Afganistan'da ABD'ye bir şok daha!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan llavinya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Afganistan'da ABD'ye bir şok daha!

fd3cf0aba6735c1862.jpg

Afganistan'ın doğusunda bir aşiretin üyelerinin iki ileri karakola saldırmasından sonra çıkan çatışmada 8 Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.
Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Nuristan vilayetindeki bir cami ve yakınlarındaki bir köyden gelen silahlı aşiret üyelerinin karakollara düzenlediği saldırıya Amerikan ve Afgan askerlerinin yanıt verdiği belirtilerek, çatışmada 2 Afgan askerinin de hayatını kaybettiği kaydedildi.

Açıklamada, Afganistan'ın en tehlikeli bölgelerinden biri olan Nuristan'daki çatışmada "düşmana ağır kayıplar verdirildiği" de bildirildi.

NATO ve Afgan askerlerinin ortak olarak kullandığı iki karakola düzenlenen saldırıların sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Amerikan ordusunun bir yıldan uzun süredir tek bir çatışmada ilk kez bu kadar büyük kayıp verdiği belirtiliyor.
Kaynak

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Düşman mı?

Sen git, başkasının ülkesine gir. Adamlar kendilerini savunduklarında da düşman olsunlar!

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bence İyi bir haber

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
aklıma birşey geldi Ataturk ile igili

kurtuluş savaşından sonra Ataturk yurtdışında bir toplantıya katılıyor.Neyse işte Ataturk toplantı sırasında ayakta bekleyen bir askerin kendisine ters ters baktığını farkediyor.Sonra yanındaki korumasına emir veriyor ve şöyle diyor ''git şu askere sor neden bana ters ters bakıyor'' diye...neyse koruması gidiyor soruyor 'Ataturk ile problemin nedir neden ters ters bakıyorsun'' diye..

asker cevap veriyor' Ataturk benim dedemi öldürdü çanakkalede 'diyor..neyse bu cevap Ataturke iletiliyor...daha sonra Ataturkün cevabı ise şu oluyor ''Dedesinin ne işi varmış çanakkalede diye sormasını istiyor''

hikayeyi yanlış hatırlamış olabilirim ama olay buna benzer olmuş.

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Neredeyse 30 senedir belkide daha fazla bu iklimde bir şekilde savaş var olmuştur. Bu toprağın evlatları huzur-barış-emniyet gibi kavramları neredeyse unutmuştur.
Ömürleri silah-bomba sesleri ve parçalanmış ceset görüntüleri ve nice kaybolmuş hayatları görerek geçmiş ve ister istemez bu yaşananları kanıksamış ve kabullenmiş Afgan halkı, kime güvenip kime güvenmeyeceğini ayırteder olmuştur.
Evet Amerika Afganistandan çıkmalıdır. Ortada bir gerçek varki bizim ÇIK dememizle çıkmayacaktır, mademki çıkmayacak o halde Afgan politikasını değiştirmek durumundadır ve hatta zorundadır.
Bu Ülkenin değer yargılarına uygun, yaşantılarına uyumlu, ortak değerlere saygılı ve kimlik geliştici politikalar uygulanmadığı müddetçe, bugüne kadar olduğu gibi karşılıklı ölümler devam eder ve bu kısır döngü, bu sarmal ve bu fasit dairede daha çok dolaşılır.
Amaç Sadre Şifa ise , Çözüm bu değildir, dilerim bu en kısa sürede anlaşılır da bu yanlış yoldan tez zamanda dönülür, Yoksa bu yürek daha çok yanacak!...

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5

kurtuluş savaşından sonra Ataturk yurtdışında bir toplantıya katılıyor.Neyse işte Ataturk toplantı sırasında ayakta bekleyen bir askerin kendisine ters ters baktığını farkediyor.Sonra yanındaki korumasına emir veriyor ve şöyle diyor ''git şu askere sor neden bana ters ters bakıyor'' diye...neyse koruması gidiyor soruyor 'Ataturk ile problemin nedir neden ters ters bakıyorsun'' diye..

asker cevap veriyor' Ataturk benim dedemi öldürdü çanakkalede 'diyor..neyse bu cevap Ataturke iletiliyor...daha sonra Ataturkün cevabı ise şu oluyor ''Dedesinin ne işi varmış çanakkalede diye sormasını istiyor''

Doğru hatırlıyorsunuz. :flowers:

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145

çok güzelmiş :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yooo o şeydi galiba bir tane İngiliz genç bir subay mıydı komutan mı general mi bilmiyorum işte ters ters bakıyor Atatürk'e falan söylüyorlar anlatıyorlar diyor sen benim babamı öldürdün diyor Atatürk'e Atatürk'te peki sen söyle bakalım babanın bizim topraklarımızda ne işi vardı?

Son cümlede orası belirli bir yerdi galiba ama hatırlayamadığım için topraklarımız yazdım.