Elektro gitarım elektrik çarptı.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar geçen gün gitarımla müzik eşliğinde eğlenirken tellere dokununca birden elime ufak bir uyuşma iğne batması gibi bir his geldi. Elimin aldığı şekilden uyuşmuştur dedim elimi çektim düzeldi fakat ikinci defa dokunduğumda bayağı bir sarstı kolum dirseğime kadar uyuştu ne yapacağımı şaşırdım doğrusu hemen kapadım amfiyi. sonra kontrol kalemi ile kaçak varmı diye kontrol ettim birşey yoktu. Ogün haberlerde bi çocuğun 220 yi yiyip öldüğünüde duymuşyum. şimdi gitarı amfiye bağlayamıyorum korkudan :) napıcam?

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar geçen gün gitarımla müzik eşliğinde eğlenirken tellere dokununca birden elime ufak bir uyuşma iğne batması gibi bir his geldi. Elimin aldığı şekilden uyuşmuştur dedim elimi çektim düzeldi fakat ikinci defa dokunduğumda bayağı bir sarstı kolum dirseğime kadar uyuştu ne yapacağımı şaşırdım doğrusu hemen kapadım amfiyi. sonra kontrol kalemi ile kaçak varmı diye kontrol ettim birşey yoktu. Ogün haberlerde bi çocuğun 220 yi yiyip öldüğünüde duymuşyum. şimdi gitarı amfiye bağlayamıyorum korkudan :) napıcam?
topraklı priz kullan kardeş :wink: o da olmazsa toprakta kullan gitarı :D

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
:) priz zaten topraklıda acep amfidemi kaçak var :D. Bende antistatik bileklik var onla topraklasam ? :D neresine takıcamki gitarın :D

yada kendimimi topraklasam bileklikle :D en azından 220yi yersem ölmem :D

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Amfi ve gitarı tamirciye götürmeyi düşünmedin mi?Orda kaçağı bulurlar.

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
:) priz zaten topraklıda acep amfidemi kaçak var :D. Bende antistatik bileklik var onla topraklasam ? :D neresine takıcamki gitarın :D

yada kendimimi topraklasam bileklikle :D en azından 220yi yersem ölmem :D

o bilekliği bileğine takıcan yalnız bildiğim kadarıyla o takım halindedir.ayağına felanda bişiler takılıyordu.:turned:.o değilde amfide kaça olabilir ya da prizde sorun vardır..sen en iyisi bi elektrikçi çağır o prizi bi kontrol etsin topraklımı değilmi diye.sonradan o icabına bakar prizde sorun yoksa amfide dir.sorun...şakaya gelmez maazallah götürür :wink:

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:devil2:Bence bişi olmaz takıl devam et.:devil2:

robokep

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dostum hemen önlemini al.belki hatırlarsınız bi kaç ay önce bi genç elektro gitardan elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetmişti haberlere falan çıkmıştı.Allah korusun..

EDİT: haberin linki http://www.tumgazeteler.com/?a=4778700

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Prizin topraklı gibi gözükse bile gerçekten topraklı olmayabilir. Önce bundan emin ol. Sonra bir arkadaşının amfi si ile dene. Eğer yine çarpılırsan sorun gitardadır. Yani sorunu bulmak için önce gerçekten topraklı olduğundan 100% emin olduğun bir tesisata ihtiyacın var.
Ama herşey bir yana biri sana beddua etmiş olmasın? Belki ondan çarpılıosun? :D

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
sürekli çarpılmıyorum yahu :D ilk defa çarptı bugün yine denedim çarmadı :d dokundum ama uzun süre çalmadım

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
adı üstünde elektro çarpacak tabi

puhahaha :D