Vodafone 3G Modem Deneyimlerim - Rezaleti sizde bilin!

boraalper4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar. Hepinize öncelikle merhaba. Tatile gittiğim için uzunca bir zamandır size yazamamıştım ve internetede girememiştim. Eski laptopuma 3g modem almak istememle başladı herşey...

Önce Turkcell'e gittim. Sizin adınızı, soyadınızı ve telefonunuzu yazın biz sizi haberdar edeceğiz dediler. Bazıları ise elimizde kalmadı demekle yetindi.

Avea'nın böyle bir hizmeti olduğundan haberim bile yoktu. Orayada sordum. Elimizde kalmadı dedi.

Üstüne üstük sorduğum yerler öyle basit bayiler de değildi. Hepsi İzmir'deki önemli bayilerdi. Kipadakiler, Forum bornovadakiler...

Sonunda Vodafone'a gittim. Bilgisiyar kampanyasını öğrendim. Hazır fırsat bu fırsat diye düşündüm ve siyah modemden almaya karar verdim. Allah'tan vodafone net bir süre söyledide almaya karar verdim. 2 günlük beklemenin sonunda bir modemim ve yepyeni bir bilgisiyarım(laptop) oldu. Hani reklamda Ali Sabancı diyor ya "0 hatayla uçacaksın." diye. Öyle bir şey yok.
Bilmiyorum yoksa ben mi çok şanssızım?:blink:

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Henüz tam stabil şekilde çalışmamakda sanırım üstünden biraz zaman geçmesi lazım

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Turkcell iyi çekiyoda vodafone iyi değil bence

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben yaz başı TurkcellConnect 3G USB modem aldım ama fiyat bakımından Turkcell ile Turkcell Extra ların çakışmasına şaşırdım. Ataköy Galleria' nın içindeki Turkcell Extra' ya gittim ve Modemin fiyatını sordum. Bana 285 lira dediler. Halbuki Turkcell in web sitesinde 129 dolar (250 TL) satış fiyatı yazılmıştı. Turkcell müşteri hizmetlerini aradım ve olayı anlattım. Bunun olamayacağını ve Turkcell Extraların bizim fiyatımızdan satış yapması gerektini söylediler. Sonra sallamadım zaten orayı 250 liradan satan bi Turkcell Extradan aldım modemi. Bu arada 3G kullanmak isteyenler fakat kapsama alanında olmayanlar Turkcell Müşteri hizmetlerini arayın 24 saat içinde 3G li baz istasyonunu devreye sokuyolar. Diğer operatörler zaten normalde çekmiyo burda :D

eagle2002

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar
ben henüz 3g modem almış değilim ancak 3g özellikli nokia e71 cep telefonu kullanıyorum ve turkcell hatlı telefon.
bende hem bildiklerimi hemde yaşadıklarımı anlatmam gerekirse kısaca tatil boyunca düşünün güneydoğu, iç anadolu, marmaranın güneyi, ege ve akdenizi kıyı şeridi boyunca geçtim ve gördüklerim şu:
tatil yörelerinin bir çoğunda 81 il merkezinde olduğunu iddia eden turkcell ve vodafone 3g yi faaliyete sokmuş, avea bir çok yerde henüz yok (bazı il merkezlerinde bile) zaten dediğim gibi sadece şebeke tarat yaparak vodafone ve avea yı takip edebiliyordum, turkcell de ise hem görüntülü konuşma hem mobil tv hemde ntv haber bültenleri cebime geliyordu diye test edebiliyordum.

anladığım ve gördüğüm kadarıyla turkcell 81 il merkezinde varız diyor ama il merkezinde bile bir çok yerde 3g nin hiç olmadığı ve turkcelli 2g olarak çeken yerler mevcut (vodafone de durum nedir tam olarak test edemedim henüz) ancak şunu iyi biliyorum henüz daha başındalar işin bu yüzden 3g özellikli verici sayıları çok yetersiz boyutlarda ve ileride arttırdıkça daha iyi olacaktır, çünkü bir bölgede vericiye uzaklığınız ve kullanıcının sayısı internetin hızını etkilemektedir.

Sekoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence şuan 3G'de en sağlıklı turkcell olduğunu düşünüyorum.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bence şuan 3G'de en sağlıklı turkcell olduğunu düşünüyorum.

en iyisi turkcellde bende şu anda Turkcell VINN 3G Modem ile bağlanıyorum 256 Mbps ile. evet 256 Mbps çünkü şehir merkezinde değilim o modem alırken söylenen 7 Mbps zaten yalan fakat ben şu an Balıkesir Altınoluk tayım tatil amaçlı internete olabildiğince yavaş bağlanıyorum. 256 Mbps komik değilmi :D

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
aman ha kotayı aşayım demeyin...
çünkü kota aşımı vodafone da 9.30 tl turkcell de 50 tl en iyisi avea çünkü 110 tl...

aman ha kotayı aşayım demeyin...
çünkü kota aşımı vodafone da 9.30 tl turkcell de 50 tl en iyisi avea çünkü 110 tl...

falcor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar ben vodafonu kullanıyorum suanda ınanın cok tırstım alırken ama sunu soyleyeyım vodafonda hem bir yıl taahhutte bulunuyorsun aylık 50 liraya 5 gb kullanıyosun ve awea kullanan bazılarına yaptıkları gıbı sızı kandırmaya calısmıyorlar yanı awea kullananlara gelen cok yuksek faturalar olmustu 3g cıkmadan once vodafonda kotayı ıstedıgın kadar aşmana ragmen gelen aylık max fiyat 100lirayı gecmeyecegı taahutte bulunuyrlar ve baglantı hızı cok iyi cunku ben ankara merkezde degılım yane merkeze 40 dk uzaktayım ona ragmen 1-2 tırnak 3g sebekeden girebiliyorum o zaman cok hızlı yanı vodafone benı baya sasırttı 3g ye baglanmayan yerde 2g uzerınden giriyorsun 2g de dusunuldugu gıbı kasıntı bir internet degıl adsl hızı ile hemen hemen aynı vodafon ayrıca kendi kota sayac programı koyus cok hos kotaya kendınız sınırı koyunca o kotaya yaklastıgınızda sızı uyarıyor hemen dusunenler varsa turkcelde 2 yıl taahutte bulunacagınıza vodafon alın derım ben bu yorumuda yapmamın nedenı almadan once bende arastırdım baya ama daha yenı oldugundan yorum yapan yoktu işte buyrun merak ettiğiniz baska bişey varsa sıtede gayet iyi acıklamıslar bakın derım ben.

BABUR32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende aldım vodafone arkadaşın dediği gibi inanılmaz güzel.45 liraya 5 GB

floydian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlarım bende vodafone 3g modem aldım 18 ay.ancak çıldırmak üzereyim çünkü inanılmaz derecede yavaş..aldığım ilk iki gün fena değildi ama yine de çok hızlı değildi.anacak şuan hızı mbps bile değil nasıl anlatayımki yerlerde sürünemiyor bile hızı öyleki 7mb program 2 saatte inemiyor..3g ile giriyorum nete.problem bilgisayardadır diye düşünüp format bile attım ama soun pcde değil..ne yapmam lazım biyerlerde hata mı yaptım acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

famousss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende vodafone 3g modem kullanıcısyım, manisadayım selle alakamız yok ama burda da malesef berbat durumda bağlantı.. 3 dakkada bir kopuyo.. müşteri hizmetleri olayı ise tamamen tıraş.. taahhütde bulunduğumuz için bekliycez iyileşmesini.. başka bir çıkar yol gören warsa beri gelsin...

ESES35

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben yaz başı TurkcellConnect 3G USB modem aldım ama fiyat bakımından Turkcell ile Turkcell Extra ların çakışmasına şaşırdım. Ataköy Galleria' nın içindeki Turkcell Extra' ya gittim ve Modemin fiyatını sordum. Bana 285 lira dediler. Halbuki Turkcell in web sitesinde 129 dolar (250 TL) satış fiyatı yazılmıştı. Turkcell müşteri hizmetlerini aradım ve olayı anlattım. Bunun olamayacağını ve Turkcell Extraların bizim fiyatımızdan satış yapması gerektini söylediler. Sonra sallamadım zaten orayı 250 liradan satan bi Turkcell Extradan aldım modemi. Bu arada 3G kullanmak isteyenler fakat kapsama alanında olmayanlar Turkcell Müşteri hizmetlerini arayın 24 saat içinde 3G li baz istasyonunu devreye sokuyolar. Diğer operatörler zaten normalde çekmiyo burda :D
kardeş bişeye daha dikkat et TÜRKCELDE 2 çeşit vın varmış biri 150 lira civrında yavaş olan dieride 3G HIZLI OLAN YAVAŞ OLANI OKUTMASINLAR :yes:DİKKATLİ OLUN

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
3G de çok yeniyiz iyice bir oturtsunlar sistemi birde o zaman deneriz.

falcor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende vodafone 3g modem kullanıcısyım, manisadayım selle alakamız yok ama burda da malesef berbat durumda bağlantı.. 3 dakkada bir kopuyo.. müşteri hizmetleri olayı ise tamamen tıraş.. taahhütde bulunduğumuz için bekliycez iyileşmesini.. başka bir çıkar yol gören warsa beri gelsin...
kardes ben suanda ankarada kullanıyrm ama manısada okuyrum ögrencı oldugum ıcın aldım ve manısada daha ıyı cekcegıne ınanıyrdum taaki sen soyleyene kadar arada koptugu dogru uyuz bır durum ama vodafonun gosterdıgı ılgıyı hıc bır operator gostermıyr netıcede yabancı firma olması musterısıne sahıp cıkıyr.Manısada da en kotu ıhtımal 2g hızında gırer emınım o da cok kasıntı olmaması lazım eger ılcesındeyse saruhanlı gıbı belkı olabılır ama merkezde mumkun olamaz hıc cekmemesı.

famousss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardes ben suanda ankarada kullanıyrm ama manısada okuyrum ögrencı oldugum ıcın aldım ve manısada daha ıyı cekcegıne ınanıyrdum taaki sen soyleyene kadar arada koptugu dogru uyuz bır durum ama vodafonun gosterdıgı ılgıyı hıc bır operator gostermıyr netıcede yabancı firma olması musterısıne sahıp cıkıyr.Manısada da en kotu ıhtımal 2g hızında gırer emınım o da cok kasıntı olmaması lazım eger ılcesındeyse saruhanlı gıbı belkı olabılır ama merkezde mumkun olamaz hıc cekmemesı.
bilader bende merkezdeyim.. daha düne kadar 3g de 2g de aynı derecede yavaştı bugün biraz dha iyi gibi.. sanırım soruna el attılar.. acıcık kıpırdanma war..

SeGmEnT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkeze Merhaba. Uğur Ben 21 Yaşındayım. Ve bu yazılanlara Çok sinir Olduğum için Foruma Girip Bunları Yazmaya gerek olduğunu Düşündüm.

Normalde Forumlara Girip sağa sola Mesaj atmayı Pek Sevmem. 9 senedir Bilgisayarla İç içe yaşıyorum. A dan z ye sizin bilip bilemeyeceginiz herşeyini biliyorum. Ve su modem Konusuna Gelince.

Açıkçası Türkcell 3g mobil modem i inceleme fırsatım Olmadı. Size Diger İkisi konusunda yorumlarımı yazacagım.

Avea: En Vasat 3g internet şebekesine sahip. Berbat bir müşteri hizmetleri var. Burda sövülür mü bilmem ama şimdi yapmayacağım. Yerinizde Olsam Hiç Bulasmam avea Ya.

Vodafone: Türkcell in bundan iyi olduğunu söylüyorlar. Ama sadece SöylüyorlaR. Bazıları da bunun 2g den farkı olmadığını söylüyorlar. Sanırım İnternetin kullanıldığı yer çok önemli. Yani mekan. Ben Ortalama 178 Kb ile Dosya indiriyorum. Üstelik Tek Çubuk olduğu Yerlerde. Modem Çoğu yerde 3g şebekesine erişemiyor. Edge Olarak kullandığı Yerlerde de adsl hızına yakın bir internet sunuyor. Ben 3g için aldım. Tuttum Modemi kurcalamaya basladım. içini Dışına çıkardım:) Çok Ufak Bir şerit anten bırakmışlar. Ek bir Anten takarak Çekim Mesafesini Gözle Görülür Derecede Arttırabilecegimi Düşünüyorum. Ama henüz Denemedim. Bir telefon bulmam lazım ondan önce.

Herneyse Diyecegim o ki Vodafone interneti sandıgınız kadar yavas değil. Sistem Oturmamış Doğru. Baglantı Çok nadir de olsa ara sıra gidiyor. Bu da Dogru Ama internet yavas Yorumlarına Kesinlikle Katılmıyorum..

OKudugunuz İçin Teşekkürler.

SeGmEnT-ArChAnGeL-R3FL3X

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Faturayı uçuruyorlar demekki vodafone yaramaz ingiliz malı türk malı yerli malı yurdun malı avea yada turkcell kullanmak lazım...

SeGmEnT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardes Digerlerinde Vodafone dan daha fazla ücret ödersin. Hem Vodafone da belli bir limit var o limiti geçemiyorsun. Fatura Stop Diye bir şey.

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
3G'nin kötü tarafı çevrenizde 3g'yi kullanan varsa yavaslıyor internet :) Türkiye'nin 3G'ye alışması çok uzun süreceğe benziyor.ADSL'yi tek geçerim.

falcor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilader bende merkezdeyim.. daha düne kadar 3g de 2g de aynı derecede yavaştı bugün biraz dha iyi gibi.. sanırım soruna el attılar.. acıcık kıpırdanma war..
valla soledıgıne sevındım yane burada baya ıyı baglantı sımdı okullar acılınca manısaya gelecem orada da aynısı gıbı olmazsa delırırım hakıkaten saolasın bılgı ıcın kardes vodafon a şu selden dolayı 1 gun 3g ye giremedım ertesı gun mesaj atmıslar bır sonrakı aydan 100de 5 indirim faturanıza yansıyacaktır diye awea da olsa nasıl olsa da millete gecirsem diye hesap yapar rezalet awea dan tiksiniyorum :thumbdown: internette awea magdurlarını okuyunca iyice iğrendim.:devil2:

SeGmEnT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
st001.jpg

Alın size Deneyim. 1.6 mb Gösteriyor Vodafone. Flashget 207 Kb İle İndiriyor...

Tek Çubukta hali Bu. Full Çeken Bir yerde Elbette Fark olacaktır. (Anteni Daha Yapamadım.)

O yavas Diyen Arkadaslarda Görsünler Ne kadar Yavas oldugunu.

Dikkat: Ölçümler Vodafone TR Hspda Şebekesinde Yapılmıştır. (3g Geniş bant)

KaRaSaHiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gördüğüm kadarıylada 3G modem kullananların yarısı durumdan memnunken yarısıda şikayetçi.Bunun nedenide yeni bir sistemin daha yeni yeni biz kullanıcılar tarafından test ediliyor olması.Bu yüzden almadan önce ne kadar araştırma yaparsak yapalım sağlıklı bir bilgiye ulaşamazdık.

Öncelikle kesin olan birşey var ki şuan adsl ev ve iş yerlerinde kullanılan internet noktasında 3G'den çok daha iyi.Hem fiyat olarak hem hız olarak.Ama eğer bir dizüstü bilgisayarınız varsa ve genelde laptopunuzuda yanınızda taşıyorsanız işde o zaman bu noktada devreye 3G Modemler giriyor.Aslında isimleri 3G modemde değil ,Onlara bu ismi bizler veriyoruz ve cihazları daha albenili göstertiyoruz.Asıl isimleri USB Modem.

Önce Turkcell'den başlıyacağım.Turkcell'in desteklediği 3G internet hızı 21 Mb/s KADAR.Fakat verdiği modemler en fazla 7,2 Mb/s yi desteklediği için bunun pekde bir önemi kalmıyor.Ama bu bize gösteriyor ki ilerleyen zamanlarda çok daha büyük hızları göreceğiz.

Vodafone ise 3G internet hızı olarak 7,2 Mb/s KADAR destek veriyor ve verdiği modemlerde bu hızı destekliyor.Bazılarımız diyecek ki Turkcell 21Mb/s ye kdar destek veriyor ama oysa Vodafone yapılan testlerde 28 Mb/s ye ulaşmıştı.Evet doğru Vodafone bu hıza ulaştı ama şuan bu hızı verirse kimse sağlıklı bir şekilde 3G'den faydalanamaz.Öncelik alt yapıyı hazırlamak ve 3G baz istasyonu sayısını makul standarda ulaştırmak.Ayrıca Vodafone'nin çok kısa süre içersinde 21 Mb/s ye kadar destekleyen 3G modemlerinide yakında piyasaya sunacağı bilinmekte.

Avea'yı direk es geçiyorum.TTnet de olmasa ne yaparlar çok merak ediyorum...

Şimdi bu 3G modemlerde dikkat edilmesi gereken bikaç hususu belirtmekde fayda var.Birincisi ve bence en önemlisi 3G modemlerde yaptığınız uploadlarda sizin kotanızdan düşüyor.adsl de upload aylık kotayı etkilemezken 3G modemlerde dowloand+upload ikisi bir olarak hesaplanıyor.Bu yüzden bu hususa mutlaka dikkat edin.İkinci bir husus eğer 3G modemi sabit bir mekanda kullanmak için alıyorsanız(ev yada iş yeri gibi) mutlaka o bölgede 3G şebekesinin çekip çekmediğini kontrol edin ve hangi operatörünkü çekiyorsa onunkini alın ama çeken şebekeler arasında Vodafone varsa 3G modeminizi Vodafoneden alın derim.Nedenine gelecek olursak taahhüt süresi kısa ve 5 Gb 45 tl.İkinci avantajlı noktsa fatura stop olayı.ay sonunda kotayı fazlasıyla aşsanız bile ödeyeceğiniz maksimum tutar 100 tldir.Turkcell de ise 200 tl.

Eğer 3G mdemi kontrazsız almayı düşünüyorsanızda (ki bence en mantıklısı bu olur) yine Vodafoneden alın derim.3G Modem fiyatları K3520 beyaz modem(7,2 mb/s) 159 TL , Siyah modem k3715(7,2/mbs-2 mb/s upload) 199 tl.İnternet paketleri yine aynı fiyat.5 gb 45 tl.

Ama size tavsiyem 3G modemi almayı düşünmüyorsanız bile birkezde olsa test edin ,görüp tecrübe etmek bin nasihatden iyidir ;)

SeGmEnT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Umarım Yeni Modemler Çıktıgı zaman Eski Modemi Alanlara Kampanyalı Birşeyler yaparlar.

ESES35

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yarın türkcell 3G alıcam izmirde durum 3g de nasıl paylaşırım sizlerle vodofon yada avea 3g kullanan arkadaşlar ekran görüntüsü paylaşırlarsa bir fikrimiz olur en azından:cool:

ESES35

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar turkcell 3g aldım ilk anda inanılmaz yavaştı yeşil ışık yanıyordu yarım saat sonra net coştu mavi ışık yanmaya başladı arasıra 3g den 2g ye düşsede baglantı gayet hızlı almak isteyenlere öneririm