Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Once uyumlu realtek suruculerini bulup indirin internetten ve arsiv ise kolayca bulacaginiz bir dizine cikartin.
Yeniden baslatin...
Bilgisayar acilirken bios ekrani gectiginde F8 tusuna surekli basin menu gelene kadar,
Gelen menu'den Guvenli Kip'i secin.
Denetim masasi -> System acip aygit yoneticisinden ag bagdastiricinizi bulup kaldirin.
Daha sonra internetten indirdiginiz realtek ag suruculerini kurup yeniden baslatin.
Sorununuza cozum olabilir

biraz detaylandırırsan uygun olur fazla bilgim yok bu konu hakkında realtek uymlu olup olmaması ve kurulumu hakkında

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sivaspor dedi ki:
Once uyumlu realtek suruculerini bulup indirin internetten ve arsiv ise kolayca bulacaginiz bir dizine cikartin.
Yeniden baslatin...
Bilgisayar acilirken bios ekrani gectiginde F8 tusuna surekli basin menu gelene kadar,
Gelen menu'den Guvenli Kip'i secin.
Denetim masasi -> System acip aygit yoneticisinden ag bagdastiricinizi bulup kaldirin.
Daha sonra internetten indirdiginiz realtek ag suruculerini kurup yeniden baslatin.
Sorununuza cozum olabilir

biraz detaylandırırsan uygun olur fazla bilgim yok bu konu hakkında realtek uymlu olup olmaması ve kurulumu hakkında

Ag bagdastiricinizin tam detayli ismi nedir acaba?

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
realtek RTL8168C(P)8111C(P)FamilyPCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)

üzerinde yazan budur win7-64 bit işletim sitemi

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bu adreste orjinal sitenin yayinladigi orjinal suruculer var indirip bir kurun sorun cozulmezse buraya yazin bakalim.

Not: Guvenli kipte degil normal deneyin once.

Windows 7 Drivers - Realtek
Direkt link... ( Otomatik kurulum )

/▌
/ \

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım düzeldi kapattım açtım bilgisayarı internet bağlantısında sorun çıkmadı. teşekkürler

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sanırım düzeldi kapattım açtım bilgisayarı internet bağlantısında sorun çıkmadı. teşekkürler
Sorununuzun cozuldugune sevindim.:thumbup1:
Boylece bu baslik gorevini bir defa daha yerine getirmis demektir... :turned:

/▌
/ \

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Windows 7 RTM ve Gold Guncelleme paketleri ( Guncellendi )
bu paketi indirdim fakat yüklemeyi beceremedim.tek tek yüklemeyi denedim pc yi resetledikten sonra sadece 4 tanesi başarılı digerleri başarısız yazıyordu.yardımlar için şimdiden teşekkürler...

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşaretli sürücü kurulu mu acaba, CCleaner ekranından bakabilir miyiz?

Sürücü elinizde yoksa buradan indirebilirsiniz. (Sadece 2.20 MB)

evet aynı sürücü elimde mevcut ve kurulu vaziyette.

birde şöyle bir bellek görüntüsü aldım belki bir fikir verir ..
adszki.jpg

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar internetten windows 7 indirdim.İçinden çıkan iso dosyasını direkt dvd ye yazdırdım dvd ile açınca operating system not found yazıyor. İndirdiğim yerde bootable olduğu yazıyordu ne yapacaz.:confused1:

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Haccac arkadaşımızın açtığı konu konumuzla birleştirilmiştir.

Bilginize

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
evet aynı sürücü elimde mevcut ve kurulu vaziyette.

birde şöyle bir bellek görüntüsü aldım belki bir fikir verir ..
adszki.jpg

Kullandığımız programların çalıştırılabilir dosyalarına ya da masaüstü kısayollarına sağ tıklayıp
--Mesela vegas.exe vs--
2qdc3td.jpg

diyerek yola çıkabilir miyiz? (XP SP2 veya XP SP3 modunu önerecektir.)
:::Elimde kamera olsa deneyip yazacağım, maalesef kamera yok.

Arkadaşlar internetten windows 7 indirdim.İçinden çıkan iso dosyasını direkt dvd ye yazdırdım dvd ile açınca operating system not found yazıyor. İndirdiğim yerde bootable olduğu yazıyordu ne yapacaz.:confused1:
Ya indirdiğimiz dosya boot edilebilir değil; ya da yazarken iso dosyasını doğru yazdırmadık.
Üçüncü seçenek yok.

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben Windows 7'yi D'ye kurdum. C sürücümde de XP kurulu durumda.

XP ile açınca, XP C'de, Win7 D'de görünüyor.
Win7 ile açınca XP D'de, Win7 C'de görünüyor.

Gerçi bir sorun teşkil etmiyor fakat bunun sebebini merak ettim..

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorununuzun cozuldugune sevindim.:thumbup1:
Boylece bu baslik gorevini bir defa daha yerine getirmis demektir... :turned:

/▌
/ \

maalesef sorun çözülmemiş görünüyor. İndirdiğim realtek kurunu yaptım iki üç defa bilgisayarı kapatıp açtım problem yoktu. En son açtığımda yine internet bağlantısı yoktu. Ama indirdiğim realtek tekrar kur yaptığım zaman internet bağlantısını kuruyor. Bağlantı olmadığında hep kur yapıp öyle internete bağlanıyorum. Bunun çözümü nasıl olur.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
maalesef sorun çözülmemiş görünüyor. İndirdiğim realtek kurunu yaptım iki üç defa bilgisayarı kapatıp açtım problem yoktu. En son açtığımda yine internet bağlantısı yoktu. Ama indirdiğim realtek tekrar kur yaptığım zaman internet bağlantısını kuruyor. Bağlantı olmadığında hep kur yapıp öyle internete bağlanıyorum. Bunun çözümü nasıl olur.

Ayni ag bagdastiricisi modeli bende de var ve bir sorun yasamiyorum,
Donanimsal bir problem olabilir mi sendeki acaba?

/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben Windows 7'yi D'ye kurdum. C sürücümde de XP kurulu durumda.

XP ile açınca, XP C'de, Win7 D'de görünüyor.
Win7 ile açınca XP D'de, Win7 C'de görünüyor.

Gerçi bir sorun teşkil etmiyor fakat bunun sebebini merak ettim..
XP yi 1. sırada kurduğumuz için C:\ ye kurulmakta.

XP yi D:\ ye kurup daha sonra C:\ ye Windows 7 kurabilirsiniz.

Bunun sebebi diğer işletim sistemlerinin aksine Windows 7 yi nereye kurarsak kuralım, açıldığı anda kurulu olduğu diski C:\ olarak tanımlamasıdır. (D:\, E:\, F:\ ... farketmez)

Dediğiniz gibi sorun teşkil etmez.

suskun211

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar! ben windows 7 ultimate i kurdum fakat internete giremiyorum! sınırlı erişim falan diyor! şifreyi doğru yazdığımdan eminim! ve vifi de tam çekiyor! wireless kartım realtek! bi güvenlik ayarı falanmı yapmam gerekiyor acaba!

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

/▌
/ \
donanımsal bilemiyorum ama bağlantı olmadığında realtek kur yapıp bağlantı sağlanıyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
merhaba arkadaşlar! ben windows 7 ultimate i kurdum fakat internete giremiyorum! sınırlı erişim falan diyor! şifreyi doğru yazdığımdan eminim! ve vifi de tam çekiyor! wireless kartım realtek! bi güvenlik ayarı falanmı yapmam gerekiyor acaba!
Resimde olduğu gibi;
Sizde bulunan kablosuz bağdaştırıcıyı önce devredışı bırakıp, ardından etkinleştirebilir misiniz?

xmj3ty.jpg

seabiscuit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows klasörü içindeki FONT klasörü Türkçe harf barındırmayan bir sürü yazı karakteri barındırıyor. Bu yazı tipleri grafik tasarım ile uğraşan ben ve benim gibi arkadaşlar için sorun oluyor. Programlardan karakter seçimlerinde bu fontlar gözüktüğünden karmaşa yaşanıyor. Bu Türkçe olmayan yazı tiplerini nasıl silebiliriz. (Mesela: Latha, Mangal, Vijaya, Tai Lue vb. Çince, Japonca vb.) yanıt için şimdiden teşekkürler. Macintosh işletim sisteminde sistemin içindeki Türkçe olmayan yazı tiplerini üstüne Türkçe sistem fontlarını kopyalayınca sorun olmuyordu.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows klasörü içindeki FONT klasörü Türkçe harf barındırmayan bir sürü yazı karakteri barındırıyor. Bu yazı tipleri grafik tasarım ile uğraşan ben ve benim gibi arkadaşlar için sorun oluyor. Programlardan karakter seçimlerinde bu fontlar gözüktüğünden karmaşa yaşanıyor. Bu Türkçe olmayan yazı tiplerini nasıl silebiliriz. (Mesela: Latha, Mangal, Vijaya, Tai Lue vb. Çince, Japonca vb.) yanıt için şimdiden teşekkürler. Macintosh işletim sisteminde sistemin içindeki Türkçe olmayan yazı tiplerini üstüne Türkçe sistem fontlarını kopyalayınca sorun olmuyordu.

Microsoft oraya sil komutu yerleştirmiş, hoşumuza gitmeyeni sileriz olur biter,
fakat unutmayalım;
Çince karakter içeren bir siteye girdiğimizde tarayıcımızın o sayfayı bize nasıl göstereceğini :yes:

jt88mq2rynmvg3ymlvqy.jpg

seabiscuit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft oraya sil komutu yerleştirmiş, hoşumuza gitmeyeni sileriz olur biter,
fakat unutmayalım;
Çince karakter içeren bir siteye girdiğimizde tarayıcımızın o sayfayı bize nasıl göstereceğini :yes:

Cevap için teşekkür. Oraya kocaman bir SİL komutu koymuş bende görmemişim dermişim. Arkadaşım sil komutunu kullanmadan yana sorunum yok sen silmeyi denedin mi bak bakayım silebiliyormusun. Sistemmi kullanıyor bunları onun içinmi silmiyor. Sorun orada. Kusura bakma hoşuma gitmeyenleri ben silemedim de!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Cevap için teşekkür. Oraya kocaman bir SİL komutu koymuş bende görmemişim dermişim. Arkadaşım sil komutunu kullanmadan yana sorunum yok sen silmeyi denedin mi bak bakayım silebiliyormusun. Sistemmi kullanıyor bunları onun içinmi silmiyor. Sorun orada. Kusura bakma hoşuma gitmeyenleri ben silemedim de!
Sistem korumasında olanlar için uyarı verirse de Unlocker 1.87 ile yola devam ederiz. Mesela ben "Mangal" ı bu yolla sildim.
Fonta sağ tıklayıp Unlocker seçiminden sonra açılır menüden sil komutunu vermek yeterli.

33cujno.jpg

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kullandığımız programların çalıştırılabilir dosyalarına ya da masaüstü kısayollarına sağ tıklayıp
--Mesela vegas.exe vs--
2qdc3td.jpg

diyerek yola çıkabilir miyiz? (XP SP2 veya XP SP3 modunu önerecektir.)
:::Elimde kamera olsa deneyip yazacağım, maalesef kamera yok.

Ya indirdiğimiz dosya boot edilebilir değil; ya da yazarken iso dosyasını doğru yazdırmadık.
Üçüncü seçenek yok.

arkadaşım ilgin için teşekkürler sorunumu kendi kendime hallettim sonunda

kamerayı birde DV girişinden bağlamak için ieee1394 kart aldım ve bağladım yeni donanım bulundu dedi ve kendi kendisine donanımı yükledi daha sonra kamera aygıt yöneticisinde adı ile beraber göründü ve capture programlarını tek tek denedim birde ne greyim donma sorunu falan kalmamıştı yani
işin özeti: capture yapacaksak mutlaka Dv. bağlantısı yani ieee1394 kartla DV kablo ile yapmamız gerekecek USB ile yapılamıyor ve yine benim görüşüm öyleki USB üzerinden alınan görüntünün donma sebebide DV de olduğu gibi hızlı olmadığından donmalar oluyor.

böyle bir sorunu olan arkadaşlara umarım yararlı olur.

OSMANLI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Benim win7 de kafama takılan bir dosya var ilk defa görüyorum ve siliyorum komple yeniden çıkıyor.Dosya ismi DNA bittorrent kaynaklı yazıyor ama ben hiç torrrent kullanmam bu win7 de bu dosya varmı yoksa virüsmü yedik acaba?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

/▌
/ \

neyse 64 biti kaldırdım 32 bit ultımate kurdum bu sefer internette çok yavaş ilerliyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Benim win7 de kafama takılan bir dosya var ilk defa görüyorum ve siliyorum komple yeniden çıkıyor.Dosya ismi DNA bittorrent kaynaklı yazıyor ama ben hiç torrrent kullanmam bu win7 de bu dosya varmı yoksa virüsmü yedik acaba?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Hoşgeldin OSMANLI
Bu dosya hangi klasör içerisinde, tam adı ve uzantısı var mıdır?
Hatta resim koyabilirsen daha güzel olur.

OLDSMAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
21dr2g5.jpg

WIN 7 sadece açılışta yukarıdaki hata msg vermeye başladı
sebebini ve çözümü bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hoşgeldin OLDSMAN
Başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol ederek başlayabiliriz.
CCleaner kurulu ise aynı sayfadan nelerin çalıştığını görerek, devredışı bırakabilir ya da silebilirsiniz.

10zagsm.jpg

OLDSMAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HOŞBULDUK Kardeşim
Orada sadece işletim sistemi ve kaspersky olarak zaten ayarladım
Geri kalanlarıda iptal etmiştim