Ceza nedeni konu başlıkları hakkında

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Forumumuzda artık üyelere önce ceza puanları verilmesi sonra buna göre banlanması ve/veya cezalandırılması sistemine geçildi ve bence güzelde oldu.
Ama artık anasayfada "forumdan son başlıklar" bölümünde nerdeyse tüm konu başlıkları "ceza nedeni" ile başlayan konularla doldu.. bu hem forumumuza mahkeme havası veriyor hem diğer konuların anasayfada kendilerine yer bulamamasına neden oluyor
Önerim; bu ceza nedenlerinin forumda paylaşılması yerine, sadece ilgili üyeye bildirilmesi veya tüm ceza nedenlerinin tek bir başlık altında toplanılması..
teşekkürler
"stajer ceza nedeni her işe burnunu sokması :D"

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tek başlıkta toplansın bende katılıyorum ona.. her üyeye ayrı başlık biraz caydırıcı olması açısından yapılıyor ama kirlilikte olabiliyor.. saygılar

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
güzel konu. destekliyorum. Kesinlikle dikkate alınmalı.

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Uçuşan üyeler gibi tek başlık altında toplansa daha iyi olur.

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bence böyle kalsın. abarttığınız kadarda değil.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Uçuşmaya yatkın üyeler diye bir başlıkta toplanabilir. :mrgreen:

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Güzel öneri arkadaşlar. Durumu bildirdim. Tartışıp bir karara bağlayacağız..

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Kimin neden ceza aldığının bence bi önemi yok.Zaten kurallar belli uyarılar belli.Uymayanlar cezasını çeksinler fakat ceza alan üyeler, yok şu ceza yedi vb konular hiç hoş durmuyor.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Az önce gördüm, respector arkadaşımız haklı olduğu halde olmadık sebepten uzaklaştırılmış, bana da dün argo kullanmadığım halde, argodan ceza verildi... Forum daha cazip hale getirileceği yerde, üyeler forumdan soğutuluyor... Herhalde benim de sonum yakındır...

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Az önce gördüm, respector arkadaşımız haklı olduğu halde olmadık sebepten uzaklaştırılmış, bana da dün argo kullanmadığım halde, argodan ceza verildi... Forum daha cazip hale getirileceği yerde, üyeler forumdan soğutuluyor... Herhalde benim de sonum yakındır...

respector son mesajinda hakli falan degildi,
amesfa peygamber efendimizin ismi seriflerinin sonuna S.A.V. eklemis.
Bu sunnettir, peygamber efendimizin ismi gectiginde salavat getiririrsin.
amesfa da bunu yapmis.
Bunda bu kadar gocunacak ne var?
Sonucta saygi duymasanizda, amesfa'nin yaptigi yorumu etkileyen birsey degilken respector yine veryansin etmis.
Ayrica arapcasi alemlerin efendisi anlamina gelmiyor.
Ona ve ondan gelenlere Allah'in selamini vermek demektir, bundan niye insan gocunur?

Burda benimde cok basligim kilitlendi, birileri sacma sapan buldu diye kilitlendi gittiler.
Ben onu bile bu sekilde yansitmadim.
Sonucta bu ortamda demokrasi bulmaniz mumkun degildir, hic bir ticari kurumda olmaz bu.
Yanliz yonetim mumkun oldugunca sag duyulu davranir, davranmazsa da zaten hic kimse tek degildir.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2

bana da ardarda mesaj yazdığım için kırmızı kart verilmişti ve sebebi "Spam Reklam" olarak belirtilmişti.. halbuki mesajda ne spam içerik vardı ne de reklam vardı.. ilgili arkadaşa 2şer gün arayla 2 kere durumu haber vermeme rağmen bakarız ederiz denilip ilgilenilmedi.. :crying: :laugh:

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
amesfa da bunu yapmis.
Sonucta saygi duymasanizda, amesfa'nin yaptigi yorumu etkileyen birsey degilken respector yine veryansin etmis.
Ona ve ondan gelenlere Allah'in selamini vermek demektir, bundan niye insan gocunur?

Burda benimde cok basligim kilitlendi, birileri sacma sapan buldu diye kilitlendi gittiler.
Sonucta bu ortamda demokrasi bulmaniz mumkun degildir, hic bir ticari kurumda olmaz bu.
Yanliz yonetim mumkun oldugunca sag duyulu davranir, davranmazsa da zaten hic kimse tek degildir.

/▌
/ \

respector un avukatlığını yapmak niyetinde değilim ama o sadece ''ben böyle yazmak istiyorum, benim yazdıklarıma kim, niye karışır'', tarzında şeyler söyledi.. gerisi teferruattır bence..

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
konuyu şahıslara çevirmeyin çok sevgili FORUM Üyeleri :)
Konumuz bir öneriydi yönetime ulaştı.. Bu durumda öneri hakkında fikri olanlar belirtsin, fikri olmayan da tartışmayı kaydırmasın :) İyi forumlar

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence anasayfada bile gözükmesin ...

Herkes için ayrı konu açınca hem forumda kirlilik olur hemde anasafada 2,3 tane ceza konusu birden olması berbat duruyor bence .

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
amesfa da bunu yapmis.

/▌
/ \

Hayır arkadaşım sana katılmıyorum. respector son mesajında haksız değildi. Tamam Elhamdülillah coğumuz Müslümanız ama şöyle de bir durum var. Bu forum sadece Müslüman olanlara değil tüm dine mensup insanlara daha doğrusu herkese hitap ediyor. respector mesajın sonuna (S.A.V.) eklemek istememiş ya da unutmuş. Buna biz karışamayız. Moderatör arkadaşımızın eklemesi doğru değildir. Kendi görüşlerine ya da düşüncelerine göre mesajları düzenlemesi doğru ve mantıklı değildir. Forumda hristiyan arkadaşlarımızda var o zaman Hz. İsa'dan bahsederken de Tanrının oğlu diyerek hitap edilmesi gerekir. Hristiyanlıkta Hz. İsa Tanrının oğlu olarak gecer cünkü.

O nedenle eğer moderatör arkadaş bu durumdaki mesajları editleyecekse Hz. İsa olan bölümlerede Tanrının oğlu diye hitap etmek zorundadır. Hristiyan dinine mensup arkadaşlar icinde bu bir saygıdır.

Ancak dediğim gibi kişi hakaret etmediği sürece sadece (S.A.V.) eklemedi ve mesajı kendi istemi dışında düzenlendiği icin tepki göstermiştir. Bu tepki süresiz ban alabilecek bir tepki değildi bence. Bu nedenle gerekli yöneticilerimize bildirimde bulundum ve kendileride ilgileneceklerini belirttiler.

Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Konuyu böldüğüm icin de özür diliyorum.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sana gore normaldir arkadasim, biz peygamber efendimizin ismi serifleri gectiginde salavat getirmeye alismisiz, sunneti severiz.
Sayin amesfa'yi da bu konudaki hassasiyetinden dolayi tebrik ediyorum.
Allah'u Teala onun peygamber efendimizin ismine gosterdigi hurmeti bos cikarmasin ve onun da ismine sahip ciksin insallah.
Soz konusu olan siradan bir kisi degil, musluman insanlar icin 1. derece oneme sahib Habibullah'tir.
Ben soyle derim, ben boyle anarim falan filan gecerli degildir.
Gullerin efendisine saygi gosterilmistir bunu sundurup siyasete cevirmeyin,
Eger musluman iseniz oteki dunyada Habibullah Sallallahu aleyhi vesellem efendimiz Ahmed Muhammed Mustafa'nin yuzune bakmaya ( nasip olursa ) yuzumuz olur arkadasim.
Carpitmayalim konuyu,
S.A.V. eklemesi yorumu degistirmemistir, ne fikre mudahaledir nede baska birseye.
Bunun adi ozgurluk arama falan filan degil.
Husnu niyetle ile yapilmis bir mudahaledir, amesfa ne yapsaydi?
Belki unutmustur diyerek kendisi duzeltmis ne var bunda yani.
Ben peygamberimi seveni sever, saygi duyana saygi duyarim.
Dolayisiyla Allah razi olsun sayin amesfa'dan ( keske ismini bilsek o sekilde soylerdik )
demagoji yapmayalim, fikre mudahale masallarina gerek yok.
Sakin kafa ile dusunelim, peygamberimiz icin yapilmis bu hurmeti cok gormeyelim.
Ayrica respector forumda bir cok kisiyle cogu kez gereksiz tartismalara girmis ve bu yuzden direkt uyari almistir bende benzer durumlarla karsilastim ve 10 gun ceza yedim.
Belki yine yerim, belki tamamen gonderilirim bu benim hatamdir.
Bunu ramazan davulcusu gibi 50 baslikta aleme ayan etmem.
Varsa derdim ozelinden konusurum.
Dinlemiyorsa ceker giderim, burada rating yapmaya gerek yok.
Fazla ciddiye almayin forumlari.

Saygilarimla,

/▌
/ \

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Hayır amesfa arkadaşımızın yaptığı doğru değildir. Kişiye keşke böyle yazsaydınız diyebilir ancak düzeltmesi doğru değildir. Elhamdülillah bende müslümanım bende yazdığım zaman (S.A.V.) eklemeye calışırım unuttuğum durumlar olabilir. İstisnadır. Ancak söylediklerimin demogojiyle alakası yoktur. Biz müslümanlar icin Efendimiz ne kadar 1. sırada değerliyse hristiyan arkadaşlar icinde birinci sırada Hz.İsa peygamberimiz vardır.

Eğer bu şekilde bir niyeti varsa Hz. İsa'dan bahsederkende hristiyanları önemseyerek Tanrının oğlu tarzında yazılar yazması gerekir. Yöneticiler de tabiki bir dine mensuptur ancak sadece kendi dininden olanı olması gerektiği gibi yapıp diğerlerini görmemezlikten gelme lüksüne sahip değildir.

Eğer (S.A.V.) ekleyebilecek kadar yetkiliyse Tanrının oğlu ibaresini ekleyecek kadar da yetkilidir. Aynı olayı yapmalıdır.

Bu forumun belirli bir dini yoktur. Din ibaresi yoktur. O nedenle moderatör arkadaşlar herkese eşit davranmalıdır. Düzgünce bu nedenle yaptım kusura bakmayın tarzında mesaj yayınlayarak olayı büyütmeden kapatabilecekken süresiz banlamak ve arkadaştan beklediği hoşgörüyü kendisi göstererek bu şekilde uzatmayabilirdi.

O nedenle respector nickli kullanıcı sucluymuş tarzında düşünceleri öne sürmeden önce forumun sadece müslüman üyelere ait olmadığını bizim haricimizde hristiyan, yahudi, ateist üyelerin olabileceğini de düşünerek iş yapılmalıdır. Diğer türlü amesfa herkese ait bir forumda süper moderatörlük görevini sadece bir kesime yapmış olmaktadır.

Her neyse uzatmaya gerek yok sanırım. Admin arkadaşlarımız konuyu inceleyeceklerini belirttiler. Onların cevabını bekliyorum.

Saygılarımla.

NOT: Yazdıklarımda hicbir saygısızlık amacı güdülmemiştir yanlış anlaşılmasın ama bir kişi dini düşüncesini istediği şekilde dile getirebilir. Bu düşünceyi kişi değilde başkaları düzenlerse o zaman yanlışlar ortaya cıkar. Bir kişi saygısızlık etmediği sürece dini düşüncesini ortaya rahatlıkla koyabilmeli bu nedenle ben böyle yazmak istiyorum istediğimi yazabilirim diyebilmelidir. İnsanlar dini görüşlerini ortaya koydukları icin banlanmamalıdırlar. Bu nedenle konuyu buralara getirmiş bulunmaktayım.

Ayrıca unutmayınız (S.A.V.) Kelimesini eklememek ya da eklemeyi unutmak saygısızlık değildir ve hristiyan dinine mensup arkadaşların saygısızlık yapmadıkları sürece bu ibareyi eklemeleri zorunlu değildir.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hayır amesfa arkadaşımızın yaptığı doğru değildir. Kişiye keşke böyle yazsaydınız diyebilir ancak düzeltmesi doğru değildir. Elhamdülillah bende müslümanım bende yazdığım zaman (S.A.V.) eklemeye calışırım unuttuğum durumlar olabilir. İstisnadır. Ancak söylediklerimin demogojiyle alakası yoktur. Biz müslümanlar icin Efendimiz ne kadar 1. sırada değerliyse hristiyan arkadaşlar icinde birinci sırada Hz.İsa peygamberimiz vardır.

Eğer bu şekilde bir niyeti varsa Hz. İsa'dan bahsederkende hristiyanları önemseyerek Tanrının oğlu tarzında yazılar yazması gerekir. Yöneticiler de tabiki bir dine mensuptur ancak sadece kendi dininden olanı olması gerektiği gibi yapıp diğerlerini görmemezlikten gelme lüksüne sahip değildir.

Eğer (S.A.V.) ekleyebilecek kadar yetkiliyse Tanrının oğlu ibaresini ekleyecek kadar da yetkilidir. Aynı olayı yapmalıdır.

Bu forumun belirli bir dini yoktur. Din ibaresi yoktur. O nedenle moderatör arkadaşlar herkese eşit davranmalıdır. Düzgünce bu nedenle yaptım kusura bakmayın tarzında mesaj yayınlayarak olayı büyütmeden kapatabilecekken süresiz banlamak ve arkadaştan beklediği hoşgörüyü kendisi göstererek bu şekilde uzatmayabilirdi.

O nedenle respector nickli kullanıcı sucluymuş tarzında düşünceleri öne sürmeden önce forumun sadece müslüman üyelere ait olmadığını bizim haricimizde hristiyan, yahudi, ateist üyelerin olabileceğini de düşünerek iş yapılmalıdır. Diğer türlü amesfa herkese ait bir forumda süper moderatörlük görevini sadece bir kesime yapmış olmaktadır.

Her neyse uzatmaya gerek yok sanırım. Admin arkadaşlarımız konuyu inceleyeceklerini belirttiler. Onların cevabını bekliyorum.

Saygılarımla.

Peygamber efendimize selam yollamis ne var bunda yani?
Musluman olmasada birinin zoruna gidiyorsa bildigi yere kadar yolu var.
Yani forumda din ibaresi yok diye dini degerlere hurmet gosterilmesin mi?
Ayrica bilmeden konusmayin, hristiyanlar Hz. Isa'dan bahsederken surekli tanrinin oglu diye konusmaz eklemez de.
Christ derler, Jesus ise halkin daha cok kullandigi seklidir.
Sapla samani karistirmayin.
Yani simdi surada Mustafa Kemal Ataturk ulu onderimiz yaziyoruz.
Foruma da rum yada yunanli giriyor diye.
Mustafa mi diyelim?
Bu nasil bir mantik...
respector'un bir cok silinen mesaji var, bu son olayi kullanmasi gercekten kotu bir durum.
Ayrica bunu git ozelden hallet niye reklam yapiyorsun?
Burda respector haksiz cunki bir insanin kendi peygamberinin isminin sonuna sunnete binaen bir ek getirilmesine haksiz yere kopurmus ortaligi birbirine katmistir.
Bu gayri muslimleri rencide etmez bizi eder, sadece gayri muslimleri dusunebilirsiniz.
Ama cok sevdiginiz gayri muslimler sizin kadar saygili degil size.
Bizzat yasayanlardaniz biz.
Ki burada onlara karsi bir hareket bile yok ne kadar sacma bir mantiktir bu.
SAV getirdik diye onlara kufurmu etmis olduk?

/▌
/ \

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Tutturmussun Hz. Isa falan filan ne alakasi var bununla yahu?
Bir insan Hz. Muhammed yazmissa saygi duymus demektir, amesfa da bunun sonuna S.A.V eklemis ne yani bu niye bu kadar zorunuza gidiyor.
Peygamber efendimize selam yollamis ne var bunda yani?
Musluman olmasada birinin zoruna gidiyorsa bildigi yere kadar yolu var.
Yani forumda din ibaresi yok diye dini degerlere hurmet gosterilmesin mi?
Ayrica bilmeden konusmayin, hristiyanlar Hz. Isa'dan bahsederken surekli tanrinin oglu diye konusmaz eklemez de.
Christ derler, Jesus ise halkin daha cok kullandigi seklidir.
Sapla samani karistirmayin.
Yani simdi surada Mustafa Kemal Ataturk ulu onderimiz yaziyoruz.
Foruma da rum yada yunanli giriyor diye.
Mustafa mi diyelim?
Bu nasil bir mantik...
respector'un bir cok silinen mesaji var, bu son olayi kullanmasi gercekten kotu bir durum.
Ayrica bunu git ozelden hallet niye reklam yapiyorsun?
Burda respector haksiz cunki bir insanin kendi peygamberinin isminin sonuna sunnete binaen bir ek getirilmesine haksiz yere kopurmus ortaligi birbirine katmistir.
Bu gayri muslimleri rencide etmez bizi eder, sadece gayri muslimleri dusunebilirsiniz.
Ama cok sevdiginiz gayri muslimler sizin kadar saygili degil size.
Bizzat yasayanlardaniz biz.
Ki burada onlara karsi bir hareket bile yok ne kadar sacma bir mantiktir bu.
SAV getirdik diye onlara kufurmu etmis olduk?

/▌
/ \

Zoruma giden birşey yok hocam respector acısından söylüyorum. Demekki respector selam yollamak istemiyor. Amesfa'nın yapacağı kendi mesaj yazarak kendisinin selam yollamasıdır.

Kişi kendinden sorumludur ben gayrimüslim olan bazıları karikatür cizmesi gibi saygısızlık, terbiyesizlik ve forum kuralları nedeniyle söyleyemeyeceğim bircok şeyi yaptı diye napayım bende mi aynısını yapayım?

Anlamak istemediğiniz nokta respector'ün o (S.A.V.) kelimesinin eklenmesini istemediğidir. Bunu eklediği icin rahatsız olmuş demekki konu acmış. Bir insan kendi yazdığı mesajda eklenmesini istemedi diye süresiz banlanmamalıdır.

Hz. İsa ile alakası ise nasıl peygamberimiz icin (S.A.V.) yazıyorsa moderatörümüz herkesin moderatörü olduğu icin diğer peygamberler icinde ne gerekiyorsa yazması gerektirdiğidir.

Ayrıca Mustafa Kemal denince ben hicbir zaman ulu önderimiz diyeceksin diye bir dayatma görmedim. Mustafa Kemal zaten ulu önderimizi belirtmektedir. Hz. Muhammed'de Peygamber efendimizi göstermektedir. İsteyen kişi ulu önderimiz der. İsteyen kişi Mustafa Kemal ATATÜRK der. İsteyen kişi Hz. Muhammed der isteyen kişi Efendimiz der isteyen kişi de Hz. Muhammed (S.A.V.) der bunlarden birini dedi diye konuyu editlemek doğru değildir. Konuyu editledikten sonra tepki gösterdi diye süresiz banlamakta ne derece doğrudur irdelenmelidir.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Benim söylemek istediğim tek şey saygısızlık yapmadığı sürece söylecekleri kullanıcının elinde olmalıdır. Biri istiyor diye mesajında yazılması yerine kendi istediği icin yazmalıdır.

Benim (S.A.V.) yazılmasına karşı bir tepkim yok tek tepkim kullanıcının mesajının yöneticilerin kendi düşüncelerine göre düzenlemesinin yanlış olduğudur. Buna karşı tepki verildiğinde de süresiz banlamanın doğru olmadığını düşünmemdir.

Konuya başka bir mesaj yazmayacağım. Cünkü konu dağılmaya başlamaktadır. İsterseniz özel mesaj ile devam edebiliriz.

Saygılarımla

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Zoruma giden birşey yok hocam respector acısından söylüyorum. Demekki respector selam yollamak istemiyor. Amesfa'nın yapacağı kendi mesaj yazarak kendisinin selam yollamasıdır.

Kişi kendinden sorumludur ben gayrimüslim olan bazıları karikatür cizmesi gibi saygısızlık, terbiyesizlik ve forum kuralları nedeniyle söyleyemeyeceğim bircok şeyi yaptı diye napayım bende mi aynısını yapayım?

Anlamak istemediğiniz nokta respector'ün o (S.A.V.) kelimesinin eklenmesini istemediğidir. Bunu eklediği icin rahatsız olmuş demekki konu acmış. Bir insan kendi yazdığı mesajda eklenmesini istemedi diye süresiz banlanmamalıdır.

Hz. İsa ile alakası ise nasıl peygamberimiz icin (S.A.V.) yazıyorsa moderatörümüz herkesin moderatörü olduğu icin diğer peygamberler icinde ne gerekiyorsa yazması gerektirdiğidir.

Ayrıca Mustafa Kemal denince ben hicbir zaman ulu önderimiz diyeceksin diye bir dayatma görmedim. Mustafa Kemal zaten ulu önderimizi belirtmektedir. Hz. Muhammed'de Peygamber efendimizi göstermektedir. İsteyen kişi ulu önderimiz der. İsteyen kişi Mustafa Kemal ATATÜRK der. İsteyen kişi Hz. Muhammed der isteyen kişi Efendimiz der isteyen kişi de Hz. Muhammed (S.A.V.) der bunlarden birini dedi diye konuyu editlemek doğru değildir. Konuyu editledikten sonra tepki gösterdi diye süresiz banlamakta ne derece doğrudur irdelenmelidir.

O yuzden banlanmadi,
O son damlasiydi isi bu kadar masum hale getirme.
respector'un silinen bir cok mesaji var ve surekli amesfa ile ikili tartisma yasadi.
Suresiz banlandiysa da bunu halletme sana bana dusmez bu onun problemi.
Burada respectorun sorununu cozene madalya vermiyorlar.
amesfa degil kim olursa olsun, forum yonetimi sevmiyor ikili tartismalari ve surekli kilitliyor bunun bir cok orneginin oldugunu soyledim.
Ayrica SAV eklenmesini istememisse ki bu gercekten cok ilginc bir durum yani bir musluman kendi peygamberine selam gonderilmesinden niye rahatsiz olur bunu ben hala anlayamiyorum.
kendisi kendi mesajini duzeltip, amesfa ya yada diger bir moderatore soylesin durum budur sudur diyerek.
Yani birilerini hedef tahtasina koymak iyi birsey degil ben bunu soyluyorum.
respector'un banlanmasini istemezdim evet ama bu son yaptigini hakli bulmam anlamina gelmiyor.
Dedigim gibi sonucta burasi bir internet ortami bir forum, hepimiz buradan birsekilde uzaklastirilabiliriz.
Bunu bu kadar buyutmeye gerek yok, biri uzaklastirilmis ise yonetim bunu onaylamis ise neyi tartisacaksin?
Varsa bir sorun respector gider yonetimle hallederdi demekki buradan forum uzerinden hesaplasmayi secti.
Bunlar yanlis isler...
Turkiye bilisim forumlari en cok bu yuzden yara aliyor, PCLABS, chip ve donanimhaber forumlarina bakin bir cok boyle uye vardir.
Burada bir ortam sunulmus, imkan saglanmis falan filan.
Bunu bu kadar abartmanin alemi nedir?
Yonetimi savundugum falan yok.
ilk geldigim zaman bende benzer bir durum yasadim ve bolum moderatoru basligindaki mesajim hala duruyor okuyun.
Durumla ilgileneceklerini yazdilar bende sustum sorun cozuldu.
Ayni hatayi bende yapabilirim, respector gibi yapabilirim ama bu benim problemimdir ve benim hatamdir.
Istenmiyorsam ceker giderim, kendimi hic bir yere zorla yapistirmaya calismam.
Herkes icin boyle olmali, ugurlar olsun derler yada yallah derler artik neye gore ayrilmis isem.
Burada amac faydali olmak, birseyler kazandirmak olmali.
Benim borum otsun dediklerim kanun olsun degil.

/▌
/ \

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Özür dilerim son mesajım demiştim ancak özel mesaj sisteminiz kapalı olduğu icin cevabı buradan yazmak zorundayım.

Ben olaya iki şekilde bakıyorum.

1. si kişinin istediği veya istemediği şekilde mesajlarına müdahale edilmiş ve bu hoş bir durum değil. Önemli olup olmaması önemli değil.

2. si moderatör kendi dini görüşlerine göre düzenleme yapmıştır bu da rahatsız edici bir durum. Hristiyan birine zorla birşeyi söyletemeyeceksiniz ama yetkiniz olduğu icin o söylüyormuş gibi gösterebileceksinzi o nedenle yanlıştır. Yoksa yanlış anlaşılmasın.

respector'ün banlanmasını masum hale getirmeye calışma demişsiniz. respector bazı düşünceleri nedeniyle ikili tartışmalara giriyordu cok doğrudur. Ancak forumun asıl amacı zaten tartışma ortamı olması değil midir? Ayrıca parti taraftarlığı, sempazitanlığı ve gösterisi olayına dönüştüren arkadaşların yerine en son kendi hakkını savunduğu icin banlanması acıkcası hoşuma giden bir durum değildir.

Ayrıca (S.A.V.) yazısı ile müslümanlık derecesinin belirlenemeyeceğini belirtmek isterim. Zaten sırf bu görüntü nedeniyle objektif bakan bir laf söyleyen kişilere hakaret ediliyor. Bknz aynı konu altındaki claw95 nickli arkadaş. Ben insanın dini icinde yaşamasına inanan bir insan olduğum icin dini unsurları her yerde öne cıkarmaya calışmam. Kişiler tarafından da müslümanlığım sorgulanabilecek bir unsur değildir. (Size değil o hakaret eden arkadaşa yazdım)

respector'ün son mesajdaki tek hatası biraz fevri davranmaktı. Ancak şunu da belirteyim. Bazı moderatörlere zamanında şikayetci olduğum konuları özel mesaj olarak bildirdim ancak birşey yapmayanlarda oldu. Geneli yapıyor belki de o nedenle özel mesaj ile bildirmek yerine konu acmış olabilir. Mesela en son Amesfa nickli kullanıcıya bir rica da bulundum ve bir soru sordum ancak bir cevap alamadığım icin yöneticilere bildirmek zorunda kaldım.

Söylediğim gibi benim (S.A.V.) eklenip eklenmemesinde bir rahatsızlığım yok rahatsız olduğum konu bir süper moderatörün kendi yetkisini kişinin mesajlarını istediği şekilde düzenleyerek amacı dışında kullanmasıdır. Eğer respector'ün mesajında bir hata olsaydı düzeltseydi bir problem olmayacaktı ancak durduk yere mesajı editlemesi benim acımdan hoş bir olay değildir.

Hala rahatsız olduğum konuyu anlatamadıysam bildirmeniz yeterlidir elimden geldiğince daha acık anlatmaya calışırım.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Gereksiz tartismalarin kimseye faydasi yok,
Ayrica konuylada alakasiz gidiyoruz.
Iyi gunler.

/▌
/ \