Seagate Sabit Disk problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan *uur*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*uur*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba benim Seagate ST310005 28AS 1TB sabit disk sürücüm var. Aldığımdan beri cızırtı gibi ses çıkarıyor ve bazen tık tık diye ses çıkarıyor. Alalı 1 hafta oldu bazen sesleri geçiyor bazen se çok şiddetli bir biçimde devam ediyor. Hiç hasar görmedi diskim 2 kere tekrar taktım. Seagate'in programıyla da biçimlendirdiysem de bir türlü gitmedi o sesler. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

EremsaLsiz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Almadan önce araştırma yapmış mıydınız? Bahsettiğiniz problem seagate in diğer modellerinde de bulunan kronik bir sorundur. İmkanınız varsa diski iade edin. Yoksa bu sorunla yaşamaya alışın..

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Seagate nin normal problemlerinden biri işte
yeni malzeme aldık seagate harici HDD aynı sendeki problemden geri gönderdik değiştirdiler tabi.

sabree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sesgelsede en sağlam disklerden biri seagate ben 3 yıldır o sesle kullanıyorum diskimi zaman zaman sesi kesiyor zaman zamandaçoğaltıyor ama hiç bir sıkıntı çıkarmıyor

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ama öylede böyle şeyler kusurlu demektir sağlam ve sağlıuk olan bir donanımdan neden se gelsin ki
ben samsung kullanıyorum herhangi böyle bir sesle karşılaşmadım bu zaman kadar
ben güvenipte böyle bir diske kesinlikle veri yüklemezdim doğrusu.

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bende 160 gb lık 2 tane seagate var senelerdir kullanıyorum sorun yok o üretim hatası olabilir...

EremsaLsiz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun eski disklerinde değil zaten. Bende de 80gb lık eski bir diski var seagate in, ancak geçen sene aldığım 500gb lık seagate bu hatalı seriden çıktı. Aynı ses problemi bende de mevcut. Zaman içerisinde bu ses azaldı, hatta uzun süredir hiç ses gelmiyor. Bu problemin bilinen bir fabrika çıkış hatasını öğrendiğim gün problemin kalıcı bir çözümünü bulabilmek için ilgili yerler ile (yurtiçi distribütörü ve seagate global) birçok yazışma yaptım, ancak bir sonuç alamadım. Bozulmadığı müddetçe değişim yapmıyorlar.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yeni diskleri hızaşırtmalı ürettikleri için bu sesler normal hdd içindeki kafa sürtüyodur diske.

örneğin...
7200.11 rpm gibi yazar ama bu 10000rpm e denktir derler. bu yüzden aşırı hızlı döndüğü için kafada oynama yapabiliyor.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yeni diskleri hızaşırtmalı ürettikleri için bu sesler normal hdd içindeki kafa sürtüyodur diske.

örneğin...
7200.11 rpm gibi yazar ama bu 10000rpm e denktir derler. bu yüzden aşırı hızlı döndüğü için kafada oynama yapabiliyor.

Arkadaşım bu söylediğin 7200.11 10000 rpm ye denktir derler lafınına ilk defa duyuyorum:biggrin:. Peki sana bi soru ozaman aldığım seagate 250GB 5200rpm harici hdd aynı hareketleri yapıyordu ve geri gönderdim değiştirdiler sence bununda aynı sesleri yapması oc olmasından mı kaynaklanıyor dersin yani ozaman buda 7200.11 denk geliyor herhalde:D

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yanlış anladın sanırım. 7200 yazıpta 10000 rpm dönüyor demedim.

Okuma yazma oranları 10000 rpm e hemen hemen denk geliyor. Yani sıradan 7200 rpmlerle kıyaslanamaz.

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üretim hatasından başka da değil seagate bazı serileri malesef bu şekilde ses çıkarıyor.ancak yinede en sağlam hardiskleri üreten firmadır.