Yök Katsayıyı Kaldırdı

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Düz lise için değişen birşey yok sonuçta ağırlıklı olarak söz-say eğitim alıyorlar. Meslek lisesinde eğitim ağırlığı değişmediği sürece bu adam neresini tercih edebilecek ki. Zaten genelde kendi branşını bile ek puan yardımı ile kazanabiliyordu. Resmi ters çeviriyorlar ve biz de yeni birşeymiş gibi aval aval bakıyoruz. Eğitimde reform istiyorlarsa gerçekten birşey istiyorlarsa ya sınav sistemine bir çözüm bulsunlar ya da eğitim sistemini her öğrenci aynı şansa sahip olacak şekilde revize etsinler. Meslek lisesinin haftalık sözel ders saati sayısı 8saat sayısal ders sayısı 10, düz lisenin ise sözel 14 sayısal 24 veya tam tersi. Şimdi ek puandan da oldun nereye gireceksin?

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Chp'den katsayı acilimi bekliyoruz....

Bazı arkadaslar harcalara %100 zam geldiğinden falanda bahsetmiş. Bu haberler yalanlandı arkadslar. o şekilde bir zam söz konusu değil. Ayrıca bu değişikliği meslek liseleri içinde cok kücük bir bolumu oluşturan imam hatip liselerine bağlayanlarıda kınıyorum. 11 Yılllık bir haksızlık giderilmiştir. Bu kararlar meslek liselerinin öğrenci profilinin büyük ölcüde değişeceğini umut ediyorum ..

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
chp mahkemeye gitsin sizin alay konunuz ama türkiyenin *****bu imam hatip lisesi nedir laikminiz siz allah için dışarıda laiksiniz içinizde değilsiniz öyle bir lisenin olması hata ayrıca meslek liseleri için gayet mutluyum ama imam hatip için asla

lavinia not:Söylediğiniz cümledeki kelime *****Türkiye'ye hakaret niteliğindedir. Dikkat edin lütfen.
Öyle bir lisesnin olması hata demişsiniz
öyle bir lisenin olması hata olsaydı Atatürk o liseleri açtırmazdı diye düşünüyorum

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar haksılık diyorlar fakat normal lisede okuyan bir insan üniye kazanamadımı hiçbirşey yapamıyor vasıfsız eleman, fakat meslek lisesindeki kazanamasada mesleği var;) Burda haksızlık diyorsunuz fakat şimdi o liselere daha fazla hak tanındı diğer liseye gidenlerin hakkı ne olacak?

Bence yanlış bir karar neden diye sorarsanız ünilerde verilen eğitim teknik değil teoriktir. Yani matematik fizik ve benzeri bilimlerde beceri ister..Anadolu liseleri ve fen liseleri bu yüzden vardır bir kişiyi mühendisliğe hazırlamak için.. ben ele&elo okuyorum bnm sınıfımda meslek lisesinden gelme insanlar var inan ne kadar zorlandıkları bilemezsiniz, teknik bilgileri iyi fakat teorikte zorlanıyorlar çünkü temel yok..

Bu sorun katsayı ile çözülmeye çalışmak sadece siyasi bir karar çünkü olay katsayıyla çözülemez.. her lisenin bir açılış amacı vardır bunun dışına çıkmak diğer okullardakine haksızlık olur. soruyu cevapladıysa istediği yere gitsin demek yanlış çünkü adam onun okulunda okuduysa o konuda bilgi ve beceriye göre yetişiyor, yani bu bilgi ve beceri öss deki matematik fizik ve türkçe vb. sorularıyla ölçülemez.. Bunuda en çok YÖK ün bilmesi gerekir ..

benim fikrime göre herkes her okulun ne işe yaradığını bilmeli. bu ilk kural ona göre ilkokulda seçimini yapmalı. e sonra beğenmedim diyorsa lisede değişiklik yapabilmeli fakat bu değişiklik sırasında almadığı desleri o okula geçince vermesi gerek. Meslek liselerinin geliştirilmesi gerek hem teknik bakımdan hemde akademik bakımdan, hatta çok fazla olan normal liselerin ve imam hatip liselerinin başka tür meslek liselerine çevirilmesi taraftarıyım. isteeyn olursa okuduğu bölümün üniversite bölümüne geçebilmeli bunun önü açılabilir ama yukardakiler yapılırsa öncelikle, zaten yukarıdakiler yapılırsa insanlar çok fazla üni okumak istemiyecektir.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence düz liselilere büyük haksızlık, Meslek liseliler hem mesleki eğitim alacaklar, hem de düz liselilerle aynı koşulda üniversite sınavına girecekler.Ya düz liseler kaldırılmalı, ya da meslek liseleri kaldırılmalı.Düz liselerden mezun olanlar, eğer üniversiteye giremezlerse işsiz kalıyorlar, meslek liselilerin öyle bir riski yok, en azından ellerinde bir meslekleri oluyor.Düz liseler kaldırılmalı.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar nedir bu katsayı tartışması birtürlü anlayamadım gitti.Meslek liselerinde okuyan kaç kişi için bu değişiklik faydalı oldu. Kesinlikle meslek liselerinde okuyan arkadaşlarımı küçümsemiyorum aksine asıl mühendislerin o basamaklardan geçerek oluşması görüşündeyim. Fakat şöyle bir dönüp baktığımızda düz, anadolu, fen liseleri ile meslek liselerinde okuyan öğrencileri karşılastırdığımızda şu sonuç ortaya çıkıyor

ilk tercih fen liseleri, daha sonra anadolu liseleri , oda olmadı düz liseler eğer bunların hiçbirine giremiyorsa o öğrencide gidip meslek lisesi seçiyor, acı ama gerçek bir durum.Sonuç olarak meslek liselerinin sayısal derslerinde brir düşüş meydana geliyor, nedenine gelirsek daha zeki öğrencilerin üniversiteye yönelik liselerde olması. Şimdi diceksiniz meslek liselerinde hiç mi çalışkan öğrenci yok , tabikide var ama çok az sayıda , zaten bu katsayı değişikliği de onlardan başka kimseye yaramıcaktır, bu sistem ne zaman yerli yerine oturur ,o da ancak şu şekilde olur, ne zaman meslek liseleri anadolu fen lisesi düzeyinde eğitimi kaldırabilecek öğrencilerle dolarsa o zaman , hem bu şekilde mesleğinde yeterli beceriye ulaşmış ve şu sayısal düşünme yeteneğine sahip, bir işyerinde ustaların arkasında değil önünde giden mühendislere ulaşmamız çok kolay olacaktır.İmam hatip liselerine gelecek olursak, ben hala anlayamadım bu lislelerde okuyanların ne olamak istediklerini ya o da ayrı mesele, eğer bu liseler başı kapalı arkadaşlarımızın okuduğu bir liseyse adının imam hatip lisesi olması şartmıdır acaba, eğer bu liseler din adamları(kadınları) yetiştiriyorsa bu katsayı onlara diğer mühendislik gibi yerlere yerleşmeleri için fayda sağlayacaksa neden en başta bu liseyi seçtiler acaba? kaldıkı içlerinde bir meslek lisesindeki öğrenciden daha zeki öğrenciler olduğu kanaatindeyim, yani amaç ney anlamadım, imam hatipe git sonra doktor ol , avukat ol , savcı ol , amir ol , memur ol , olsunlar olmasınlar diyen de yok zaten.Amaç ney bunu da okuyan arkadaşlarıma bırakıyorum.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Hayırlı olsun böyle süper oldu.:D

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence bu sistem iyi.
madem düz liselerin avantajları daha az ise adamlar meslek lisesine geçsinler. Derseniz ozaman herkes meslek lisesi ister. öyle bir durumda da meslek liselerinin puanları artar olur biter :)

Krtzyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah Yüzümüze baktı yaa..
İyiki de çalışmışım Mat2 ye varya İçime Doğmuştu :D

Oylarım sana Kurban Olsun AKP ^^

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Katsayi olayina iki acidan bakmak gerekiyor. Birincisi meslek liseleri ikincisi imam hatip liseleri olarak.

Yasa tasarisinin cok dogru kararlar icerdiginide acikcasi dusunmuyorum. İmamhatip lisesine giden bir adam dini alanlarda calismak amacli gidiyordur ( Yani imam hatipi din bilgileri yonunde egiten okul olarak bilmiyorsa kafasinda birkac tahta eksiktir ya da Türkiye de yasamiyordur.)

Meslek lisesine giden ogrenciler birer meslek sahibi olmak icin gidiyorlar. Burada meslek üzerine egitiliyorlar.

Bunlari bilerek giden bir ogrenci icin yasatasarisi biraz sacma gelecektir.

ceewm

Asistan
Reaksiyon puanı
1
meslekliseleri için çok güzel oldu... ama meslekliseleri düşünülmedi bile amaç tamamen başka... hayırlı olsun imamhatiplere.. yakında istedikleri bölüme direk geçişi de sağlarlar.. saol akp...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Katsayi olayina iki acidan bakmak gerekiyor. Birincisi meslek liseleri ikincisi imam hatip liseleri olarak.

Yasa tasarisinin cok dogru kararlar icerdiginide acikcasi dusunmuyorum. İmamhatip lisesine giden bir adam dini alanlarda calismak amacli gidiyordur ( Yani imam hatipi din bilgileri yonunde egiten okul olarak bilmiyorsa kafasinda birkac tahta eksiktir ya da Türkiye de yasamiyordur.)

Meslek lisesine giden ogrenciler birer meslek sahibi olmak icin gidiyorlar. Burada meslek üzerine egitiliyorlar.

@twilight_flame 14-15 yaşındaki birisinin geleceğini değiştirebilecek lise hakkındaki düşünceleri ne kadar doğru olabilir ?

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
bazı yorumlar insanın yüreğini burkuyor.dinimizde ruhban sınıfı yoktur.her müslüman birçok konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmalıdır ki ona göre hareket etsin.o okulların,bırakın hoca yetiştirmeyi,her müslümana öğrenmesi farz olan bilgileri öğrettiği bile tartışılabilir.BAZI KONULARA İDEOLOJİK ŞARTLANMIŞLIKLA ÇÖZÜM ÜRETMEYE KALMAK,O SORUNLU KONULARI DAHA ÇETREFİLLİ HALE GETİRİYOR.bilim,bilim diye ağaca çıkanlar,iş sosyolojik konulara gelince,hemen at gözlüklerinitakıyorlar.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
chp mahkemeye gitsin sizin alay konunuz ama türkiyenin *****bu imam hatip lisesi nedir laikminiz siz allah için dışarıda laiksiniz içinizde değilsiniz öyle bir lisenin olması hata ayrıca meslek liseleri için gayet mutluyum ama imam hatip için asla

lavinia not:Söylediğiniz cümledeki kelime *****Türkiye'ye hakaret niteliğindedir. Dikkat edin lütfen.

Neden Din Eğitimi Verdiği İçinmi :hammer::hammer::hammer:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Neden Din Eğitimi Verdiği İçinmi :hammer::hammer::hammer:
Ortada başka bişey var mı ?
Tabi ki Din Eğitimi aldıkları için karşı çıkıyorlar, bu güne kadar hiç bi şekilde polemiğe girmedim bu konularda çünkü kim ne derse desin beyinlere kazınmış bu din korkusunun hiç bi şekilde düzeltilemeyeeğini biliyorum.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bu katsayı uygulamasını ilk duyduğumda espri sanmıştım, ama hiç komik değildi...
kaldırılması gerekiyordu, kaldırıldı.. elinize sağlık...

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu sistem imam hatip e ve düz liselerin sayısal bölümlerine yarar. İmam h. ea görüyor puan kırılmadan hakim savcı vs. olablir. Ben Fen bölümü okuyorum bize kendi alanımız haricinde dersler gösteriyorlar (herkezde saçma diyor tabii ) ea ve sosyal kısımıda yapıp biryere girme şansımız var ama onların sayısal seçme şansı yok 3 sene fiz kim bio görmediler çünkü ...

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
şimdi öğretmen lisesi'lerine ek puan verilmeyek değil mi ??

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
şimdi öğretmen lisesi'lerine ek puan verilmeyek değil mi ??
Verilecek ama ek puan eskisi gibi AOBPx0.24 değil AOBPx0.6 olacak.Ama önceki mezunlar dava açarlarsa eski haline geri döner, daha öncede düşürülmüştü ek puan, dava açılıp eski haline geri dönmüştü.

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16

yanlış tanı yanlış sonuç:
bir imam-hatip mezunu olarak :
1."Yani imam hatipi din bilgileri yonunde egiten okul olarak" cümlesi doğru ama eksiktir. imam hatip liseleri hem dini eğitim hemde lise müfredatına uygun eğitim vermektedir.
2. çocuğunu imam hatip lisesine gönderenlerin pek azı çocuğunun imam olmasını istemektedir. çoğunluğu "çocuğum üniversite okusun ama lisede din derside alsın" düşüncesiyle bu okullara kayıt yaptırmaktadır.

3.imam hatip liselerinde verilen eğitim düz lise eğitiminden daha kalitelidir. bu okullarda uyuşturucu, hoca dövme,tecavüz gibi olaylar olmaz.
katsayı uygulaması ben mezun olduğum sene başladı. ben aldığım puanla hayalim olan bilgisayar mühendisliğini çok rahat kazanabiliyordum. şimdi hayalime ulaştım ama 7 senem geçti.
benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımın çoğunluğu çok iyi puanlar aldılar. hatta bir türkiye 52.cisi birde türkiye 455.cisi vardı aralarında. ayrıca benden bir sene önce mezun olanlar öys ile çok iyi üniversitelere yerleştiler.

iki kardeşide meslek lisesi mezunu olan birisi olarak:
3.meslek liselerine gidenlerin hepsi meslek sahibi olayım diye gitmiyor. bir kısmı bu sebeble gidiyor. başka birçok sebeb var.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ortada başka bişey var mı ?
Tabi ki Din Eğitimi aldıkları için karşı çıkıyorlar, bu güne kadar hiç bi şekilde polemiğe girmedim bu konularda çünkü kim ne derse desin beyinlere kazınmış bu din korkusunun hiç bi şekilde düzeltilemeyeeğini biliyorum.

Süpersin

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
yanlış tanı yanlış sonuç:
bir imam-hatip mezunu olarak :
1."Yani imam hatipi din bilgileri yonunde egiten okul olarak" cümlesi doğru ama eksiktir. imam hatip liseleri hem dini eğitim hemde lise müfredatına uygun eğitim vermektedir.
2. çocuğunu imam hatip lisesine gönderenlerin pek azı çocuğunun imam olmasını istemektedir. çoğunluğu "çocuğum üniversite okusun ama lisede din derside alsın" düşüncesiyle bu okullara kayıt yaptırmaktadır.

3.imam hatip liselerinde verilen eğitim düz lise eğitiminden daha kalitelidir. bu okullarda uyuşturucu, hoca dövme,tecavüz gibi olaylar olmaz.
katsayı uygulaması ben mezun olduğum sene başladı. ben aldığım puanla hayalim olan bilgisayar mühendisliğini çok rahat kazanabiliyordum. şimdi hayalime ulaştım ama 7 senem geçti.
benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımın çoğunluğu çok iyi puanlar aldılar. hatta bir türkiye 52.cisi birde türkiye 455.cisi vardı aralarında. ayrıca benden bir sene önce mezun olanlar öys ile çok iyi üniversitelere yerleştiler.

iki kardeşide meslek lisesi mezunu olan birisi olarak:
3.meslek liselerine gidenlerin hepsi meslek sahibi olayım diye gitmiyor. bir kısmı bu sebeble gidiyor. başka birçok sebeb var.

Arkadasim bazi seyleri yanlis biliyor olabilirim tipki senin gibi. Mesela 3. madden ben anadolu lisesindeydim ancak hicbir soyledigin olay olmadi. Kardesim duz lisede okuyor yine dedigin olmadi ama sunu soyleyebilirim ki kiz imamhatip lisesinden soyledigin sekilde bir video izledim. (Tabiki tek bir seyi tüm kuruma mal etmek yanlistir.)

Son olarak soylemek istedigim digerlerinde bu var deyipte imam hatip lisesini sütten cikma ak kasik sanmayalim ;)

HeLLxXx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüm öğrenci arkadaşlara hayırlı olsun. Herkez her istediği bölüme girebilmeli. Kafası çalışan insan üniversitede okumalı. Zaten zeki ve çalışkan kişi hangi okulda olursa olsun idealini gerçekleştirir. Hiç bir okul türünün gücenip gocunmasına gerek yok. Üniversitelerde durum böyle işliyor. Girersin Ales e sonra da o derecene göre ylisans yada doktora yaparsın. ODTÜ lü de aynı sınava göre değerlendirilir Van Yüzüncü Yıl lı da. :):)

ogame22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sistem benim içinde iyi oldu anadolu lisesi öğrencisiyim ben okul etksi azaldı çok ii

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kalkmadığı yıllar kadar kaldır(a)mayanlara ....

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kanadoğlu'ndan katsayı iptali için adres

Onursal Başsavcı Kanadoğlu, YÖK'ün ''tek katsayı'' kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin anlamı olmadığını söyledi ve 'doğru'(!) adresi gösterdi...

642720090109014915400.jpg

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YÖK'ün ''tek katsayı'' kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin anlamı olmadığını, kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay'ın yeterli olduğunu savundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi ve Cumhuriyet Okurları Kulübü'nce düzenlenecek ''Lozan'dan Lozan'a'' konulu konferans için Antalya gelen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu'nu ziyaret etti.

ÇUBUKÇU'YA TEPKİ, İPTAL İSTEYENLERE ADRES!

Ziyaretin ardından adliye binasından gazetecilerin, YÖK'ün aldığı ''tek katsayı'' kararı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu''nun buna yönelik, ''Anayasa'ya aykırı bir yönü yok'' şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Kanadoğlu, şunları söyledi:

''Öyle mi diyor? Kararı da veriyor. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek. Elbette ki Danıştay'a götürülecektir. Yalnız, Anayasa Mahkemesi'nin, AKP hakkında almış olduğu o kararın okunmasında, AKP için yarar vardır. Tam zamanıdır şimdi.''
Kaynak​

'Evet, Danıştay katsayıyı iptal edecek'

Kanadoğlu katsayı düzenlemesinin iptali için Danıştay'ı adres gösterdi. Peki gerçekten ne olacak? Hukukçu Mustafa Şentop, şoke edecek haberi gerekçesiyle verdi...

23934.jpg

Ersin ÇELİK'in haberi

Sabih Kanadoğlu katsayı düzenlemesinin dava açılması halinde Danıştay tarafından iptal edilebileceğini söyledi. Meslek liselileri şok edecek bir açıklama da hukukçu Mustafa Şentop’tan geldi. Şentop, bu düzenlemenin Danıştay'a dava açılması halinde iptal edileceğini söyledi.

ADRESİ SABİH KANADOĞLU GÖSTERDİ

Yüksek Öğrenim Kurumu üniversiteye girişlerde milyonlarca meslek liselinin kabusu olan katsayı uygulamasını iptal etti. Toplumun büyük bir çoğunluğu 28 Şubat’tan beri devam eden uygulamanın sona erdirilmesini olumlu karşılarken, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, bu düzenlemenin Danıştay tarafından iptal edilebileceğini söyleyerek yeni bir tartışma başlattı. Düzenlemenin Anayasa’ya aykırı bir yönün olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya cevap veren Kanadoğlu, Antalya’da yaptığı açıklamada, “Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek. Elbette ki Danıştay'a götürülecektir.” diyerek, düzenlemenin iptalini isteyenlere adres gösterdi.

Peki bundan sonra ne olacak? Meslek liselilerin istedikleri bölüm ve üniversitede okuma hayalleri yine suya mı düşecek?

Konuyla ilgili Haber 7’ye konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şentop da YÖK’ün katsayı düzenlemesinin dava açılması halinde Danıştay tarafından iptal edileceğini söylüyor.

"DANIŞTAY'A DAVA AÇILIRSA İPTAL EDİLECEK"

”Katsayı ile düzenleme YÖK’ün bir işlemidir. Netice itibari ile idari işlemdir. Bunun için Danıştay’da dava açılabilir.” diyen Şentop, Danıştay’ın uzun zamandan beri Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve YÖK’ün bütün işlemlerine karşı açılan davalara ‘peşinen iptal’ niyetiyle yaklaştığını belirterek, “Danıştay, korkarım ki bu düzenlemeyi de iptal edecektir.” diye konuştu.

Bu düzenlemenin hukuka aykırı olduğu için değil, Danıştay’ın ideolojik tutumlarından kaynaklandığı için iptal edileceğini savunan Şentop, iptalin 28 Şubat’ın ve darbelerin ‘kazanımlarını” korumak için gerçekleştirileceğini ifade etti.

YÖK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ŞART

Doç. Dr. Mustafa Şentop, Danıştay’ın iptal kararı vermesi sonunda katsayı uygulamasının yeniden ortadan kaldırılması için YÖK Kanunu’ndaki üniversiteye girişile ilgili maddeye eşitliği sağlayacak bir hüküm konulması gerektiğini belirtti. Şentop, “Bu kanun değişikliği de Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilir ama mahkeme bunu iptal edemez. Çünkü burada Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırılıktan söz etmek mümkün değil.” Diye konuştu.
Kaynak​

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
meslek lisesi ile imam hatip lisesini niye ayrı ayrı yazıyorlar anlamadım imam hatip liseleri meslek lisesi değil mi?
bence katsayıyı kaldırmadan şu üniversitelere bir çeki düzen versinler bilim hariç herşey var.liseden farkı kalmadı tek fark okul üniforması giyme derdi yok.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kanadoğlu'ndan katsayı iptali için adres

Onursal Başsavcı Kanadoğlu, YÖK'ün ''tek katsayı'' kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin anlamı olmadığını söyledi ve 'doğru'(!) adresi gösterdi...

642720090109014915400.jpg

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YÖK'ün ''tek katsayı'' kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin anlamı olmadığını, kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay'ın yeterli olduğunu savundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi ve Cumhuriyet Okurları Kulübü'nce düzenlenecek ''Lozan'dan Lozan'a'' konulu konferans için Antalya gelen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu'nu ziyaret etti.

ÇUBUKÇU'YA TEPKİ, İPTAL İSTEYENLERE ADRES!

Ziyaretin ardından adliye binasından gazetecilerin, YÖK'ün aldığı ''tek katsayı'' kararı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu''nun buna yönelik, ''Anayasa'ya aykırı bir yönü yok'' şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Kanadoğlu, şunları söyledi:

''Öyle mi diyor? Kararı da veriyor. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek. Elbette ki Danıştay'a götürülecektir. Yalnız, Anayasa Mahkemesi'nin, AKP hakkında almış olduğu o kararın okunmasında, AKP için yarar vardır. Tam zamanıdır şimdi.''
Kaynak​

'Evet, Danıştay katsayıyı iptal edecek'

Kanadoğlu katsayı düzenlemesinin iptali için Danıştay'ı adres gösterdi. Peki gerçekten ne olacak? Hukukçu Mustafa Şentop, şoke edecek haberi gerekçesiyle verdi...

23934.jpg

Ersin ÇELİK'in haberi

Sabih Kanadoğlu katsayı düzenlemesinin dava açılması halinde Danıştay tarafından iptal edilebileceğini söyledi. Meslek liselileri şok edecek bir açıklama da hukukçu Mustafa Şentop’tan geldi. Şentop, bu düzenlemenin Danıştay'a dava açılması halinde iptal edileceğini söyledi.

ADRESİ SABİH KANADOĞLU GÖSTERDİ

Yüksek Öğrenim Kurumu üniversiteye girişlerde milyonlarca meslek liselinin kabusu olan katsayı uygulamasını iptal etti. Toplumun büyük bir çoğunluğu 28 Şubat’tan beri devam eden uygulamanın sona erdirilmesini olumlu karşılarken, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, bu düzenlemenin Danıştay tarafından iptal edilebileceğini söyleyerek yeni bir tartışma başlattı. Düzenlemenin Anayasa’ya aykırı bir yönün olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya cevap veren Kanadoğlu, Antalya’da yaptığı açıklamada, “Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek. Elbette ki Danıştay'a götürülecektir.” diyerek, düzenlemenin iptalini isteyenlere adres gösterdi.

Peki bundan sonra ne olacak? Meslek liselilerin istedikleri bölüm ve üniversitede okuma hayalleri yine suya mı düşecek?

Konuyla ilgili Haber 7’ye konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şentop da YÖK’ün katsayı düzenlemesinin dava açılması halinde Danıştay tarafından iptal edileceğini söylüyor.

"DANIŞTAY'A DAVA AÇILIRSA İPTAL EDİLECEK"

”Katsayı ile düzenleme YÖK’ün bir işlemidir. Netice itibari ile idari işlemdir. Bunun için Danıştay’da dava açılabilir.” diyen Şentop, Danıştay’ın uzun zamandan beri Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve YÖK’ün bütün işlemlerine karşı açılan davalara ‘peşinen iptal’ niyetiyle yaklaştığını belirterek, “Danıştay, korkarım ki bu düzenlemeyi de iptal edecektir.” diye konuştu.

Bu düzenlemenin hukuka aykırı olduğu için değil, Danıştay’ın ideolojik tutumlarından kaynaklandığı için iptal edileceğini savunan Şentop, iptalin 28 Şubat’ın ve darbelerin ‘kazanımlarını” korumak için gerçekleştirileceğini ifade etti.

YÖK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ŞART

Doç. Dr. Mustafa Şentop, Danıştay’ın iptal kararı vermesi sonunda katsayı uygulamasının yeniden ortadan kaldırılması için YÖK Kanunu’ndaki üniversiteye girişile ilgili maddeye eşitliği sağlayacak bir hüküm konulması gerektiğini belirtti. Şentop, “Bu kanun değişikliği de Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilir ama mahkeme bunu iptal edemez. Çünkü burada Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırılıktan söz etmek mümkün değil.” Diye konuştu.
Kaynak​

Tam bir şer**sizlik bunlarınki. Durduk yerde kafalarına göre iş yapıyolar. Senin neyine güzelim katsayı orantısıyla. Etmediğim küfür kalmadı bu kişiye okuyunca. :hammer::hammer::hammer::hammer::cursing::cursing::cursing::cursing: