Pardus yüklerken diske format atma.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar pardus yüklemeye karar verdim.Ancak birşeyi merak ediyorum.Pardus yüklenirken Windows'taki gibi format atma ekranı geliyor mu?Yoksa diski nasıl formatlayabilirim?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Pardus yüklemesini hatırlamıyorum ama Ubuntuda geliyor bundada mutlaka gelmesi lazım çünkü Pardusun yükleneceği bölümü seçmek zorundasın ve bu bölümü ext4 formatına çevirmelisin. O yüzden gelmek zorunda. Windowstaki gibi değil daha görsel ve daha kolay bir şekilde gelir.

yolcuhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladığım kadarıyla linux a yabancısınız.
Bu itibarla gaayet dikkatli olmanızda fayda var.
İlk tecrübeniz ise, mümkünse pardusu kendi başına bir diske kurun.
Yoksa formatlarken diğer diskleri veya bölümleri de formatlama ihtimaliniz yüksektir.
Formatlama olayını pardusun kurulum aşamalarının en sonunda yaparsınız.
Dilerseniz pardus diski kendi böler ve formatlar.
Ya da seçersiniz, siz kendiniz bölümlendirirsiniz.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim diskim zaten 3'e bölünmüş vaziyette ve ben ilk defa Linux'le tanışacağım.C ve D'de Windows yüklü.Ben bu iki Windows'u silip Pardus yüklemek istiyorum.Diskle ilgili bir bölüm geliyor kurulum sırasında bildiğim kadarıyla ordan hangi seçeneği seçmeliyim?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
biçimlendirmeyi seçeceksin ama C ve D yi birleştirsen daha hayırlı olur. Birleştirmenin oradan nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok. Biraz daha bekle Pardusla ilgilenen arkadaşlar sana yardımcı olurlar.

Ben şimdi pardus indiriyorum ama Virtual Box a kuracağım. Aynı olmayacak muhtemelen.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Şu sayfada adım adım neler yapmanız gerektiği anlatılmış. Kurulumdan önce burayı iyice inceleyin.
Disk biçimlendirmeye gelmeden hemen önce;

• otomatik biçimlendir,
  • hayır elle biçimlendireceğim ya da elle bölümlendireceğim
gibi seçenekler var, orada elle bölümlendirmeyi seçin.

Pardus kuracağınız alan en azından 10 GB olsun. EXT4 olarak biçimlendirin.

Daha fazla yardım için Özgürlük için... sitesine mutlaka üye olun.
Pardus'ta windows programlarının direk çalışmayacağını unutma. İkisi birbirinden farklı dünyalar, Windows'un programı Pardus'ta, Pardus'un programı Winows'ta çalışmaz.

Fakat her ikisi içinde yapılmış programlar vardır. Mozilla Firefox, Open Office en basit örneği.

Yalnız her işi Pardus'ta yapabileceğini unutma, bir sorunla karşılaşırsan hemen pes etme, çünkü her şeyin yapıldığı ama farklı bir görünüme, farklı bir mantığa sahip olduğu bir işletim sistemine geçiyorsun.

yolcuhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
maviateş in dediği gibi, hemen pes etmemek lazım, pardus veya linux öğrenmek içün.
Diskle ilgili bir işlem yapmadan önce verilerini yedeklersen güzel olur kanaatimce.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
maviateş in dediği gibi, hemen pes etmemek lazım, pardus veya linux öğrenmek içün.
Diskle ilgili bir işlem yapmadan önce verilerini yedeklersen güzel olur kanaatimce.

Arkadaşımız diskinde önemli veri bulundurmuyor ya da bizim önerilerimizden önce yedeklemiş ki şuan windowsu sileceğim diyor ilk mesejında.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Teşekkürler yorumlarınız için.Zaten bir süredir araştırıyordum Pardus'u.Ücretsiz cd istedim geldi.Diskimde çok önemli veri yok.Aslında çok kesin değil Windows ile beraber de olabilir.Her şey benim bir XP cd'si bulmama bağlı :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
biçimlendirmeyi seçeceksin ama C ve D yi birleştirsen daha hayırlı olur. Birleştirmenin oradan nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok. Biraz daha bekle Pardusla ilgilenen arkadaşlar sana yardımcı olurlar.

Ben şimdi pardus indiriyorum ama Virtual Box a kuracağım. Aynı olmayacak muhtemelen.
virtual box'da çok tavsiye etmem verimli olmuyor fazla.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tebrik ederim Linux'a geçen bir mübarek daha çıktı :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Pardus dünyanın en kolay kurulan işletim sistemlerinden biri. Kesinlikle verilerini silme ihtimalin yok. Pardus kurulumu yaparken yeter ki "diski elle bölümlendireceğim" seçeneğini işaretle.

Ondan sonra Pardus sana diskini grafik şeklinde önüne getiriyor. Hangi bölümde ne var sana gösteriyor. İstediğinin üzerine tıklıyorsun aşağıda seçenekler var ayarlıyorsun, sağ alt köşede uygula diyorsun o kadar.

Kesinlikle korkma ve devam et.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Mandriva Gnome'la da çok güzel çalışıyor. Üstelik çok hızlı.