çok zaman alıyor,üstüne para veremem diyosunda çöpe atıcan.

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yoo olur mu canım ben sadece zaman alıyor zaten garantisi bitti. Yollayacağıma burda ki bilgisayarcıya veririm dedim neden çöpe atayım gayet ii modem yıllardır tık yok tu sorun bu aralar oldu. ben bunu yaptırırım da acaba dedim yapabileceğim bi şey cıkar mı diye baktım
HAni belki ben bilmeden bi şey yapmış olabilirmiyim veya başka nedenlerden olur mu diye bi sorayım dedim 3 aşağı 5 yukarıda çözüm yolu da belli oldu :)